Aparatele de ventilare mecanica pe care Elon Musk a promis sa le faca nu vor fi gata in timp util, atrage atentia guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.
Cuomo spune ca ventilatoarele nu vor fi gata pana cand epidemia de Covid-19 ar putea atinge varful in New York, cel mai grav afectat stat din SUA.
"Problema cu constructia ventilatoarelor este lantul de aprovizionare (...) Asta inseamna General Motors, Ford, Elon Musk (Tesla). Nu-mi pasa cat de mari si puternice sunt companiile", a spus Cuomo, citat de New York Post.
Musk a promis luna trecuta ca va schimba linia de productie a companiei sale, astfel incat sa produca aceste dispozitive medicale extrem de necesare, dar a constatat ca e mai practic sa le cumpere.
Astfel, a promis sa trimita 1.000 de astfel de aparate in California si, de asemenea, a promis sa cumpere unele si pentru New York, castigand recunostinta primarului Bill de Blasio.
Musk s-a tinut de cuvant, sistemul public de sanatate multumindu-i sambata pentru ventilatoarele primite, acum folosite la Spitalul Lincoln din Bronx.
Cu toate acestea, Andrew Cuomo atrage atentia ca Tesla nu mai are cand sa produca celelalte ventilatoare promise, pentru ca nu mai e timp, in conditiile in care in New York se apropie varful contagiunii.
"Perioada lor (de productie a ventilatoarelor - n.red.), sincer, nu functioneaza. Varful pandemiei urmeaza sa fie atins imediat, pentru ca, indiferent daca vorbim de doua zile sau 10 zile, nu ai cum sa faci... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 11:44
Foarte multi candidati - chiar 81%, potrivit psihologului social Ron Friedman, autor al cartii "The Best Place to Work" - mint in timpul intervivului de angajare. Angajatorii sunt si ei la curent cu statisticile si apeleaza, in consecinta, la diverse strategii pentru a verifica onestitatea candidatului.
In cazul lui Elon Musk, CEO-ul Tesla si al SpaceX, este vorba de o simpla intrebare: "Care au fost cele mai dificile probleme cu care te-ai confruntat si cum le-ai rezolvat?", noteaza CNBC.
Potrivit miliardarului, este o intrebare foarte importanta, deoarece modul in care candidatul va raspunde va oferi informatii foarte pretioase despre rolul real al acestuia in cadrul unui proiect sau al unei companii. Mai exact, daca el este cel care si-a asumat proiectul si a gasit solutii la o problema sau daca a fost doar un membru al echipei care a facut acest lucru.
"Cei care au rezolvat cu adevarat problema stiu exact cum au facut-o. Stiu micile detalii", a explicat Musk.
Acesti candidati pot vorbi detaliat in legatura cu dificultatile cu care s-au confruntat si cu strategiile pe care le-au folosit pentru a le depasi. Candidatii foarte buni pot raspunde la intrebare la "niveluri multiple".
Dimpotriva, cei care pretind ca au rezolvat problema "ajung la un singur nivel, poate, dupa care se blocheaza".
"Oricine s-a chinuit mult cu o problema nu uita niciodata", este convins seful Tesla.
C.S. ...citeste mai departe despre "Cum isi da seama Elon Musk daca un... mai mult
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 08:52
Elon Musk, CEO-ul Tesla, a acuzat un angajat al companiei sale de "sabotaj" si furt de informatii "ultra-sensibile", pe care acesta le-ar fi transmis unor "parti terte necunoscute".
"Am fost consternat sa aflu in acest weekend ca un angajat al Tesla a comis un act de sabotaj care dauneaza operatiunilor noastre", a scris Elon Musk intr-un e-mail adresat subordonatilor sai, publicat marti de mai multi analisti financiari.
"Acest sabotaj include pur si simplu modificari ale codului sistemului de fabricatie Tesla prin imprumutarea unor nume false de utilizator si prin exportul unor tone de informatii ultra-sensibile unor parti terte necunoscute", a adaugat antreprenorul de origine sud-africana.
"Dimensiunea actiunilor sale nu este deocamdata pe deplin cunoscuta, dar, tinand cont de ceea ce el a recunoscut deja ca a facut pana in prezent, lucrurile par destul de grave", a precizat Elon Musk.
CEO-ul Tesla nu a dezvaluit numele angajatului, a carui motivatie ar fi constat in faptul ca "dorea o promovare pe care nu a obtinut-o".
Elon Musk nu a facut nici alte precizari despre "partile terte" carora angajatul le-ar fi transmis acele informatii, insa a reamintit in acelasi e-mail intern ca mai multi finantisti au speculat la bursa mizand pe prabusirea actiunilor Tesla si au pierdut recent miliarde de dolari, intrucat pariurile lor s-au dovedit, pentru moment, nereusite.
