In contextul actual al pandemiei de COVID-19, vulnerabilitatile deja existente ale copiilor, familiilor si comunitatilor pot duce la exacerbarea riscurilor preexistente: acces limitat la servicii sociale, inegalitati in ceea ce priveste accesul la educatie, saracie, se arata intr-un raport coordonat de Reprezentanta UNICEF in Romania.
Scopul acestui prim raport a fost evaluarea situatiei copiilor si familiilor, cu accent pe grupurile vulnerabile, pentru a permite UNICEF si altor actori relevanti sa stabileasca in mod avizat masuri de prevenire si raspuns in vederea reducerii consecintelor pandemiei de COVID-19 in trei sectoare: sanatate, educatie si servicii sociale.
Categoriile cele mai afectate de masurile de prevenire a COVID-19 sunt: copiii provenind din familii care traiesc in saracie; copiii de etnie roma (limitarea circulatiei a redus veniturile familiilor rome); copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate; copii care traiesc in locuinte supraaglomerate; copiii cu dizabilitati si persoanele varstnice, afectate de reducerea activitatii medicilor de familie in comunitati, dar si de diminuarea contactelor sociale.
Copiii din categoriile amintite sunt caracterizati cel mai adesea de vulnerabilitati multiple: traiesc in gospodarii multigenerationale numeroase sau in familii monoparentale, la risc de saracie, locuiesc in locuinte supraaglomerate.
"In aceste zile de criza fara precedent, este nevoie de mobilizarea tuturor resurselor, materiale... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 14:04
Aproape jumatate din cele peste 7.600 de societati comerciale care au solicitat Certificate de Situatii de Urgenta pana in acest moment sunt societati care aveau un risc scazut de a intra in insolventa inainte de izbucnirea pandemiei COVID-19, este concluzia la care au ajuns specialistii Termene.ro.
Datele, disponibile pe platforma BizZillla, prin care Termene.ro ofera prospectare, analize si studii de piata, indica asadar un trend ingrijorator: una din doua societati afectate puternic este din categoria celor considerate drept parteneri siguri cu comportamente de plata corecte si situatie financiara solida.
"O firma cu risc scazut de intrare in insolventa este in general o firma cu comportament cu o conduita de business corecta. (locuri de munca sigure, plata datoriilor la timp sau strategie pe termen lung).
Faptul ca din doi solicitanti unul este din aceasta categorie este cu atat mai delicat cu cat, in conditii economice normale, acesta este privit ca un partener de incredere, alaturi de care oricine si-ar dori sa colaboreze", declara Adrian Dragomir, CEO Termene.ro
Top 5 domenii pentru care s-au solicitat eliberarea Certificatelor pentru Situatii de Urgenta
Jumatate din certificatele pentru Situatii de Urgenta au fost solicitate de companii care activeaza in doar cinci domenii economice, restul de jumatate activand in alte cateva zeci de domenii economice, este una dintre tendintele observate de analistii Termene.ro.
Cel mai afectat domeniu este ce al... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 12:54