Ancheta continua in dosarul "Fabricii de permise auto de la Suceava". S-a decis sechestru pentru pentru bani si bunuri, inclusiv cele aflate pe numele altor persoane, dar care ar fi fost utilizate doar ca paravan pentru ca o serie de angajati de la Permise si Inmatriculari sa poata spala banii obtinuti din mita.
In total, s-au instituit masuri asiguratorii pentru 2,25 milioane de euro, 14 autoturisme, 7 imobile, 6 terenuri si 18 spatii, cu mentiunea ca majoritatea acestor sechestre au fost confirmate de judecatori de la Tribunalul Suceava dupa ce masurile au fost contestate fie de persoanele direct vizate de ancheta, fie de diferite alte persoane care ar fi pretins ca au imprumutat bani inculpatilor, potrivit Monitorul de Suceava.
Ce s-a intamplat cu cele doua milioane de euro gasite la perchezitii in dosarul spagilor de la Permise din Suceava
Cele mai multe bunuri puse sub sechestru apartin fostului sef de la Permise si Inmatriculari, comisarul-sef Radu Ionut Obreja.
Iata ce bunuri au identificat anchetatorii si despre care au date certe ca au fost achizitionate in realitate de Radu Obreja:
- autoturism marca Audi, model A4, an de fabricatie 2018;
- autoturism marca VW model Arteon, an de fabricatie 2020;
- 17 spatii situate in cadrul Policlinicii Areni din municipiul Suceava, strada Stefan cel Mare, nr. 78, toate achizitionate in octombrie 2018;
FOTO "Prada" ridicata de DNA la perchezitiile din dosarul "fabricii de permise" din Suceava: Bani,... mai mult
Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 09:08
Suedezii de la Holmbergs Safety Systems, una dintre cele mai importante companii din industria auto din Europa, isi va reloca o parte din activitatea din Ungaria si Lituania in Romania. Potrivit Profit.ro, nordicii detin mai multe fabrici in Europa, Hong Kong, SUA si China si se lauda cu vanzari anuale de peste 40 milioane euro.
Compania scandinava isi va stabili hub-ul de productie in Romania, dupa ce a preluat compania Te-Rox Prod din Pascani. Pe langa Pascani, grupul suedez va fi prezent de acum si la Roman si Ruginoasa, unde Te-Rox Prod detine cate o fabrica.
Produsele fabricate in Romania, care devine hub-ul central de productie al grupului, vor ajunge pe pietele din Europa, SUA si Asia. Potrivit sursei citate, Doina Cepalis, fondatoarea si proprietara Te-Rox Prod, va avea in continuare un rol important in grup, iar de acum va administrator al afacerilor din Romania ale grupului si va ocupa un loc in Consiliul de Administratie. ...citeste mai departe despre "Companie uriasa din industria auto muta productia din Ungaria in Romania. Fabrici deschise la Pascani, Roman si Ruginoasa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 17:44
Comisarul-sef Radu Ionut Obreja, fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri si Inmatriculari Vehicule Suceava, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri, 27 noiembrie, de procurorii DNA, fiind pus sub acuzare in doua dosare penale.
In unul dintre acestea este acuzat de comiterea infractiunii de folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii. Este vorba de dosarul in care a mai fost retinut si ofiterul Mihai Martin, de la Serviciul Judetean Anticoruptie. Potrivit datelor de ancheta, Mihai Martin ar fi divulgat o serie de informatii despre efectuarea unor perchezitii, scrie Monitorul de Suceava.
Citeste si: Ofiter DGA, suspectat ca a acoperit ilegalitatile "fabricii de permise auto" din Suceava: "A mai activat si la alte structuri importante ale politiei"
Referitor la al doilea dosar care il vizeaza pe comisarul-sef Radu Ionut Obreja, acesta ar fi legat de spagile care se dadeau la serviciul pe care l-a condus o perioada.
Radu Ionut Obreja ar fi acuzat de comiterea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, patru infractiuni de luare de mita si spalare de bani.
Anchetatorii ar fi ridicat 37 de ceasuri de femei si barbati, bijuterii din aur, peste 60.000 de lei, dar si circa 60.000 de euro.
50.000 de euro au fost gasiti in portbagajul unui Audi A4, intr-o borseta, iar fostul sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri si Inmatriculari Vehicule Suceava ar fi justificat ca i-a... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 10:28
Procurorii DNA si ofiterii DGA au descoperit aproape 2 milioane de euro in urma perchezitiilor desfasurate joi, 26 noiembrie, la angajatii de la Serviciul Permise si Inmatriculari Suceava si la alte persoane implicate intr-o larga retea de coruptie.