Ancheta companiei va continua in zilele urmatoare pentru a stabili daca angajatul a actionat... mai mult
Marti, 19 Iunie 2018, ora 23:39
Elon Musk, CEO al companiilor Tesla si SpaceX, a avertizat recent ca inteligenta artificiala (AI) ar putea insemna, la un moment dat, chiar moartea omenirii. Din punctul sau de vedere, un dictator e un rau mic fata de ceea ce poate insemna pentru noi inteligenta artificiala.
"Daca o companie sau un grup de oameni reuseste sa creeze o superinteligenta de tipul unui zeu, ar putea prelua puterea intregii lumi", declara Musk intr-un interviu recent, folosit pentru un documentar, conform Business Insider.
"Macar atunci cand e vorba de un dictator, in cele din urma va muri. In ceea ce priveste inteligenta artificiala, nu va fi nicio moarte - va trai vesnic. Si uite asa am avea un dictator nemuritor, de care nu vom putea scapa niciodata", mai spune Musk.
Daca inteligenta artificiala va evolua si va ajunge mai desteapta decat omul, atunci e clar ca acesta nu va mai putea fi stapanul ei. "Ne indreptam cu pasi repezi catre o superinteligenta digitala care va depasi de departe omul. Cred ca e foarte limpede asta", mai poate fi auzit Musk spunand in documentarul "Do You Trust This Computer?", pe care il poti vedea aici.
Termen limita: 5 ani
"Mai avem cinci ani. Cred ca superinteligenta digitala va fi in timpul vietii mele, 100%", mai spune Musk, considerat de catre multi un geniu.
Vezi si Elon Musk, geniul care nu poate functiona fara dragoste
Problema, cand vine vorba de o astfel de inteligenta artificiala, e ca, daca va deveni mai desteapta decat omul, vom... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 07:40
La 46 de ani, Elon Musk, fondatorul Space X si Tesla, e unul dintre cei mai ravniti burlaci ai lumii. Si pe buna dreptate. Desi are doua divorturi la activ, antreprenorul, inginerul si investitorul nascut in Africa de Sud declara fara echivoc ca nu poate fi fericit in lipsa dragostei.
Aflat pe loc fruntas in lista Forbes a celor mai influente persoane de pe planeta si cu o avere de 20,9 miliarde de dolari, care il situeaza pe locul 53 in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, Musk a avut o viata personala tumultoasa.
Vezi si cum ar putea deveni Elon Musk incredibil de bogat in zece ani, lasandu-l in urma si pe Jeff Bezos
In 2010, declara ca mai degraba isi implanta o furculita in mana decat sa povesteasca despre viata personala. A facut-o, insa, intr-un interviu recent, in care s-a referit la copilarie, parinti si chiar relatiile amoroase. Tot atunci a spus ca ii e greu sa intalneasca persoane noi, dar ca isi doreste o relatie pe termen lung, ca vrea sa-si gaseasca sufletul pereche.
"Nu vreau sa fiu singur"
"Daca nu sunt indragostit, daca nu am un companion pe termen lung, nu pot fi fericit", declara el pentru Rolling Stone, conform Business Insider. "Nu voi fi niciodata fericit daca nu am pe cineva. Sa merg la culcare singur ma omoara. Nu e ca si cum nu as sti cum e asta: sa fii intr-o casa mare si goala, sa se auda ecoul pasilor, nimeni sa nu fie acolo - si nimeni sa nu fie pe perna de alaturi. La naiba! Cum sa fii fericit intr-o astfel de situatie?",... mai mult
Joi, 29 Martie 2018, ora 00:00
Unul dintre cei mai admirati multimiliardari ai lumii, Elon Musk, fondator al Tesla si SpaceX, este de parere ca nu inteligenta este cheia succesului.
Fost colaborator al lui Musk, Jim Cantrell, sustine ca de la acesta a invatat ca inteligenta este doar o parte a ingredientelor necesare succesului - mai degraba o unealta care permite cuiva sa aiba succes, decat un ingredient in sine, scrie Forbes.
Potrivit lui Cantrell, pentru succes este nevoie de convergenta a trei lucruri simple.
Primul este sa faci ceea ce iti place. Fara pasiune, munca nu este ceea ce iubeste si nu-ti vei putea atinge niciodata potentialul maxim sau sa fii mai bun decat altii care fac ceea ce le place.
Al doilea lucru este sa faci ceva la care in mod natural esti bun sau talentat.
Iar al treilea lucru este sa faci ceva ce creeaza valoare si care poate fi vandut pe o piata actuala sau viitoare.
