Valoarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut, joi, pentru prima data, peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, in conditiile in care cotatia Bitcoin a atins un nou record, arata datele publicate de firmele care urmaresc evolutia criptomonedelor CoinMarketCap si CoinGecko, informeaza Reuters.
La nivel global, exista peste 4.000 de criptomonede, insa monedele cu cea mai mare valoare de piata sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP si Bitcoin Cash.
Joi, cotatia Bitcoin a urcat pana la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce inseamna o crestere de peste 900% comparativ cu valoare de 3.859 de dolari inregistrata in luna martie a anului trecut, pe masura ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Aceasta majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflatia si devalorizarea dolarului american.
In plus, criptomonedele castiga teren si in randul investitorilor obisnuiti, care sunt din ce in ce mai convinsi ca Bitcoin va fi un activ de durata si nu o bula speculativa, cum se tem unii analisti si investitori.
In aceste conditii, joi capitalizarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut cu 10% pana la 1.042 de miliarde de dolari, arata datele furnizate de CoinMarketCap. Din valoarea totala, capitalizarea Bitcoin este responsabila pentru 69%, urmata de Ethereum cu o cota de 13%.
"Desi outsideri pot considera ca o capitalizare de piata de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru industria... mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 20:13
Dolarul american s-a apreciat, iar yenul japonez, o valoare de refugiu, a inregistrat vineri cel mai puternic salt din ultima luna, dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat ca a fost testat pozitiv cu Covid-19, cu o luna inaintea alegerilor prezidentiale din 3 noiembrie, transmite Reuters.
"In seara aceasta, Prima Doamna si eu insumi am fost testati pozitiv la Covid-19", a anuntat pe Twitter presedintele SUA. "Intram imediat in carantina si in procesul nostru de recuperare. Vom reusi IMPREUNA", si-a exprimat convingerea Donald Trump.
Acest anunt ar putea declansa un nou val de volatilitate pe piete inaintea alegerilor prezidentiale. La 74 de ani, Donald Trump este in grupa de risc crescut pentru coronavirus, atat din cauza varstei, cat si pentru ca este considerat supraponderal.
"Presedintele SUA are o boala care ucide oameni. Investitorii isi reduc riscurile din cauza acestui lucru", a spus Chris Weston, director de cercetare la firma de brokeraj Pepperstone.
Weston si alti analisti spun ca diagnosticul lui Trump ar putea sa ii afecteze campania, insa este neclar care vor fi consecintele pentru piete, iar acest lucru depinde de starea de sanatate a lui Trump, cat de mult se va raspandi virusul in randul politicienilor americani si care va fi raspunsul votantilor.
"Din cate stim, Trump nu este grav bolnav. Este posibil ca pana la deschiderea bursei de la New York pietele sa se calmeze", a spus Yako Sero, analist la Sumitomo Mitsui Trust Bank in... mai mult
Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 14:02
Formatul de continut video online care va avea cea mai rapida evolutie in perioada urmatoare va fi streamingul live, arata estimarile celui mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare.
"Streamingul live este la ora actuala omniprezent - de la Facebook la YouTube, Instagram IGTV, site-uri web, webinare - seminarii online, conferinte video si multe altele. Consumul de continut video online non-stop se transforma in normalitate, iar formatul cu cea mai rapida evolutie este streamingul live. Prin urmare, estimarile arata ca, pana in anul 2022, 82% din traficul pe Internet va fi format din continut video. Printre cele mai des intalnite utilizari se numara: evenimentele, sedintele si salile de clasa, crearea de continut video, serviciile religioase", precizeaza reprezentantii ATEN International Co. Ltd.
Potrivit sursei citate, in prezent, cea mai populara platforma pentru streaming live continua sa fie Twitch, care a debutat ca platforma pentru pasionatii de jocuri care doreau sa arate propriile sesiuni de gaming fanilor din intreaga lume. Acest serviciu a fost achizitionat de Amazon in anul 2014 pentru suma de 1 miliard de dolari, iar in 2018 Twitch a anuntat ca a intermediat transmiterea a circa 775 milioane ore de continut video live, ceea ce reprezinta mai mult decat dublu fata de YouTube.
Pe locul secund in ierarhia streamingului live se afla Facebook, iar conform Google Trends, termenul "Facebook live stream" a inregistrat... mai mult
Luni, 13 Aprilie 2020, ora 16:32
In 2018, leul a pierdut teren in fata principalelor valute.
