Cand vine vorba despre e-commerce, mai ales in cazul celor care isi doresc sa porneasca un business de succes pe Amazon, apar inevitabil si o multime de informatii nesigure.
Astazi, cu ajutorul lui Alexandru Jurca, expert in business online, vom lamuri top 5 cele mai des intalnite mituri legate de afacerile online:
Nu are sens sa iti faci site-ul daca vinzi un singur produs
"In zilele noastre, site-ul este cartea de vizita al unui brand. Reprezinta sansa ta de a impartasi povestea brandului, de a-i face pe clienti sa se identifice cu valorile tale si de a le oferi continut de valoarea prin intermediul blogului".
Construirea un site e o mare bataie de cap
"Din contra, devine din ce in ce mai usor pe zi ce trece. Exista o multime de platforme care sunt special configurate pentru e-commerce, iar tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi tema preferata si sa redactezi continutul".
La inceput nu ai nevoie de social media
"Poti incepe sa postezi chiar dinainte de a lansa primul produs. Alegi un continut de calitate care sa reflecte valorile brandului, incerci sa fii cat mai intri in discutii cu potentialii clienti si vei creste pe zi ce trece. Platformele sociale vin in completarea site-ului si ofera clientilor o experienta comprehensiva".
Nimeni nu mai citeste emailurile comerciale in ziua de azi
"De fapt, e-mailul inca este considerat cea mai eficienta metoda de a a-ti creste baza de clienti. Mai mult, in ziua de azi exista platforme care... mai mult
Marti, 20 Februarie 2018, ora 14:41
Facebook este gata sa lanseze un serviciu gratuit de plati online intre prietenii din reteaua de socializare. Miscarea este una indrazneata, in conditiile in care elimina intermediarii PayPal/Venmo din aceste tranzactii.
Noul serviciu de plati online va fi integrat messenger-ului Facebook, cu conexiune directa la cardurile Visa sau Mastercard ale utilizatorilor, pentru a permite efectuarea de plati instant intre prieteni, fara nicio taxa.
Serviciul, disponibil pe smartphone-urile cu sisteme de operare iOS si Android, ca si pe desktop, va fi lansat in cursul lunilor urmatoare in Statele Unite, anunta publicatia Tech Crunch.
Sistem construit de la zero
Facebook a preferat sa dezvolte un sistem propriu de plati online, pornind de la experienta dobandita in gestionarea a peste un milion de plati zilnice pentru anunturile si jocurile integrate platformei, decat sa apeleze la sistemul PayPal.
De altfel, platile online de pe Facebook par mai degraba o componenta a serviciului de mesagerie decat o aplicatie independeta.
Noua inovatie ar limita considerabil rolul serviciilor de plati peer-to-peer de la Venmo/PayPal, Google Wallet sau Square Cash, folosite oricum cu o frecventa mult mai redusa decat platforma de socializare.
Practic este aceeasi strategie pe care au folosit-o creatorii SnapCash, serviciul de plati online integrat aplicatiei SnapChat.
Lovitura pentru concurenta
Intr-un comunicat de presa, oficialii PayPal amintesc ca au intretinut o relatie... mai mult
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 13:21
"Sfarsitul anonimatului" in mediul online ar putea fi o afacere extrem de profitabila pentru giganti precum Google, Facebook si chiar LinkedIn. Argumentele pacifiste par sa intre intr-un con de umbra, in fata ipotezelor care prezinta o miza financiara considerabila pentru posesorii celor mai mari baze de date din lume. Randi Zuckerberg a creat o adevarata valva saptamana trecuta cand a declarat ca anonimitatea trebuie sa dispara din randul utilizatorilor de Internet.
Se pare, totusi, ca motivul pentru care marile retele insista sa impuna o lume in care identitatea online este autentica si verificata nu este o simpla lupta impotriva pacalelilor online si a comportamentului neadecvat.
Publicatia Techcrunch vorbeste despre o posibila implicatie financiara: o mare parte din motivatia companiilor pentru a introduce o astfel de limitare provine de la potentialul comercial pe care dezvaluirea identitatii online o are pentru retea.
Parerile sunt impartite, cand vine vorba despre identitatea sau anonimitatea online. Exista argumente puternice pentru construirea unui mediu online dominat de prezente autentice, in aceeasi masura in care exista argumente si in sensul in care se doreste pastrarea dreptului de a interactiona liber, fie sub protectia anonimatului, fie prin pseudonime.
Niciuna dintre aceste puncte de vedere, insa, nu abordeaza adevarata problema in acest context: faptul ca, pentru retele precum Facebook, interesul principal este ca utilizatorii sa fie... mai mult
Marti, 02 August 2011, ora 17:51
Creatorii Zynga, companie care se ocupa cu crearea de jocuri pentru retele sociale precum Facebook, au strans 250 de milioane de dolari din nimic! Zynga castiga bani adevarati vanzand bunuri virtuale userilor dependenti de Facebook.Mecanismul este simplu si nici macar nou. La fel ca jocurile electronice, cu fise, atat de populare in anii "80, Zynga face bani din dependenta jucatorilor dispusi sa dea cativa dolari pentru a continua jocul. Dar, spre deosebire de jocurile cu fise, in cele produse de Zynga platesti pentru a sari doua, trei niveluri.Gammerii de pe Facebook sunt dispusi sa plateasca pentru arme noi in " Mafia Wars" sau pentru o parcela mai mare de teren in "FarmVille", doar pentru a-si intrece prietenii.Cata dependenta poate crea un joc, incat sa te faca sa mai si platesti pentru timpul "pierdut"?Ultimul hit de la Zynga, jocul Fishville, a fost lansat in noiembrie si are deja 20 de milioane de "adepti" din retelele sociale. 4,8 milioane de oameni au inceput sa joace Fishville doar in ultima saptamana.Cum functioneaza FishvilleTrebuie doar sa iti construiesti un acvariu virtual, plin de pestisori frumos colorati si sa-l decorezi cat mai interesant.... mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 23:38