Spionajul practicat pe Internet de catre Statele Unite este o amenintare grava, care ar putea sa conduca la "spargerea Internetului", a avertizat miercuri Eric Schmidt, presedintele Consiliului de Supraveghere al Google.
"Impactul este grav si se inrautateste", a apreciat el. "Rezultatul cel mai simplu este ca vom ajunge sa spargem Internetul", a avertizat el, citat de Mediafax.
Schmidt a facut aceasta declaratie in cursul unei dezbateri asupra consecintelor in sectorul tehnologiei a spionarii pe Internet intreprinse de catre servicii americane de informatii (NSA), un eveniment organizat de catre presedintele Comisiei pentru Finante din cadrul Senatului Ron Wyden.
Participantii au relevat aparitia unor bariere comerciale deghizate, unele tari cerand de-acum grupurilor cu activitate in domeniul Internetului sa le gazduiasca serviciile sau datele mai degraba pe servere locale si nu in Statele Unite.
"Ideea de a fi nevoiti sa instalam centre de date si datele-insele la nivel regional se opune in mod fundamental modului in care este structurat Internetul", a subliniat Colin Stretch, insarcinat cu Afaceri Juridice la Facebook.
Startup-urile, afectate
Omologul sau de la serviciul de stocare online Dropbox Ramsey Homsany a evidentiat, la randul sau, dificultatile pe care acest lucru le poate crea startup-urilor, care se afla la baza faimei Silicon Valley.
"Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca (fondatorii Google) Larry (Page) si Serghei (Brin), in garajul... mai mult
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 13:05
Presedintele Google, Eric Schimdt, a calificat luni drept "scandaloasa" interceptarea datelor a sute de milioane de utilizatori ai motoarelor de cautare de catre guvernul american, caz dezvaluit recent de presa, relateaza AFP.
Google s-a plans de aceste metode la Agentia de Securitate Nationala (NSA), la presedintele american Barack Obama si la membri ai Congresului, a adaugat Schmidt - care se afla la Hong Kong - intr-un interviu pentru Wall Street Journal, preluat de agentia de presa franceza.
"Este scandalos ca Agentia de Securitate Nationala cauta in centrele de date ale Google, daca aceste dezvaluiri sunt adevarate. Actele pe care organizatia era gata sa le comita, in pofida bunului simt, pentru a-si duce misiunea la capat, si potentiala incalcare a vietii private a oamenilor, toate acestea nu sunt in ordine", a declarat patronul Google.
"NSA ar fi colectat datele telefonice a 320 de milioane de persoane, in scopul de a identifica putin peste 300 de persoane care prezentau un risc. Este pur si simplu o politica publica proasta si poate chiar ilegala", a continuat acesta, conform AFP.
"Dezvaluirile lui Snowden ne-au facut sa intelegem ca ar putea exista noi dezvaluiri", potrivit lui Schmidt.
Citand documente obtinute de la fostul consultant al NSA Edward Snowden, publicatia Washington Post a dezvaluit la sfarsitul lui octombrie ca NSA si omologul sau britanic, GCHQ, au recuperat date din fibrele optice utilizate de cei gigantii internetului precum... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 15:11