Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) si The Hackett Group (The Hackett Group) au anuntat lansarea Diplomei in Business-ul de Servicii Globale (DGBS).
Aceasta este a treia si ultima oferta in cadrul programului Certified GBS Professionals (CGBSP), un sistem cuprinzator de dezvoltare a carierei pentru profesionistii din GBS, servicii shared si externalizarea proceselor de business (BPO).
Diploma in GBS, special conceputa pentru actualii manageri de echipa, manageri de centre si alte echipe operationale si functionale din cadrul GBS, acopera o serie de aspecte relevante pentru excelenta operationala in zonele Financiar, HR, Achizitii si IT. Acesta reprezinta nivelul mediu de certificare oferit de programul CGBSP. Programul ofera de asemenea atat o Diploma de Avansat pentru liderii si membrii unei echipe manageriale GBS cat si un Certificat in GBS, conceput pentru specialistii de nivel incepator.
Peste 150 de organizatii din peste 27 de tari doresc sa ofere aceste certificate pentru angajatii lor din GBS, servicii shared si BPO prin programul CGBSP. Participantii la aceste cursuri au acces la un centru online de educatie care ofera acces la diverse materiale (studii de caz, exemple de bune practici si indicatori de performanta).
"Noi credem ca acesta este un pas major pentru viitorul industriei GBS. Acum, datorita Diplomei in Business-ul de Servicii Globale, profesionistii din GBS au calificari standardizate la nivel de industrie, care le sunt la... mai mult
Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 15:54
O companie orientata spre progres are nevoie de o dezvoltare durabila in timp, bazata pe milestones clare, activata de folosirea optima a resurselor financiare si umane. Iar odata cu dezvoltarea, este necesara o largire a numarului de angajati si a spatiului de lucru disponibil pentru acestia.
Insa mutarea intr-un spatiu mai mare vine cu provocarile ei: cum anume se poate face mutarea incat sa nu se intrerupa activitatea angajatilor, care e cea mai simpla metoda pentru a transporta bunurile din biroul vechi in noua locatie si, mai ales, cum sa ai siguranta ca nu pierzi vreun document important in timpul acestui proces.
Progresul necesita resurse pe care o companie ar trebui sa le poata obtine in orice moment, dezvoltarea rapida avand un mare impact asupra felului in care sunt gandite si pregatite bugetele. O companie care alege sa "creasca" in viteza si este dispusa sa investeasca bani pentru asta, nu isi permite greseli sau amanari. Practic, se creaza un lant in care nu pot exista verigi slabe.
Aspectele precum schimbarea biroului reprezinta niste probleme de care orice manager de companie s-a lovit, in special dupa primul pas inainte, cand a observat ca operativitatea in timpul mutarii poate scadea considerabil. Pentru a avea o garantie ca probleme dispar in timpul procesului de mutare, este util sa contractezi o firma care ofera servicii profesionale de transport, mutari si depozitare - pentru ca un profesionist cu experienta nu te va pune in postura de a nu... mai mult
Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:22
Externalizarea serviciilor de contabilitate aduce cu sine o sumedenie de beneficii, insa esti pregatit sa faci acest pas? Poate ca relatia ta cu contabilul s-a consolidat de-a lungul anilor si nu-ti este tocmai usor sa renunt pe el pentru a deveni "un client" al unei firme.
Inainte de a lua o astfel de decizie trebuie sa arunci un ochi peste piata de servicii de contabilitate, peste avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni si, nu in ultimul rand, peste tendintele din aceasta piata.
Viitorul servciului de contabilitate sta in tehnologia "paperless", la care firmele de specialitate s-ar putea adapta mai usor, explica Adrian Soltan, Accounting Manager Accace, pentru Business24.
Specialistul realizeaza si profilul contabilului modern: "este acel consultant flexibil ce foloseste un ERP modern, online, foloseste instrumente de time management, dispune de o atitudine proactiva, identifica si ofera solutii clientilor, partilor implicate, dispune de creativitate si viziune de ansamblu asupra unei afaceri alaturi de cei care iau decizii la nivel de management".
Cum arata piata de servicii de contabilitate din Romania in 2014?
Piata de servicii de contabilitate din Romania este in continua expansiune si devine din ce in ce mai competitiva pentru toti cei implicati, atat cei care presteaza cat si cei care solicita aceste tipuri de servicii.
