Asociatia Environ a lansat sambata, 5 iunie 2021, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, cartea "Baterel si Amy te invata", in cadrul unui eveniment special organizat la Roaba de Cultura, un ghid despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor adresat in primul rand copiilor, dar care contine informatii utile si pentru parinti.
Cartea este structurata in 12 capitole care abordeaza subiecte precum istoria reciclarii, modul de clasificare al deseurilor reciclabile si nereciclabile si detalii privind modalitatea in care se colecteaza selectiv corect, de cate ori poate fi reciclat un deseu si in ce se poate transforma dupa reciclare, exercitii practice, precum si o serie de recomandari pentru cei interesati sa isi aprofundeze cunostintele pentru un stil de viata mai prietenos cu mediul.
"In ultimii 14 ani, educatia ecologica a fost un pilon cheie in activitatea Asociatiei Environ. Dintre sutele de campanii si actiuni de constientizare pe care le-am organizat, un singur lucru nu s-a schimbat: investitia noastra constanta in proiectele dedicate educatiei pentru mediu a tinerei generatii. Noi avem ferma convingere ca educatia ecologica trebuie sa faca parte din educatia pentru viata. Obiceiurile si comportamentele pozitive se invata si cu cat mai timpuriu, cu atat mai bine. Cu cat devenim constienti mai repede ca orice gest are impact asupra mediului, cu atat putem schimba mai mult in jurul nostru si speram ca aceasta carte sa ajunga in mainile cat mai multor copii... mai mult
Luni, 07 Iunie 2021, ora 16:51
Pornind de la premisa ca schimbarea incepe de la cei mici si ca tehnologia poate deveni un aliat in lupta pentru protejarea mediului, Environ si SNRB, organizatorii campaniei nationale de educatie ecologica "Baterel si Lumea Non-E", lanseaza un proiect educational inovator - serialul pentru copii "2 minute cu Amy".
Serialul continua promovarea mesajului ecologic in randul copiilor prin mini-lectii despre protectia mediului si reciclare, avand drept obiectiv dezvoltarea unei comunitati de tineri responsabili, cu un puternic simt civic.
"Ideea de a face cat mai accesibile informatiile pe care le ofeream in lectiile deschise din scoli si gradinite, s-a nascut odata cu venirea vacantei. Pe timpul verii cei mici petrec oricum foarte mult timp in fata calculatorului - urmaresc vloggeri si vizioneaza videoclipuri pe Youtube pentru ca 'vorbesc' pe limba lor si sunt interactive. Asa ca de ce sa nu invete si ceva util si placut cu beneficii mari pe termen lung?
In plus, copiii sunt fascinati de statutul de eroi sau salvatori ai Planetei, iar daca sunt indrumati actioneaza ca atare - colecteaza selectiv, strang gunoaiele, ingrijesc natura.
Incurajam dascalii si parintii sa urmareasca episoadele alaturi de copii, dar mai ales sa le vorbeasca acestora despre poluare si grija fata de mediul inconjurator! Serialul va continua si dupa vacanta, iar pentru ca sunt dinamice si practice, episodele 2minute cu Amy pot deveni cu usurinta un material didactic pentru educatori si... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 15:05
Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) dau startul editiei cu numarul 2 Romania Recicleaza!
Autoritatile publice, primarii de localitati mai mari sau mai mici, se pot inscrie intr-o noua editie a campaniei Romania Recicleaza, care se va desfasura in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie, in localitatile din tara.
Inscrierile in campanie se fac pe site-ul www.reciclamimpreuna.ro sau prin e-mail, pe adresa logistica@environ.ro.
Campania Romania Recicleaza isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a DEEE-urilor si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos.
Scopul programului este sa potenteze cantitatile reduse de echipamente electrice si casnice uzate si defecte (DEEE) trimise catre reciclare, in vederea onorarii angajamentelor luate de tara noastra pentru protectia mediului si protejarea sanatatii cetatenilor.
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.
