Comisarul-sef Radu Ionut Obreja, fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri si Inmatriculari Vehicule Suceava, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri, 27 noiembrie, de procurorii DNA, fiind pus sub acuzare in doua dosare penale.
In unul dintre acestea este acuzat de comiterea infractiunii de folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii. Este vorba de dosarul in care a mai fost retinut si ofiterul Mihai Martin, de la Serviciul Judetean Anticoruptie. Potrivit datelor de ancheta, Mihai Martin ar fi divulgat o serie de informatii despre efectuarea unor perchezitii, scrie Monitorul de Suceava.
Citeste si: Ofiter DGA, suspectat ca a acoperit ilegalitatile "fabricii de permise auto" din Suceava: "A mai activat si la alte structuri importante ale politiei"
Referitor la al doilea dosar care il vizeaza pe comisarul-sef Radu Ionut Obreja, acesta ar fi legat de spagile care se dadeau la serviciul pe care l-a condus o perioada.
Radu Ionut Obreja ar fi acuzat de comiterea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, patru infractiuni de luare de mita si spalare de bani.
Anchetatorii ar fi ridicat 37 de ceasuri de femei si barbati, bijuterii din aur, peste 60.000 de lei, dar si circa 60.000 de euro.
50.000 de euro au fost gasiti in portbagajul unui Audi A4, intr-o borseta, iar fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri si Inmatriculari Vehicule Suceava ar fi justificat ca i-a... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 10:28
Procurorii DNA si ofiterii DGA au descoperit aproape 2 milioane de euro in urma perchezitiilor desfasurate joi, 26 noiembrie, la angajatii de la Serviciul Permise si Inmatriculari Suceava si la alte persoane implicate intr-o larga retea de coruptie.
Potrivit declaratiilor oficiale ale investigatorilor implicati in ancheta, spaga pretinsa pentru eliberarea in mod ilegal a unui permis auto era cuprinsa intre 5.000 si 7.000 de euro.
Anchetatorii sustin ca, de mai multi ani, la Suceava functioneaza "un fel de asociatie familiala unde angajatii de la Serviciul Permise si Inmatriculari si politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie fie inlesnesc obtinerea permiselor si inmatricularilor, fie fac trafic de influenta pentru diverse". Anchetatorii sustin ca toate persoanele vizate au obtinut sume importante de bani din aceste spagi pe care nu le pot justifica.
CITESTE SI: FOTO "Prada" ridicata de DNA la perchezitiile din dosarul "fabricii de permise" din Suceava: Bani, bijuterii, ceasuri scumpe si masini de lux
Modul de functionare al acestui grup s-ar fi axat in primul rand pe coordonarea si planificarea activitatii de examinare practica a candidatilor intr-o asemenea maniera incat sa asigure promovarea contra unor sume de bani cuprinse intre 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretica.
"Concret, persoanele care nu aveau acces direct la examinatori, in cazul in care doreau sa le fie facilitata promovarea probei practice pentru un... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 09:55