Politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul celor din Prahova, Ilfov si Bucuresti, au descins joi, 3 decembrie 2020, la 31 de adrese, intr-un dosar de evaziune fiscala.
"Din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2014-2016, trei persoane, in calitate de administratori ai unor societati comerciale, ar fi inregistrat fictiv in contabilitate achizitionarea unor utilaje, piese auto, anvelope si utilaje industriale, care nu se regasesc fizic in teren. Achizitiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantoma", anunta politistii.
Potrivit sursei amintite, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro.
Noua persoane vor fi conduse la sediul politiei, pentru a fi audiate si a fi dispuse masuri legale.
Citeste si:
Grupare germana de extrema dreapta, scoasa in afara legii. Politia face perchezitii si confisca armament si obiecte de propaganda
Perchezitii la locuinta si cabinetul psihiatrului care l-a tratat pe Maradona. Reactia avocatilor ...citeste mai departe despre "Zeci de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala. Sunt suspectate tranzactii fictive cu piese auto, utilaje si cauciucuri" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 07:26
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sustine ca legislatia privind evaziunea fiscala ar trebui schimbata, pentru ca investitorii sa nu mai fie speriati ca pot face puscarie in Romania pentru asa ceva: daca sunt prinsi, dau banii inapoi si scapa.
"Acest subiect al prevenirii si combaterii evaziunii fiscale trebuie sa devina dintr-o sperietoare, astazi, pentru investitori, un punct de atractie. Stiu ca suna poate ciudat. Dar un investitor roman sau strain care vrea sa faca o investitie in Romania spune asa: 'Bun, la fiscalitate sunteti oarecum ca cei din jur (...), dar cum stam la partea asta de prevenire si combatere a evaziunii fiscale? Daca ceva mi se intampla din motive neimputabile sau o greseala din piata, tu ca stat vii si-mi distrugi compania? Imi scoti oamenii afara, mi-i lasi someri, imi distrugi business-ul?! Atunci ma duc in alta parte'. Nu, acest lucru trebuie schimbat!", a spus ministrul, marti seara, la Antena 3.
In acest context, ministrul Finantelor a precizat ca trebuie schimbata legislatia in domeniul evaziunii fiscale.
"Pana la final de iunie o sa avem un grup de lucru la nivelul administratiei centrale din toate structurile implicate in acest proces si va trebui sa punem pe masa un cadru legislativ, adica OUG 241 cu evaziunea fiscala trebuie schimbata, si nu numai... si prevederi din Codul penal si alte prevederi legale.
Adica asa cum face Germania, cum face Olanda, cum fac tarile care, de multe ori, ne critica pe noi pentru... mai mult
Miercuri, 28 Martie 2018, ora 00:00
Cunoasteti expresia "banii nu au miros"? Ei bine, autoritatile din Grecia vor sa demonstreze contrariul si vor folosi caini dresati pentru a depista bancnotele false, dar si pe cei care vor sa scoata sume uriase, ilegal, din tara.
Directia vamilor din statul elen spera astfel sa reduca frauda fiscala, transmit agentiile AFP si Reuters.
Ciobanestii germani, labradorii si ciobanestii belgieni sunt patrupedele care pot fi pregatite cel mai bine pentru o astfel de sarcina.
Ideea este ca cerneala de pe bancnote are miros ce poate fi detectat de cainii antrenati in acest scop, iar mai multe tari, printre care si Franta, s-au dotat deja cu animale pentru a lua urma banilor care ies ilegal din tara.
Asa cum am ...citeste mai departe despre "Grecia vrea sa combata evaziunea fiscala cu ajutorul cainilor antrenati sa gaseasca bani" pe Ziare.com mai mult
Joi, 14 Iulie 2016, ora 17:06
Procuratura din Germania a lansat o investigatie de evaziune fiscala in legatura cu scandalul emisiilor poluante ale automobilelor grupului Volkswagen (VW).
