Libra Internet Bank ocupa primul loc la categoria banci/institutii financiare, in Topul Angajatorilor 2020, realizat de platforma Undelucram.ro. Clasamentul a luat in calcul opiniile utilizatorilor acestei platforme, inregistrate in perioada 1 decembrie 2019 - 15 noiembrie 2020, ordinea fiind stabilita in baza notelor acordate de angajati sau fosti angajati ai companiilor si a numarului de recenzii postate.
Evaluarile utilizatorilor au pornit de la criterii precum oportunitatile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile sau valorile companiei. Intr-o perioada atipica, acest rezultat reprezinta o noua performanta, dupa ce, in luna august a acestui an, Libra Intenet Bank devenea si primul angajator din domeniul bancar care ofera locuri de munca "fully remote" si in afara domeniului IT, pentru pozitii deschise in Head Office.
Spiritul de competitie insotit de accentul pe inovatie si facilitarea evolutiei prin competenta si performanta sunt elementele definitorii ale culturii organizationale Libra Internet Bank. In prezent, peste 15% dintre angajatii bancii indeplinesc roluri cu valente in zona tehnologiei si digitalizarii, iar aproximativ 60% dintre cei care ocupa pozitii manageriale provin din promovare interna.
In conditiile asigurarii unui program de lucru flexibil, prin avantaje precum Late Monday sau Early Friday, cu scopul mentinerii echilibrului permanent dintre viata personala si cea profesionala, Libra... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 08:00
Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Internet Bank, desemnat Bancherul Anului 2020 in Romania, este invitat la emisiunea "Dialogurile Ziare.com", difuzata LIVE joi, 17 decembrie, de la ora 12.00.
In cadrul emisiunii, bancherul ne vorbeste despre cele mai importante provocari si probleme din domeniul economiei, precum si despre cum a afectat pandemia provocata de COVID-19 domeniul financiar-bancar.
Mai mult, discutiile se vor axa si pe:
- amanarea ratelor si pericolele cu care vine aceasta amanare;
- ce afaceri nu sunt atractive pentru banci, in aceasta perioada, pentru a fi finantate;
- ce afaceri ar starni interesul bancherilor in aceasta perioada aflata sub dominatia crizei sanitare, care si-a pus amprenta puternic asupra economiei globale;
- cum va arata, din punct de vedere economic, anul 2021 pentru romani.
Emisiunea "Dialogurile Ziare.com" va putea fi urmarita LIVE joi, 17 decembrie, de la ora 12.00, pe site-ul Ziare.com, pe pagina de Facebook a Ziare.com si pe canalul de YouTube al Ziare.com.
Daca aveti intrebari pentru CEO-ul Libra Internet Bank, Emil Bituleanu, va rugam sa ni le adresati in comentarii pe paginile de Social Media mai sus mentionate.
CITESTE SI:
Libra Internet Bank ofera solutia de economisire din mobile banking care le permite clientilor persoane fizice sa retraga bani din depozite, fara pierderea dobanzii
Revolut intra pe piata creditelor bancare din Romania si promite imprumuturi ieftine. Cum va functiona parteneriatul cu... mai mult
Joi, 17 Decembrie 2020, ora 08:00
Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Internet Bank, desemnat Bancherul Anului 2020 in Romania, este invitat joi, 17 decembrie, de la ora 12.00, la emisiunea "Dialogurile Ziare.com".
In cadrul emisiunii, bancherul va vorbi despre unele dintre cele mai importante provocari si probleme din domeniul economiei, precum si despre cum a afectat pandemia provocata de noul coronavirus domeniul financiar-bancar.
Printre subiectele care vor fi discutate impreuna cu Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Internet Bank, vor fi:
- amanarea ratelor si pericolele cu care vine aceasta amanare;
- ce afaceri nu sunt atractive pentru banci, in aceasta perioada, pentru a fi finantate,
- ce afaceri ar starni interesul bancherilor in aceasta perioada aflata sub dominatia crizei sanitare, care si-a pus amprenta puternic asupra economiei globale;
- cum va arata, din punct de vedere economic, anul 2021 pentru romani.
Emisiunea "Dialogurile Ziare.com" va putea fi urmarita live joi, 17 decembrie, de la ora 12.00, pe site-ul Ziare.com, pe pagina de Facebook a Ziare.com si pe canalul de YouTube al Ziare.com.
In cadrul emisiunii, CEO-ul Libra Internet Bank, Emil Bituleanu, va raspunde si intrebarilor care vor veni din partea publicului Ziare.com, intrebari adresate pe platformele pe care va fi transmisa emisiunea.
