Inainte de a apela la servicii de promovare Facebook, trebuie sa te asiguri de faptul ca pagina de Facebook a afacerii tale arata si functioneaza conform unor standarde destul de inalte. Dupa cum bine stii, serviciile de promovare nu functioneaza in cazul unei pagini goale sau fara continut relevant.
Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla ce pasi trebuie sa urmezi inainte de a colabora cu o agentie de marketing si a crea o strategie de promovare, eventual una de Facebook Ads.
De ce serviciile de promovare Facebook vin spre final?
Brand-ul tau trebuie, in primul rand, sa-si gaseasca un loc in mediul online. Trebuie sa aduni urmaritori, sa interactionezi cu acestia si astfel sa afli ce tipuri de promovare ar functiona cel mai bine pentru tine.
Desigur, cu ultimul aspect te poate ajuta o agentie de marketing – dar daca aceasta nu are stastistici la dispozitie, atunci nu te poate ajuta prea mult.
Transparenta si umanitate
Majoritatea expertilor in acest domeniu incurajeaza afaceristii sa incerce sa-si umanizeze brand-ul cat mai mult cu putinta. Asadar, atunci cand vei lansa o campanie de promovare Facebook, urmaritorii si potentialii urmaritori nu se vor simti atacati de postarile tale, dupa cum spun unii.
Poti asigura transparenta si umanitatea brand-ului tau prin intermediul activitatii reale pe pagina de Facebook – comentariile pot fi semnate de cei care le scriu, tonul folosit trebuie sa fie unul prietenos, relaxat si in cele din urma, trebuie sa... mai mult
Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 16:16
Aplicatia Facebook le va oferi, in curand, utilizatorilor doua fluxuri noi, pe langa cel algoritmic: unul ordonat cronologic, altul compus din persoanele si paginile favorite.
Facebook a anuntat doua noi feed-uri de continut pentru aplicatia sa mobila. Acestea se numesc Favorites (Favoriti) si Recents (Recente), urmand sa acomodeze, dupa cum sugereaza si denumirile, postarile prietenilor si entitatilor favorite, respectiv cele mai recente postari.
Pentru Favorites, utilizatorul poate alege pana la 30 de persoane si pagini. Doar continutul acestora va fi afisat aici, dar tot pe baza algoritmului care stabileste ordinea postarilor din newsfeed.
Recents, care va afisa postarile de la cele mai noi la cele mai vechi, nu este neaparat o noutate in cadrul Facebook. Aceasta exista si pana acum, ascunsa undeva in sectiunea More, alaturi de multe altele.
Ce este nou, este faptul ca Recents va fi mult mai usor de accesat. Atat Recents, cat si Favorites, vor aparea in aplicatia Facebook ca doua tab-uri noi, langa newsfeed. Utilizatorul va putea face trecerea intre cele trei sectiuni de continut cu un simplu swipe orizontal.
Cele doua noi tab-uri incep a fi implementate de astazi in aplicatia de Android, urmand ca utilizatorii de iPhone sa le primeasca peste cateva saptamani.
O mentiune importanta este ca oricare din cele doua sectiuni noi, Recents si Favorites, vor disparea din ecranul principal al aplicatiei, daca nu sunt accesate vreme de sapte zile. Acestea nu vor... mai mult
Miercuri, 31 Martie 2021, ora 14:29
Facebook a lansat miercuri versiunea ''lite'' a serviciului sau de partajare de fotografii si videoclipuri Instagram in peste 170 de tari, destinata zonelor rurale si comunitatilor izolate, care nu dispun de acces ultrarapid la internet, informeaza AFP si Reuters.
"Instagram Lite", care ocupa doar 2MB (comparativ cu 30 MB in cazul versiunii complete) si functioneaza chiar si pe retele 2G, poate fi descarcata pe dispozitive echipate cu sistemul de operare Android al Google.
Aplicatia nu este disponibila deocamdata in magazinul online al Apple.
"Echipele noastre au conceput versiuni lite ale aplicatiilor noastre pentru persoanele cu conexiuni lente sau servicii de date limitate, deoarece principiul nostru de baza este sa nu lasam pe nimeni in urma", a declarat Tzach Hadar, manager de produs in cadrul sucursalei Facebook din Tel Aviv (Israel), care a lucrat la crearea "Instagram Lite".
Aplicatia include principalele caracteristici ale Instagram, permitand editarea si publicarea fotografiilor, adaugarea de reactii sub forma de GIF-uri si stickere sau partajarea inregistrarilor video.
Aplicatia permite editarea fotografiilor
"Instagram Lite" nu permite insa utilizarea anumitor functii, in special cele care sunt mari consumatoare de date, cum ar fi filtrele de realitate augmentata. De asemenea, aplicatia nu afiseaza reclame.
