Incepand de joi, s-au inchis temporar fabricile Dacia de la Mioveni si Ford de la Craiova.
Angajatii fabricii Ford de la Craiova vor intra in somaj tehnic incepand de joi si vor beneficia de o indemnizatie de 78% din salariul de baza, dupa ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar, din 19 martie, productia la principalele fabrici din Europa.
"Este de asteptat ca suspendarea temporara a productiei sa dureze cateva saptamani, in functie de evolutia acestei pandemii, de restrictiile impuse la nivel national, de constrangerile legate de lucrul cu furnizorii, dar si de nevoile de stoc ale dealerilor.
Aceasta masura este luata in contextul restrictiilor impuse de guvernele nationale in privinta transportului si contactelor personale, astfel ca vanzarile de masini si componentele sunt afectate la nivelul intregului continent.
Pe durata opririi temporare a productiei, angajatii Ford Craiova se vor afla in somaj tehnic si beneficiaza de o indemnizatie de 78% din salariul de baza, precum si de celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situatii," se mentioneaza intr-un comunicat Ford.
Presedintele Ford Europa, Stuart Rowley, a subliniat ca, desi impactul coronavirusului in fabricile companiei a fost unul limitat pana in prezent, efectele sale asupra angajatilor, dealerilor, furnizorilor si clientilor, precum si asupra societatii europene sunt fara precedent.
"Din cauza impactului dramatic pe care il are aceasta criza asupra pietei auto... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 08:08
Grupul Renault a inceput sa produca, in premiera, la Mioveni, un motor folosit la automobilele Nissan Micra. Este pentru prima oara cand fabrica argeseana produce componente si pentru alte masini in afara de Dacia.
Noul motor, a carui productie a inceput deja in luna decembrie, se numeste IG-T 100, are greutate redusa si 100 de CP. Este folosit, in prezent, la fabricarea automobilelor Nissan Micra, dar ar putea in curand fi inclus si in dotarea altor masini de clasa mica si medie, fabricare de alianta Renault Nissan.
Directorul general al Group Renault Romania, Christophe Dridi, a explicat pentru Ziarul Financiar de ce acest nou motor este important.
"Vorbim despre un motor nou pentru Alianta Renault-Nissan. Acesta foloseste o tehnologie noua prin care 'camasa' pistonului este pulverizata, astfel incat este mai usoara si uniforma si permite obtinerea unui grad de frictiune mai mic si o racire mai eficienta", a declarat Dridi.
Potrivit profit.ro, pana acum la Mioveni se produceau, pe langa automobile Dacia, componete auto, cum ar fi cutii de viteza sau motoare, printre care cele de 1.4 litri si 1.6 litri, aspirate si cel de 0.9 litri, Tce.
Totusi, pana acum fabrica n-a mai produs componete care sa nu fie folosite la fabricarea de Dacii, fie in Romania, fie in alte locuri din lume. ...citeste mai departe despre "Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 17:16
Prefectura Arges a anuntat, marti, ca directorul general pentru relatii externe din compania Renault, Virginie Guerin, "a dat asigurari" autoritatilor romane ca fabrica Dacia-Renault nu va fi relocata, ci va ramane la Mioveni, compania franceza vrand sa faca noi investitii in fabrica din Romania.
Directorul general pentru relatii externe din cadrul companiei Renault, Virginie Guerin, asigura autoritatile romane ca fabrica de la Mioveni nu va fi relocata si ca in unitatea de productie din Romania se vor face noi investitii, anunta Prefectura Arges intr-un comunicat dat publicitatii marti, in contextul in care luni, prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a avut o intalnire oficiala cu directoarea Virginie Guerin si cu secretarul general al Dacia Renault, Gabriel Sicoe.
Prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, a declarat ca reprezentantii Renault au spus ca vor continua sa investeasca la Mioveni, fara a preciza insa despre ce investitii este vorba.
