Bianca Tudor este o tanara femeie de afaceri care a creat o intreaga comunitate in jurul ei. Sub umbrela Elite Business Women, tanara a adunat o multime de doamne cu idei exceptionale, care se ajuta intre ele si invata una de la alta.
Numai in Bucuresti, clubul local a adunat 65 de membre care au la un loc 16 milioane de euro.
Si, pentru ca si-au propus sa devina cel mai mare club de afaceri din Europa, Business24 a stat de vorba cu aceste doamne, reprezentate de Bianca Tudor, Fondatorul Elite Business Women si cu Ioana Arsenie, ambasador pe Bucuresti al clubului.
In ultimii 2 ani de zile, Clubul de business Elite Business Women a crescut, oferind femeilor acces la o comunitate de antreprenori, acces direct la specialisti in business, invitati ca speakeri la fiecare editie, dezvoltare si promovare intr-un cerc de persoane care pot recomanda mai departe, povesti de succes prezentate de catre invitatii din fiecare luna, networking in mod eficient, pentru ca un antreprenor trebuie sa fie bine conectat, prezent si sa isi promoveze business-ul in mod constant.
Statistic, vorbim de un numar de peste 11.000 de femei, antreprenoare in tara sau in afara care sunt membre Elite sau participa la evenimentele comunitatii.
"Acum 5 ani, am pornit de la ideea de a promova antreprenoriatul feminin si am ajuns la un club de afaceri cu instrumente dedicate pentru a promova IMM-urile conduse de femei", isi aminteste Bianca Tudor.
In acest timp, a reusit sa integreze in... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 16:25
Majoritatea antreprenorilor din Romania afirma ca: este greu sa fii antreprenor, nu avem educatie antreprenoriala, oamenii vor calitate dar cauta mereu ieftin si promotii, nu exista solidaritate si trebuie sa fii mereu atent la cine te copiaza, nu exista implicare din partea Guvernului pentru a sprijini mediul de afaceri autohton si petrecem prea mult timp muncind si nu putem sa avem echilibru viata personala si viata profesionala.
Cu toate ca multa lume blameaza imixtiunea companiilor multinationale in mediul de afaceri romanesc si scoterea de pe piata pe criterii de competitivitate a companiilor 100% romanesti, antreprenorul si fondatorul clubului de afaceri pentru femei-antreprenor din Romania, Bianca Tudor, afirma ca, paradoxal, din acest context a rasarit un concept nou si benefic pentru Economia nationala, dar si pentru dezvoltarea mediului de afaceri romanesc: economia colaborativa.
"Pe scurt, economia colaborativa este un model care te ajuta sa faci afaceri, impartind cu altii bunurile tale. Azi, cand vorbim de sharing economy ne gandim in special la Uber, Airbnb, Bla Bla Car, sau chiar marketplace-uri cum ar fi: eBay, ori brandul romanesc eMAG; adica platforme online unde oamenii pot face bani impartind, imprumutand sau vanzand, bunuri si servicii.
Cu alte cuvinte, este un model de tip matrioshka: afaceri care te ajuta sa faci afaceri. Sharing economy este una dintre tendintele de afaceri cu cea mai rapida crestere in istorie, cu investitori plasand mai... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 10:19
Pentru al doilea an consecutiv, Elite Business Women a premiat Femeia ELITE - revolutionara, la categoriile antreprenoriat creativ, business performance, CSR, internationalizarea afacerii si media responsabila.
In cadrul evenimentului, Gerard O'Donovan, CEO Noble Manhattan Coaching, si Marius Ghenea au vorbit despre contextul economic actual.
De asemenea in Panelul Life and Work Balance, a fost discutata problema obezitatii la copii, impreuna cu dl. Dr. Florin Ioan Balanica si dna. Cristiana Dima, fondator Commit 2 Evolution. Cu aceasta ocazie a fost planificata o caravana de evenimente nationale, de constientizare a acestui fenomen.
Trofeele Femeia ELITE 2018 au mers catre:
categoria antreprenoriat creativ, Rusanda Cojocaru, fondator Booklettacategoria business performance, Mariana Velisarato, fondator Dental Med, si Lucia Costea, fondator SECOMcategoria internationalizarea afacerii, Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm, si Camelia Sucu, fondator ClassINcategoria CSR, Melania Medeleanu, co-fondator MagiCamp si Fundatia Vodafone Romaniacategoria media responsabila, Daniela Palade Teodorescu, redactor-sef Revista Cariere
"Societatea romaneasca are nevoie de antreprenori curajosi, modele de succes si tineri cu initiativa. Prin evenimentele organizate de ELITE Business Women, femeile antreprenoare au reusit sa se cunoasca, au creat stranse legaturi ce s-au transformat usor dar sigur intr-o companie de business internationala, prezenta in 9 orase din Romania,... mai mult
Marti, 13 Martie 2018, ora 13:40
Elite Business Women nominalizeaza si premiaza Femeia ELITE - revolutionara, la categoriile antreprenoriat creativ, business performance, CSR, internationalizarea afacerii si media responsabila, pentru cel de-al doilea an consecutiv.
"ELITE Business Women reprezinta un proiect revolutionar de educatie antreprenoriala in care am indraznit si am crezut, am investit timp si suflet pentru simplul motiv, societatea romaneasca are nevoie de antreprenori curajosi, de modele de succes, de tineri cu initiativa. Prin evenimentele organizate de ELITE Business Women, femeile antreprenoare au reusit sa se cunoasca, au creat stranse legaturi ce s-au transformat usor dar sigur intr-o comunitate de business internationala, prezenta in 7 orase din Romania, dar si la nivel international in UK, Portugalia, Belgia si Italia", spune Bianca Tudor, fondator Elite Business Women.