"E foarte bine ca desfasuram o noua campanie in luna septembrie - atunci cand oamenii incep curatenia de toamna si hotarasc ce mai pastreaza si ce nu in gospodarie, inclusiv aparate electrice si... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2018, ora 12:39
Rezultate impresionante la finalul primei editii a campaniei nationale de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice Romania Recicleaza: 30000 kg de DEEE colectate reprezentand sute de televizoare, monitoare, frigidere, masini de spalat, dar si echipamente IT&C si electrocasnice mici care au parasit gospodariile celor peste 550 de romani participanti in program pentru a merge in statiile de reciclare.
Campania de colectare s-a derulat in perioada 1 iunie - 1 iulie 2018 in 19 localitati din 14 judete si a beneficiat de sprijinul autoritatilor locale, respectiv a primarilor si viceprimarilor care s-au implicat direct in organizarea si promovarea actiunii de reciclare, reusind sa convinga membrii comunitatilor pe care le conduc de importanta si necesitatea adoptarii unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator.
"Bilantul la finalul primei editii a acestui proiect este incurajator si reprezinta totodata o confirmare a faptului ca romanii sunt dispusi sa recicleze daca le sunt puse la dispozitie solutii in acest sens, respectiv puncte de colectare accesibile si bineinteles, daca gestul lor este recompensat cu un mic premiu sau stimulent. Succesul obtinut in localitatile unde primarii s-au implicat direct in promovarea proiectului demonstreaza ca parteneriatele cu autoritatile locale au un rol esential in asigurarea unui sistem de management al deseurilor functional si speram ca exemplul acestor edili responsabili sa fie preluat... mai mult
Marti, 03 Iulie 2018, ora 13:58
Sambata, 8 iunie, in cadrul primei etape a campaniei nationale "Romania Recicleaza", locuitorii din comuna Izvoru Berheciului, judetul Bacau, au predat spre reciclare aproximativ 1000 kg de baterii uzate si echipamente electrice si electronice vechi.
Campania s-a derulat cu sprijinul Primariei Izvoru Berheciului si a domnului primar Ion Ciuche care s-a implicat personal in promovarea campaniei si mobilizarea populatiei.
"Prin intermediul campaniei Romania Recicleaza, ne-am propus sa intarim colaborarea cu unitatile administrativ teritoriale si sa construim impreuna un program functional de colectare, incurajand populatia sa predea aparatura veche spre reciclare. Trebuie sa intelegem ca deseurile electrice si bateriile uzate generate de fiecare dintre noi, sortate si colectate selectiv, devin materii prime folosite de companii pentru fabricarea altor produse, reusind astfel sa crestem inclusiv gradul de implicare si simt civic", declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.
Campania itineranta dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban si rural Romania Recicleaza se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participantilor.
Promovarea colectarii separate si reciclarii deseurilor la nivelul fiecarei comunitati are in primul rand un puternic caracter de reponsabilitate sociala si simultan, avantaje economice imediate prin acordarea... mai mult
Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 14:03
Locuitorii comunei Manesti din judetul Prahova au participat sambata, 8 iunie, in prima etapa a campaniei nationale "Romania Recicleaza", predand spre reciclare aproximativ 1000 kg de echipamente electrice vechi si baterii uzate.
Campania s-a derulat cu sprijinul Primariei Manesti care s-a implicat activ in organizarea si promovarea actiunii in randul populatiei.
"Prin intermediul campaniei Romania Recicleaza, ne-am propus sa intarim colaborarea cu unitatile administrativ teritoriale si sa construim impreuna un program functional de colectare, incurajand populatia sa predea aparatura veche spre reciclare. Trebuie sa intelegem ca deseurile electrice si bateriile uzate generate de fiecare dintre noi, sortate si colectate selectiv, devin materii prime folosite de companii pentru fabricarea altor produse, reusind astfel sa crestem inclusiv gradul de implicare si simt civic", declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.
Campania itineranta dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban si rural Romania Recicleaza se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participantilor.
Promovarea colectarii separate si reciclarii deseurilor la nivelul fiecarei comunitati are in primul rand un puternic caracter de reponsabilitate sociala si simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificatiei la predarea deseurilor.
