Pentru al doilea an consecutiv, Elite Business Women a premiat Femeia ELITE - revolutionara, la categoriile antreprenoriat creativ, business performance, CSR, internationalizarea afacerii si media responsabila.
In cadrul evenimentului, Gerard O'Donovan, CEO Noble Manhattan Coaching, si Marius Ghenea au vorbit despre contextul economic actual.
De asemenea in Panelul Life and Work Balance, a fost discutata problema obezitatii la copii, impreuna cu dl. Dr. Florin Ioan Balanica si dna. Cristiana Dima, fondator Commit 2 Evolution. Cu aceasta ocazie a fost planificata o caravana de evenimente nationale, de constientizare a acestui fenomen.
Trofeele Femeia ELITE 2018 au mers catre:
categoria antreprenoriat creativ, Rusanda Cojocaru, fondator Booklettacategoria business performance, Mariana Velisarato, fondator Dental Med, si Lucia Costea, fondator SECOMcategoria internationalizarea afacerii, Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm, si Camelia Sucu, fondator ClassINcategoria CSR, Melania Medeleanu, co-fondator MagiCamp si Fundatia Vodafone Romaniacategoria media responsabila, Daniela Palade Teodorescu, redactor-sef Revista Cariere
"Societatea romaneasca are nevoie de antreprenori curajosi, modele de succes si tineri cu initiativa. Prin evenimentele organizate de ELITE Business Women, femeile antreprenoare au reusit sa se cunoasca, au creat stranse legaturi ce s-au transformat usor dar sigur intr-o companie de business internationala, prezenta in 9 orase din Romania,... mai mult
Marti, 13 Martie 2018, ora 13:40
Elite Business Women nominalizeaza si premiaza Femeia ELITE - revolutionara, la categoriile antreprenoriat creativ, business performance, CSR, internationalizarea afacerii si media responsabila, pentru cel de-al doilea an consecutiv.
"ELITE Business Women reprezinta un proiect revolutionar de educatie antreprenoriala in care am indraznit si am crezut, am investit timp si suflet pentru simplul motiv, societatea romaneasca are nevoie de antreprenori curajosi, de modele de succes, de tineri cu initiativa. Prin evenimentele organizate de ELITE Business Women, femeile antreprenoare au reusit sa se cunoasca, au creat stranse legaturi ce s-au transformat usor dar sigur intr-o comunitate de business internationala, prezenta in 7 orase din Romania, dar si la nivel international in UK, Portugalia, Belgia si Italia", spune Bianca Tudor, fondator Elite Business Women.
Iata nominalizarile facute de Ambasadorii ELITE, ai caror presedinte este doamna Magda Bei, CEO Graphtec:
categoria antreprenoriat creativ - Rusanda Cojocaru, fondator Booklettacategoria business performance - Mariana Velisarato, CEO Dentalmed Luxury Dental Cliniccategoria business performance in the health industry - Lucia Costea, fondator Secomcategoria internationalizarea afacerii - Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivathermcategoria CSR - Melania Medeleanu, co-fondator MagiCamp si Fundatia Vodafone Romaniacategoria media responsabila - Daniela Palade Teodorescu, redactor-sef Revista Cariere
Key Note Speakers:... mai mult
Miercuri, 07 Martie 2018, ora 14:16
Bianca Tudor facea deja parte, la 22 de ani, din board-ul unei organizatii internationale. Apoi, in 2012, se alatura unui proiect al Comisiei Europene - "Equality Pays Off" - desfasurat atat in Bucuresti, cat si in Viena.
"Angajata fiind deja de sapte ani in companii multinationale, am devenit constienta ca in cadrul lor sunt mai putine femei in pozitii de conducere. Am studiat fenomenul, denumit Balanced Gender Boards, si m-am implicat activ in aceste actiuni la Viena, in cadrul Comisiei Europene", isi aminteste Bianca Tudor, intr-un interviu acordat Business24.
Ajunsa acasa, dupa aceasta experienta internationla, a gandit rapid lansarea unei initiative adresate femeilor de cariera.
Atunci a creat Elite Business Women, o comunitate a femeilor antreprenor, care se dezvolta de la an la an, atat in Romania cat si la nivel international.