In ianuarie, valoarea medie a cursului euro-leu a fost de 4,6500 lei/unitate, potrivit datelor BNR consultate de Ziare.com.
Urmatoarele doua luni au fost marcate de deprecieri pentru leu in fata monedei unice, dupa care situatia s-a mai echilibrat putin.
Astfel, valoarea medie in luna mai a fost de 4,6387 lei/untate.
Insa vara a venit cu o lovitura pentru moneda nationala, care s-a depreciat in iunie. In aceasta luna, valoarea medie a cursului a fost de 4,6611 lei/unitate.
Ulterior, apele s-au mai calmat, dar doar pentru putin timp, caci toamna a insemnat reintoarcerea pe panta descendenta pentru leu, situatie care va dura pana la finalul anului (si dincolo).
Sursa date: Seriile medii lunare publicate de BNR
"Moneda nationala va incheia anul, cel mai probabil, la un nivel usor mai depreciat fata de moneda unica europeana. In pofida acumularilor dezechilibrelor gemene (adancirea deficitului bugetar si a celui comercial - n.red.), diferentialul de rata de dobanda ridicat si in crestere pe parcursul anului (randamentul obtinut de BNR din plasarea rezervelor sale internationale versus rata medie de dobanda platita in contul depozitelor atrase de la banci prin operatiunile de sterilizare - n.red.) si interventiile bancii centrale pe piata valutara au mentinut o relativa stabilitate a cursului de schimb EUR/RON.
Reactia bancii centrale prin intermediul celor doua instrumente a avut ca obiectiv... mai mult
Joi, 27 Decembrie 2018, ora 19:25
Singurul element pozitiv din peisajul economic rusesc pare sa fie aprecierea rublei, iar pe acest aspect mizeaza si oficialii de la Moscova in incercarea lor de a stabiliza tara.
Din ianuarie si pana acum, rubla ruseasca a avut un traseu excelent, apreciindu-se cu peste 21%. Insa, cursul nebun al rublei in fata dolarului pare sa ia sfarsit aici, Banca Rusiei decizand joi sa plafoneze moneda nationala printr-un amplu program de refacere a rezervei valutare, arata New York Times.
Rasturnare de situatie
Desi moneda ruseasca mai are de parcurs inca jumatate de drum pentru a reveni la cursul de schimb inregistrat la inceputul anului 2014, finantistii bancii centrale a Rusiei au decis ca este cazul sa puna capat aprecierii acesteia.
Printr-o rasturnare de situatie, rubla este tinuta in frau in baza masivelor achizitii de valuta de pe piata. Prima transa, achizitionata la mijlocul saptamanii, s-a ridicat la 181 de milioane de dolari.
Anul trecut, Banca Rusiei a cheltuit miliarde de dolari in incercarea disperata de a opri declinul monedei in fata dolarului american. In 2014, rubla ruseasca si hrivnia ucraineana erau privite ca cele mai slab performante monede de pe piata.
"Cu siguranta, starea de spirit este alta in Rusia. O multime de lucruri au evoluat favorabil in acest an", apreciaza Boris Erenburg, manager in cadrul companiei londoneze Spinnaker Capital Group.
Miscari sincron
Chiar daca situatia politica inca tensionata dintre Moscova si Occident nu... mai mult
Vineri, 15 Mai 2015, ora 18:05
Investitorii care au evitat dolarul in ultimele trei saptamani ar putea sa reintre in joc, prezic analistii financiari.
Declinul de 4,3 procente inregistrat de moneda americana in fata euro, pe fondul unei amanari a cresterii dobanzii de referinta a Rezervei Federale, este un fenomen deja depasit, considera analistii ING Group.
"Nu cred ca piata a intrat intr-un ritm discret de reglare a cursului. Ultima corectie pare mai degraba oportunitatea perfecta de a tranzactiona din nou", se arata convins Petr Krpata, analist ING Londra. Chiar si cu scaderea dramatica inregistrata in ultimele saptamani, dolarul s-a apreciat intre 3,6% si 30 de procente in fata principalelor monede de pe piata, se arata intr-un articol Bloomberg.
Exportul american nu conteaza
Unii dintre investitori s-au temut ca un dolar puternic va reduce cifra de export a Statelor Unite, oficialii Rezervei Federale fiind nevoiti sa tina sub control fenomenul. Insa, chiar si cu raportul oficial pe luna martie privind numarul scazut de locuri de munca create in SUA, expertii ING mizeaza pe o crestere a dobanzii de referinta anuntata cat mai curand de Rezerva Federala.
