Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a raportat marti o scadere de 11% a profitul net in 2019, dar cu toate acestea si-a imbunatatit estimarile pentru 2020, transmite Bloomberg.
Ferrari a incheiat anul 2019 cu un profit net de 699 milioane de euro, in scadere cu 11% comparativ cu un profit net de 787 milioane de euro in 2018, in timp ce veniturile au crescut cu 10% pana la 3,76 miliarde de euro, depasind estimarile analistilor.
Constructorul italian a subliniat insa ca anul trecut a livrat pentru prima data in istoria sa peste 10.000 de autovehicule intr-un an. Ferrari a livrat 10.131 de autovehicule in 2019, cu 880 de unitati (9,5%) mai mult decat in 2018.
In aceste conditii, compania controlata de familia Agnelli si-a imbunatatit estimarile privind veniturile pe care le va inregistra in 2020 pana la 4,1 miliarde de euro, de la 3,8 miliarde de euro cat estima anterior. De asemenea, estimarile referitoare la profitul operational in acest an au fost revizuite in sus pana la 1,38 - 1,43 miliarde de euro, comparativ cu o tinta anterioara de 1,3 miliarde de euro.
Directorul general de la Ferrari, Louis Camilleri, vrea sa transforme compania intr-un brand de lux. In luna noiembrie a anului trecut, compania a informat ca, peste 7-10 ani, bunurile cu marca Ferrari ar urma sa aiba o contributie de 10% la profitul operational al companiei.
Dupa ce anul trecut a lansat pe piata un numar record de cinci noi modele, inclusiv F90 Stradale, primul model... mai mult
Marti, 04 Februarie 2020, ora 17:03
Profiturile companiilor aeriene ar putea inregistra anul acesta un declin mai accentuat decat s-a estimat anterior, deoarece tensiunile comerciale afecteaza comertul global si increderea oamenilor de afaceri, a avertizat miercuri Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), care se asteapta la o redresare modesta anul viitor, transmite Reuters.
Conform prognozelor IATA, profiturile inregistrate de companiile aeriene din intreaga lume in 2019 ar urma sa se situeze la 25,9 miliarde dolari, un declin de 5,1% fata de 2018. Imbunatatirea castigurilor in 2020 este conditionata de "suspendarea ostilitatilor" in disputele comerciale globale, apreciaza Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni. In iunie, institutia previziona pentru acest an un profit de 28 miliarde de dolari.
"Nu exista invingatori in razboaiele comerciale", a avertizat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac, la reuniunea anuala a Asociatiei. Acesta a citat cresterea mai lenta a economiei globale, Brexitul si turbulentele sociale printre factorii care "au creat in 2019 un mediu de afaceri mai dur decat se anticipa pentru companiile aeriene".
De asemenea, IATA si-a revizuit in scadere estimarile privind veniturile din acest an, la 838 miliarde dolari, de la 899 miliarde dolari, si a anuntat ca se asteapta la o imbunatatire anul viitor, cand veniturile ar urma sa ajunga la 872 miliarde dolari.
Dar cel mai semnificativ declin ar urma sa fie inregistrat de piata... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 16:09
Piata locala de IT va atinge un volum de 5,9 miliarde de euro pana la finele acestui an, aproximativ 80% fiind reprezentat de exporturi, conform celui mai recent studiu realizat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).
"Volumul pietei locale de IT a crescut in ultimii ani cu o rata relativ constanta, de aproximativ 500 de milioane de euro pe an. Pentru sfarsitul lui 2019, ANIS estimeaza un volum de 5,9 miliarde de euro, din care 4,8 miliarde de euro reprezinta segmentul software si servicii, iar 1,1 miliarde alte activitati din piata de IT. In acest context, ANIS estimeaza mentinerea cotei de crestere anuala, atingand un procent de 25% pana in 2022, respectiv un volum de 7,3 miliarde de euro", se arata in studiul citat.
Aproximativ jumatate din veniturile totale (2,7 miliarde de euro) sunt generate de companii mari, cu peste 250 de angajati, urmate de companiile mici (cu pana in 50 de angajati) care aduc un volum de 2,1 miliarde de euro si companii medii (50 - 249 angajati), care contribuie cu 1,2 miliarde de euro.
De asemenea, firmele cu capital strain, desi reprezinta numai 10% din numarul total de companii din industrie, genereaza 73% din veniturile pietei si au un ritm sustinut de crestere, de circa 12% pe an, comparativ cu cele romanesti, care genereaza circa 27% din piata, iar in ultimii trei ani au fost marcate de stagnare.
