Fondul de hedging al lui George Soros, Soros Fund Management, tranzactioneaza active cu bitcoini, asta dupa ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei, a dat unda verde tranzactiilor cu monede digitale.
Fondul pe care il detine a analizat aceasta optiune inca din 2018, iar in ultimele luni tot mai multe fonduri de hedging au intrat pe piata criptomonedelor, potrivit Markets Insider.
Dawn Fitzpatrick declarase in luna martie ca investitorii se indreapta catre bitcoin pentru ca le este teama ca guvernele sib ancile centrale defavorizeaza monedele fiat. Mai mult, spunea ca priveste bitcoin ca pe un bun mai degraba decat ca pe o moneda.
George Soros a ajuns in atentia opiniei publice internationale in anii 1990 prin parierea impotrivei lirei sterline, investitie care i-a adus renumele de "barbatul care a rupt spatele Bancii Angliei".
Saptamana trecuta Bitcoin a crescut cu pana la 18%, dupa ce cu o zi inainte a coborat temporar sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate, anuland cresterile din 2021, transmite CNBC.
Atunci, bitcoin a urcat la peste 34.000 de dolari pe unitate, atingind un maxim de 34.367 de dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics. Si alte criptomonede au avut o evolutie ascendenta, ether avansand cu 6%, la 2.014 dolari pe untiate, iar XRP cu 9%, la 64 de centi.
Fostul presedinte american, Donald Trump, a declarat pentru Fox Business ca Bitcoin este "o inselatorie" care afecteaza valoarea dolarului american.
"Bitcoin, pare pur si simplu o... mai mult
Vineri, 02 Iulie 2021, ora 10:04
Bitcoin a crescut miercuri cu pana la 18%, dupa ce marti a coborat temporar sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate, anuland cresterile din 2021, transmite CNBC.
Miercuri, bitcoin a urcat la peste 34.000 de dolari pe unitate, atingind un maxim de 34.367 de dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics.
Si alte criptomonede au avut o evolutie ascendenta, ether avansand cu 6%, la 2.014 dolari pe untiate, iar XRP cu 9%, la 64 de centi.
Motivele acestor cresteri nu sunt cunoscute, dar se stie ca criptomonedele sunt volatile.
Bitcoin a avut un inceput de an foarte bun, atingand un nivel maxim istoric, de aproape 65.000 de dolari, inainte de debutul bursier al platformei Coinbase si datorita interesului investitorilor institutionali pentru criptomonede.
Cea mai valoroasa criptomoneda din lume a avut ulterior o evolutie inconstanta, cu variatii mari, pierzind aproape jumatate din valoare in urma unei serii de stiri negative.
In China, autoritatile au restrictionat mineritul de bitcoin, procesul consumator de energie care valideaza tranzactiile si genereaza noi bitcoinuri.
Declaratiile miliardarului Elon Musk au avut la randul lor un rol in fluctuatiile bitcoin. ...citeste mai departe despre "Bitcoin inregistreaza o crestere semnificativa dupa ce coborase sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate" pe Ziare.com mai mult
Joi, 24 Iunie 2021, ora 09:13
Declaratiile noului secretar al Trezoreriei SUA (echivalentul ministrului de finante in tarile europene), Janet Yellen, dar si temerile investitorilor legate de performantele Bitcoin au tras in jos valoarea criptomonedei, formandu-se un prag de suport in jurul a 34.000 de dolari.
Cu toate acestea, unii investitori se tem ca ar putea retrai momentele din 2018, cand Bitcoin a scazut drastic decimand averile celor care cumparasera la praguri apropiate de 20.000 de dolari.
In primul sau discurs de la nominalizare, Janet Yellen a vorbit despre monedele virtuale afirmand ca acestea sunt folosite, in principal, pentru finantari ilicite. Mesajul pare unui in concordanta cu alte declaratii recente ale oficialilor europeni.
In ciuda acestei corectii, investitorii institutinali care mizeaza pe Bitcoin pe termen lung inca spera la previziunile super-optimiste de care vorbeam si ieri, in care principala criptomoneda ar putea ajunge si la 200.000 sau 300.000 de dolari in decurs de un an.
Pe un termen si mai scurt, managerii unor fonduri de investitii din SUA prevad un final de luna cu un Bitcoin care atinge pragul de 48.000 de dolari.
In schimb, in randurile micilor investitori deja se vorbeste de spargerea bulei pe Bitcoin si retragerea acestei monede spre valori de 20-25.000 de dolari.
Bitcoin are sansa sa nu mai atinga prea curand 40.000 de dolari
Potrivit cercetatorilor de la Santiment, citati de CoinTelegraph, exista in piata o indoiala a traderilor legata de... mai mult
Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 00:02
Bitcoin a ajuns sa fie considerat aurul secolului 2021, dupa ce numai in ultimul an a crescut de 10 ori, cei care au investit in criptomoneda ajungand sa faca averi fabuloase de pe urma ei. Optimismul i-a cuprins atat de investitorii institutionali cat si pe cripto-specialisti care prevad pentru Bitcoin un viitor foarte luminus pentru acest an.
