Toamna si primavara sunt perioadele ideale pentru a te plimba cu barca pe cele mai spectaculoase si periculoase rauri din Romania. Cu prietenii sau colegii, o tura de rafting pe Jiu sau Crisul Repede iti va ridica adrenalina la cote maxime.
Daca te gandesti sa incerci acest sport extrem, trebuie sa stii ca raurile cu cel mai mare potential sunt: Jiul, Crisul Repede, Cerna, Nera si Bistrita. Aici vei gasi si cei mai pregatiti instructori si ghizi, care cunosc toate secretele si pericolele acestor locuri.
Daca esti deja un pasionat al raftingului si vrei sa incerci cele mai primejdioase rauri, atunci trebuie sa ajungi pe Crisul Pietros, pe portiunea cuprinsa intre Boga si Pietroasa.
"Acest loc este intr-adevar incredibil. Insa potentialul sau turistic nu este valorificat aproape deloc, deoarece raul nu are un debit constant", a declarat, pentru Business24, Radu Tanase, organizator de activitati outdoor la Extreme Zone Adventure.
Sport periculos si scump
Radu Tanase spune ca este intotdeauna pregatit pentru cel mai prost scenariu, mai ales cand lucreaza cu grupuri mari.
Ce se poate intampla in timpul raftingului? Participantul poate fi accidentat grav sau chiar poate muri prin inec sau prin lovirea de stanci. Insa, Tanase ne asigura ca asa ceva nu se poate intampla daca ai un instructor bun si daca esti atent la training.
Mai mult, copiii, batranii si...fricosi pot sta intr-un "safety boat" condus de cei mai experimentati dintre ghizi, aceasta "barca... mai mult
Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 00:00
Dupa cateva zile de teambuilding, un manager se va alege cu o echipa mai fericita si mai unita. Insa sefii care vor sa vada care sunt adevaratii lideri din companie si sa studieze caracterul si personalitatea angajatilor trebuie sa aleaga un teambuilding plin de adrenalina.
Termenul de teambuilding a aparut in Romania la cativa ani buni dupa revolutie. A fost asociat din start cu termeni specifici, outdoor si indoor, precum si cu activitati precum: rapel, tiroliana, catarari si escalade, diverse jocuri etc.
In timp, au aparut diverse firme care organizeaza astfel de activitati pentru grupuri de angajati, elevi sau, pur si simplu, prieteni. Abia in urma cu cinci-sase ani a inceput nisarea acestor companii.
"Putem vorbi azi, in mod separat, de programe de teambuilding de aventura, extreme sau combinate", explica Radu Tanase, organizator de activitati outdoor si instructor in cadrul Extreme Zone Adventure, una dintre cele mai cunoscute firme din domeniul teambuilding-ului extrem.
Rafting si speoturism
In opinia lui Tanase, exista doua categorii de persoane care aleg astfel de activitati: cei care vin cu tot colectivul de munca si amatorii de senzatii tari, veniti in grupuri de prieteni sau cu familiile.
Dintre activitatile extreme, cel mai des intalnire intr-un teambuilding sunt cele ce tin de alpinism si rafting-ul.
"Cu mult in urma lor, putem aminti de speoturism, specific judetului Bihor, de turele off-road cu ATV-urile, zorbing si... mai mult
Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00