La nivel geografic, Bucurestiul contribuie cu 63% dintre venituri, iar celelalte regiuni importante sunt... mai mult
Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 14:22
Piata jucariilor din Romania va creste in 2014 cu aproximativ 20%, in contextul in care companiile care activeaza in aceasta industrie isi promoveaza tot mai agresiv produsele si anunta promotii tot mai dese.
Valoarea piatei de jucarii din Romania ar putea urca anul acesta la aproximativ 120 de milioane de euro. Cele mai multe promotii si oferte vor veni in 2014 din partea magazinelor online de profil, conform estimarilor TOYZ.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de jucarii din Romania.
"In prezent se vand foarte bine produsele care se pot conecta la gadget-uri, cum sunt, spre exemplu, elicopterele care pot fi controlate cu tableta sau cu telefonul mobil, sau produsele, figurinele, care au corespondent intr-un joc online. Cat priveste sezonalitatea acestui business, iarna se vand mai bine jucariile pentru interior, dar si saniile, schiurile sau patinele, iar primavara si vara, jucariile destinate activitatilor in aer liber: premergatoare, biciclete, triciclete, masinute cu pedale, role si asa mai departe", a declarat Mihai Patrascu, CEO TOYZ.ro.
Valoarea medie a comenzilor, circa 100 de lei
Romanii cumpara jucarii, in medie, de trei pana la cinci ori pe an, iar cosul mediu la o singura comanda are o valoare de circa 100 de lei.
"O valoare cu mult sub cea inregistrata la nivel european. Vanzarile de jucarii au in Romania un potential de crestere foarte mare. La noi, vanzarile sunt foarte slabe in comparatie cu tarile din vestul Europei. Spre... mai mult
Joi, 06 Februarie 2014, ora 17:20
Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat marti ca se astepta la o piata auto europeana in stagnare in urmatorii 3-4 ani, pentru ca oamenii nu stiu cand va reveni economia la crestere, relateaza AFP.
"Este al saselea an de scadere a pietei europene, nu vad de ce situatia s-ar schimba brusc. Consumatorul european este ingrijorat pentru ca nu stie cand va reveni cresterea economica si pana cand nu va vedea vointa de a o relansa, vom avea o piata care va continua sa se degradeze", a declarat Ghosn la France Inter.
El a precizat ca declinul pietei nu va fi la fel de rapid ca in ultimii doi ani, cand scaderea a fost de 20%, ci va fi "in jurul lui zero".
"Sa fiu deschis, acest fapt nu va ajuta prea mult constructorii auto. Pregatesc compania pentru 3-4 ani de piata mediocra", a spus seful Renault.
In privinta activitatii grupului, Ghosn a aratat ca vanzarile automobilului electric de oras Zoe, disponibil in Franta din luna martie, merg foarte bine.
El a subliniat ca noul model marcheaza ofensiva grupului in domeniul vehiculelor electrice si spera ca alianta Renault-Nissan sa ajunga in acest an la vanzari de 100.000 de masini electrice. mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 09:02
Piata auto europeana va parcuge in 2013 un nou an dificil si nu va reveni la crestere cel putin pana in 2016, a declarat vineri presedintele Renault si al Nissan Motor, Carlos Ghosn, la prezentarea rezultatelor financiare ale producatorului japonez de automobile.
"Cred ca 2013 va fi dificil si nu anticipez vreo crestere a pietei europene inainte de incheierea planului pe termen mediu, deci nu inainte de 2016 sau chiar mai tarziu", a afirmat Ghosn intr-o conferinta de presa la Yokohama, relateaza Automotive News.
In anul financiar incheiat la 31 martie, vanzarile de automobile noi ale Nissan in Europa, inclusiv in Rusia, au scazut cu 8%, la 660.000 de unitati.
"Credem ca europenii sunt neincrezatori. Consumatorul european este confuz, nu stie cand va iesi Europa din criza si pana nu va intelege ce se intampla nu cred va ca cumpara masini", a spus Ghosn.
Nissan, al doilea mare producator auto japonez in functie de volumul vanzarilor, anticipeaza vanzari de 5,3 milioane de vehicule in anul financiar care se va incheia in martie 2014, in crestere de la 4,9 milioane de unitati in anul precedent, cand livrarile au urcat cu 1,4%. Nissan are cea mai mare expunere pe China intre marii producatori auto japonezi, vanzarile pe aceasta piata fiind afectate de o disputa privind apartenenta unor insule, dintre China si Japonia.
Nissan anticipeaza pentru actualul an financiar un profit net de 420 miliarde yeni (4,23 miliarde dolari), sub estimarea medie a analistilor, de... mai mult
Sambata, 11 Mai 2013, ora 10:38
Piata de publicitate online din Romania este in prezent in jur de 30 de milioane de euro, iar Google nu detine inca 50% din piata, asa cum o face in Statele Unite.
