Administratorul, o angajata si o societate de turism din Alba Iulia au fost trimise in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia pentru falsificarea a peste 600 de facturi privind vanzarea unor pachete turistice catre angajatii mai multor companii de stat.
Z. Dorina, G. Laura si persoana juridica Alba Travel&Events SRL sunt acuzate de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit rechizitoriului, in perioada 2013-2018, in realizarea obiectului de activitate la punctul de lucru din Alba Iulia, prin intermediul celor doua inculpate persoane fizice au fost emise in fals 632 de facturi privind vanzarea unor pachete turistice si 634 de chitante aferente acestora, cunoscand ca inscrisurile nu sunt conforme cu realitatea, pentru ca angajati ai mai multor societati sa beneficieze din partea societatilor angajatoare de decontarea presupuselor cheltuieli ocazionate de aceste concedii de odihna.
Ulterior, inculpatele au stornat aceste facturi sau a emis alte facturi cu valori negative, prin 643 de facturi si 670 de dispozitii de plata catre casierie care atesta in mod neadevarat faptul ca au restituit clientilor incasarile pentru servicii neprestate.
"In perioada 2013-2018, in realizarea obiectului de activitate la punctul de lucru din
mun. Alba Iulia, jud. Alba, prin intermediul inculpatelor Z. Dorina (administrator) si G. Laura (angajata), inculpata SC Alba Travel&Events SRL a ajutat angajatii mai multor societati sa induca in eroare societatile... mai mult
Duminica, 15 Noiembrie 2020, ora 00:14
Parte a tranzactiei de achizitionare si integrare a innogy, E.ON a transferat astazi activitatea de regenerabile catre RWE. Pentru E.ON, renuntarea la E.ON Climate & Renewables marcheaza finalul unei povesti extraordinare de succes.
Facilitatile aferente productiei de energie din surse regenerabile la scara industriala au fost un punct central de interes in cadrul strategiei de dezvoltare a E.ON inca din anul 2007.
Investitiile de peste 12 miliarde de euro au ajutat E.ON sa devina unul din cei mai mari producatori mondiali de energie verde. Fermele eoliene continentale precum Roscoe din Texas, cu o putere de 782 megawati (MW), au constituit o parte esentiala a acestei dezvoltari. La momentul finalizarii sale, in 2009, Roscoe era cea mai mare ferma eoliana continentala (onshore) din lume, astazi situandu-se pe locul al cincilea.
De foarte curand, E.ON a inceput constructia Nysater, un proiect de 475 MW, care se va constitui intr-una din cele mai mari ferme eoliene a Europei. Se fac pregatiri in acest moment in vederea extinderii catre Japonia, Mexic, Chile si Australia.
E.ON este, de asemenea, una dintre primele companii din lume care s-au lansat in productia de energie eoliana offshore, jucand astfel un rol esential in transformarea acestei tehnologii intr-o activitate matura si competitiva. Compania a participat si la construirea London Array, care, la momentul finalizarii sale in 2013, era cea mai mare ferma eoliana offshore.
Anul trecut E.ON a pus in... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:19
Asigurarea consumului de gaze al clientilor casnici si al centralelor care produc caldura va fi o provocare, daca iarna urmatoare va fi una dificila, iar furnizorii de gaze nu primesc cantitatile necesare din timp, au declarat, marti, pentru AGERPRES, reprezentantii E.ON Romania.
Acestia au fost intrebati ce efecte va avea pe piata gazelor, la iarna, decizia ANRE de scadere cu 5% a preturilor reglementate, de la 1 iulie.
"Ramane o provocare a pietei de gaze naturale asigurarea volumelor necesare din productia interna. Daca pe fondul plafonarii pretului la 68 lei/MWh va creste consumul casnicilor si al producatorilor de energie termica este posibil sa creasca importurile in iarna pentru acoperirea necesarului de consum al pietei libere. De asemenea, consideram ca si acoperirea consumului clientilor casnici si al producatorilor de energie termica va fi o provocare daca iarna va fi una dificila, iar noua nu ne vor fi asigurate din timp si la nivelul integral acoperitor cantitatile necesare din productia interna pentru acoperirea consumului acestor clienti", au aratat oficialii E.ON.
Ei nu au dorit sa comenteze, insa, decizia ANRE de ieftinire a gazelor.