CITESTE SI:
Libra Internet Bank ofera solutia de economisire din mobile banking care le permite clientilor persoane fizice sa retraga bani din depozite, fara pierderea dobanzii... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 09:20
Criticata inca inainte de lansare, moneda virtuala a Facebook are un nou nume: in loc de Libra aceasta va fi lansata drept Diem Dollar.
Criptomoneda pe care Facebook, impreuna cu celelalte companii care compun Libra Association, vrea sa o lanseze anul viitor se va numi Diem Dollar, in loc de Libra, cum a fost botezata initial.
Schimbarea de nume afecteaza si asociatia de companii care sustin moneda. Libra Association devine, astfel, Diem Association.
Schimbarea de nume vrea sa sugereze o oarecare independenta de Facebook si sa arate ca, in spatele monedei sta o asociatie de mai multe firme, nu doar Facebook.
Fosta Libra a trecut prin schimbari majore inca inainte de a fi lansata. Initial trebuia sa fie un stablecoin care sa se bazeze pe mai multe monede nationale, care sa-i confere mai multa stabilitate.
In urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuala sa aiba la baza doar dolarul american, de aici si numele Diem Dollar.
"Dem Association va furniza o platforma simpla pentru fintech-uri, care sa poata oferi companiilor si utilizatorilor servicii de plati instante, ieftine si sigure" se arata in comunicatul oficial emis cu ocazia redenumirii monedei.
Diem ar putea fi lansata chiar la inceputul anului viitor de asociatia compusa din 27 de membri. ...citeste mai departe despre "Facebook schimba numele criptomonedei pe care urmeaza sa o lanseze" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 08:30
Banca Centrala Europeana ar trebui sa ia in considerare emiterea unei monede digitale publice, se arata intr-un document al Uniunii Europene, dupa ce planurile Facebook de a introduce Libra s-au lovit de raspunsul ostil al autoritatilor globale de reglementare.
De asemenea, in documentul consultat de Reuters se cere blocului comunitar sa dezvolte o abordare comuna fata de criptomonede, inclusiv posibilitatea interzicerii proiectelor apreciate ca avand un risc ridicat.
In actuala sa forma, documentul - care ar putea fi adoptat luna viitoare de ministrii de Finante din UE - ar spori campania autoritatilor de reglementare impotriva criptomonedelor, care pana acum au fost doar partial reglementate in cateva state membre UE.
"BCE si alte banci centrale din UE ar putea explora oportunitatile, precum si provocarile referitoare la emiterea unei monede digitale, inclusiv luand in considerare masuri concrete in acest scop", se arata in documentul care ar putea fi discutat la reuniunea ministrilor de Finante de vineri si adoptat la intalnirea acestora din decembrie.
In cea mai ambitioasa versiune a proiectului, consumatorii vor putea folosi bani electronici, care vor fi depozitati direct la Banca Centrala Europeana, fara a fi necesar un cont bancar, servicii de intermediere financiara sau clearing, sustine o sursa de la BCE.
Documentul UE reitereaza temerile G7 privind riscurile provocate de monedele private: spalarea de bani, protectia consumatorilor, functionarea... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 22:15
paritia criptomonedei Libra de la Facebook nu trebuie aprobata pana la momentul la care compania demonstreaza ca este sigura si nu prezinta riscuri, se arata intr-un raport al G7 (grupul principalelor economii mondiale), transmit BBC si Reuters.
In luna iunie a acestui an, reteaua sociala Facebook a anuntat ca intentioneaza sa introduca o noua criptomoneda, denumita Libra, in cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul platilor digitale. Facebook sustine ca Libra va fi sustinuta de active reale, cum sunt depozitele bancare si obligatiunile guvernamentale, in ideea de a fi mai stabila decat alte criptomonede precum bitcoin. Anuntul celor de la Facebook a fost intampinat cu scepticism de autoritatile de reglementare si politicieni, Franta si Germania avertizand ca intentioneaza sa blocheze Libra in Europa.
Intr-o noua lovitura la adresa retelei de socializare, raportul G7 avertizeaza ca criptomonedele reprezinta un risc la adresa sistemului financiar global si chiar daca cei care sustin Libra cauta sa rezolve temerile, proiectul ar putea sa nu fie aprobat de autoritatile de reglementare.
Avertismentul vine la doar cateva zile dupa ce procesatorii de plati Mastercard si Visa s-au retras din proiectul Libra, din cauza incertitudinilor legate de reglementarea monedei digitale. Alte companii care s-au retras sunt Stripe, eBay si Paypal.
Raportul G7 a fost realizat de oficiali de rang inalt de la bancile centrale, de la FMI si FSB (Financial Stability Board),... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 11:41
Oficiali ai 26 de banci centrale importante, intre care Rezerva Federala a SUA (Fed) si Banca Angliei, se vor intalni, luni, la Basel, cu reprezentanti ai Facebook, in legatura cu proiectul criptomonedei Libra.