Google, care in Statele Unite are 52-54% din piata, cu venituri totale de 36,5 miliarde de dolari din adertising, are mai putin de 50% din piata online din Romania, adica in jur de 8-9 milioane de euro, potrivit lui Orlando Nicoara, directorul general al Mediafax Group.
Oficialul scrie pe blogul sau ca se bazeaza "pe informatie si matematica".
"Au in jur de 8-9 mil. euro/an (n.r. Google). Piata, cu tot cu ei si Facebook si long tail, e undeva peste 30 mil euro", spune Nicoara.
Piata de publicitate online din Romania nici nu exista in comparatie cu piata de publicitate online din Statele Unite, care a fost anul trecut de 31 de miliarde de dolari, in crestere cu 22% fata de anul precedent.
Cea mai mare crestere a pietei din SUA a inregistrat-o piata de publicitate online pe mobil, de 149%, pana la 1,6 miliarde de dolari.
In Romania, piata de publicitate online pe mobil va fi undeva intre opt si noua milioane de euro, a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, mobile marketer si fost director general al Voxline Communications.
Publicitatea online din Romania in 2011
Publicitatea online a generat venituri de 22,6 milioane de lei in prima jumatate din 2011, conform unui studiu ROADS derulat de IAB Romania si PWC.
Veniturile cele mai mari au fost obtinute din bannere sau reclame... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2012, ora 09:01
Piata materialelor de constructii se va situa in acest an la nivelul din 2011, intr-un scenariu pozitiv, dupa o scadere de 20% in 2011 fata de anul anterior, a anuntat luni producatorul de materiale de constructii Baumix.
Astfel, potrivit reprezentantilor companiei, in 2012 piata renovarilor nu are perspective de crestere pana cand nu va fi relansata politica de creditari, iar in ceea ce priveste piata constructilor noi - ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri- aceasta depinde in foarte mare masura de politica nationala de taxe si impozite care, in acest moment, nu este atractiva pentru investitori.
Legat de evolutia preturilor pentru materialele de constructii, 2012 va fi cu siguranta un an cu materii prime si resurse mai scumpe in general ceea ce, potrivit Baumix, va duce la o scumpire cu minim 5% a materialelor de constructii.
"Tendinta anului 2011 a fost din pacate de promovare a produselor cu pret mic, ceea ce a dus la scaderea profitabilitatii pe intreg lantul, si va avea ca efect lucrari cu durata scurta de exploatare si la nivel calitativ mediocru.
"Noi speram intr-o reorientare a preferintelor consumatorului inspre produsele de calitate in detrimentul celor caracterizate doar de un pret mic, fapt care ar putea aduce efecte benefice spectaculoase in industria de profil, atat pe verticala cat si pe orizontala," a declarat Razvan Bobe, director cercetare dezvoltare Baumix.
Asadar, o revenire din punct de vedere calitativ a pietei materialelor... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 13:24
Electrolux, cel de-al doilea producator de bunuri electrocasnice din lume, a afisat un profit trimestrial peste estimarile analistilor, precizand totodata ca piata europeana nu a atins punctul critic, spre deosebire de cea din Statele Unite, care da semne de stabilizare, potrivit AFP citat de NewsIn.Grupul suedez a inregistrat un profit net de 1,63 miliarde coroane (241 milioane dolari) in al treilea trimestru, fata de 847 milioane coroane in aceeasi perioada a anului trecut.
Analistii prevedeau un profit de 829 milioane coroane.
Castigurile inainte de taxe si impozite (EBIT) au atins 2,23 miliarde coroane, in contextul in care analistii prevedeau 1,38 miliarde.
Vanzarile au crescut cu 27,62 miliarde coroane, fata de previziunea medie a pietei, de 27,2 miliarde.
Veniturile din bunurile de consum au crescut cu 5,8% in America de Nord, compensand pentru scaderea de 3,9% inregistrata in Europa, cea mai mare piata din punct de vedere al vanzarilor.
Electrolux a anuntat ca cererea din Germania, cea mai mare economie europeana, a continuat sa cresca.
Grupul a inchis o serie de fabrici din Europa de Vest si a relocalizat activitatea spre est, in incercarea de a reduce costurile, in contextul in care consumatorii amana achizitiile de electrocasnice pe timpul crizei, iar costul materiilor prime creste.
Compania a anuntat pe 23 octombrie ca va inchide o fabrica in Franta, unde produce masini de spalat, suprimand 450 de locuri de munca.
"Rezultatele arata ca am ales strategia... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2009, ora 12:15