In prezent, reteaua a depasit 6.000 de romance din tara si din diaspora, care conduc afaceri de top, iar rezultatele lor antreprenoriale sunt prezentate, anual, ca modele de succes, in cadrul conferintelor organizate in Romania, Portugalia si Marea Britanie.
"Femeile nu au nevoie de ajutor ca sa ajunga in pozitii de top management, ci au nevoie de o structura si modele de performanta in afaceri. Din nefericire, nu exista cultura antreprenoriala in Romania, nu exista educatie antreprenoriala la noi in tara, de aici si misiunea Elite Busines Women, o retea care si-a propus, inca de la fondare, sa promoveze antreprenoriatul in... mai mult
Joi, 01 Februarie 2018, ora 17:27
1Pentru al doilea an consecutiv, Elite Business Women nominalizeaza si premiaza Femeia ELITE - revolutionara, la categoriile antreprenoriat creativ, business performance, CSR, internationalizarea afacerii si media responsabila.
"ELITE Business Women reprezinta un proiect revolutionar de educatie antreprenoriala in care am indraznit si am crezut, am investit timp si suflet pentru simplul motiv, societatea romaneasca are nevoie de antreprenori curajosi, de modele de succes, de tineri cu initiativa. Prin evenimentele organizate de ELITE Business Women, femeile antreprenoare au reusit sa se cunoasca, au creat stranse legaturi ce s-au transformat usor dar sigur intr-o comunitate de business internationala, prezenta in 7 orase din Romania, dar si la nivel international in UK, Portugalia, Belgia si Italia", spune Bianca Tudor, fondator Elite Business Women.
Femeia ELITE arata fundamental diferit fata de cea din generatiile anterioare. Pentru prima data in istorie, suntem capabili sa imbratisam faptul ca vietile noastre sunt multidimensionale.
Facem lucruri care ne plac, lucruri care ne inspira si in acelati timp, construim nu numai pt noi, cat si pentru comunitate.
Iata nominalizarile noastre, la care au lucrat cu responsabilitate Ambasadorii ELITE, ai caror presedinte este doamna Magda Bei, CEO Graphtec:
categoria antreprenoriat creativ, doamna Rusanda Cojocaru, fondator Bookletta;categoria business performance, doamna Oana Taban, fondator Dent Estet;categoria... mai mult
Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 12:40
Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti este angajata in formarea profesionala a tinerilor ca ingineri de elita, competitivi in spatiul european si mondial, usor integrabili pe piata muncii.
La studii universitare de licenta, Facultatea de Cai Ferate are doua specializari:
Cai ferate, drumuri si poduri - ofera viitorilor studenti posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si abilitatilor practice necesare in domeniul infrastructurii transporturilor. Absolventii pot activa cu succes atat in cadrul firmelor de proiectare si cercetare, cat si in servicii de consultanta sau activitati de executie.
Infrastructura transporturilor metropolitane - pregateste specialisti in domeniul infrastructurii de transporturi din marile aglomerari urbane. Acestia dobandesc competentele necesare in vederea desfasurarii, la nivele maxime de exigenta, a unor activitati de proiectare, cercetare si executie.
Facultatea de Cai ...citeste mai departe despre "Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri - pentru cei care vor sa devina ingineri de elita" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 10:00
Organizatorii Turneului Elitelor din China au anuntat programul zilei de joi, cand se vor disputa inca trei meciuri.
Site-ul Ziare.com va prezinta programul intalnirilor:
10:00 Venus Williams - Saisai Zheng (Grupa A)
13:00 Caroline Wozniacki - Svetlana Kuznetova (Grupa D)
14:30 Karolina Pliskova - Sara Errani (Grupa C)
Avancronica Turneul Elitelor: Programul meciurilor de miercuri si rezultatele din prima zi
Rezultatele din a doua zi:
Roberta Vinci - Svetlana Kuznetsova 6-4, 6-4 (grupa D)
Karolina Pliskova - Jelena Jankovici 6-4, 3-6, 6-2 (grupa C)
Carla Suarez Navarro - Andrea Petkovici 6-0, 6-0 (grupa B)
Rezultatele din ...citeste mai departe despre "Avancronica Turneul Elitelor: Programul meciurilor de joi si rezultatele din a doua zi - primele calificari in sferturi" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 15:45
Directorul Ateneului Roman, Andrei Dimitriu, sustine ca poporul roman are nevoie imperativa de reeducare si de intelegere a fenomenului de performanta in cultura.
