Alex Penes are 37 de ani si ii invata pe tineri cum sa faca bani din Instagram (nu doar sa piarda timpul in retea), dar si pe oamenii din companii, despre ce inseamna business pe Instagram.
Dupa ce a incercat totul pe propria piele, a esuat si a incercat din nou, Alex a creat eBook-ul "De la Incepator la Avansat in doar 7 Pasi. Descopera tainele Instagramului".
Mai mult decat atat, a creat proiectul educational GrowMaster Academy, o platforma online pe care sustine cursuri despre Instagram.
"Trendul este unul clar. Din ce in ce mai multi oameni vor sa fie antreprenori, vor sa fie creativi, vor sa faca ceea ce le place si vor sa invete cum sa faca bani din online", explica Alex Penes, care a inclus in proiectul sau de educatie strategii de crestere dar si de protectie impotriva atacurilor cibernetice.
Lucreaza intensiv si cu pietele externe, orientandu-se strategic catre SUA, Canada, UK, Australia, Singapore si Europa, dar si-a propus sa aduca tot ce este nou si pe piata romaneasca.
"In momentul de fata, predau si cursuri Online LIVE de management al Instagram-ului, precum si partea de Business pe Instagram.
Misiunea mea, daca as putea spune asa, este de a crea awareness asupra posibilitatilor organice de dezvoltare a brandurilor, dar si a contentului personal pe Instagram si in mediul online", explica Alex.
De ce? Pentru ca acum este momentul sa fii pe Instagram, spune Alex Penes, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput, as vrea sa ne... mai mult
Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 16:34
Cu toate ca n-a demonstrat ca ar fi stare sa construiasca, asa cum a promis, autostrazi si canale navigabile in parteneriat public-privat (PPP), Cabinetul Dancila anunta ca are de gand se se apuce si de linii ferate de mare viteza, care sa lege intre ele regiunile tarii.
In principiu, regimul PPP presupune ca un privat construieste din bani proprii o sosea, un canal navigabil sau o cale ferata si isi recupereaza investitia percepandu-le, apoi, taxe celor care folosesc respectiva infrastructura. E un mod de lucru adoptat in special in tarile cu mari aglomerari urbane.
La noi, Compania de Drumuri a incercat de 3 ori sa construiasca Autostrada Ploiesti - Brasov in regim PPP, dar n-a reusit. Motivul: dupa cum a explicat pentru Ziare.com deputatul Catalin Drula (USR), in Romania - o tara cu valori de trafic relativ reduse - privatul nu isi poate recupera, intr-o perioada rezonabila, investitia facuta intr-o autostrada.
In consecinta, nici metoda PPP nu are cum sa functioneze, la noi.
In aceste conditii, pe vremea cand premier era Mihai Tudose, Guvernul a cerut ajutorul Bancii Mondiale (BM) pentru a realiza documentatia necesara constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, pe care apoi sa o realizeze printr-o schema clasica de finantare.
Tocmai cand acest proiect incepuse sa prinda contur, PSD a schimbat Guvernul. Iar Cabinetul Dancila, proaspat investit, a renuntat la colaborarea cu BM si si-a asumat contructia unor obiective mamut de infrastructura prin PPP, in... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 07:20
Membrii Consiliului Investitorilor Straini (FIC) se declara dezamagiti de discursul care incearca sa sugereze ca "strainii" doresc sa faca rau Romaniei si care antagonizeaza companiile mari cu cele mici, cele romanesti cu cele straine sau mediul privat cu cel public, potrivit unui comunicat al organizatiei.
"Rolul in economie al companiilor romanesti cu capital strain este o tema care revine din ce in ce mai des in prim planul discursurilor publice si politice. Membrii Consiliului Investitorilor Straini (FIC) sunt dezamagiti de acest discurs care incearca sa sugereze ca" strainii "doresc sa faca rau Romaniei, si care antagonizeaza companiile mari cu cele mici, cele romanesti cu cele straine sau mediul privat cu cel public. O tara cu o societate dezbinata nu este o tara mai usor de condus, ci pur si simplu este o tara mai saraca", se arata in document.
Conform comunicatului, companiile straine din Romania angajeaza aproximativ 1,3 milioane de oameni, un sfert din forta totala de munca a tarii, produc aproape jumatate din cifra de afaceri a Romaniei si mai mult de jumatate din exporturi.
Aceste companii au o contributie insemnata la veniturile statului roman prin impozite pe venit, pe profit, contributii sociale, TVA, accize si alte taxe speciale sau locale.