"Stabilirea preturilor la gaze naturale pentru segmentul reglementat al pietei este in sarcina Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) . Compania noastra a pus la dispozitia Autoritatii toate informatiile necesare solicitate. Asteptam sa primim de la ANRE documentatia care contine toate... mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 16:03
Partidul Fidesz, care a castigat ultimele alegeri din Ungaria pentru ca si-a concentrat campania pe reducerea preturilor utilitatilor, este in prezent intr-o disputa pre-electorala cu grupul energetic german E.ON, care ofera gaze naturale la preturi mai mici decat compania de stat.
EON SE, divizia din Ungaria a grupului german prezent si pe piata din Romania, ofera, in anumite conditii, posibilitatea gospodariilor din tara vecina sa faca economii "de cel putin" 13.000 de forinti (51 de dolari) pe an daca schimba furnizorul si renunta la compania de stat.
In replica, vicepresedintele Fidesz, Szilard Nemeth, a apreciat ca oferta grupului german reprezinta un amestec in campania pentru alegerile parlamentare. In opinia lui Nemeth, E.ON se implica in disputa politica de partea Bruxelles-ului, care vrea sa liberalizeze complet piata in fiecare stat membru UE.
Oferta celor de la E.ON coincide cu campania demarata de premierul Viktor Orban care vrea sa obtina al treilea mandat consecutiv la alegerile din aprilie, dupa ce in urma cu patru ani a obtinut o victorie zdrobitoare.
Sub conducerea lui Viktor Orban, Executivul de la Budapesta a promovat reduceri de preturi la utilitati precum si achizitionarea companiilor straine de astfel incat in prezent statul este cel mai mare furnizor de gaze naturale catre gospodariile din Ungaria.
In ultima perioada insa Orban a schimbat tema de campanie, renuntand la salarii si pretul gazelor naturale pentru o campanie impotriva... mai mult
Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 14:59
Fondul Proprietatea (FP) vrea sa dea in judecata conducerea grupului E.ON Romania, in legatura cu contractarea unor servicii inutile si prea scumpe de la companiile la care detine pachetul majoritar de actiuni.
Astfel, Fondul a solicitat "completarea ordinilor de zi ale Adunarilor Generale Ordinare a Actionarilor E.ON Distributie Romania SA si E.ON Energie Romania SA, convocate pe 26 mai si, respectiv, 28 mai 2015, pentru ca actionarii sa aprobe actionarea in justitie a membrilor Consiliului de Administratie si a directorilor E.ON Distributie Romania (denumit anterior E.ON Gaz Distributie), E.ON Moldova Distributie si E.ON Energie Romania", pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor "prin aprobarea, incheierea si derularea unor servicii cu E.ON Romania SRL, actionarul majoritar al companiilor", potrivit unui comunicat al Franklin Templeton, administratorul FP.
Compania reclama faptul ca serviciile contractate de catre aceste companii cu actionarul majoritar E.ON Romania SRL ...citeste mai departe despre "Fondul Proprietatea vrea sa dea in judecata E.ON: Contracte inutile si preturi prea mari" pe Ziare.com mai mult
Luni, 18 Mai 2015, ora 12:15
Unul dintre cei mai mari producatori de energie din Europa, E.On, a fost obligat la plata unei amenzi de 10 milioane de euro, in Marea Britanie, dupa ce autoritatile au constatat ca incarca in mod repetat facturile cu servicii inexistente sau ilegale.
Plata amenzii de a fost dictata de regulatorul din piata de energie britanica, Ofgem, dupa ce compania a fost implicata in mai multe incidente de genul acesta, anunta postul britanic BBC.
Autoritatile au descoperit ca mai multi clienti E.On au platit sume prea mari pentru conectare la reteaua administrata de compania germana, iar altii si-au vazut factura incarcata cu taxe de debransare ilegale.
Conducerea sucursalei britanice a gigantului energetic german a cerut scuze in mod public clientilor sai, recunoscand ca nu este singurul incident de acest gen survenit in relatia sa cu clientii din Regatul Unit.
In noiembrie 2012, E.On a platit o alta amenda de 1,7 milioane de lire sterline (2,3 milioane de euro) pentru aceeasi fapta, desi compania sustine ca incidentul de acum trei ani s-a petrecut in alt context.
"Este de-a dreptul inacceptabil ca E.On sa nu asigure protectia acestor consumatori, iar abaterile repetate motiveaza stabilirea acestei amenzi uriase", a declarat Sarah Harrison, reprezentantul Ofgem.
Zeci de mii de pagubiti
Numarul facturilor umflate remise de E.On in ultimul incident se ridica la 48.000, printre pagubiti numarandu-se atat persoane fizice, cat si companii din Marea Britanie.
