Cea de-a IX editie a Salonului International de Carte Bookfest 2014, care se va desfasura intre 28 mai si 1 iunie la Romexpo, va reuni peste 300 de evenimente propuse de cele 200 de edituri participante, care le vor oferi cititorilor peste 1.000.000 de volume, a anuntat marti presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, Grigore Arsene, intr-o conferinta de presa desfasurata la Libraria Bastilia.
"Vor fi prezenti cu totii la Bookfest - de la creator, la autor, trecand prin editor si distribuitor. Publicul poate sa vada cum se produce o carte", a spus Arsene, care si-a exprimat satisfactia ca in ciuda disparitiei unor edituri, numarul celor care au aparut a fost mai mare.
El a mentionat ca la editia actuala a incercat sa reduca din costurile participarii la Salon a editurilor.
Nume mari ale culturii romane isi dau intalnire si in acest an cu publicul, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Neagu Djuvara, Lucian Boia, Dan C. Mihailescu, Radu Paraschivescu, Vladimir Tismaneanu, Oana Pellea, George Banu, Aurora Liiceanu, Ioana Parvulescu, Florin Iaru, Mircea Daneliuc, Emil Brumaru, Ion Bogdan Lefter, Livius Ciocarlie, Ileana Malancioiu, Bedros Horasangian, Marta Petreu, Marius Chivu, Daniela Zeca Buzura, Daniel Cristea Enache, Gabriel Chifu, Andrei Cornea fiind doar cateva dintre personalitatile prezente la aceasta editie.
Noutatile prezentate la Bookfest
Printre noutatile prezentate la Bookfest se numara doua noi volume... mai mult
Marti, 27 Mai 2014, ora 14:05
Cultura inca mai genereaza profit in Romania. In clasamentul celor mai profitabile edituri, pe langa "colosii" Humanitas, Polirom sau Art, apar si "new-entry-uri" precum Paralela 45 din Pitesti.
In Romania, piata de carte este estimata la circa 60 milioane de euro. Totusi, jucatorii din piata sustin ca este foarte departe de potential, consumul pe cap de locuitor fiind mult sub media europeana. Pentru a tine pasul cu nevoile clientilor, foarte multe edituri au introdus in oferta e-book-uri sau au "insistat" pe domeniile la "moda" cum ar fi literatura SF.
Business24 prezinta, in exclusivitate, topul celor mai profitabile edituri din Romania, in 2012, in baza unui clasament realizat de Consiliul National pentru IMM (CNIPMMR):
Locul 1: Grupul Editorial Art, Bucuresti - 5,55 milioane de lei
Firma de pe primul loc in clasament a fost infiintata in 2001, insa cel mai bun an din perspectiva rezultatelor financiare este 2012. Compania a raportat, anul trecut, afaceri de 20 de milioane de lei (4,58 milioane de euro) si un profit brut de 5,55 milioane de lei (1,25 milioane de euro). Firma avea 50 de angajati.
Locul 2: Editura Polirom, Iasi - 1,76 milioane de lei
Firma care ocupa a doua pozitie in clasamentul celor mai profitabile edituri in 2012 este Polirom. Anul trecut, Polirom a avut in 2012 afaceri de 18 milioane de lei (4,1 milioane de euro) si un profit brut de 1,76 milioane de lei (398.000 de euro).
Editura Polirom este o companie infiintata in 1995,... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2013, ora 07:30
Schimbarile majore din ultimii ani prin care a trecut industria romaneasca de publishing au determinat editurile sa se adapteze, analizandu-si permanent activitatile, iar pentru supravietuire au apelat la solutii tehnologice.
Pentru a face fata reducerii costurilor, scaderii cererii de carte si a migrarii continutului catre mediul digital, editurile cauta si descopera noi cai de crestere a eficientei, cum ar fi analize pe centre de cost si profit, canale proprii de distributie, inovatie la nivel de marketing, deschiderea canalului de vanzare online etc.
Entersoft Romania a extins portofoliul de clienti cu noi edituri
Entersoft Romania gestioneza, prin solutiile Business Suite si Retail, fluxuri financiare si operationale in valoare de peste 20 de milioane euro anual doar in industria de editare si distributie de carte, dupa ce a adaugat in portofoliul noi clienti, printre care Grupul Editorial Corint, Editura Litera International, elefant.ro si Editura Diana.
"In urma optimizarii fluxurilor financiare si operationale cu Entersoft Business Suite sau Entersoft Retail, am observat in decursul timpului o crestere cu cel putin 10-15% a afacerilor clientilor nostri, in conditiile unei piete in declin si o reducere a retururilor cu 10-12%", spune Cristi Cozic, Country Manager al Entersoft Romania.
Piata de carte, estimata la 60 de milioane de euro
Estimata la circa 60 milioane de euro, piata de carte din Romania este foarte departe de potential, consumul pe... mai mult
Marti, 17 Septembrie 2013, ora 13:48
Alina Dolea, PR Manager Editura Curtea Veche
Descrierea companiei
Editura infiintata in urma cu 10 ani, generalista. Se afla in primele 5 mari edituri romanesti
Portofoliu
-distributie nationala
-Diverta, Noi, Carturesti, Humanitas
-persoane fizice,
-peste 250 de titluri/an
Educatie
•Titlurile de self-help castiga teren in 2009
•Editurile ajung la client prin metode traditionale
•Comunicarea merge mana in mana cu vanzarile in piata de carte
In 2009 atat solutiile de dezvoltare personala si profesionala, cat si caile de evadare din recesiune se regasesc in carti. Tocmai de aceea, romanii nu renunta la literatura, considera Alina Dolea PR Manager Editura Curtea Veche.
mai mult
Vineri, 12 Iunie 2009, ora 04:45