Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20% faţă de 2019.
Informația este susţinută de mai mult de jumătate dintre reprezentanţii companiilor participante la un sondaj.
În unele cazuri salariile medii depăşesc 4.000 lei, conform datelor centralizate de o platformă de recrutare online și publicate marţi, 3 august.
În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susţin că din toamnă volumul recrutărilor va creşte.
"Piața muncii și-a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei, iar în unele domenii business-urile au depăşit acest nivel. Deşi angajatorii din HoReCa întâmpină în continuare dificultăţi în recrutare, suntem optimişti că salariile şi beneficiile, dar şi reabilitarea imaginii industriei, odată cu deschiderea sa la turaţii maxime, vor atrage din nou candidaţi către acest sector", a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
În ceea ce priveşte beneficiile pe care le pot obţine candidaţii din HoReCa, acestea au fost diversificate, în ultimul an. Aproape 60% dintre angajatori oferă tichete de masă, 32% prime de sărbători, 24% decontează transportul şi tot atâţia oferă training-uri pentru perfecţionarea cunoştinţelor.
Potrivit eJobs, în plin sezon estival, angajatorii din industria HoReCa întâmpină în continuare greutăţi când vine vorba de recrutare.
Peste 85% dintre participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că... mai mult
Marti, 03 August 2021, ora 12:42
Angajatorii sunt nerabdatori sa recupereze pierderile pricinuite de perioada crizei si repornesc planurile de dezvoltare. Astfel, 30% dintre companiile din Romania si-au pastrat planurile de recrutare stabilite la inceputul anului, pastrand acelasi numar de pozitii noi pentru care vor face angajari in a doua parte a anului, arata datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Cele mai multe oferte de joburi planificate pentru urmatoarele doua luni vor fi in vanzari si promovare online (47%), precum si in productie (33%), segmente care au o contributie importanta la revenirea business-ului.
Pentru unii patroni, un angajat bun ramane un activ valoros
Impactul crizei Covid-19 s-a tradus, in perioada starii de urgenta, in afaceri mai mici cu pana la 25% pentru 27% dintre companiile participante la sondaj, in timp ce 20% si-au injumatatit practic veniturile. Totusi 23,3% dintre firmele chestionate au declarat ca activitatea lor s-a desfasurat in mod normal in perioada starii de urgenta, fara a fi redusa. Peste 40% dintre angajatori spun, insa, ca si-au pastrat intacta echipa - nu au facut concedieri (46,7%) si nici nu si-au trimis salariatii in somaj tehnic in aceasta perioada (40%), iar 23,3% chiar au facut noi angajari.
Dupa ce au trecut de faza de reactie rapida in gestionarea crizei sanitare, in care s-au concentrat prioritar asupra sigurantei angajatilor si a supravietuirii afacerii, aproape jumatate (47%) dintre angajatori afirma ca si-au... mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 15:32
Asteptarile salariale ale angajatilor romani au crescut in ultimul an, in contextul evolutiei economice favorabile.
Astfel, daca anul trecut un roman ar fi acceptat sa se angajeze pe un salariu mediu de 2.550 de lei, acum asteptarile pornesc de la minimum 2.844 de lei, releva un studiu realizat de eJobs.
Participantii la studiu considera ca ar merita salarii cu 40% mai mari decat cele pe care le obtin pentru joburile curente. In medie, diferenta dintre salariul curent si cel considerat just la nivelul pietei este mai mare de 1.000 de lei.
Cele mai mari diferente apar in randul tinerilor cu varsta sub 24 de ani care au, in prezent, un salariu mediu de aproximativ 1.500 de lei, insa considera ca o remuneratie justa pentru postul pe care il ocupa ar fi cu 50% mai mare, in medie de 2.261 de lei.
La polul opus, decalajele cele mai mici intre salariile curente si cele considerate juste se inregistreaza in randul respondentilor cu varsta intre 35 si 45 de ani, acestia considerand ca ar trebui sa castige cu 33% mai mult decat in prezent.
"Cresterea asteptarilor salariale este explicata, pe de-o parte, de contextul economic favorabil: cresterea economica a determinat cresterea numarului de locuri de munca, iar pe de alta parte si de faptul ca majorarile de salarii din sectorul public pun presiune si creeaza noi asteptari si in sectorul privat", declara Bogdan Badea, din partea eJobs.
Totodata, angajatii se asteapta ca schimbarile locului de munca sa le aduca si o... mai mult
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 13:36
Compania elvetiana Ringier, unul dintre cele mai importante grupuri de media din Romania, a cumparat un pachet de 70% din actiunile firmri care detine portalul de joburi eJobs, potrivit unui anunt facut vineri de grupul de presa.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, potrivit Ziarul Financiar.
Pachetul de 70% cuprinde majoritatea actiunilor detinute de catre cei doi fondatori locali ai eJobs, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, precum si intregul pachet de actiuni detinute de catre un investitor financiar, se arata in anuntul facut de Ringier.
Dupa finalizarea tranzactiei, cei doi fondatori locali vor ramane in companie in calitate de actionari minoritari si vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro, precizeaza compania.
eJobs.ro este cel mai accesat portal de joburi din Romania, cu 1,7 milioane de vizitatori unici pe luna, conform datelor disponibile la inceputul anului.
Ringier Romania si-a inceput activitatea pe piata locala in anul 1992, iar in prezent detine peste 30 de produse tiparite si online, printre care tabloidul Libertatea si revista de moda ELLE. mai mult
Vineri, 30 Martie 2012, ora 14:43