Iata nominalizarile facute de Ambasadorii ELITE, ai caror presedinte este doamna Magda Bei, CEO Graphtec:
categoria antreprenoriat creativ - Rusanda Cojocaru, fondator Booklettacategoria business performance - Mariana Velisarato, CEO Dentalmed Luxury Dental Cliniccategoria business performance in the health industry - Lucia Costea, fondator Secomcategoria internationalizarea afacerii - Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivathermcategoria CSR - Melania Medeleanu, co-fondator MagiCamp si Fundatia Vodafone Romaniacategoria media responsabila - Daniela Palade Teodorescu, redactor-sef Revista Cariere
Key Note Speakers:... mai mult
Miercuri, 07 Martie 2018, ora 14:16
Bianca Tudor facea deja parte, la 22 de ani, din board-ul unei organizatii internationale. Apoi, in 2012, se alatura unui proiect al Comisiei Europene - "Equality Pays Off" - desfasurat atat in Bucuresti, cat si in Viena.
"Angajata fiind deja de sapte ani in companii multinationale, am devenit constienta ca in cadrul lor sunt mai putine femei in pozitii de conducere. Am studiat fenomenul, denumit Balanced Gender Boards, si m-am implicat activ in aceste actiuni la Viena, in cadrul Comisiei Europene", isi aminteste Bianca Tudor, intr-un interviu acordat Business24.
Ajunsa acasa, dupa aceasta experienta internationla, a gandit rapid lansarea unei initiative adresate femeilor de cariera.
Atunci a creat Elite Business Women, o comunitate a femeilor antreprenor, care se dezvolta de la an la an, atat in Romania cat si la nivel international.
In prezent, reteaua a depasit 6.000 de romance din tara si din diaspora, care conduc afaceri de top, iar rezultatele lor antreprenoriale sunt prezentate, anual, ca modele de succes, in cadrul conferintelor organizate in Romania, Portugalia si Marea Britanie.
"Femeile nu au nevoie de ajutor ca sa ajunga in pozitii de top management, ci au nevoie de o structura si modele de performanta in afaceri. Din nefericire, nu exista cultura antreprenoriala in Romania, nu exista educatie antreprenoriala la noi in tara, de aici si misiunea Elite Busines Women, o retea care si-a propus, inca de la fondare, sa promoveze antreprenoriatul in... mai mult
Joi, 01 Februarie 2018, ora 17:27
1Pentru al doilea an consecutiv, Elite Business Women nominalizeaza si premiaza Femeia ELITE - revolutionara, la categoriile antreprenoriat creativ, business performance, CSR, internationalizarea afacerii si media responsabila.
"ELITE Business Women reprezinta un proiect revolutionar de educatie antreprenoriala in care am indraznit si am crezut, am investit timp si suflet pentru simplul motiv, societatea romaneasca are nevoie de antreprenori curajosi, de modele de succes, de tineri cu initiativa. Prin evenimentele organizate de ELITE Business Women, femeile antreprenoare au reusit sa se cunoasca, au creat stranse legaturi ce s-au transformat usor dar sigur intr-o comunitate de business internationala, prezenta in 7 orase din Romania, dar si la nivel international in UK, Portugalia, Belgia si Italia", spune Bianca Tudor, fondator Elite Business Women.
Femeia ELITE arata fundamental diferit fata de cea din generatiile anterioare. Pentru prima data in istorie, suntem capabili sa imbratisam faptul ca vietile noastre sunt multidimensionale.
Facem lucruri care ne plac, lucruri care ne inspira si in acelati timp, construim nu numai pt noi, cat si pentru comunitate.
Iata nominalizarile noastre, la care au lucrat cu responsabilitate Ambasadorii ELITE, ai caror presedinte este doamna Magda Bei, CEO Graphtec:
categoria antreprenoriat creativ, doamna Rusanda Cojocaru, fondator Bookletta;categoria business performance, doamna Oana Taban, fondator Dent Estet;categoria... mai mult
Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 12:40
"Fii femeia care face diferenta" este un indemn pe care l-am auzit deseori spus de catre bunica mea, o femeie simpla, care traia cu mandrie conditia de "femeie".
Am inceput inedita calatorie in lumea "antreprenoriatului" din dorinta de a imbina voluntariatul si sansa de a "darui" cu libertatea de a construi frumos un business.
Asa a luat nastere Elite Business Women, un business in zona antreprenoriatului social, creat pe nevoia de a avea un instrument care sa ajute femeile antreprenor si sa puna bazele unei culturi antreprenoriale in Romania.
De ce femeile?
Un studiu al Bancii Mondiale la care au participat 12.000 de femei din 22 de tari a aratat ca "femeile vor fi motorul cel mai puternic in reluarea cresterii economice mondiale".
Pentru ca femeile au fost mai putin afectate de criza decat barbatii. Atat in UE-27, cat si in SUA, rata somajului in randul femeilor este mai mica decat cea in randul barbatilor.
Sectoarele constructiilor si ale industriei sunt dominate de forta de munca masculina, iar aceste sectoare au fost celemai afectate de criza.
Pentru ca reprezinta o "piata emergenta", cu un potential ridicat de educatie, ambitie, ingeniozitate.
De ce acum?
Pentru ca provocarile economice actuale trebuie sa incurajeze activitatea antreprenoriala.
In ceea ce priveste dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, Romania se afla la sfarsitul clasamentului european al densitatii IMM-urilor active.
Totusi, in ultima perioada, in tara... mai mult
Sambata, 09 Mai 2015, ora 00:00