Multi... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2015, ora 17:40
2E.ON si RWE AG, cele doua mari companii energetice din Germania, traverseaza cea mai neagra perioada din istoria lor recenta, iar situatia pare sa se inrauteasca si mai mult, dupa cum admit directorii executivi ai celor doua firme.
Scaderea consumului de energie si dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile au subminat atat de mult puterea celor doua companii de top din Germania, incat anul acesta veniturile lor vor fi la limita.
Conducerile celor doua companii sustin ca se pregatesc pentru un val de revolte ale salariatilor, potrivit Wall Street Journal.
Prabusire dramatica
Pentru ambii giganti energetici ai Germaniei, caderea suferita in ultimii ani este dezastruoasa.
Nu demult, cele doua companii manifestau ambitii de jucatori pe piata globala, E.ON implicandu-se pana in 2010 in diverse proiecte derulate in afara granitelor.
De atunci si pana in prezent, piata lor s-a diminuat ingrijorator. RWE a ajuns la o cota de 14 miliarde de euro, pierzand aproape 50% din cifra de afaceri detinuta in 2010, dupa ce guvernul german a anuntat noile taxe pentru energie nucleara.
In aceeasi perioada, E.ON a pierdut 36% din cota sa de piata, cifra de afaceri din prezent fiind limitata la 28,1 miliarde de euro.
Pentru anul trecut, compania a anuntat pierderi nete de 3,2 miliarde de euro, iar noua strategie prevede divizarea companiei in doua entitati distincte: una actionand in sectorul energiei verzi, cealalta mergand in continuare pe combustibilii... mai mult
Joi, 12 Martie 2015, ora 17:35
1Anuntul facut de reprezentantii companiei EON prin care se preconizeaza inchiderea electrocentralelor pe combustibili fosili si relansarea companiei prin dezvoltarea diviziilor de energie solara si eoliana marcheaza cel mai bine pozitia dominanta in acest domeniu al Germaniei.
Programul de sustinere a productiei de energie din surse regenerabile dezvoltat in urma cu 14 ani isi arata in mod evident roadele in aceasta perioada.
Accentul pus pe eliminarea treptata a centralelor nucleare, dupa tragicul incident de la Fukushima, din 2011, a fost o miscare temerara a Angelei Merkel, dar incununata de succes, considera reporterii publicatiei Bloomberg.
La aceasta ora, cea mai puternica economie europeana este alimentata in proportie de 25% din energie produsa din surse regenerabile. Un nivel de invidiat, raportat la cei 6,2% in Statele Unite si 4,8% in Franta.
Un puzzle gigantic
"Suntem intr-un proces gigantic de transformare a sistemului energetic din tara noastra. Energia regenerabila este un element dominant in mixul de energie livrata pe piata germana. Decizia celor de la EON este doar o piesa in acest puzzle", a precizat Jochen Flasbarth, secretar de stat in Ministerul Mediului.
Nemtii sunt decisi sa isi consolideze rolul de lideri in piata productiei de energie din surse regenerabile fixand deja tinte ambitioase pentru deceniile urmatoare. Pana in 2035, 45% din energia livrata pe piata trebuie sa fie din surse alternative, in timp ce nivelul acesteia... mai mult
Marti, 02 Decembrie 2014, ora 17:48
Grupul german E.ON a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri consolidata de 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde euro), iar pentru acest estimeaza o usoara scadere, a declarat miercuri directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca nu poate da detalii privind profitul net, mentionand doar ca s-a situat la un nivel apropiat de cel din 2011.
Companiile din grupul E.ON au investit anul trecut in Romania o suma totala de 379 milioane de lei, in special pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice. Pentru acest an grupul previzioneaza investitii similare, cu prioritate in modernizarea retelelor de distributie.
In sectorul gazelor naturale, E.ON Gaz Distributie a investit anul trecut 218 milioane de lei, iar pentru acest an a bugetat investitii de 179 milioane de lei.
Pe partea de energie electrica, E.ON Moldova Distributie a investit anul trecut 158 milioane de lei, iar pentru acest an preconizeaza investitii de 177 milioane de lei.
Grupul are in Romania 6.200 angajati, in usoara scadere fata de 2011.
Totodata, E.ON Romania a infiintat, la inceputul acestui an, o companie de servicii, prin transferul serviciilor tehnice specifice din cadrul subsidiarelor E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.
La finele trecut compania avea de incasat datorii totale de 420 milioane de lei, cu 22,4% mai mari fata de valoarea de 343 milioane de lei de la finele anului... mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 11:39