Unde exista competitie exista si cresterea calitatii serviciilor de contabilitate. Au aparut si vor aparea companii cu o... mai mult
Joi, 03 Iulie 2014, ora 12:14
Romtelecom si Cosmote Romania discuta cu Ericsson Romania pentru externalizarea centrelor de comanda ale celor doua retele (Network Operation Centre - NOC), incheierea contractului urmand sa contribuie la eficientizarea costurilor celor doi operatori.
"Romtelecom si Cosmote Romania au optat pentru un model de afaceri ce presupune servicii de suport integrate in structurile organizationale de Operatiuni si Mentenanta. Ca urmare a acestei decizii, unitatile de afaceri Intretinere Retea Pasiva, Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila vor fi transferate catre un partener extern. Acest partener extern a fost selectat ca rezultat al unei licitatii organizate de catre cele doua companii, proces la care au participat jucatori importanti de pe piata locala si internationala de telecomunicatii. Ca urmare a acestei licitatii, cele doua companii au intrat in discutie cu Ericsson pentru a agrea un parteneriat pe acest proiect cheie", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii celor doi operatori.
Alte detalii despre contract (durata, valoarea, numar de salariati ai Romtelecom si Cosmote care ar putea fi afectati) vor fi publicate "atunci cand acestea vor fi disponibile", au mai spus sursele citate.
Surse din piata telecomunicatiilor spun ca la licitatie au mai participat subsidiarele locale ale Alcatel Lucent si Huawei.
Un parteneriat care dateaza din 2010
La finele anului 2009, Romtelecom a anuntat ca va transfera catre Ericsson Romania, incepand cu 11 ianuarie... mai mult
Luni, 02 Iunie 2014, ora 16:20
Externalizarea serviciilor de catre companiile medii va genera noul val de crestere a pietei de outsourcing pe termen mediu, conform unei analize realizate de compania americana CGS.
Din ce in ce mai multe firme mijlocii atat din Romania, cat si din regiune decid sa isi externalizeze o serie de servicii pentru a-si acoperi deficitul de resurse specializate si pentru a-si reduce costurile.
"In perioada in care fenomenul de outsourcing lua amploare la nivel global, respectiv in anii 1980-1990, acesta reprezenta in primul rand un model prin care companiile mari urmareau sa isi scada costurile. Acum insa externalizarea este un mod de a face lucrurile mai eficient, la un nivel calitativ ce maximizeaza satisfactia clientilor si oferind acces la forta de munca specializata si flexibila. In plus, in prezent este randul firmelor mijlocii sa urmeze un proces de externalizare similar celui prin care au trecut majoritatea companiilor multinationale, desigur cu anumite diferente fata de cele din urma, diferente cauzate in primul rand de experienta diferita in ceea ce priveste tranzitia proceselor de business", a aratat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS in Romania.
Externalizarea unor linii specifice de business din cadrul organizatiei a devenit o activitate comuna multor companii din industrii diferite- telecomunicatii, IT, utilitati, financiar-bancar, asigurari, farmaceutic etc.
Beneficiile principale ale firmelor care isi externalizeaza anumite activitati sunt... mai mult
Marti, 15 Aprilie 2014, ora 16:03
Cele mai active categorii de servicii externalizate in Romania au fost pana acum cele de resurse umane, customer care, IT, marketing, financiar-contabil si juridic.
Salesianer Miettex, lider pe piata de spalatorii comerciale in Europa Centrala si de Est, estimeaza ca si segmentul de inchiriere textile poate atinge o crestere, de doua cifre in urmatorii doi ani.
In prezent, in tara noastra doar 5-10% dintre companii isi externalizeaza procesele de spalare a textilelor, dar tendintele arata ca piata locala urmeaza exemplul Europei Occidentale, unde acest domeniu este deja puternic dezvoltat.
"Pe plan local, in externalizarea serviciilor de spalatorie, deschizatoare de drumuri au fost hotelurile, in 2007. Ulterior, din ce in ce mai multe companii care activeaza in industrii precum auto, retail sau cea alimentara au inceput sa apeleze la externalizare, iar apoi acest trend a inceput sa fie urmat si de catre spitale", explica Victor Ioane, Managing Director CEE Salesianer Miettex.