Cu acest nou serviciu, Facebook isi extinde strategia de cucerire a pietelor emergente, precum India sau Brazilia, unde marja sa de... mai mult
Vineri, 12 Martie 2021, ora 01:00
Imense terenuri protejate din padurea amazoniana din Brazilia si zone rezervate pentru triburi indigene sunt vandute ilegal pe platforma Marketplace a retelei de socializare Facebook, arata o ancheta BBC.
Unele loturi de vanzare au dimensiuni impresionante, cat 1.000 de terenuri de fotbal, noteaza Digi24.ro.
Facebook sustine ca este pregatita sa lucreze alaturi de autoritatile locale, insa nu va lua masuri pe cont propriu pentru a opri vanzarile ilegale.
Despadurirea din padurea amazoniana
Multi vanzatori recunosc ca nu au titlu de proprietate pentru terenul oferit la vanzare, singurul document prin care poti dovedi dreptul de proprietate in Brazilia.
Amnistia este unul dintre factorii care incurajeaza vanzarile ilegale de terenuri. Mai multi vanzatori fac lobby pe langa politicieni pentru a-i ajuta sa detina in mod legal terenurile furate.
O strategie des folosita este despadurirea unui teren, apoi solicitarea catre politicieni sa ii revoce statutul de zona protejata, avand in vedere ca nu mai indeplineste scopul initial. Ulterior, hotii de pamanturi pot cumpara legal loturile de la guvern, devenind proprietari in acte.
Despadurirea in padurea amazoniana din Brazilia a atins maximul ultimilor 10 ani.
Mai puteti citi:
Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in... mai mult
Sambata, 27 Februarie 2021, ora 11:14
Reprezentantii guvernului australian au anuntat ca Facebook va relua distribuirea stirilor in Australia, adaugand ca legea care a generat aceasta intrerupere o sa fie amendata.
Australienii nu au mai avut acces la stiri pe Facebook dupa ce a fost introdus un proiect de lege care obliga marile companii de tehnologie sa plateasca editorilor pentru continut.
Potrivit legii, Facebook si Google ar fi trebuit sa incheie acorduri comerciale cu agentiile de stiri, conform BBC.
Reprezentantii Facebook au declarat ca legea "intelege in mod funadmental gresit" relatia dintre compania tech si publisheri.
Legea a fost, initial, elaborata pentru echilibrarea situatiei, spun autoritatile australiene, in sensul ca editorii de presa sa primeasca bani pentru continutul furnizat de la platformele tehnologice. Potrivit autoritatilor, din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiti in publicitatea digitala in mass-media din Australia, 91 ajung la Facebook si Google.
Pe de alta parte, Google a semnat acorduri de plata cu trei companii mass-media australiene.
Decizia Facebook de a relua difuzarea stirilor furnizate de publicatiile din Australia ar urma sa se traduca prin plata acestui tip de continut. Reprezentantii Facebook au declarat ca intelegerea cu guvernul australian presupune ca gigantul tehnologic poate decide ce furnizori de stiri apar pe platforma, fara a fi fortat sa difuzeze toate stirile postate. Cei de la Facebook spun ca lucreaza la o modalitate de plata care sa... mai mult
Marti, 23 Februarie 2021, ora 08:57
Mark Zuckerberg, Sundar Pichai si Jack Dorsey, patronii Facebook, Google si Twitter, au fost din nou convocati de Congresul american pentru a discuta despre dezinformarea platformelor lor, a anuntat Comisia pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor, scrie AFP.
Comisia a evocat in somatia facuta publica joi, 18 februarie, in special zvonuri false despre vaccinuri contra Covid-19 sau afirmatii mincinoase care au circulat despre pretinsele fraude electorale in timpul alegerilor americane din noiembrie 2020.
Acest tip de dezinformare "a exacerbat crizele nationale cu consecinte grave in viata reala in termeni de sanatate publica si de siguranta", declara alesii intr-un comunicat.
Cei trei patroni vor raspunde la intrebarile legislativului pe 25 martie. Va fi a patra aparitie a lui Mark Zuckerberg din iulie si a treia pentru Sundar Pichai si Mark Dorsey. Audierile precedente au fost in special despre eventuale practici anticompetitive si despre protectia legala de care beneficiaza platformele contra urmaririlor penale legate de continuturi publicate de terti.
Grupurile din vecinatatea golfului San Francisco sunt de mai multi ani supuse criticilor politice din toate partile.
Democratii le reproseaza gigantilor Facebook, Twitter, YouTube (Google) si altora ca nu lupta suficient contra continuturilor problematice (incitarea la violenta, dezinformarea, discursul urii).
