Facebook va intensifica eforturile de combatere a dezinformarii pe reteaua sa de socializare, inainte de alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, si va colabora cu agentia de presa germana DPA pentru verificarea informatiilor, a declarat luni un oficial al companiei.
Compania americana a fost presata la nivel mondial, dupa alegerile prezidentiale din Statele Unite din 2016, sa impiedice utilizarea conturilor false si a altor forme de inselaciune pentru a influenta opinia publica.
Luna trecuta, Uniunea Europeana a acuzat Google, Facebook si Twitter sa nu isi respecta angajamentele de a combate stirile false inainte de alegerile europene, dupa ce au semnat in mod voluntar un cod de conduita pentru a evita adoptarea unor reglementari in domeniu.
Facebook a anuntat, luni, ca va infiinta un centru operational in care vor lucra 24 de ore din 24 ingineri, specialisti in date, cercetatori si experti in politici, a caror activitate se va coordona cu cea a unor organizatii externe.
"Vor incerca in mod proactiv sa identifice riscurile care apar, astfel incat sa poata interveni cat mai rapid posibil impotriva lor", a declarat la Berlin Tessa Lyons, director pentru integritatea news feed la Facebook.
Facebook a mai anuntat ca se asociaza cu agentia DPA pentru a ajuta la verificarea acuratetii postarilor, pe langa Correctiv, un grup de jurnalisti de investigatie care a semnalat companiei stirile false, incepand din ianuarie 2017.
Compania va instrui totodata... mai mult
Marti, 19 Martie 2019, ora 07:47
Facebook, Google si alte companii de tehnologie au convenit un cod de conduita pentru combaterea stirilor false, din cauza ingrijorarilor ca acestea pot influenta alegerile.
Acest cod voluntar, care are rolul sa evite adoptarea unor reglementari dure, prevede supravegherea stricta a publicitatii pe conturile si site-urile unde apar stiri false si folosirea verificarii faptelor pentru a le filtra, a anuntat Comisia Europeana, transmite Reuters.
Un grup de consultanta media a criticat insa companiile, intre care se mai afla Twitter si grupuri de lobby pentru industria publicitatii, pentru ca nu au prezentat mai multe masuri concrete.
In conditiile in care in mai 2019 vor avea loc alegeri pentru Parlamentul UE, Bruxelles-ul vrea sa ia masuri impotriva riscului implicarii straine in timpul campaniilor.
Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Polonia, Portugalia si Ucraina urmeaza la randul lor sa organizeze alegeri nationale, anul viitor.
Rusia a fost acuzata, dar a negat, ca a raspandit informatii false pentru a influenta alegerile prezidentile din Statele Unite si referendumul pentru Brexit din 2016, precum si alegerile nationale din Germania, in 2017.
Comisia a cerut companiilor, in aprilie, sa prezinte un proiect de cod pentru bune practici, avertizand ca in caz contrar vor fi supuse unor masuri de reglementare, din cauza incapacitatii de a elimina continutul inselator sau ilegal.
Comisarul pentru piata digitala, Mariya Gabriel, a declarat... mai mult
Joi, 27 Septembrie 2018, ora 11:02
Comisia Europeana propune un nou impozit comunitar, care sa taxeze companiile din domeniul tehnologiei informationale, cum sunt Google si Facebook, in functie de zona obtinerii profitului, nu de locul in care isi au sediul.
"Comisia Europeana a propus miercuri noi reglementari pentru a se asigura ca activitatile de afaceri din domeniul digital sunt taxate intr-un mod corect si care sa favorizeze cresterea economica in spatiul Uniunii Europene", anunta Comisia Europeana intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.
"Propunerile de acum intervin in contextul in care statele membre cauta solutii permanente si durabile pentru a asigura o distribuire corecta a impozitelor obtinute din activitatile online, dupa cum liderii UE au solicitat in mod urgent in octombrie 2017. Profiturile din activitati lucrative precum comercializarea de date si continut nu intra sub incidenta actualelor reglementari fiscale", subliniaza Comisia Europeana.
"Se va considera ca o platforma digitala va avea o prezenta impozabila ori o prezenta permanenta intr-un stat membru daca indeplineste unul dintre urmatoarele criterii: este depasit pragul de venituri anuale de sapte milioane de euro intr-un stat membru; exista peste 100.000 de utilizatori intr-un stat membru intr-un an fiscal; sunt semnate peste 3.000 de contracte de afaceri pentru servicii digitale intre o companie si utilizatori intr-un an fiscal", argumenteaza Comisia Europeana. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana vrea... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 15:44
Iti incepi dimineata verificand ce mesaje ai mai primit pe Facebook Messenger, ii scrii sefului pe WhatsApp sau vorbesti cu rudele din strainatate pe Skype? Serviciile de mesagerie au devenit atat de populare incat dam mai rar SMS-uri si apeluri telefonice, asa ca Uniunea Europeana vrea sa propuna un nou cadru legal pentru companiile care detin aceste aplicatii.
O serie de documente consultate de Financial Times arata ca UE vrea sa trateze serviciile de mesagerie la fel ca pe firmele din domeniul telecomunicatiilor.
Facebook Messenger ajunge din urma WhatsApp: Are un miliard de utilizatori
Asta dupa ce ani la rand companii precum Telefonica din Spania si operatorul francez Orange s-au plans ca se supun unor reglementari mult mai dure, in timp ce Facebook, Microsoft si Google au parte de tratament preferential.
Miscarea reprezinta un indiciu clar ca blocul comunitar incearca sa impuna unele masuri de control asupra unui domeniu dominat de giganti IT americani.
In prezent, ...citeste mai departe despre "UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 August 2016, ora 07:36
Companiile de Internet cu sediul in afara Uniunii Europene trebuie sa respecte reglementarile europene privind protectia datelor personale, au hotarat vineri ministrii UE, in urma unei reuniuni care a avut loc la Luxemburg.
Totusi, guvernele raman divizate in ceea ce priveste modul in care vor fi aplicate aceste reglementari la nivelul companiilor care opereaza in UE, noteaza Reuters.
Stabilirea obligatiei unor companii precum Google sau Facebook de a se supune regulilor UE este un prim pas in implementarea unui pachet extins de reforme in vederea inaspririi legii privind dreptul la viata privata.
Importanta acestui aspect a crescut in urma scandalului legat de operatiunile de spionaj ale SUA in Europa, ...citeste mai departe despre "UE a decis: Facebook si Google trebuie sa ne respecte regulile" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 07 Iunie 2014, ora 09:38