Bancherii vor adresa intrebari esentiale din partea guvernelor, pe fondul ingrijorarii din Uniunea Europeana si alte regiuni legate de impactul asupra stabilitatii financiare, a relatat duminica Financial Times, citand surse apropiate situatiei, transmite Reuters.
La intalnire au fost invitati si fondatorii Libra, pentru a raspunde la intrebari despre caracteristicile monedei virtuale.
Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de informatii din partea Reuters, adresata in afara programului obisnuit de lucru.
State precum Franta si Germania au criticat deja in mod public proiectul Libra al Facebook, afirmand ca implica riscuri pentru suveranitatea tarilor din Uniunea Europeana.
Citeste mai multe despre proiectul monedei virtuale Libra si reactiile pe care le-a starnit:
Facebook lanseaza propria criptomoneda. Proiectul este sustinut de nume mari
Acord in G7 privind taxarea gigantilor Internetului. Libra trebuie reglementata cat mai strict
Presedintele Bancii centrale a SUA spune ca moneda virtuala a Facebook starneste ingrijorari serioase
Mark Zuckerberg anunta oficial ca lanseaza criptomoneda Libra ...citeste mai departe despre "Bancheri din lumea intreaga se intalnesc luni cu reprezentantii Facebook pentru a discuta despre moneda virtuala... mai mult
Luni, 16 Septembrie 2019, ora 00:00
Franta a anuntat ca va bloca dezvoltarea monedei digitale Libra de la Facebook in Europa deoarece ameninta "suveranitatea monetara" a guvernelor, transmite BBC.
Ministrul francez de Finante, Bruno Le Maire, a declarat ca Libra prezinta riscuri financiare si s-ar putea inregistra abuzuri din cauza ei. Totusi, el nu a clarificat cum Franta va putea pastra Libra in afara celor 28 de state ale UE.
In luna iunie a acestui an, Facebook a anuntat ca intentioneaza sa introduca o noua criptomoneda, denumita Libra, in cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul platilor digitale. Facebook sustine ca Libra va fi sustinuta de active reale, precum depozite bancare si obligatiuni guvernamentale, in ideea de a fi mai stabila decat alte criptomonede, ca de exemplu bitcoin.
Proiectul a fost intampinat cu ostilitate si scepticism.
Vorbind despre Libra la o reuniune a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), Le Maire a declarat: "Aceasta eventuala privatizare a monedei contine riscuri legate de abuzul pozitiei dominante, riscuri fata de suveranitate si riscuri pentru consumatori si companii".
Ministrul francez de Finante a explicat ca este in legatura atat cu actualul cat si cu viitorul presedinte al BCE in vederea infiintarii unei "monede digitale publice" sub egida institutiilor financiare internationale.
"Libra reprezinta de asemenea un risc sistemic din momentul in care ai doua miliarde de utilizatori. Orice deficienta de functionare a... mai mult
Joi, 12 Septembrie 2019, ora 16:57
Presedintele Bancii centrale a SUA (Fed) Jerome Powell a apreciat miercuri ca proiectul de criptomoneda al retelei sociale Facebook ridica "multe ingrijorari serioase cu privire la viata privata, spalarea banilor, protectia consumatorilor si securitatea financiara", informeaza AFP.
Reteaua sociala Facebook a anuntat recent ca intentioneaza sa introduca o noua criptomoneda, denumita Libra, in cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul platilor digitale. Facebook sustine ca Libra va fi sustinuta de active reale, precum depozite bancare si obligatiuni guvernamentale, in ideea de a fi mai stabila decat alte criptomonede precum bitcoin.
Cu prilejul unei audieri intr-o comisie a Congresului, Powell a spus ca Libra ar putea fi utilizata pentru spalarea banilor si finantarea terorismului si de de asemenea ar putea pune in pericol stabilitatea financiara avand in vedere faptul ca numarul mare de utilizatori ai Facebook ar duce la o adoptare larga a criptomonedei Libra.
"Procesul de examinare a acestor ingrijorari ar trebui sa fie unul rabdator si minutios", a spus Powell, adaugand ca Fed isi coordoneaza actiunile impreuna cu alte organisme de reglementare, precum Departamentul Trezoreriei, si alte banci centrale din strainatate. Proiectul Libra "nu poate avansa" inainte ca semnele de intrebare cu privire la riscurile de spalare a banilor sa fie examinate cu atentie, a subliniat Jerome Powell.
Anterior, guvernatorii bancilor centrale din Marea Britanie, Franta... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 19:59