Denumirea de "aurul secolului 21" a venit dupa ce un raport al Citibank s-a "scurs" in presa, documentul vorbind despre o predictie mai mult decat optimista a evolutiei Bitcoin. Se vorbea ca in decembrie 2021, moneda virtuala ar putea ajunge la o valoare de 318.000 dolari per unitate.
Aceasta nu este singura estimare atat de optimista legata de Bitcoin, in conditiile in care si alti investitori majori spuneau ca are sanse sa ajunga la o cota de 200-300.000 de dolari, dar de abia anul viitor sau pana in 2024. Cu toate acestea, au fost si predictii mai "rezervate" care au ridicat Bitcoin "doar" pana la 100.000 de dolari.
Pe de alta parte, nu mai departe de acum doua saptamani, analistii financiari de la JP Morgan vedeau o evolutie a criptomonedei cu cota de 146.000 de dolari, preconizand ca Bitcoin va lua rolul aurului de safe-haven (investitie de siguranta).
"Bitcoin ar putea trece cu usurinta de 100.000 de dolari pana la finele lui 2021. Am vazut un interes ridicat pentru Bitcoin, ca niciodata, lucru care duce si la cresterea altor criptomonede pe platform noastra", afirma Alex Althausen, CEO-ul platformei StormGain.... mai mult
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 10:19
Bitcoin a facut o supriza neplacuta investitorilor care sperau ca in continuare sa profite de pe urma principalei criptomonede, pierzind aproape un sfert din valoare intr-o singura zi.
Astfel ca, aceasta a cazut de la 42.000 de dolari pana la sub 34.000 de dolari, aratand, inca o data, cat de periculoasa este volatilitatea pe monedele vituale.
Scaderea este cea mai mare din acest an si de cand pandemia a provocat o prabusire a activelor in martie 2020. Cu toate acestea, era de asteptat o astfel de corectie a Bitcoin, pe care, de altfel, analistii o preziceau motivand ca moneda a castigat prea multa valoare intr-un timp relativ scurt.
Si pe buna dreptate, daca ne uitam la mijlocul lunii decembrie, Bitcoin valora undeva la 17.000 de dolari, iar zilele trecute a trecut pragul de 42.000 de dolari, inregistrand o crestere de peste 130% in numai o luna de zile.
Chiar si asta, o astfel de diminuare a valorii nu este nimic nou sau de speriat pentru bitcoinerii de "cursa lunga".
"Aceste scaderi dar si cele viitoare sunt oportunitatile pe care le-ati cautat in timpul sentimentelor FOMO pe care le-ati avut la 40.000 de dolari. Profitati de ele", spune analistul Cointelegraph Markets, Michael van de Poppe.
In momentul publicarii, Bitcoin a revenit deja la 35.000 de dolari.
Una dintre posibilele influente, care au facut ca Bitcoin sa pierda atata de mult din valoare, a fost dolarul care s-a intarit fata de restul monedelor de circulatie internationala. De asemenea,... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 14:38
Dupa cum era de asteptat, urmatoarele luni vor aduce scaderi ale pretului Bitcoin, acesta indreptandu-se catre nivelul de 3.000 USD. Daca analizam evolutia pretului din punct de vedere tehnic, este clar ca Bitcoin are un nivel ridicat de rezistenta la 5.100 USD si, daca pretul nu reuseste sa urce peste acest nivel, atunci se asteapta sa scada pana in jurul zonei de 1.779 - 2.457 USD.
Daca luam in considerare analiza tehnica, observam ca incercarile de stabilizare a pretului BTC la nivelul de 4.000 USD au esuat si nu au dus la nicio crestere decisiva. Prin urmare, este clar ca tendinta descendenta ramane cea dominanta.
In plus, valuri succesive de corectie vor continua miscarea catre nivelul de 1.779 USD, pret la care se asteapta sa apara primele ordine majore de "CUMPARARE", ceea ce la randul lor pot ridica periodic valoarea Bitcoin.
Cu toate acestea, tinand cont de aceste modele, imi mentin pozitia ca, pe termen lung, putem vedea pretul Bitcoin scazut la 100 USD.
Pretul aurului va ajunge aproape de 1.440 USD
Cei care au investit in aur au incheiat luna decembrie 2018 intr-o stare pozitiva, deoarece pretul a urmat o tendinta generala de crestere de la inceputul anului 2016 (a se vedea linia rosie subtire din graficul de mai jos ce indica cresterea).
Chiar daca in 2018 am asistat la o scadere semnificativa a pretului aurului, sfarsitul anului a fost unul pozitiv deoarece pretul a reusit sa se recupereze partial.