Investigatia se concentreaza pe cinci angajati ai VW si se refera la taxe in valoare de mai multe milioane de euro care nu au fost platite de proprietarii de masini, din cauza subevaluarii nivelului emisiilor de dioxid de carbon ale automobilelor grupului, a declarat un purtator de cuvant al procuraturii din Braunschweig, localitate aflata in apropierea sediului central al VW din Wolfsburg, potrivit presei germane citata de Reuters.
Cel mai mare producator auto din Europa a recunoscut pe 3 noiembrie sa datele referitoare la emisiile de dioxid de carbon a circa 800.000 de ...citeste mai departe despre "Scandalul Volkswagen: Germania a lansat o investigatie de evaziune fiscala" pe Ziare.com mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 15:47
Cine castiga mult, dar vrea sa plateasca cat mai putine taxe, cauta un paradis fiscal pentru banii sai. Curios, Germania poate fi o solutie pentru acesti oameni.
Organizatia Tax Justice Network (TJN) a intocmit un clasament al paradisurilor fiscale din lume, Germania fiind pe locul 8. Ea se afla inaintea insulei britanice Jersey sau statului Panama. Lider incontestabil al clasamentului este Elvetia.
TJN, o organizatie internationala non-guvernamentala, lupta pentru o fiscalitate echitabila pentru toti si culege informatii despre incalcarea legilor din domeniu. In 2012, de pilda, organizatia mentionata a anuntat ca impozitele neplatite in intreaga lume totalizeaza 280 miliarde euro anual, scrie Deutsche Welle.
Pentru a intocmi acest clasament, TJN a analizat in care tara este cel mai usor sa ascunzi provenienta banilor. Dupa aceea, acesta "infrastructura a infractiunilor financiare" a fost confruntata cu rolul pe care tara cu pricina il joaca in piata financiara internationala. Astfel, Germania, dupa puterea sa economico-financiara, a intrat in Top 10.
Citeste mai multe despre Verdict dur: Germania, paradis fiscal, un stat unde se spala miliarde de euro pe Ziare.com. mai mult
Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 11:02
Grupul bancar elvetian UBS a cerut clientilor germani care nu si-au declarat averea fiscului din Berlin sa remedieze aceasta situatie sau sa paraseasca banca intr-o perioada de 16 luni, decizia fiind luata la presiunea autoritatilor din Germania.
Elvetia este cel mai mare centru bancar offshore, cu active atrase de 2.000 de miliarde de dolari, potrivit New York Times.
Multe persoane bogate din Germania isi tin banii in bancile elvetiene pentru a evita plata de taxe. Situatia a inceput, insa, sa se schimbe dupa ce guvernul de la Berlin, sub presiunea crizei financiare, a inceput sa investigheze agresiv evazionistii.
UBS va cauta sa mentina relatii pe termen lung doar cu clientii care isi platesc taxele conform legilor din Germania, a declarat, vineri, presedintele UBS, Axel Weber. Oficialul nu a explicat cum va proceda banca in cazul clientilor care nu-si achita corect taxele.
"Ne asteptam ca toti clientii din Germania sa poata demonstra pana la sfarsitul anului urmator ca si-au platit taxele", a declarat Weber pentru cotidianul german Boersen-Zeitung, intr-un interviu publicat vineri.
Parlamentul german a renuntat anul trecut la intentia de a acorda o amnistie fiscala evazionistilor care isi declara averea, insa multi germani si-au dezvaluit totusi activele ascunse in Elvetia, in mare parte din cauza temerilor ca vor fi descoperiti de autoritati, care cumpara de la informatori date descpre clientii bancilor elvetiene.
O alta banca importanta din Elvetia,... mai mult
Vineri, 23 August 2013, ora 17:19
Autoritatile din SUA vor ca bancile elvetiene sa plateasca amenzi care s-ar putea ridica la zece miliarde de dolari (7,5 miliarde de euro) pentru intreaga industrie bancara si sa transmita numele americanilor suspectati de evaziune fiscala, dar reglementarile privind secretul bancar din Elvetia nu va permite bancilor sa indeplineasca solicitarile de la Washington.
