Miliardarul Elon Musk, cea mai bogata persoana din lume, CEO al companiilor SpaceX, Tesla si firmei de neurotehnologie Neuralink, precum si de fondator al The Boring Company, are un program extrem de incarcat in fiecare zi, comenteaza CNBC.
"Lucrez mult", i-a spus Musk lui Joe Rogan in timpul celui mai recent episod din "The Joe Rogan Experience". "In mod normal, am intalniri la serviciu pana la 1 sau 2 dimineata. Sambata si duminica, de obicei, nu."
Cum are Musk timp sa faca totul? Doarme cat poate de putin. Musk spune ca doarme "aproximativ sase ore". "Am incercat sa dorm mai putin, dar apoi productivitatea totala scade. Nu vreau sa dorm mai mult de sase ore", a spus el, potrivit Mediafax.
Uneori, miliardarul dormea sub biroul sau de la Tesla, relateaza Wall Street Journal.
"Au fost momente in care, cateva saptamani... nu am numarat exact, dar dormeam doar cateva ore, munceam, dormeam cateva ore, lucram, sapte zile pe saptamana. Cred ca lucram 120 de ore pe saptamana atunci, sau chiar mai mult", a spus Musk in noiembrie 2018, amintindu-si efortul de a creste productia Tesla Model 3.
Elon Musk a recunoscut ca programul nu era sanatos, apreciind ca a "ars o gramada de neuroni".
Mai puteti citi:
Val de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Cum arata "cuibusorul" PSD-istilor din Campulung Muscel. Elena Lasconi le-a schimbat yalaUn roman si-a construit hotel in... mai mult
Sambata, 13 Februarie 2021, ora 10:52
Antreprenorul miliardar Elon Musk a declarat ca lucreaza la o tehnologie datorita careia, in doar cinci ani, limbajul uman ar putea deveni perimat. In plus, ar putea ajuta la vindecarea unor afectiuni legate de vedere.
CEO-ul companiilor Tesla si SpaceX a facut aceasta predictie pentru podcastul Joe Rogan Experience, in cadrul unei discutii pe tema companiei sale de neurotehnologie, Neuralink, relateaza The Independent.
Musk si-a exprimat speranta ca firma sa de neurotehnologie va reusi sa conecteze un dispozitiv Neuralink la un creier uman, pentru prima data, anul viitor.
Cipul, alimentat de baterie, va fi implantat in craniu, iar electrozii asociati vor fi introdusi in creier "cu foarte multa atentie".
"Poate fi inserat oriunde in creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere", a spus Musk. "In principiu, poate rezolva aproape orice este in neregula cu creierul", a adaugat antreprenorul.
Desi dispozitivele din prima generatie se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale si a tulburarilor, Musk a spus ca, ulterior, acestea vor fi capabile de mult mai mult.
"Nu va trebui sa vorbiti", a spus Musk, adaugand ca vom putea face totusi acest lucru "din motive sentimentale".
"Veti putea comunica foarte repede si cu mult mai multa precizie... Nu sunt sigur ce se va intampla cu limba. Intr-o situatie de genul acesta cred ca ar fi ca in 'The Matrix'. Vrei sa vorbesti intr-o alta limba? Nicio problema, doar descarci... mai mult
Duminica, 10 Mai 2020, ora 21:28
Proiectul Neuralink, ce dezvolta o interfata care leaga creierul de computer, ar putea fi testat pentru prima data pe oameni incepand de anul viitor, a anuntat marti seful sau, Elon Musk.
"Putem realiza o interfata creier-masina completa", a declarat Musk, marti seara, in cadrul unui eveniment organizat la Academia de Stiinte din California unde miliardarul si membrii echipei Neuralink au sustinut o prezentare a stadiului in care se afla cercetarea lor.
Proiectul poate "realiza un fel de simbioza cu inteligenta artificiala", a precizat Musk.