Este un moment propice pentru cumpararea dolarilor, in conditiile in care analistii aceluiasi grup bancar sustin ca paritatea euro/dolar va fi atinsa in cursul acestui an. "Aprecierea dolarului nu schimba automat perspectiva economica din Statele Unite", mai spune Krpata.
Datele Bancii Mondiale arata ca exportul conteaza doar in... mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 10:06
Nintendo a anuntat rezulte financiare slabe pentru ultimul trimestru al 2011, iar H&M inregistreaza scaderi de profit, dar conforme cu estimarile analistilor. Noile masuri anuntate de Fed au fost primite cu entuziasm pe pietele financiare, dar afecteaza evolutia dolarului.
Business 24 va prezinta revista presei de business internationala.
Nintendo: Rezultate foarte slabe
Nintendo a anuntat o scadere a profitului operational pentru ultimul trimestru al 2011 cu 61% mai mic si preconizeaza pierderi de 580 milioane de dolari pana in martie, scrie Reuters.
Cele aproape 570 milioane de dolari raportate pentru perioada octombrie-decembrie 2011 sunt cu mult mai mici decat estimarile analistilor, care sperau la o cifra cu 100 milioane de dolari mai mare, din cauza vanzarilor slabe.
Masurile Fed, primite cu entuziasm
Pietele europene si moneda unica au reactionat pozitiv dupa ce Federal Reserve a anuntat ca va mentine ratele dobanzilor la un nivel scazut pentru o perioada mai lunga decat se astepta, lasand loc pentru crestere economica, scrie Reuters
Moneda americana s-a depreciat fata de euro, scazand pana la minimul ultimelor cinci saptamani pe masura ce banca centrala americana a "furat" centrul atentiei de la criza in care se afla Europa.
H&M: Vremea afecteaza vanzarile. Profitul companiei, mai mic cu 2,4%
H&M, cel de-al doilea cel mai mare retailer de haine din Europa a anuntat o scadere a profitului cu 2,4 procente in cel de-al patrulea trimestru... mai mult
Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 10:33
Euro si dolarul s-au depreciat, joi, la minime ale sedintei fata de francul elvetian, in urma unei informatii din presa germana privind o posibila amanare a summit-ului UE de duminica, transmite Reuters.
Publicatia germana Die Welt a relatat ca guvernul german nu exclude o amanare a reuniunii liderilor europeni de la sfarsitul acestei saptamani, la care ar trebui aprobat un plan crucial de rezolvare a crizei datoriilor din zona euro.
Surse importante din UE si ministrul austriac de Finante, Maria Fekter, au declarat ca nu au cunostinta de vreun plan de amanare a summit-ului.
La ora transmiterii stirii, euro era in scadere cu 1%, la 1,2293 franci pe unitate, dupa ce a atins un minim al sedintei de 1,2278 franci pe unitate.
Dolarul este in coborare cu 0,9%, la 0,8945 franci pe unitate. mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 20:15
Dolarul a castigat teren pe seama crizei economice din Europa si lipsei de incredere a investitorilor in stabilitatea economiilor din zona euro. Totusi, calculele ar putea fi date peste cap de planul de salvare a Greciei si de lipsa de lichiditati din Rezerva Federala a SUA.
Somajul a fost blocat luni de zile la peste 9%, si cresterea generala a incetinit. Cu toate acestea, dolarul a reusit sa castige teren in fata celorlalte valute importante, arata presa internationala.
Pentru cateva saptamani, 60% dintre tranzactiile euro-dolar au fost in moneda americana. Iar pentru tranzactiile intre dolar si yen, mai mult de 80% au favorizat dolarul.
Totusi exista cativa factori care ar putea modifica raiectoria ascendenta a dolarului.
In primul rand, economia Statelor Unite a incetinit pana la punctul de stagnare, iar o revenire la recesiune inca nu iese din discutie.
Dupa ce in luna iulie cheltuielile de consum au crescut cu 0,7%, in luna august au incetinit cresterea la 0,2%. Analistii considera ca scaderea va continua si in urmatoarea perioada.
In plus, criza datoriilor suverane din Europa a fost, de asemenea, un avantaj pentru dolar. E clar, la o examinare mai atenta, ca revenirea dolarului SUA in trimestrul al treilea a avut la fel de mult de a face cu cresterea pesimismului in alte tari.
Indiferent de problemele cu care se confrunta America, investitorii continua sa simta ca SUA este mai bine pozitionata pentru a rezista unei furtuni economice decat cele mai multe alte... mai mult
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 20:04