Producatorul roman de terminale mobile Evolio si-a extins operatiunile pe piata din Germania, prin lansarea versiunii in limba germana a magazinului online, evolio.de.
Deschiderea acestui magazin online face parte din strategia de dezvoltare a companiei si de extindere a brand-ului Evolio.
"Estimam vanzari de peste 200 000 Euro in primul an de activitate in piata germana. Decizia de a face primul pas in Europa de vest, in Germania, a pornit de la interesul manifestat de consumatorii din aceasta tara, numarul de vizitatori germani pe site-ul evolio.ro reprezentand aproximativ 15% din totalul de vizite din strainatate", a spus Liviu Nistoran, Presedinte Evolio.
Noul magazin va servi clientii din Germania si Austria
Noul megazin online al Evolio va acoprti in primul rand pietele din Germania si Austria, dar si vorbitorilor de limba germana din intreaga lume. Operatiunile companiei din Germania vor fi coordonate de la Munchen.
Oferta Evolio pentru aceasta noua piata de desfacere include in principal tablete, smartphone-uri si sisteme de navigatie GPS, precum si Evotab 4, la pretul de 55 Euro, care este considerate ca fiind cea mai ieftina tableta disponibila in Germania.
Compania Televoice Grup, detinatoarea brandului Evolio, a fost infiintata in 2002 si este unul dintre liderii industirei de IT&C din Romania, fiind cunoscuta pentru produsele multimedia, de telecomunicatii si sisteme de navigatie GPS oferite, bazate pe cele mai noi tehnologii.
Compania... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2013, ora 10:20
Elefant.ro a digitalizat 1.100 de carti destinate cititorilor de limba romana pe Amazon Kindle, titlurile acoperind toate categoriile editoriale, de la fictiune, biografii si memorii, la carti pentru copii.
"Amazon este o platforma inchisa si pana acum nu puteam oferi posesorilor de eReadere Kindle cartile pe care si le doreau in limba romana. Acum sunt disponibile pentru download peste 1.100 de titluri si ne propunem sa crestem rapid acest numar. Practic, tot ce va aparea nou la Polirom, Litera, ALL si alte edituri va aparea si pe Amazon in format digital", a spus Vlad Puescu, coordonatorul diviziei digitale a elefant.ro.
Cartile, disponibile pe site-urile europene Amazon
Cartile pot fi achizitionate de pe toate site-urile europene ale Amazon (.co.uk, .fr, .de, .it, .es) si pot fi vizualizate si pe Amazon.com de utilizatorii care au setata in contul Kindle o tara europeana (aceasta setare poate fi accesata la aceasta adresa, selectand optiunea "Country settings"). Pentru a gasi titlurile in limba romana, utilizatorii trebuie doar sa dea cautare in Kindle Store dupa termenul "Romanian edition".
Cea mai mare parte a noilor titluri disponibile pe Amazon provine de la editurile Polirom, Litera, Nemira, Grupul editorial ALL, Corint, Leda, Cartea Romaneasca si Lira.
elefant.ro are in oferta sa peste 2500 de titluri, accesibile in formatele ePub, PDF si Mobi, dar distribuie cartile si prin intermediul tuturor canalelor internationale importante, cum ar fi Apple... mai mult
Marti, 17 Septembrie 2013, ora 08:54
John Cusa, noul country manager ASBIS, se confrunta cu provocarea de a conduce o organizatie total diferita fata de cele in care a activat pana acum. El nu este pasionat de IT, dupa cum insusi el recunoaste, ci ii place sa lucreze cu oamenii in domenii de varf, in conditii extreme de stres si viteza.
Tot oamenii cu care a lucrat si de la care a avut multe de invatat i-au adus renumele de "cel mai cunoscut profesionist din industria IT&C locala".
Nu s-a gandit niciodata serios sa devina antreprenor, pentru ca are deja un renume, un brand propriu deja conturat.
Ii place sa joace tenis, sa mearga la concerte, sa urmareasca meciuri de baschet, iar weekendurile si vacantele sunt planificate exclusiv de sotia sa, in urma unei intelegeri pe care o respecta de 18 ani.
Despre afaceri, IT si pasiuni si timp liber, vorbeste John Cusa, intr-un interviu acordat Business24.
Ati preluat de curand functia de country manager Asbis. Ce planuri aveti pentru filiala din Romania ASBIS, in 2013? Care credeti ca va fi cea mai mare provocare pentru dumneavoastra?
Noutatea (provocarea, daca doriti) consta in faptul ca in acest moment actionez intr-o organizatie de o cu totul alta dimensiune, cu o alfel de structura de management si de sistem decizional decat organizatiile in care am activat.
ASBIS este o companie multinationala cu reguli si proceduri extrem de bine implementate, cu instrumente de management strategic si al performantei perfect functionale. Rolul meu este... mai mult
Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 00:00
Romanele autoarei britanice J. K. Rowling din seria "Harry Potter" sunt disponibile in premiera in format eBook, incepand de marti, pe un site dedicat aventurilor celebrului baiat-vrajitor.
Cele sapte volume, care s-au vandut in circa 450 de milioane de copii pe plan mondial si au stat la baza realizarii a opt filme de succes, au fost puse in vanzare in format eBook, marti, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling in 2011.
Magazinul online de pe acest site (shop.pottermore.com) este retailer exclusiv al cartilor din seria "Harry Potter" in format eBook si digital audio book, lansate pentru moment doar in limba engleza.