Guvernul de la Berna a anuntat ca a acceptat parametrii in care bancile ar putea incerca sa rezolve disputa, iar institutiile de creditare ar putea solicita autorizatii individuale care sa le permita sa coopereze cu Statele Unite, transmite Reuters.
Executivul a subliniat ca nu va fi permisa transmiterea numelor americanilor suspectati de evaziune fiscala.
Bancile vor putea oferi informatii referitoare la conturile transferate catre alte institutii financiare, numele angajatilor bancilor, a juristilor si a contabililor, pentru ca autoritatile de la Washington sa-i poata identifica pe clientii bogati suspectati de evaziune fiscala.
In ultimii ani, Washingtonul a exercitat presiuni asupra Elvetiei pentru a-i scoate de sub protectia secretului bancar pe americanii care se sustrag de la plata impozitelor in SUA cu ajutorul bancilor elvetiene. Si alte tari au recurs la presiuni asemanatoare, cum este cazul Germaniei.
Luna trecuta, Parlamentul Elvetiei a respins proiectul de lege care permitea bancilor sa incalce reglementarile privind secretul bancar. Deputatii au considerat inacceptabile cerintele... mai mult
Joi, 04 Iulie 2013, ora 14:22
Camera superioara a parlamentului german (Bundestrat) a respins vineri acordul fiscal dintre Elvetia si Germania, opozitia de stanga, care detine majoritatea in aceasta camera, considerand ca textul este prea bland cu evazionistii, transmite AFP.
Intelegerea cu Elvetia stabilea o cota de impunere cuprinsa intre 21% si 41% pentru depozitele constituite de cetatenii germani in Elvetia. Acordul mai prevedea ca autoritatile de la Berlin sa renunte la achizitia datelor furate referitoare la germanii suspectati de evaziune fiscala.
Dar opozitia de stanga din Bundesrat, constituita din social-democrati si verzi, si-a anuntat de mult timp intentia de a vota impotriva acordului, pe care il apreciaza ca fiind prea ingaduitor cu cei care se sustrag de la plata impozitelor catre fiscul german.
Pentru a gasi o solutie care sa salveze acordul, ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a afirmat ca va propune guvernului convocarea "comisiei de conciliere", alcatuita din 16 membri ai Bundestagului (camera inferioara a parlamentului), dominat de conservatori si liberali, si din 16 membri ai Bundesratului.
Bancherii elvetieni si autoritatile de la Berna si-au exprimat dezamagirea fata de decizia parlamentului german, guvernul elvetian considerand ca acordul "garanteaza pretentiile fiscale justificate ale Germaniei, mentinand in acelasi timp sfera privata a clientilor bancilor. mai mult
Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 14:01
Procuratura germana a platit aproximativ 1,5 milioane euro pentru date despre clienti ai bancii elvetiene Julius Baer, parte a unei operatiuni mai ample de identificare a germanilor bogati responsabili de evaziune fiscala prin pastrarea de fonduri in banci din Elvetia, potrivit Mediafax.Un purtator de cuvant al procuraturii din orasul german Munster a declarat, luni, ca landul Renania de Nord-Westfalia a cumparat un CD cu 200 de seturi de date. Achizitia a avut loc in aceasta vara, iar suma a fost donata ulterior in scopuri caritabile.
Germania, alaturi de Italia, SUA si Franta, a fost printre cei mai duri critici ai legii secretului bancar din Elvetia.
Autoritatile germane au platit si in trecut sume importante de bani pentru a obtine date despre evazionisti.
Presiunile exercitate de aceste state au determinat Elvetia sa relaxeze, in ultima perioada, regulile secretului bancar.
Valoarea fondurilor netaxate detinute de cetateni germani in bancile elvetiene este estimata la 200 de miliarde de euro. mai mult
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 00:14