"Desi aceste informatii sunt publice, reprosurile complet nefondate in tonalitati cu intensitate diferita ating aceeasi tema, profiturile. Daca firmele straine au profituri mici, li se reproseaza ca nu... mai mult
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 14:44
Cand vorbim despre Facebook Advertising, totul pare sa se rezume pentru majoritatea oamenilor la "nu stiu, nu ma intereseaza, nu are cum sa mearga". Si totusi merge.
Si e probabil una din cele mai importante parti atunci cand vine vorba despre online advertising, fiind un instrument extrem de util pentru un antreprenor si care poate aduce castiguri substantiale.
Toata industria e-commerce nascuta in jurul acestei platforme sociale pare sa vrea sa tina secreta "reteta succesului" in ceea ce priveste Facebook Advertising-ul. Insa, Alexandru Jurca, expert in business in online, a fost mai mult decat deschis si dispus sa ne devaluie o parte dintre adevarurile si miturile legate de Facebook Advertising.
"Am observat ca exista 3 probleme mari cu care se confrunta majoritatea oamenilor la inceput de drum si o sa incerc sa aduc putina claritate intr-o mare de intuneric.
1. Prea multa informatie - in era in care oricine poate scrie despre absolut orice, se pare ca nici capitolul Facebook Advertising nu a scapat de problema asta.
2. O lipsa a unui sistem exact care sa te ajute sa faci primele campanii profitabile - totul pare simplu in teorie pana cand te pui pe treaba si iti dai seama ca tot ce faci nu merge.
3. Mindset - modul in care functioneaza algoritmul Facebook, intelegerea psihologiei cumparatorului, etc. Totul are legatura cu modul in care reusesti sa privesti lucrurile si actiunile pe care le iei.
Acesta este unul dintre articolele pe care as fi vrut... mai mult
Marti, 03 Aprilie 2018, ora 16:13
Desi au tot aparut nemultumiri legate de Facebook, in urma modificarilor care au dus la cresterea gradului de dificultate al promovarii online, Facebook Advertising ramane un instrument extrem de util pentru cei care doresc sa castige bani frumosi in e-commerce.
Alexandru Jurca, expert in business online, ne ofera patru ponturi care te vor ajuta sa ajungi la clientii tai prin intermediul acestei retele sociale.
"Cand mai auziti cuvintele: 'sa faci business pe Amazon e usor' sau 'sa faci Facebook Ads este simplu, toate pot fi facute in doua ore pe zi', v-as sfatui sa va ganditi mai bine daca merita sau nu ascultate acele sfaturi.
Da, exista sisteme. Si da, lucrurile merg bine atunci cand esti dispus sa muncesti cu adevarat. Insa aud de prea multe ori sfaturi eronate. Lucrurile sunt grele, dar cu rabdare si munca focusata totul devine posibil!
Puneti-va in minte un tel mult mai mare decat credeati ca este posibil
Lucrul acesta va face sa trageti de voi si atunci cand lucrurile merg foarte bine.
Astfel, cand veti intampina greutati, va va fi mai usor sa treceti peste si sa va atingeti obiectivele.
Setati-va o suma exacta in minte, nu lucruri de genul 'vreau sa fac bani pe Facebook', ci mai degraba 'vreau sa fac 10.000 de dolari pe Facebook in urmatoarele sase luni'.
In acest fel va fi mult mai usor sa impartiti aceasta suma in task-uri organizate, realizabile si totodata sa vedeti si progresul facut.
Setati corect tracking-ul pe site
Oricat de... mai mult
Joi, 22 Martie 2018, ora 11:39
Autentificarea Face ID a fost promovata ca fiind cea mai sigura din lume in prezentarea iPhone X. La fiecare cateva zile apar insa dovezi ca nu este deloc asa.
Mecanismul de autentificare faciala introdus odata cu lansarea iPhone X a inlocuit autentificarea prin Touch ID.
In teorie, ar fi trebuit sa fie de cateva sute de ori mai sigura decat utilizarea unei amprente pentru deblocarea telefonului. Din momentul in care au ajuns primele exemplare pe piata, au existat insa multe tentative reusite de a trece peste respectivul mecanism de securitate.
Gemenii pot debloca telefoanele unii altora, iar prin utilizarea unei masti de aproximativ 150 de dolari este foarte probabil sa obtii efecte similare. Partea buna este ca cei de la Apple nu s-au ferit sa afirme ca pot exista situatii in care deblocarea sa poata fi realizata de alta persoana, desi sunt foarte rare.