In Romania, superficialitatea domina, iar mediocritatea triumfa performanta, aceasta fiind fie ignorata, fie atacata, o spune chiar Andrei Dimitriu, intr-un interviu acordat Business24.
"Mentorii trebuie sa dirijeze o elita a tineretului spre performanta, spre ceea ce cred eu ca trebuie sa fie cultura unui popor care sa conduca. Ori, Romania e bulversata de perioada comunista si are nevoie de modele si morale", a declarat acesta.
In opinia lui Andrei Dimitriu, pentru a se realiza din punct de vedere profesional, marii performeri ai culturii romanesti au plecat in afara Romaniei, unul dintre acestia fiind Sergiu Celibidache. "Mi-e teama ca un Celibidache in Romania era "mancat". Politic, in primul rand si apoi moral, din invidie", mai spune directorul Ateneului Roman.
Klaus Umbach scria in "Celibidache, celalalt maestru" ca intr-un fel concertele dirijate de Sergiu Celibidache erau adevarate liturghii simfonice, care ii faceau pe unii sa le asculte stand oarecum in genunchi...
O mare personalitate. Avea un stil propriu care era comunicat orchestrei. Cred ca marele merit al lui Celibidache, in afara de sensibilitatea lui artistica ramane personalitatea artei dirijatului. Prin acest lucru, ramane in memoria celor care l-au cunoscut si au avut sansa sa-l audieze, dar si pentru posteritate, care are... mai mult
Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00
Guvernul german ia in calcul posibilitatea emiterii de obligatiuni impreuna cu alte state din zona euro cu rating triplu A, asa-numite "obligatiuni de elita" sau "obligatiuni AAA", scrie Die Welt.
Cancelarul Angela Merkel si guvernul sau au respins in repetate randuri posibilitatea "colectivizarii" datoriilor la nivelul blocului monetar si introducerii unor obligatiuni comune ale zonei euro.
Die Welt citeaza "inalti diplomati europeni" implicati in actiunile anticriza, care sustin ca guvernul german ia in calcul emiterea unor obligatiuni impreuna cu Franta, Finlanda, Olanda, Luxembourg si Austria.
Obligatiunile comune ar putea fi utilizate nu numai pentru finantarea celor sase tari, ci si pentru a atrage bani din piata, in conditii stricte, pentru state precum Italia si Spania, noteaza ziarul german.
Initiativa ar stabiliza situatia in tarile cu rating AAA si ar "construi o linie credibila de aparare pentru calmarea pietelor financiare", potrivit Die Welt.
Tarile din zona euro fara rating AAA nu ar trebui incluse in aceasta schema, cel putin initial.
Dobanda platita pentru aceste obligatiuni ar trebui sa fie intre 2% si 2,5%, usor peste randamentul obligatiunilor guvernamentale germane.
Noile propuneri vin dupa ce Germania nu a reusit, saptamana trecuta sa obtina cumparatori pentru aproape jumatate din obligatiunile in valoare de 6 miliarde de euro scoase la vanzare.
Prestatia slaba in licitatia in care s-au vandut obligatiunile germane a tras in... mai mult
Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 11:15
Diferentele sociale din ce in ce mai mari din statul chinez impreuna cu coruptia care este in crestere pot reprezenta germenii unei revolutii de proportii in China.
In conversatiile private, multi afaceristi din elita conducatoare a Chinei isi exprima indoielile privind directia si stabilitatea viitoare a tarii si totodata considera ca sunt neputinciosi in a schimba cursul istoriei, spune profesorul Patrick Chovanec de la Universitatea Tsinghua, potrivit Business Insider.
Ne apropiem de o rupture inevitabila, in momentul in care presiunile din societate se vor consuma", spune un bancher chinez.
"Toate premisele prevestesc o revolutie precum cea din 1989. Coruptia este mult mai mare astazi decat era in trecut. Oamenii simt ca nu pot avansa fara legaturi politice.
Diferentele sociale sunt in crestere si practice nu a existat nicio reforma politica, singurul ingredient care lipseste astazi este o criza economica interna", spune unul dintre reprezentantii elitei chineze. mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 19:05