In discutiile cu ...citeste mai departe despre "Conducerea Renault da asigurari ca fabrica Dacia ramane la Mioveni" pe Ziare.com mai mult
Marti, 21 Aprilie 2015, ora 22:08
Uzina Dacia de la Mioveni a marcat, marti, 6 mai 2014, productia a 5.000.000 de vehicule, la aproximativ trei ani dupa ce fabrica a depasit pragul de 4 milioane de unitati.
Automobilul a iesit de pe liniile de fabricatie marti, 6 mai, si este un model Duster 4x4 Laureate, de culoare bleu navy, echipat cu motorul de 1,6 litri si 105 cai-putere, destinat unui client din Romania, se arata in comunicat, potrivit Mediafax.
In prezent, modelul Duster reprezinta peste 50% din productia totala zilnica a uzinei de la Mioveni.
Uzina auto de la Mioveni, fondata in anul 1966, a atins pragul de 1 milion de autovehicule produse in anul 1985. In 1998, cu un an inainte de a intra sub umbrela grupului Renault, Dacia marca 2 milioane de vehicule produse, iar pragul de 3 milioane a fost depasit in 2007.
Compania a anuntat in martie 2011 productia masinii cu numarul 4 milioane.
Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 de vehicule pe an. Anul trecut, 93% din productie a fost exportata. mai mult
Joi, 08 Mai 2014, ora 16:53
Production Conference, cel mai mare eveniment adresat optimizarii proceselor de fabricatie, aflat la ce-a de-a doua editie, va avea loc la Crowne Plaza Hotel si va reuni lideri internationali si locali ai industriei. Evenimentul organizat de Evensys va avea loc in perioada 14-16 aprilie.
In cele trei zile ale evenimentului, participantii vor afla informatii actuale despre oportunitatile si provocarile cu care se confrunta fabricile din Romania.
Prima zi a evenimentului (14 aprilie) cuprinde un seminar intensiv despre Implementarea Excelentei Operationale in serviciile de productie, sustinut de catre Dr. Patrick McLaughlin, Senior Lecturer Manufacturing Management, Course Director Operations Excellence MSc, Cranfield University (UK).
Cele patru sesiuni ale seminarului isi propun sa aduca in prim plan strategiile care conduc la performanta intr-o unitate de productie, aspectele cheie pentru ca implementarea procedurilor sa aiba succes si importanta culturii organizationale in performanta unei organizatii.
In cea de-a doua zi (15 aprilie) va avea loc conferinta evenimentului, in cadrul careia cei mai buni experti si reprezentanti ai industriei vor prezenta oportunitatile si provocarile pe care le intampina fabricile in procesul de productie.
Participantii vor afla cum pot beneficia firmele romanesti de oportunitati de co-finantare, care sunt noile tehnologii si sisteme dezvoltate pentru a imbunatati calitatea echipamentelor in procesul de fabricatie sau cum... mai mult
Luni, 17 Martie 2014, ora 17:10
Directorul general al Dacia, Nicolas Maure, a declarat ca uzina din Mioveni trebuie sa-si pastreze competitivitatea fata de alte fabrici Renault, precum cea din Maroc, iar elementele relevante in acest sens sunt atat accesul facil catre frontiera, cat si mentinea costurilor salariale "la un anumit nivel".
"Este foarte important pentru noi sa avem acces cat mai facil catre frontiera din Arad si este o prioritate pe care am comunicat-o Guvernului. Conform calculelor noastre, am economisi 30 de euro pe vehicul daca ar exista autostrada (de la fabrica la granita, n.r.). In acelasi timp, putem spune ca 30 de euro nu sunt nici mult, nici putin, exista si alte elemente de luat in calcul pentru competitivitatea noastra, iar deocamdata vorbim despre costurile salariale, care trebuie mentinute la un anumit nivel, pentru ca altfel uzina din Tanger (Maroc), care este o uzina noua, devine din ce in ce mai performanta si poate fi pusa in comparatie cu cea din Mioveni. Noi ne dorim ca uzina din Mioveni sa ramana in fata celei din Tanger", a declarat Maure, la o intalnire cu presa, potrivit Mediafax
El a afirmat ca grupul francez Renault nu are deocamdata intentia de a parasi Romania, unde este prezent de 15 ani, dar pe de alta parte, in contextul in care fabrica din Maroc devine din ce in ce mai competitiva, este important ca Romania sa-si pastreze la randul ei competitivitatea pentru a putea exporta catre pietele din vestul Europei.
