Desi stocarea in cloud este convenabila, nu este garantat ca va fi intotdeauna disponibila. In timp, vom trece de la spatiul virtual la ceva ce inca nu ne-am imaginat. Pana atunci, transferul fisierelor dumneavostra pe un hard disk extern este o alegere buna de back-up. Dar, cu o multime de optiuni disponibile acum de unde incepeti? Cititi mai departe pentru a afla cum sa alegeti cel mai bun hard disk extern potrivit nevoilor tale.
Capacitate de stocare
Cea mai importanta specificatie de luat in considerare la achizitionarea unui hard disk extern este capacitatea acestuia. Nu este bine sa cumparati un dispozitiv de mare viteza cu criptare si acces la distanta daca nu este suficient de mare pentru a stoca efectiv toate informatiile de care aveti nevoie.
Vezi ofertele la SSD pe eMAG!
Acestea fiind spuse, nici nu doriti sa platiti o avere pentru un hard disk pe care nu il veti umple vreodata, deci pentru ce capacitate ar trebui sa optati? Raspunsul este la fel de simplu ca si in functie de ceea ce doriti sa faceti cu el. Daca doriti unul care sa fie bun pentru transferul de documente, fotografii sau alte fisiere media intre diferite dispozitive sau doriti doar sa extindeti spatiul de stocare de pe laptopul sau tableta dumneavostra, atunci ar putea fi mai potrivit un hard disk extern mai ieftin. In timp ce cele mai mari cresc pana la 5 TB capacitate de stocare, acestea sunt foarte scumpe si cateodata inutil de mari. Este cu adevarat mai bine sa economisiti bani si... mai mult
Vineri, 16 Iulie 2021, ora 11:58
Ministrii de externe ai statelor Uniunii Europene s-au pus de acord luni, 22 februarie, sa mearga mai departe in privinta adoptarii de sanctiuni impotriva mai multor oficiali rusi de rang inalt, drept replica la incarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnii, au declarat surse diplomatice UE citate de AFP, Reuters si dpa.
Potrivit Reuters, la reuniunea ministrilor de externe din blocul comunitar nu au fost discutate nume, dar surse diplomatice sustin ca vor fi vizati seful Comitetului de ancheta rus, care se ocupa de toate infractiunile majore, directorul directiei penitenciarelor, directorul Garzii nationale din Rusia si procurorul general.
S-a ajuns la un "acord politic" pentru adoptarea de noi sanctiuni tintite in cursul reuniunii si seful diplomatiei europene, Josep Borrell, a fost insarcinat sa propuna o lista cu nume de responsabili rusi care urmeaza a fi vizati de sanctiuni.
Potrivit AFP, care citeaza diplomati europeni, pe lista nu s-ar afla niciun oligarh rus.
Dpa scrie ca Uniunea Europeana ar urma sa foloseasca noul sau instrument global privind incalcarea drepturilor omului pentru prima data de cand a fost prevazut.
Blocul comunitar a recurs deja la masuri punitive din cauza rolului Moscovei in conflictul din Ucraina si a otravirii lui Aleksei Navalnii din luna august a anului trecut.
Rusia a amenintat ca va adopta masuri similare daca UE adopta noi sanctiuni.
Mai puteti citi:
Florin Citu, fotografiat la cumparaturi intr-un supermarket.... mai mult
Luni, 22 Februarie 2021, ora 15:54
Contextul epidemic european a determinat compania TAROM sa anuleze mai multe zboruri catre si dinspre aeroporturi externe si interne, in lunile noiembrie si decembrie.
Cursele afectate sunt cele catre Londra, Bruxelles, Munchen, Amsterdam, dar si Oradea, respectiv Suceava.
Potrivit unui comuniat al companiei, in urmatoarele doua luni vor fi anulate urmatoarele zboruri interne si internationale
- in perioada 7 noiembrie - 30 noiembrie 2020 zborurile TAROM catre si dinspre Londra;
- in zilele de 2, 9 si 16 noiembrie 2020 zborurile TAROM catre si dinspre Bruxelles;
- in zilele de 11, 18 si 25 noiembrie 2020 zborurile TAROM catre si dinspre Munchen;
- in zilele de 13, 20, 27 noiembrie si 4 decembrie 2020 zborurile TAROM catre si dinspre Amsterdam;
- in zilele de 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 25 noiembrie si 1, 3, 8, 10, 15 decembrie 2020 zborurile TAROM catre si dinspre Oradea;
- in zilele de 4 si 6 noiembrie 2020 zborurile TAROM catre si dinspre Suceava.