Astfel, banii sau inteligenta nu reprezinta un ingredient in acesti trei factori. Insa, daca vei combina aceste trei elemente in ce priveste preocuparile tale in viata, vei avea foarte mare succes, iar banii vor veni, mai sustine Cantrell.
Nu in ultimul rand, acesta explica si legatura cu Musk: Atunci cand cei doi au demarat proiectul SpaceX, in anul 2001, actualul miliardar nu stia nimic despre rachete sau despre explorarea spatiului, insa era foarte pasionat de aceste lucruri. Era pasionat de nevoia de "a face omenirea o specie multiplanetara", iar pentru acest lucru era dispus sa cheltuie... mai mult
Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 17:04
Fondatorul Tesla, Elon Musk, sustine ca ar trebui sa ne temem de inteligenta artificiala (AI), care prezinta mai multe riscuri chiar decat Coreea de Nord. Sa nu uitam ca Phenianul tot testeaza rachete in ultima vreme si chiar a amenintat ca ataca o insula americana, punand pe jar o lume intreaga.
"Daca nu esti ingrijorat legat de siguranta inteligentei artificiale, ar trebui sa fii. Prezinta un risc mai mare decat Coreea de Nord", a scris antreprenorul miliardar pe Twitter vineri.
Musk, care este si fondator al SpaceX, nu este impotriva inteligentei artificiale. De altfel, Tesla foloseste AI pentru sistemul sau Autopilot care le permite automobilelor sa se conduca singure. Musk, insa, este de parere ca AI ar trebui folosita cu mare grija. El pledeaza pentru introducerea unei reglementari preventive in acest domeniu, arata Business Insider.
Acesta a mai scris pe Twitter ca e nevoie de o astfel de reglementare si pentru inteligenta artificiala, din moment ce asa ceva exista pentru absolut orice: "masini, avioane, mancare, medicamente". "Si inteligenta artificiala ar trebui reglementata", a mai scris el vineri pe Twitter.
La jumatatea lunii iulie, Elon Musk a spus ca "inteligenta artificiala este cea mai mare amenintare pentru civilizatia noastra", in timpul unei conferinte, in fata guvernatorilor din SUA. Cu alta ocazie, el a afirmat ca inteligenta artificiala e mai periculoasa decat bombele nucleare.
Recent, el a intrat chiar in polemica publica cu fondatorul... mai mult
Sambata, 12 August 2017, ora 18:18
Elon Musk, CEO al Tesla, si Mark Zuckerberg, fondator Facebook, poarta zilele acestea o disputa publica pe tema inteligentei artificiale.
In timp ce Musk a avertizat in mai multe randuri legat de pericolele inteligentei artificiale, numind-o o potentiala amenintare la adresa existentei rasei umane, Zuckerberg vede cu totul altfel lucrurile.
Raspunzand afirmatiilor lui Musk, acesta a spus, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o interventie live pe Facebook, ca e optimist cu privire la inteligenta artificiala si ca nu intelege de ce unii lanseaza scenarii "apocaliptice". Mai mult, a caracterizat spusele lui Musk ca fiind "iresponsabile", arata CNN.
Marti dimineata, Musk a replicat, scriind pe Twitter: "Am vorbit cu Mark despre asta (Inteligenta artificiala - n. red.). Intelegerea sa pe acest subiect e limitata".
I've talked to Mark about this. His understanding of the subject is limited.- Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2017
Niciunul dintre cei doi nu este strain de inteligenta artificiala. Musk a pus bazele unui start-up, Neuralink, care vrea sa realizeze dispozitive care sa conecteze creierul uman cu computerele, in timp ce Zuckerberg a dezvoltat un sistem de inteligenta artificiala care il ajuta sa-si tina in ordine viata si casa. Dupa 100 de ore de munca a rezultat Jarvis, un sistem de inteligenta artificiala care imprumuta vocea lui Morgan Freeman. ...citeste mai departe despre "Batalia greilor. Musk si Zuckerberg se contreaza pe tema Inteligentei... mai mult
Marti, 25 Iulie 2017, ora 19:53
Elon Musk, puternicul CEO al Tesla Motors, compania care revolutioneaza industria auto cu masinile sale electrice, a fost platit anul trecut doar cu 37.584 dolari, adica exact salariul minim pe economie din statul american California.
Prin comparatie, alti directori executivi ai unor companii de talia Tesla castiga milioane de dolari. Chiar si seful finantelor de la Tesla, Jason Wheeler (CFO), a castigat anul trecut peste 20 de milioane de dolari, arata Wall Street Journal.
Pretul de baza al unei masini Tesla S in SUA este 76.000 ...citeste mai departe despre "Elon Musk nu poate sa-si cumpere o masina Tesla cu banii castigati anul trecut" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 09:30