In prezent, producatorul auto are un flux... mai mult
Luni, 24 Februarie 2014, ora 15:17
Dacia, cel mai mare exportator din Romania, livreaza pe plan extern peste 90% din productia de masini, expediind in strainatate din 2005 pana in prezent peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni, a anuntat miercuri compania.
Activitatile Uzinelor Dacia si ale platformei logistice de la Mioveni au generat anul trecut 7,7% din exporturile Romaniei.
Uzina de Vehicule Dacia produce masini finite, dar si piese pentru alte uzine ale grupului Renault. La nivelul anului trecut, 93% din productia uzinei a fost exportata.
Unitatea asigura productia modelelor din gama Dacia - Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway si Duster, dar si Renault Symbol (cu o cota de 16% in prezent), avand peste 8.500 de salariati. Cadenta zilnica a uzinei este de 1.390 unitati.
Centrul logistic ILN din Mioveni a fost deschis in 2005 si a necesitat investitii de peste 20 milioane euro in intervalul 2005-2012. mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 16:52
Uzina Dacia de la Mioveni isi intrerupe pentru doua zile activitatea de productie din cauza crizei financiare care a afectat cu precadere piata auto din Romania, a declarat pentru Business24, vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia (SAD, Ion Iordache.
Intreruperea activitatii de la Dacia Mioveni nu are ca motiv principal greva in care au intrat angajatii unui furnizor din Franta, a spus Iordache.
Principala cauza este cereea foarte scazuta si situatia dificila cu care se confrunta piata auto din Romania si cea din Europa.
"Dacia nu este atat de dependenta de furnizori, s-a intamplat acum, dar avem foarte multi furnizori: de gradul intai, secundari", a declarat Iordache.
Intrebat care sunt pierderile Dacia pentru cele doua zile cat inchide fabrica Mioveni, liderul sindical a spus ca la nivelul salariatilor sunt pierderi de 15% din veniturile lunare pentru fiecare din cele doua zile nelucrate. mai mult
Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:44
Compania a produs, saptamana trecuta, motorul pe benzina cu numarul 1,5 milioane, primul fiind fabricat in anul 2004, conform NewsIn.Printre clientii carora Uzina Mecanica Dacia le furnizeaza motoare se numara Uzina Vehicule Dacia (pentru gama Logan si Sandero) si uzine Renault din Franta, Rusia, Maroc, Africa de Sud, Columbia.
"Cele doua varietati de motoare asamblate la UMCD, K7J (1,4 litri) si K7M (1,6 litri), au inceput sa fie fabricate la Mioveni odata cu lansarea gamei Logan, in 2004. In prezent, linia de fabricatie are o capacitate instalata zilnica de 1.567 motoare", se arata in comunicat.
UMCD este cea de-a doua uzina mecanica din grupul Renault la nivel mondial, fiind organizata in sase departamente de fabricatie (Motoare, Cutii de viteze J, Cutii de viteze TL, Aluminiu, Sudura/Presaj, Asamblaj/Cataforeza/Uzinaj).
In 2010, in uzina au fost inregistrate mai multe cifre importante de productie, printre care: cutia de viteze J cu numarul 1,5 milioane, cutia de viteze TL cu numarul 300.000, motorul K7 cu numarul 1,25 milioane.
In 2010, UMCD a asamblat peste 247.780 de motoare. Cei 3.785 de angajati ai Uzinei Mecanice produc si asambleaza doua tipuri de cutii de viteze, module de transfer (organ specific versiunilor 4x4 ale modelului Dacia Duster), punti fata si spate, cadre fata si spate, osii spate si brate inferioare. mai mult
Marti, 06 Septembrie 2011, ora 17:47