Facebook, Google si alte companii de tehnologie au convenit un cod de conduita pentru combaterea stirilor false, din cauza ingrijorarilor ca acestea pot influenta alegerile.
Acest cod voluntar, care are rolul sa evite adoptarea unor reglementari dure, prevede supravegherea stricta a publicitatii pe conturile si site-urile unde apar stiri false si folosirea verificarii faptelor pentru a le filtra, a anuntat Comisia Europeana, transmite Reuters.
Un grup de consultanta media a criticat insa companiile, intre care se mai afla Twitter si grupuri de lobby pentru industria publicitatii, pentru ca nu au prezentat mai multe masuri concrete.
In conditiile in care in mai 2019 vor avea loc alegeri pentru Parlamentul UE, Bruxelles-ul vrea sa ia masuri impotriva riscului implicarii straine in timpul campaniilor.
Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Polonia, Portugalia si Ucraina urmeaza la randul lor sa organizeze alegeri nationale, anul viitor.
Rusia a fost acuzata, dar a negat, ca a raspandit informatii false pentru a influenta alegerile prezidentile din Statele Unite si referendumul pentru Brexit din 2016, precum si alegerile nationale din Germania, in 2017.
Comisia a cerut companiilor, in aprilie, sa prezinte un proiect de cod pentru bune practici, avertizand ca in caz contrar vor fi supuse unor masuri de reglementare, din cauza incapacitatii de a elimina continutul inselator sau ilegal.
Comisarul pentru piata digitala, Mariya Gabriel, a declarat... mai mult
Joi, 27 Septembrie 2018, ora 11:02
Cei patru giganti ai industriei IT&C, impreuna cu alte companii precum eBay, LinkedIn, Zynga, Monster Worldwide sau Expedia si-au reunit eforturile pentru un lobby mai puternic in fata institutiilor de la Washington.
Companiile au in vedere reglementarile privind protectia datelor, pirateria on-line, impozitul pe venit, securitatea on-line sau acordarea de vize personalului companiei, relateaza Reuters.
Alte companii, precum Microsoft, activau deja in domeniul lobby-ului, dar reunirea acestor colosi ai Internetului intr-un grup, le va oferi o forta mult mai mare, iar vocea lor comuna va fi si mai dificil de trecut cu vederea, comenteaza Bloomberg.
Presedintele grupului este Michael Beckerman, fost consilier al Presedintelui Comitetului pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor a SUA.
"Decidentii politici trebuie sa inteleaga ca pastrarea libertatii este esentiala pentru vitalitatea internetului si a prosperitatii economice", a declarat Beckerman, conform Reuters. mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 13:45
Google si Facebook au cheltuit in 2012 sume record pe actiuni de lobby. Ce i-a determinat pe gigantii din IT sa tripleze bugetele pentru activitatile de lobby si care sunt legile pe care Google sau Facebook incearca sa le "influenteze"?
In primul trimestru al anului, Google a cheltuit peste cinci milioane de dolari in activitati de lobby, pe cand Facebook a dat peste 650.000 de dolari, adica mai mult de jumatate din intregul buget pe 2011, scrie Forbes.
Motivul pentru care giganti IT au hotarat sa cheltuiasca mai multi bani pentru activitati de lobby este acela ca autoritatile acorda mai multa atentie legislatiei din domeniul IT.
Iata care sunt cateva dintre masurile legislative puse in discutie la Washington:
1. In aceasta saptamana are loc Cyberweek la Washington, in care sunt puse in discutie CISPA, Cyber Intelligence Sharing. Acesta masura ar putea incuraja companiile sa ofere informatii guvernului privind atacurile cibernetice si bresele in sisteme. De cealalta parte, companiile pot primi stimulente si pot solicita Guvernului informatii suplimentare pe acesta tema.
Masura, sprijinita de Facebook si contestata de Google, are niste parametri legislativi care nu sunt foarte clari. Organizatiile non-guvernamentale acuza de lipsa de transparenta.
Ei reclama reglementari prin care sa se precizeze ce poate fi facut public, cine are acces la informatii, si cum mai pot fi folosite informatiile de catre sursa initiala.
2. CISPA este departe de a fi... mai mult
Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 19:19