Dupa cele doua zile de audieri, se poate spune ca Mark Zuckerberg si-a salvat creatia. La sfarsitul intalnirilor din Camera Reprezentantilor si din Senatul SUA, actiunile Facebook urcasera cu peste 5 procente pe bursa din New York, recuperand o parte din pierderea suferita ca urmare a scandalului Cambridge Analytica.
Facebook si, in general, platformele de social-media au adus o schimbare pozitiva, accelerand distribuirea informatiilor cu impact major asupra relatiilor inter-umane si asupra culturii. Dar in orice schimbare majora se ascunde si o mare capcana, aceasta conexiune realizata intre oameni prin intermediul computerului a generat si o mare vulnerabilitate care consta in pericolul pierderii controlului asupra vietii personale.
Mark Zuckerberg, 33 de ani, s-a prezentat in fata alesilor americani decis sa-si puna cenusa in cap si sa salveze tot ce se mai putea salva. A reusit mai mult decat se astepta, dar asta cu compromisuri serioase si cu, cel mai probabil, o reducere serioasa a veniturilor din publicitate.
Promisiunea ca utilizatorii vor prelua din nou controlul asupra propriilor vieti
Implementarea unor reguli mai stricte in ce priveste protectia datelor personale va insemna costuri mai mari pentru companii pentru a ajunge la potentialii clienti. In lipsa unor informatii precise despre acestia, oferite cu "generozitate" pana acum de platformele sociale, direct sau indirect, costurile de promovare a produselor vor creste.
"Compania a facut mai... mai mult
Sambata, 14 Aprilie 2018, ora 00:00