Deutsche Bank nu se confrunta cu riscul unei preluari, a afirmat directorul general Christian Sewing, dupa ce actiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scazut vineri la un nivel record, transmite Reuters.
Speculatiile privind o posibila preluare au continuat chiar daca banca a dezmintit aceste zvonuri in septembrie, cand presa anunta o posibila alianta cu banca elvetiana UBS sau cu rivala germana Commerzbank.
"Nu am niciun fel de indicii in legatura cu o preluare. Suntem in grafic sa inregistram primul profit din ultimii trei ani. Este doar o problema de timp pana cand progresele inregistrate de banca se vor reflecta in pretul actiunilor", a afirmat duminica Christian Sewing, intr-un interviu acordat publicatiei Bild am Sonntag.
Actiunile Deutsche Bank au scazut la un nivel record dupa ce aproximativ 170 de criminalisti, procurori si inspectori fiscali au perchezitionat joi si vineri sase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt si din jurul acestui oras, din cauza acuzatiilor de spalare de bani. Investigatorii analizeaza activitatile a cel putin doi angajati ai Deutsche Bank, acuzati ca ar fi ajutat clientii sa-si infiinteze firme offshore pentru spalare de bani. Au fost ridicate de la sediile bancii documente scrise si electronice, iar investigatiile sunt in derulare, a precizat Procuratura din Frankfurt.
Procuratura din Frankfurt a explicat ca o verificare amanuntita a bancii a fost decisa dupa ce investigatorii au reanalizat recentele scandaluri... mai mult
Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 18:32
Aproximativ 170 de criminalisti, procurori si inspectori fiscali au perchezitionat joi sase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt si din jurul acestui oras, din cauza acuzatiilor de spalare de bani, a anuntat Procuratura, transmit Euronews si Reuters.
Investigatorii analizeaza activitatile a cel putin doi angajati ai Deutsche Bank, acuzati ca ar fi ajutat clientii sa-si infiinteze firme offshore pentru spalare de bani. Au fost ridicate de la sediile bancii documente scrise si electronice, iar investigatiile sunt in derulare, a precizat Procuratura din Frankfurt.
Reprezentantii Deutsche Bank au confirmat perchezitiile si au dat asigurari ca vor coopera deplin cu autoritatile.
Joi dimineata, actiunile bancii inregistrau un declin de 2,7% la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta, titlurile au scazut cu 44%.
Procuratura din Frankfurt a explicat ca o verificare amanuntita a Deutsche Bank a fost decisa dupa ce investigatorii au reanalizat recentele scandaluri care au scos la iveala numeroase sisteme de evaziune fiscala, de la "LuxLeaks" la finele lui 2014, "Panama Papers" in luna aprilie 2016 si "Paradise Papers" in luna noiembrie 2017.
Cateva banci, inclusiv grupurile suedeze Nordea si Handelsbanken, au fost deja amendate de autoritatile de reglementare pentru ca au incalcat reglementarile referitoare la spalarea de bani.
Numai in 2016, peste 900 de clienti au apelat la serviciile subsidiarei Deutsche Bank inregistrate in Insulele Virgine Britanice, generand un... mai mult
Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 13:50
Par fragile in fata unei noi crize financiare, dar realitatea tinde sa fie cu totul alta. In 2015, cele mai mari banci din Europa au reusit sa depoziteze profituri de 25 de miliarde de euro in conturile subsidiarelor din mai multe paradisuri fiscale.
Informatia apare in cel mai nou recent raport Oxfam, citat de Bloomberg, 20 dintre marile institutii de credit din UE fiind supuse analizei efectuate de expertii ONG-ului britanic.
Primele 20 de banci europene nu au platit niciun eurocent impozit pe aproximativ 383 de milioane de euro profit, banii fiind plasati in 7 paradisuri fiscale din toata lumea, in vreme ce sucursalele lor din Luxemburg au raportat, tot in 2015, un profit de 4,9 miliarde de euro, mai mult decat cel obtinut in Marea Britanie, Suedia sau Germania, arata raportul.
Sucursalele deschise in tari cu un nivel de impozitare redus tind sa fie de doua ori mai profitabile decat orice alta subsidiara a bancilor, iar productivitatea angajatilor tinde sa fie de 4 ori mai mare, acestia generand profituri de 171.000 euro per angajat, comparativ cu media de 45.000 euro inregistrata pe alte piete cu o politica fiscala normala, dupa cum constata analistii Oxfam si Fair Finance Guide International.
Transferul profiturilor se face pe diverse canale, destinatiile alese de bancheri fiind deja celebrele paradisuri din Insulele Bermude, Cayman ori din Irlanda.
Practica este una des folosita de marile corporatii, expertii OCDE reclamand faptul ca firmele folosesc... mai mult
Marti, 28 Martie 2017, ora 13:42
Cea mai mare banca privata a Germaniei, Deutsche Bank AG, se afunda incet intr-un scandal de proportii privind serviciile de spalare a banilor prin intermediul unor operatiuni financiare derulate in Statele Unite in perioada 1999-2000.
Cel putin acestea sunt capetele de acuzare formulate de procurorul general al Districtului de Sud din New York, intr-un scandal vizand achizitionarea unor companii, transferul unor actiuni in valoare de peste 170 milioane de dolari si eludarea taxelor de 50 de milioane de dolari pe care ar fi trebuit sa le plateasca in urma tranzactiei.
In cauza sunt companiile Charter si Bristol-Mayers, implicate intr-un sir de tranzactii dirijate de Deutsche Bank prin intermediul unei corporatii fantoma si evaluate la 170 de milioane de dolari, din care 50 de milioane ar fi trebuit sa revina fiscului american, se arata intr-o articol publicat de Bloomberg.
Operatiuni mascate
Pentru achizitia Charter, companie aflata in proprietatea fratilor Bruce si Richard Gelb si, totodata, detinatoare a unui pachet de 3 milioane de actiuni Bristol Myers, Deutsche Bank a platit folosindu-se de firma fantoma BMY Corporation, 150 de milioane de dolari, cu 30 de milioane mai mult decat ar fi platit un cumparator de buna credinta, dar cu 20 de milioane mai putin decat valoarea actiunilor, incluzand si impozitul. Iar cum impozitul a fost exclus din planurile ulterioare ale grupului bancar german...
Conform procurorului care ancheteaza aceasta frauda, profitul... mai mult
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 09:50