Mai multe drone specializate sunt testate in cadrul unui program de crestere a numarului de koala de pe coasta estica a Australiei, aceste dispozitive urmand sa imprastie seminte de eucalipt pentru regenerarea zonelor impadurite distruse in incendiile extrem de grave care au afectat Australia, informeaza Reuters.
Frunzele de eucalipt sunt principala sursa de hrana pentru koala, si, prin urmare, refacerea zonei impadurite distruse in incendiile din perioada 2019-2020 este esentiala pentru supravietuirea pe termen lung a acestor animale in statul New South Wales.
Incendiile au ucis sau au dislocat 3 miliarde de mamifere, pasari si reptile, estimeaza organizatia World Wildlife Fund, aflata la originea acestei initiative, si au distrus sau deteriorat pana la 7 miliarde de copaci pe 11 milioane de hectare in sud-estul Australiei, un teritoriu egal cu jumatate din suprafata Regatului Unit al Marii Britanii.
In acest context, filiala WWF din Australia incearca sa stranga 300 de milioane de dolari australieni (210 milioane de dolari americani) pe parcursul a cinci ani pentru a finanta initiativa de imprastiere a semintelor cu ajutorul dronelor, dar si alte metode de a revigora habitatul padurii, avand drept scop dublarea numarului de exemplare de koala de pe coasta de est.
Unele drone WWF pot sa imprastie pana la 40.000 de seminte pe zi si vor contribui la crearea unor coridoare verzi, pentru ca exemplarele de koala si alte animale salbatice sa se poata deplasa... mai mult
Marti, 20 Octombrie 2020, ora 05:00
Universitatea Harvard a pierdut 1 miliard de dolari cu investitii in resurse naturale, cum ar fi in productia de rosii, zahar si eucalipt, managerii fondurilor crezand ca pot administra riscuri pe care alte institutii de invatamant superior le-au evitat.
In urma cu sase ani, Jane Mendillo, pe atunci director de investitii la Harvard, a petrecut o saptamana in Brazilia, survoland cu avionul unele dintre fermele si padurile aflate in proprietatea universitatii, relateaza BusinessWeek.
In acel an, Harvard a inceput una dintre cele mai indraznete aventuri in strainatate: o investitie intr-un proiect agricol in nord-estul sarac al Braziliei. Acolo, muncitorii au inceput sa produca pasta de rosii, zahar si etanol, precum si energie, dupa procesarea culturilor. Profiturile, in teorie, ar fi putut sa le depaseasca pe cele obtinute din actiuni si obligatiuni si sa mentina cea mai bogata universitate din lume cu un pas inainte altor universitati.
Harvard a pariat pe ferma din Brazilia si a pierdut. Universitatea, care a investit cel putin 150 de milioane de dolari in proiectul respectiv, renunta la acesta, potrivit unor persoane apropiate situatiei. Proiectul a fost unul dintre motivele pentru care actualul director pentru investitii, Narv Narvekar, a revizuit in scadere valoarea portofoliului global de resurse naturale al universitatii cu 1,1 miliarde de dolari, la 2,9 miliarde de dolari.
Harvard, care administreaza active de 37,1 miliarde de dolari, a anuntat ca... mai mult
Sambata, 03 Martie 2018, ora 11:38