Potrivit declaratiilor oficiale ale investigatorilor implicati in ancheta, spaga pretinsa pentru eliberarea in mod ilegal a unui permis auto era cuprinsa intre 5.000 si 7.000 de euro.
Anchetatorii sustin ca, de mai multi ani, la Suceava functioneaza "un fel de asociatie familiala unde angajatii de la Serviciul Permise si Inmatriculari si politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie fie inlesnesc obtinerea permiselor si inmatricularilor, fie fac trafic de influenta pentru diverse". Anchetatorii sustin ca toate persoanele vizate au obtinut sume importante de bani din aceste spagi pe care nu le pot justifica.
CITESTE SI: FOTO "Prada" ridicata de DNA la perchezitiile din dosarul "fabricii de permise" din Suceava: Bani, bijuterii, ceasuri scumpe si masini de lux
Modul de functionare al acestui grup s-ar fi axat in primul rand pe coordonarea si planificarea activitatii de examinare practica a candidatilor intr-o asemenea maniera incat sa asigure promovarea contra unor sume de bani cuprinse intre 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretica.
"Concret, persoanele care nu aveau acces direct la examinatori, in cazul in care doreau sa le fie facilitata promovarea probei practice pentru un... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 09:55
Renault va opri productia de automobile la fabrica Flins de langa Paris, pe care o va transforma in centru de cercetare, reciclare si de reparatii, pana in 2024, o masura care are rolul sa salveze locurile de munca full time de la aceasta uzina, a anuntat miercuri grupul francez, transmite Reuters.
Constructorul auto francez, care inregistreaza pierderi, a aratat ca intentioneaza sa angajeze 3.000 de persoane la aceasta unitate care va fi reconvertita, pana in 2030. In caz contract, aceasta fabrica ar fi fost in pericol de inchidere, in conditiile in care Renault se concentreaza pe modelele cele mai profitabile si reduce cheltuielile.
"Continuarea situatiei actuale nu mai este posibila, trebuie sa fim lucizi", a declarat presedintele Renault, Jean-Dominique Senard, in timpul unei conferinte de presa online, dupa o intalnire cu sindicatele la Flins, avandu-l alaturi pe directorul general Luca De Meo.
Renault, care avea probleme legate de profitabilitate si vanzari si inainte de impactul pandemiei de coronavirus, a anuntat in acest an renuntarea la 4.600 de locuri in de munca in Franta si un plan de economii de 2 miliarde de euro.
Sindicatele au anuntat ca propunerile lor pentru pastrarea unor activitati de asamblare de masini au fost respinse.
Compania va continua sa fabrice modelul electric Zoe la fabrica Flins pana in 2024, iar in paralel va incepe noile activitati. Acestea vor include reechiparea unor masini, cum ar fi cele utilizate in leasing, crearea... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 11:10
BMW va retehnologiza fabricile din Germania pentru fabricarea de automobile si componente electrice, productia de motoare cu combustie urmand sa fie transferata in Marea Britanie si Austria, in cadrul strategiei de trecere la automobilele cu emisii scazute, transmite Reuters.
Fabricile auto din intrega lume investesc in automobile de generatie noua, in conditiile in care cumparatorii incep sa fie tot mai mult interesati de vehiculele electrice, in timp ce guvernele grabesc renuntarea la motoarele cu combustie.
Germania a prezentat miercuri un program de 3 miliarde de euro pentru promovarea automobilelor cu emisii scazute, iar Marea Britanie a anuntat ca incepand din 2030 va interzice vanzarea de automobile noi cu motoare pe benzina si motorina.
"Pana la sfarsitul anului 2022, toate fabricile noastre din Germania vor fabrica cel putin un automobil integral electric", a afirmat intr-un comunicat Milan Nedeljkovic, membru al consiliului de administratie al BMW, care este responsabil cu productia.
Fabrica BMW din Munchen, care produce in prezent motoare cu combustie cu patru, sase, opt si doisprezece cilindri, va fi reorganizata cu o investitie de 400 de milioane de euro pana in 2026, pentru a fabrica vehicule electrice de noua generatie.
BMW a anuntat ca productia de motoare cu opt si doisprezece cilindri se va muta de la Munchen la Hams Hall, Anglia, iar alte motoare vor fi fabricate la Steyr, in Austria.
Bavaria, unde isi are sediul BMW, va primi cea mai... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 07:40
Grupul auto Volkswagen AG va muta productia vehiculului sau Passat si a modelului premium Skoda Superb la fabrica sa din Bratislava, Slovacia, dupa ce, initial, a vrut sa produca cele doua masini in Turcia, a informat marti publicatia The Slovak Spectator.