Editii in franceza, italiana, germana si spaniola vor fi lansate in saptamanile imediat urmatoare, iar acestea vor fi urmate de editii si in alte limbi straine.
Site-ul Pottermore.com va avea toate aplicatiile functionale incepand cu luna aprilie, la sapte luni de la data prevazuta initial, din cauza unor probleme tehnice.
Designerii site-ului spera sa ofere cititorilor posibilitatea de a explora anumite elemente din universul personajului Harry Potter care nu au aparut in cartile tiparite si sa interactioneze astfel mai intens cu povestile si personajele din franciza.
Acest site ce poate fi consultat gratuit, creat in colaborare cu grupul Sony, reprezinta doar una dintr-o serie mai mare de initiative lansate de J.K. Rowling si partenerii ei comerciali, in incercarea de a mentine vie atat magia francizei "Harry Potter". mai mult
Miercuri, 28 Martie 2012, ora 10:30
Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu si Catalin Stefanescu au facut un tur al bibliotecilor publice din Romania in cautare de istorii autentice, in cadrul primei campanii nationale de promovare a acestor institutii, lansata in programul Biblionet, finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates.
Campania "Cautatorii de Povesti" a fost lansata miercuri, fiind un demers ce devine prima campanie nationala de promovare a bibliotecilor publice din Romania. Astfel, mai multi scriitori si personalitati publice din Romania vor pleca intr-un tur al bibliotecilor din tara in cautare de istorii autentice, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Scriitorul Radu Paraschivescu si jurnalistii Vlad Petreanu si Catalin Stefanescu vor deveni "Cautatori de Povesti" pentru o carte care se va scrie sub ochii utilizatorilor.
Ei vor iscodi dupa povesti prin bibliotecile modernizate in programul Biblionet.
La sfarsitul marii calatorii si al proiectului, povestile celor trei se vor intalni intr-un ebook si intr-o carte, un manifest pentru redescoperirea bibliotecilor publice din Romania. Cartea se va regasi in peste 2.000 de biblioteci publice din Romania.
Campania nationala de promovare a bibliotecilor publice din Romania este o initiativa Biblionet, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.
Cele 2.933 de biblioteci publice din Romania pot oferi cetatenilor acces la informatia la scara... mai mult
Joi, 22 Martie 2012, ora 10:07
Cartile cititie electronic au devenit o "moda" raspandita in intreaga lume, care se dovedeste extrem eficienta si pentru tine. Cu un eBook Reader poti citi o multime de carti, fara sa fii nevoit sa porti dupa tine volume intregi in format clasic.
Perfecte pentru voiaje, dar si pentru calatoriile de afaceri, e-reader-ele pot fi cumparate online, cu cardul, si din Romania.
Au trecut mai bine de cinci ani de cand s-a lansat primul cititor de carti electronice Kindle, iar specialistii estimeaza ca in 2015 vanzarile de carti electronice vor depasi trei miliarde de dolari.
Daca vrei sa-ti cumperi eBook Reader prima optiune pe care ar trebui s-o iei in considerare este, fara indoiala, Kindle. La noi, cel mai ieftin dintre modelele Kindle Amazon costa in jur de 470 lei. Are o memorie interna de 2GB, care iti permite stocarea a aproximativ 1.400 de carti.
Cu dispozitivul Kindle poti citi o multime de carti fara niciun cost. Ai posibilitatea de a alege din peste 2.5 milioane de titluri, atat publicate recent, cat si de data mai veche.
- Kindle Store - peste 1,000 de carti gratuite si alte mii de carti la preturi promotionale;
- Internet Archive - Peste 2.5 milioane de carti gratuite;
- Project Gutenberg - Peste 30,000 de carti gratuite;
- ManyBooks.net - Peste 26,000 de carti gratuite.
Ce ar trebui sa stii despre Kindle
Ecranele E Ink nu obosesc ochii intrucat folosesc cerneala (aceeasi cerneala utilizata si pentru printarea cartilor si ziarelor), numai... mai mult
Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00
Crezi ca esti urmatorul Dan Brown si vrei ca romanul pe care il tii sub pat sa fie citit si de altcineva in afara de prieteni? E cazul sa te interesezi cum se publica o carte.
Din pacate, sa publici o carte tiparita e destul de dificil si costisitor, avand in vedere ca aparitia Internetului a facut ca industria sa fie in declin.
Cartile virtuale, desi in Romania nu au patruns pe piata la fel de mult ca in strainatate, ofera insa un viitor promitator, avand in vedere ca exista din ce in ce mai multi posesori de iPad sau alte tipuri de tablete.
Cand vine vorba de calitatea scriiturii, se aplica insa aceleasi reguli ca si la cartile tiparite. O carte digitala trebuie sa fie buna, daca speri sa o vinzi si sa ajunga la cat mai multi oameni. Coperta si titlul trebuie sa fie atractive, deoarece sunt de cele mai multe ori primele lucruri pe care le vad clientii.
Exista companii care au servicii speciale pentru editare online. Unul dintre aceste servicii si poate cel mai cunoscut este Amazon Kindle Direct Publishing (KDP).
Prin acest serviciu, nu se folosesc intermediari in procesul de publicare a cartii - autorul pur si simplu trimite cartea, fisierul este convertit in formatul special al Amazon pentru publicare. Autorul castiga 70% din pretul de vanzare al cartii, la fiecare achizitie.
Citeste mai multe despre Cum sa-ti publici un e-book pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 08:47