Republicanii au impresia ca sunt cenzurati de retelele de socializare, desi le... mai mult
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 09:13
Clubhouse a creat o noua nisa pe social media, iar Facebook, ca de obicei, pregateste un rival, pentru a nu exista vreo sansa sa piarda utilizatori.
Facebook are, de obicei, doua tipuri de raspunsuri pregatite pentru startup-urile care vin cu o idee noua pe zona de social media si au potentialul de a se transforma in rivali: fie ii cumpara, fie le copiaza produsele.
Pentru ca achizitionarea rivalilor este deja unul din capetele de acuzare in procesele in care compania este acuzata de politici anticoncurentiale, in cazul noii "stele" din social media, Clubhouse, Facebook va merge pe a doua varianta si va lansa un produs similar.
Cel putin asta sustin surse anonime din cadrul companiei americane, citate de The New York Times. Conform acestora, clona Facebook de Clubhouse se afla acum in fazele incipiente de dezvoltare si nu este clar cand va fi lansata.
Comunicarea se realizeaza audio
Clubhouse este o retea sociala in care comunicarea se realizeaza audio si, in prezent, este disponibila doar pe baza de invitatie. Exista foarte mult interes in jurul Clubhouse, in special dupa ce Elon Musk a participat la o sesiune de discutii.
Chiar si seful Facebook, Mark Zuckerberg, a participat saptamana trecuta la o serie de discutii despre viitorul tehnologiei, in cadrul unui grup de Clubhouse.
Copierea rivalilor este o indeletnicire frecventa in zona de tehnologie, iar dezvoltarea unei clone de Clubhouse de catre Facebook nu ar trebui sa surprinda pe nimeni,... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 09:10
Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii a Uniunii Europene, EDPS, a sustinut, miercuri, eforturile UE de a restrange puterea detinuta de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, si Facebook, prin masuri mai stricte, sugerand mai multa protectie pentru imbunatatirea drepturilor la viata privata ale utilizatorilor, transmite Reuters.
Comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager si comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, doua seturi de propuneri, Legea pentru Piete Digitale (DMA) si Legea pentru Servicii Digitale (DSA).
DMA prevede obligatii si interdictii, precum punerea unor date la dispozitia companiilor concurente si a autoritatilor de reglementare si interzicerea favorizarii propriilor servicii pe platformele companiilor.
DSA cere platformelor online mari si altor companii de internet sa ia masuri mai ferme pentru combaterea continutului ilegal, sa fie m
ai transparente in legatura cu politicile de publicitate pe platformele lor.
Amenzile, procent din cifra de afaceri
Amenzile pot fi de pana la 10% din cifra globala de afaceri in cazul DMA si de 6% in cazul DSA.
"EDPS saluta propunerea DMA, dorind sa promoveze piete deschise si corecte, precum si procesarea corecta a datelor personale", a anuntat intr-o opinie autoritatea de reglementare din UE, care se asigura ca institutiile uE respecta regulile comunitare privind confidentialitatea.
Aceste comentarii ar putea sa ii incurajeze pe... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 08:45
Controversele legate de WhatsApp si Facebook, au propulsat Telegram pe primul loc al aplicatiilor, dupa numarul de instalari.
De pe locul 9 in decembrie, controversa de amploare privind procesarea datelor personale ale utilizatorilor WhatsApp a propulsat Telegram pe primul loc in topul global al aplicatiilor, realizat de Sensor Tower pentru luna ianuarie.
Telegram a fost instalata de 63 de milioane de ori in luna ianuarie, ceea ce reprezinta o crestere de 3,8 ori fata de prima luna a anului trecut, devansand liderul de pana acum al clasamentului, TikTok (si, automat, WhatsApp).
India este tara in care Telegram a crescut cel mai mult, aceasta aducand 24% din numarul descarcarilor pe luna ianuarie.
Pe acelasi val a urcat si Signal care a ajuns pe locul 3 la nivel global, desi pana acum nu a fost deloc prezenta in top 10.
Cele doua aplicatii sunt mai populare in Google Play, unde ocupa primele doua locuri, decat in App Store, unde Telegram este pe locul 4, iar Signal pe 10. Per ansamblu, insa, cele doua ocupa locurile 1 si 3.
In consecinta, Facebook, WhatsApp si Instagram au pierdut cate doua pozitii in clasament. WhatsApp a cazut de pe locul 3, pe locul 5 in topul comun al celor doua platforme mobile majore.
WhatsApp risca o amenda de 50 de milioane de euro
Aplicatia WhatsApp, detinuta de gigantul Facebook, ar putea fi amendata cu pana la 50 de milioane de euro pentru incalcarea regulilor Uniunii Europene privind protectia datelor personale, potrivit... mai mult
Luni, 08 Februarie 2021, ora 08:19