Programul Romania Recicleaza... mai mult
Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 13:57
Asociatia Environ organizeaza, in perioada 1 iunie - 1 iulie 2018, prima editie a campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor uzate "Romania Recicleaza", un proiect derulat in parteneriat cu autoritatile locale. Campania debuteaza pe 8 si 9 iunie in localitatile Hirsova, Ilva Mica, Manesti, Izvoru Berheciului si Suraia.
Campania itineranta dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban si rural se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participantilor.
Promovarea colectarii separate si reciclarii deseurilor la nivelul fiecarei comunitati are in primul rand un puternic caracter de reponsabilitate sociala si simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificatiei la predarea deseurilor.
Programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea gradului de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate si crearea de puncte mobile de colectare, favorizand astfel cresterea cantitatilor de DEEE colectate selectiv si reciclate.
"Potrivit recomandarilor Comisiei Europene, centrele municipale de colectare reprezinta un canal cheie de colectare in sistemul de management al deseurilor, iar organizarea campaniilor nationale de constientizare o masura necesara pentru... mai mult
Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 17:59
Asociatia Environ a participat marti, 28 noiembrie 2017, la deschiderea oficiala a "Saptamanii Diplomatiei Europene 2017: focus clima", proiect initiat de Ambasadele Frantei, Spaniei, Suediei si Germaniei impreuna cu Institutul Cultural Roman si cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.
Evenimentul de inaugurare a fost deschis de Excelenta Sa, Doamna Ambasador a Frantei, Michele Ramis, Excelenta Sa, Domnul Ambasador al Germaniei, Cord Meier-Klodt si domnul Ionut Campeanu, Secretar de Stat Ministerul Mediului, care au subliniat in discursurile lor importanta colaborarii internationale in domeniul schimbarilor climatice si necesitatea unor actiuni concrete pentru implementarea rezolutiilor Acordului de la Paris care a fost deja ratificat de 168 state ce reprezinta circa 87% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera.
"Saptamana Diplomatiei Europene" se desfasoara in perioada 27 noiembrie - 7 decembrie si are drept scop evidentierea semnificatiei schimbarilor climatice, precum si gravele consecinte ale acestora, impulsionand dezbaterile pe acest subiect in societatea actuala.
In lupta comuna impotriva modificarilor reflectate in clima, Europa doreste sa fie un model la nivel global si sa prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbarilor climatice.
In cadrul evenimentului de inaugurare, a fost prezentat oficial filmul The Age of Consequences (regia Jared P. Scott, 2016), iar proiectiile de filme si documentare care subliniaza... mai mult
Marti, 05 Decembrie 2017, ora 13:41
Peste 4000 de centre dotate cu infrastructura de colectare a deseurilor de la populatie la nivel national, 50.000 tone deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) colectate si reciclate la standarde europene de protectie a mediului, aproape 100 de campanii de constientizare derulate, 3 aplicatii mobile pentru sistemele de operare Android si iOS printre care un instrument util ce orienteaza utilizatorii spre cel mai apropiat centru de reciclare, 5 proiecte europene, primul program de educatie ecologica implementat in peste 1100 de scoli care recicleaza activ, primul centru de colectare selectiva pe 10 fractii in Bucuresti, sute de parteneriate si o comunitate de zeci de mii de oameni responsabili si implicati in domeniul mediului si luptei impotriva schimbarilor climatice. Acesta este bilantul Asociatiei Environ la 10 ani de la infiintare, un bilant de succes construit cu eforturi sustinute.
Asociatia Environ, una dintre primele organizatii neguvernamentale din Romania cu rolul de a transpune principiul responsabilitatii extinse a producatorului privind obligatiile de reciclare a deseurilor DEEE, aniverseaza 10 ani de activitate neintrerupta in domeniul protectiei mediului in acelasi an care marcheaza 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
In cei 10 ani de la infiintare, Asociatia Environ a devenit un centru de competenta in managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), promovand reciclarea ca forma de economisire a... mai mult
Marti, 19 Septembrie 2017, ora 16:56