Antreprenorul futurist, creatorul masinii electrice Tesla si proprietarul SpaceX, sustine ca ceea ce el numeste "dantela neurala", o uniune intre creier si computere, este o masura esentiala impotriva "amenintarii existentiale" a inteligentei artificiale care, in opinia sa, reprezinta un pericol mai mare la adresa omenirii decat "pisicile domestice".
Neuralink a dezvaluit o prima versiune a unui senzor de dimensiuni extrem de reduse ce poate fi implantat in creier printr-o incizie minuscula realizata de un robot conceput special pentru aceasta sarcina de inalta precizie.
"Acestia sunt electrozi minusculi pe care robotul ii implanteaza cu usurinta", a explicat Musk, adaugand ca mii de electrozi ar putea fi conectati in viitor la creier.
Pentru moment, obiectivul este acela ca o persoana sa poata controla un telefon inteligent doar cu ajutorul gandurilor, insa tehnologia s-ar putea extinde in cele din urma la alte... mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 14:48
Elon Musk, CEO al Tesla, si Mark Zuckerberg, fondator Facebook, poarta zilele acestea o disputa publica pe tema inteligentei artificiale.
In timp ce Musk a avertizat in mai multe randuri legat de pericolele inteligentei artificiale, numind-o o potentiala amenintare la adresa existentei rasei umane, Zuckerberg vede cu totul altfel lucrurile.
Raspunzand afirmatiilor lui Musk, acesta a spus, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o interventie live pe Facebook, ca e optimist cu privire la inteligenta artificiala si ca nu intelege de ce unii lanseaza scenarii "apocaliptice". Mai mult, a caracterizat spusele lui Musk ca fiind "iresponsabile", arata CNN.
Marti dimineata, Musk a replicat, scriind pe Twitter: "Am vorbit cu Mark despre asta (Inteligenta artificiala - n. red.). Intelegerea sa pe acest subiect e limitata".
I've talked to Mark about this. His understanding of the subject is limited.- Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2017
Niciunul dintre cei doi nu este strain de inteligenta artificiala. Musk a pus bazele unui start-up, Neuralink, care vrea sa realizeze dispozitive care sa conecteze creierul uman cu computerele, in timp ce Zuckerberg a dezvoltat un sistem de inteligenta artificiala care il ajuta sa-si tina in ordine viata si casa. Dupa 100 de ore de munca a rezultat Jarvis, un sistem de inteligenta artificiala care imprumuta vocea lui Morgan Freeman. ...citeste mai departe despre "Batalia greilor. Musk si Zuckerberg se contreaza pe tema Inteligentei... mai mult
Marti, 25 Iulie 2017, ora 19:53
Elon Musk, care a pus bazele Tesla si SpaceX, a infiintat o noua companie, Neuralink, ce are ca scop cresterea performantelor creierului uman, chiar dandu-i inteligenta artificiala.
Performanta creierului uman ar urma sa fie crescuta printr-o asa-numita augmentare tehnologica. In teorie, aceasta ar presupune conectarea la un dispozitiv extern care fie ar creste viteza de procesare, fie ar oferi acces la o cantitate foarte mare de informatii, fie ambele.
Augmentarea tehnologica nu este un concept strain, cel putin iubitorilor de literatura si seriale science-fiction. In episodul 5 din sezonul 7 al serialului StarGate SG-1, numit Revisions, fiecare membru al unei comunitati extraterestre era conectat la o enorma baza de date prin intermediul unui dispozitiv, numit Link, ce se atasa pe tampla acestora.
Noua companie a lui Elon Musk va merge, insa, in pasi mici. Pana sa-si poata realiza scopul, acesta va cerceta in amanunt creierul uman si afectiunile sale, asa cum sunt boala Parkinson, epilepsia sau depresia severa.
Inteligenta artificiala este in continuare un subiect tabu. Fizicianul Stephen Hawking aprecia ca aceasta poate cel mai bun sau cel mai rau lucru care s-a intamplat omenirii. ...citeste mai departe despre "Elon Musk are un nou vis: A infiintat o companie care sa conecteze creierului uman la inteligenta artificiala" pe Ziare.com mai mult
Marti, 28 Martie 2017, ora 10:00