Depasirea zonei de 1.195-1.231 USD,... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 11:48
Minarea monedei bitcoin ar putea ajunge, in curand, la un consum enorm de energie electrica, conform unui studiu recent.
Moneda virtuala se bazeaza pe o retea extinsa de calculatoare care functioneaza non-stop, la capacitate maxima, realizand o serie de calcule complexe.
Pana la sfarsitul anului 2018, energia electrica folosita de reteaua globala de minare ar putea reprezenta jumatate de procent din energia consumata la nivelul intregii planete, sustine economistul si specialistul in tehnologie blockchain Alex de Vries. Vorbim de 7,67 de GW, aproape cat consumul Austriei, noteaza Live Science.
Potrivit cercetatorului olandez, ponderea ar putea ajunge in viitor la 5%. Consumul din prezent este estimat la 2,55 GW, ceea ce inseamna ca minarea de bitcoin foloseste la fel de multa energie ca Irlanda.
Nu este o veste proasta doar pentru activistii de mediu, ci si pentru "mineri", deoarece activitatea lor ar putea inceta in curand sa mai fie profitabila.
De Vries isi intemeiaza calculele pe numarul echipamentelor destinate minarii de bitcoin produse anul trecut, pe consumul de energie al acestora si pe costurile minime aferente instalatiilor de racire a echipamentelor, precum si pe estimari privind evolutia activitatilor de minare.
In studiul publicat in jurnalul Joule, De Vries calculeaza ca o singura tranzactie foloseste cam aceeasi cantitate de energie ca o gospodarie din Olanda intr-o luna intreaga.
"Este o diferenta enorma fata de sistemul financiar... mai mult
Luni, 21 Mai 2018, ora 00:00
JPMorgan, Bank of America si Citigroup interzic achizitiile de bitcoin si alte monede virtuale cu cardurile lor de credit.
JPMorgan a pus in vigoare masura sambata, pentru ca, potrivit purtatorului de cuvant al acesteia, Jane Rogers, banca nu vrea sa suporte riscurile asociate cu tranzactiile respective.
Bank of America a inceput de vineri sa refuze tranzactile cu cardurile bancii pe platformele de tranzactionare a monedelor virtuale. Masura se aplica tuturor cardurilor de credit personale si de afaceri ale clientilor, dar nu si cardurilor de debit, a explicat purtatorul de cuvant al bancii, Betty Riess.
Vineri seara, si Citigroup a anuntat ca va opri toate achizitiile de monede virtuale efectuate cu cardurile de credit ale bancii.
"Vom continua sa ne revizuit politica in functie de evolutia pietei", a spus purtatorul de cuvant al Citigroup, Jennifer Bombardier.
Achizitiile de monede virtuale pot crea mari probleme bancilor, daca clientii fac plasamente nerentabile si nu mai pot sa isi plateasca datoriile. Exista si riscul ca hotii sa foloseasca carduri furate sau bazate pe identitati furate pentru a cumpara monede virtuale.
In plus, autoritatile de reglementare cer bancilor sa monitorizeze tranzactiile clientilor pentru a preveni spalarea de bani, ceea ce nu este usor daca dolarii sunt convertiti in monede virtuale.
Bitcoin a pierdut jumatate din valoare, incepand din 18 decembrie, coborand vineri sub nivelul de 8.000 de dolari, pentru prima oara din... mai mult
Duminica, 04 Februarie 2018, ora 11:54
Pana nu demult, bitcoin era o moneda de care pomeneau doar impatimitii internetului. Astazi, moneda virtuala pare sa isi fi gasit o larga sustinere a publicului, in ciuda unor incidente precum lovitura de peste 400 milioane de dolari data prin intermediul conturilor MtGox, Silk Road sau a masurilor restrictive adoptate de China in privinta folosirii bitcoin.
Increderea de care se bucura din partea publicului si a companiilor din Statele Unite a dus inclusiv la lansarea unor alternative ale bitcoin-ului, observa comentatorii publicatiei MarketWatch.
Apare concurenta
Daca autoritatile se dovedesc destul de sceptice in privinta integrarii monedei digitale in sistemul de tranzactii, nu acelasi lucru se poate spune despre societatea virtuala, unde Peercoin si Litecoin, alte doua alternative la bitcoin evolueaza deja in tranzactii. Cele doua monede digitale nou aparute folosesc diverse criterii pentru stabilirea valorii de piata, dar raman cu mult in urma bitcoinului.
In acest an, moneda virtuala s-a intarit indeajuns pentru a reprezenta un element demn de luat in seama pe piata. Peste 60.000 de companii accepta plata in monede virtuale, iar valoarea capitalului de risc plasata in investitia initiala a crescut cu 28% numai intr-un trimestru. Tendintele pentru evolutia monedei virtuale in 2015 sunt inca discutabile, dar evolutia bitcoin-ului poate imbratisa una din urmatoarele forme:
Bitcoin, noul Western Union
Transferul de bani dintr-o zona in alta este de... mai mult
Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 08:30
1