Vezi AICI VIDEO. ...citeste mai departe despre "Autentificarea prin Face ID pe iPhone X poate fi pacalita de copii" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 10:47
iPhone X e pe piata din 3 noiembrie si cel mai important test e pentru Face ID, in loc de scanarea amprentei. Si e rapid, contrar a ceea ce vezi pe Net.
iPhone X e scump, iPhone X nu are nimic in plus fata de restul, iPhone X este o idee proasta a Apple - astea sunt, rezumate, cateva dintre problemele pe care le-am vazut reprosate iPhone X.
Desigur ca e scump, e evident, n-are rost sa mai discutam despre asta, il cumpara cine vrea. Am mai observat insa si plangeri despre cum Face ID e o greseala, despre cum Touch ID era o idee mai buna, era mai rapid.
Sunt un utilizator care apreciaza scanarea amprentei, pe orice telefon, dar in cazul acesta Apple nu a dat-o in bara.
Afla cum utilizatorii se plang de iPhone X, dar n-au dreptate ...citeste mai departe despre "Detaliul despre iPhone X la care utilizatorii nu s-au gandit, ca sa faca economie de timp" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 18:16
Gigantul american Apple Inc a cerut furnizorilor sai de componente sa reduca precizia sistemului Face ID, care permite deblocarea telefonului doar prin scanarea fetei, pentru ca astfel noul telefon iPhone X sa poata fi mai usor de produs, informeaza Bloomberg citand surse la curent cu situatia.
Incepand cu data de 3 noiembrie, va incepe sa fie comercializat mult-asteptatul iPhone X, care la 999 de dolari este cel mai scump telefon mobil prezentat pana acum de Apple. Noul varf de gama, imbracat integral in sticla, vine fara butonul Home.
Unii analisti sunt de parere ca Apple va avea la dispozitie prea putine telefoane iPhone X pentru a face fata cererii initiale. Ming-Chi Kuo de la KGI Securities sustine ca Apple va avea intre doua si trei milioane de iPhone X disponibile in ziua lansarii si intre 25 si 30 de milioane de unitati in trimestrul patru al acestui an. Comparativ, Apple a vandut 78 de milioane de telefoane in ultimul trimestru al anului trecut, chiar daca aceasta cifra include toate tipurile de telefoane.
Potrivit surselor citate de Bloomberg, pentru a accelera productia, Apple a fost de acord cu relaxarea anumitor caracteristici ale sistemului Face ID. Astfel, perioada de timp necesara pentru testarea modulelor se va scurta.
Deocamdata nu este clar cum noile specificatii vor afecta acuratetea sistemului Face ID. La prezentarea iPhone X in luna septembrie, directorii Apple se laudau ca exista o sansa la un milion ca cineva sa pacaleasca sistemul Face... mai mult
Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 19:13
Apple a lansat, marti, cele mai noi modele iPhone, asteptate cu sufletul la gura de fanii acestui telefon. Pretul este insa unul pe care nu toti si-l pot permite, depasind 1.000 de dolari pentru iPhone X.
Cea mai noua generatie a telefoanelor Apple a fost lansata in trei modele - iPhone 8 si iPhone 8 Plus, care vor avea 4,7, respectiv 5,5 inci, si iPhone X, de 5,8 inci, scrie The Telegraph.
Una dintre noutatile noilor modele prezentate la Steve Jobs Theater, din Cupertino, California, este faptul ca incarcarea se poate face wireless.
Apoi, cele trei telefoane au o carcasa de sticla, camera de 12MP, iar iPhone X vine cu o noua inovatie - nu are buton de start. Pentru deblocare, utilizatorii trebuie doar sa gliseze de jos in sus, iar aceeasi miscare trebuie facuta pentru a-i "readuce" in ecranul de start.
O alta dotare inovatoare a celui mai avansat model iPhone este deblocarea acestuia cu ajutorul recunoasterii faciale, chiar si pe intuneric, datorita camerei si tehnologiei 3D. Eroarea la deblocarea cu ajutorul Face ID este de una la un milion. Recunoasterea faciala va permite si plati in Apple Pay.
Rezolutia iPhone X este de 2.436 x 1.125 pixeli, fiind cea mai mare densitate de pixeli pe inci la un iPhone. Totodata, va avea un display Super-retina OLED.
Pretul va fi insa unul pe masura pentru iPhone X - 999 de dolari pentru versiunea de 64Gb si 1.149 de dolari pentru cea de 256Gb, iar pe piata va ajunge din 3 noiembrie, cu putin timp inainte de Ziua... mai mult
Marti, 12 Septembrie 2017, ora 22:57