"Daca pana acum companiile apelau la externalizarea serviciilor de spalatorie deoarece erau mai ieftine decat procesul realizat intern, acum piata a evoluat si standardele au crescut, mai ales in ceea ce priveste dezinfectarea lenjeriei si alegerea unor materiale cu grad ridicat de confort. Acest trend va continua intr-un ritm mai accelerat in urmatorii ani, dovada fiind ca Salesianer Miettex Romania a inregistrat in 2013 cea mai mare crestere procentuala a cifrei de afaceri, raportat... mai mult
Marti, 11 Martie 2014, ora 12:17
Companiile sunt din ce in ce mai interesate de externalizarea anumitor servicii, in special din zona de IT si in domeniul consultantei pe serviciile de administrare de infrastructura si cele de salarizare. Principalul motiv pentru care firmele apeleaza la externalizarea unor domenii este eficientizarea costurilor.
La acesta se adauga imbunatatirea eficientei si reducerea numarului de angajati, continuand o tendinta deja stabilita, potrivit unui studiu online realizat de "EY - Outsourcing in Europe".
Cu toate acestea, aproximativ 75% din serviciile IT continua sa fie gestionate intern, ceea ce indica faptul ca si o piata matura, cum este cea de servicii externalizate de IT are potential mare de crestere in urmatorii ani.
Spre exemplu, companiile din Finlanda, Spania si Marea Britanie isi externalizeaza serviciile catre furnizori externi mai des decat celelalte tari incluse in sondaj. Aici, cel mai ridicat nivel de externalizare se inregistreaza in cazul serviciilor IT, cum ar fi dezvoltarea de aplicatii, IT helpdesk, de infrastructura si testare, dar si in cazul serviciilor salariale.
Datele studiului releva faptul ca organizatiile din aceste state nu doar ca isi externalizeaza serviciile care nu tin de activitatea lor de baza, ci sunt si dornice sa incheie parteneriate cu furnizorii externi inclusiv pentru imbunatatirea activitatii lor de baza si pe crearea de avantaj competitiv.
Externalizarea serviciilor IT Functia de IT este, in majoritatea cazurilor,... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 11:45
Printre principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor se numara atat reducerea costurilor, dar si asigurarea confidentialitatii si evitarea controalelor fiscale, potrivit Ernst&Young.
"Experienta ultimilor ani a aratat ca principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau macar reducerea costurilor asociate administrarii de personal (formarea profesionala a angajatilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizarii unor controale fiscale cu sanctiuni, dorinta de pastrare a confidentialitatii in ceea ce priveste nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajati cu functii de conducere. Un alt aspect problematic in contextul schimbarii rapide a legislatiei aplicabile in domeniu este fluctuatia de personal in departamentul financiar-contabil sau de resurse umane, motiv pentru care companiile prefera sa lucreze cu un furnizor extern de servicii", a spus Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital al Ernst & Young Romania.
Vor servicii mai bune, dar nu sunt dispuse sa plateasca in plus
Primele trei criterii luate in considerare de multinationale pentru selectarea unui nou furnizor global de solutii de salarizare sunt costurile (19%), acoperirea geografica (18%) si platforma tehnologica de care dispune (10%), se arata intr-un studiu Ernst&Young.
Totusi, peste 85% dintre companiile... mai mult
Vineri, 10 Mai 2013, ora 11:31
Companiile din Romania sunt tot mai deschise catre externalizarea serviciilor (outsourcing), procentul companiilor care au apelat la astfel de practici, dar si oferta de servicii in acest domeniu, inregistrand cresteri atat in 2011, cat si in 2012, potrivit unui studiu Accace.
Astfel, rata de penetrare a externalizarii a depasit 80% in Romania si se afla pe un trend de crestere. De altfel, tara noastra se aliniaza tendintei globale, previziunile indicand ca piata de outsourcing la nivel mondial va creste cu 5% in 2012.
Studiul, realizat in patru tari din Europa-Centrala si de ESt - Romania, Ucraina, Polonia si Ungaria, arata ca serviciile de salarizare, contabilitatea, administrarea fiscala si raportarea financiara sunt cele mai externalizate servicii.
In plus, majoritatea companiilor(65%) care au apelat la astfel de servicii considera ca aceasta practica este mai eficienta din punctul de vedere al costului decȃt sustinerea unui departament intern care sa indeplineasca functiile respective.
Reducerea costului, principalul avantaj
Asadar, reducerea costului reprezinta cel mai important avantaj al externalizarii perceput de companiile din cele patru tari, alaturi de accesul la resursele si cunostintele colaboratorilor externi.
Pe de alta parte, dezavantajele semnalate de companii sunt controlul redus, riscul crescut din cauza dependentei de ofirma externa, precum si comunicarea uneori deficitara cu firmele in cauza. Cu toate acestea, doar 11% dintre... mai mult
Joi, 24 Mai 2012, ora 18:26