Pasagerii afectati de aceste anulari sunt rugati sa contacteze compania TAROM pentru alternative de zbor sau reprogramarea zborurilor. ...citeste mai departe despre "TAROM anuleaza zeci de zboruri externe si interne in lunile noiembrie si decembrie. Pandemia afecteaza grav traficul aerian" pe Ziare.com mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 09:19
Ministerul Afacerilor Externe anunta, marti seara, ca doi angajati dn Centrala Ministerului au fost confirmati cu noul coronavirus.
"In scopul informarii transparente si corecte a publicului, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, in cursul zilei de 27 octombrie a.c., doi angajati cu functii de executie din cadrul Centralei MAE au fost depistati pozitiv cu infectia COVID-19", a transmis, marti seara, MAE.
Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca au fost luate, in regim de urgenta, toate masurile care se impun in relatia cu autoritatile competente, precum si masuri de protectie pentru restul colectivului. ...citeste mai departe despre "Doi angajati ai Ministerului Afacerilor Externe, confirmati cu noul coronavirus" pe Ziare.com mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 19:59
Ministrul german de externe Heiko Maas a pledat, intr-un editorial in editia de duminica a cotidianului Die Welt, pentru un "nou inceput" in parteneriatul transatlantic dupa alegerile din SUA, indiferent cine va castiga acest scrutin, si Berlinul va face propuneri in acest sens catre Washington, consemneaza agentia DPA.
Oricare va fi rezultatul acestor alegeri, Germania si Franta trebuie sa constientizeze faptul ca SUA ar putea deveni mai putin angajate in afacerile globale, noteaza Heiko Maas.
Prin urmare, continua el, este nevoie de un nou inceput, intrucat cei care vor profita de divergentele dintre SUA si Europa sunt la Beijing si Moscova, si de asemenea la Teheran si Phenian.
Dupa alegerile prezidentiale care se vor desfasura in SUA pe 3 noiembrie, guvernul german va aborda Washingtonul cu propuneri, "pentru a contribui la o agenda transatlantica noua", scrie ministrul german de externe.
Potrivit lui Heiko Maas, este nevoie de o intelegere noua si comuna a "regulilor jocului" la nivel global, dupa ce in ultimii ani mai multe parti le-au incalcat, cum ar fi o politica de sanctiuni coordonata si o pozitie comuna fata de China si in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) sau o actiune coordonata in Balcanii Occidentali.
Dar, continua seful diplomatiei germane, exista si un obiectiv al "suveranitatii europene", prin care europenii sa poata gestiona crizele, dar din punctul sau de vedere aceasta nu inseamna o indepartare de la parteneriatul... mai mult
Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 22:46
Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 5,57 miliarde euro, la sfarsitul lunii iunie, la 111,45 miliarde euro, de la 105,87 miliarde euro la 31 decembrie 2019, potrivit datelor publicate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
"In perioada ianuarie - iunie 2020, datoria externa totala a crescut cu 5,579 miliarde euro. In structura: datoria externa pe termen lung a insumat 78,983 miliarde euro la 30 iunie 2020 (70,9% din totalul datoriei externe), in crestere cu 7,2% fata de 31 decembrie 2019; datoria externa pe termen scurt a inregistrat la 30 iunie 2020 nivelul de 32,469 miliarde euro (29,1% din totalul datoriei externe), in crestere cu 0,8% fata de 31 decembrie 2019", potrivit datelor BNR.
In perioada ianuarie-iunie 2020, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 3,497 miliarde euro, comparativ cu 4,373 miliarde euro in perioada ianuarie-iunie 2019; in structura, balanta bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,127 miliarde euro, balanta serviciilor a inregistrat un excedent mai mare cu 376 milioane euro, balanta veniturilor primare a adus o contributie pozitiva de 1,123 miliarde euro, iar balanta veniturilor secundare a inregistrat un excedent mai mare cu 504 milioane euro.
Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au insumat 352 milioane euro (comparativ cu 2,697 miliarde euro in perioada ianuarie - iunie 2019), din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat valoarea neta de... mai mult
Joi, 13 August 2020, ora 15:16
Medicul Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, a declarat, pentru Ziare.com, ca decizia Ministerului Sanatatii de a externa pacientii asimptomatici, dar inca pozitivi pentru coronavirus, dupa 10 zile de spitalizare, este una buna.
Scopul este decongestionarea spitalelor, deoarece unele sunt la un pas de a ajunge la capacitate maxima. Printre cele aflate la limita, in privinta spatiului pentru pacienti, se numara Institutul "Matei Bals" Bucuresti sau Spitalul Judetean din Ramnicu Sarat, ai caror coordonatori sunt deja nevoiti sa redirectioneze pacientii noi catre Spitalul Judetean Buzau.
Totusi, Doinca Azoicai atrage atentia asupra faptului ca pacientii asimptomatici trebuie sa mentina izolarea la domiciliu pana la 14 zile deoarece exista in continuare o posibilitate de a fi contagiosi, chiar daca redusa.
Pacientii asimptomatici. Spitalizarea de 10 zile, necesara
Chiar daca un pacient este asimptomatic, este necesar ca acesta sa fie spitalizat zece zile, spune Doina Azoicai. Desi in primele zile poate sa nu manifeste simptome, nu este exclus ca starea de sanatate sa se degradeze ulterior.
"Supravegherea in spital se face timp de 10 zile pentru ca exista riscul ca acesti asimptomatici sa dezvolte la un moment dat simptome. Ei trebuie sa fie monitorizati pentru ca riscul unor simptome grave, pe parcursul acestei perioade, chiar exista", declara Doina Azoicai.
Pacientii asimptomatici. Rata de contagiozitate mult mai redusa, dar nu... mai mult
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 16:20
Raportul privind situatia cazurilor de coronavirus transmis marti (30 iunie) de Grupul de Comunicare Strategica prezinta in premiera si numarul persoanelor asimptomatice, externate la 10 zile.
Este vorba despre 1.091 de persoane asimptomatice.
"Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienti vindecati si 1.091 pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare. Iar la Terapie Intensiva mai sunt 205 de pacienti", se arata in raport.
Totodata, GCS a mai transmis ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate alte 388 noi cazuri de imbolnavire. ...citeste mai departe despre "GCS anunta pentru prima data numarul pacientilor asimptomatici externati la 10 zile. Sunt peste 1.000 de persoane" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 13:45
Romania a atras 3,3 miliarde euro de pe pietele externe de capital, a anuntat miercuri Ministerul de Finante.
"Romania a atras 3,3 miliarde euro de pe pietele externe de capital la costuri atractive in contextul propagarii pandemiei Covid-19. (...) Valoarea totala a emisiunii este de 3,3 miliarde euro, nivelul subscrierii finale fiind de peste 3 ori mai mare, prin participarea unui numar de peste 585 de investitori", arata Ministerul de Finante intr-un comunicat.
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, miercuri, dupa sedinta de guvern, ca interesul pentru Romania pe pietele internationale a fost unul extrem de ridicat, dar ca Romania a ales sa atraga doar 3,3 miliarde de euro, dupa ce, la inceputul anului, a mai imprumutat 3 miliarde de euro.
"Eu tin minte ca, acum cateva saptamani, triada Tariceanu, Ponta, Ciolacu, ne acuza ca acest Guvern nu poate sa se imprumute, nimeni nu vrea sa imprumute acest guvern. Am iesit pe pietele internationale, unde suntem judecati la sange si analiza este facuta de profesionisti, si interesul pentru Romania a fost de 14 miliarde de euro. Din aceste 14 miliarde de euro, am ales sa imprumutam 3,3 miliarde de euro. Daca va uitati la media randamentelor cu care ne-am imprumutat, in 2020, pe piata internationala, veti vedea ca este cu mult sub medie, este o medie minima istorica (...) A fost cea mai de succes emisie de obligatiuni din aceasta criza si au fost mai multe tari care emis obligatiuni", a precizat ministrul.... mai mult
Miercuri, 27 Mai 2020, ora 16:15