Investitia grupului german va fi mult mai ridicata decat se astepta Guvernul premierului Igor Matovic. Nu se stie daca vor fi produse si vehicule electrice la Bratislava, a informat o alta publicatie slovaca, Dennik N.
In iulie, Executivul de la Bratislava a semnat un memorandum cu reprezentantii VW, sugerand o investitie de 500 de milioane de euro, dar recentele informatii indica o investitie de un miliard de euro.
Suma a fost mentionata de Herbert Diess, directorul general al Volkswagen, intr-un interviu acordat revistei germane Automobilwoche. El a confirmat majorarea productiei la fabrica din Slovacia.
In iulie, Volkswagen a anuntat ca renunta la planurile anterioare care vizau construirea unei noi uzine in Turcia, ca urmare a scaderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi in contextul pandemiei de coronavirus.
Volkswagen analizase mai multe posibile locatii pentru noua sa fabrica din Europa de Est, inclusiv Romania, Serbia si Bulgaria, dar pana la urma grupul german a optat pentru Turcia. In Manisa, la 40 km de orasul Izmir, ar fi urmat sa se construiasca o uzina cu o capacitate anuala de productie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de productie in valoare de 1,3 miliarde euro urma sa... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 09:30
Pandemia de coronavirus a lasat fabrica de sticla de la Avrig (judetul Sibiu) fara comenzi, ceea ce a dus la oprirea cuptorului, la inchiderea societatii si disponibilizarea celor peste 100 de angajati.
Fabrica din Avrig producea obiecte unice de menaj, cum ar fi pahare, cani, vaze, boluri, farfurii, decantere, unele decorate sau gravate dupa cum doreau clientii. Oamenii lucrau exclusiv pentru export, iar caderea totala a pietei in perioada de "lockdown" cauzata de pandemia de COVID-19 a dus la oprirea tuturor contractelor. Pana in martie, fabrica livra in fiecare luna produse in valoare de minimum 160.000 de euro catre tari precum Germania, Italia, Franta, Elvetia, Belgia sau Austria.
Societatea avea in urma cu 20 de ani peste 1.000 de angajati, iar, inainte de oprirea activitatii, avea doar 120 de persoane. In trecut, aici s-au facut paharele pentru nunta printului Charles cu Diana, s-a lucrat pentru Versace si Tiffany, dar si pentru alte marci foarte cunoscute de pe mapamond.
Foto: Facebook/ Marius Tataru
"Inca din luna martie incoace au tot scazut comenzile, am reusit sa mai reducem din personal, dar tot era greu. Iar acum, in ultima saptamana, nu am mai avut efectiv nicio comanda. M-am zbatut foarte mult si am avut vizitatori, comenzi, apoi a venit pandemia si ne-a pus capac. La noi, fata de alte domenii, daca ai de lucru ai, daca nu, e gata. Cuptorul acela functiona 24 din 24, ceea ce presupunea costuri mari, prea mari ca sa le putem sustine. Datoriile... mai mult
Luni, 07 Septembrie 2020, ora 00:06
Nissan Motor a estimat ca inchiderea fabricii sale din Barcelona ar putea costa pana la aproximativ 1,50 miliarde de euro (1,70 miliarde de dolari), a declarat luni pentru Reuters o sursa din sindicat.
Un reprezentant al producatorului auto nipon a refuzat sa comenteze informatia.
Costul inchiderii este in centrul dezbaterii din Spania privind decizia Nissan. Raul Blanco, secretar de stat pentru industrie in Guvernul Spaniei, aprecia recent ca pentru Nissan ar fi mai ieftin sa investeasca in fabrica sa din Barcelona decat sa o inchida.
"Este mult mai ieftin sa investesti decat sa pleci", a afirmat oficialul spaniol, adaugand ca asta ar costa compania peste un miliard de euro, pentru a rezolva problemele contractuale si cele cu forta de munca. Fabrica are nevoie de "investitii care au fost intarziate, in valoare de aproximativ 300 de milioane de euro", sustine oficialul.
Decizia face parte din noul plan de restructurare pe plan global al producatorului auto nipon.
Luni, publicatia spaniola La Vanguardia anunta, citand documente ale Nissan, ca inchiderea ar putea costa 1,45 miliarde de euro, majoritatea banilor urmand sa fie folositi pentru disponibilizarea celor aproximativ 3.000 de angajati.
Sursa din sindicat a precizat ca in urma cu cateva luni Nissan i-a informat pe angajati ca inchiderea celor trei facilitati din Barcelona ar putea costa 1,5 miliarde de euro. In 28 mai, cand s-a anuntat oficial inchiderea, un director al producatorului auto nipon le-a... mai mult
Luni, 01 Iunie 2020, ora 19:54