Companiile E.ON din domeniile distributiei si furnizarii de energie electrica si gaze naturale vor contribui cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID19.
Fondurile urmeaza sa fie directionate catre o serie de spitale in vederea achizitionarii de aparatura necesara pentru tratarea celor infectati si pentru dotarea cu echipamente de protectie a personalului medical.
Alocarea acestor fonduri vine in continuarea unui program prin care companiile E.ON din Romania si-au propus sa sustina eforturile extraordinare depuse in aceasta perioada de personalul medical aflat in linia intai pe frontul de lupta impotriva noului coronavirus si astfel sa contribuie la asigurarea unor conditii adecvate de interventie rapida si tratament a cat mai multor cazuri de infectare.
"As vrea sa multumesc medicilor, asistentelor si intregului personal medical care depune eforturi deosebite, in conditii dificile, riscandu-si propria sanatate.
Transmit gandurile noastre pline de speranta si urari de insanatosire grabnica pacientilor afectati de coronavirus si care trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii de tratament", a declarat Manfred Paasch, director general al E.ON Romania.
Un prim pas a fost deja facut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Judetean Mures pentru achizitia unui echipament complet de testare, specific pentru COVID - 19.
Aparatul va suplimenta echipamentele medicale existente in acest moment, astfel reducandu-se timpul... mai mult
Marti, 31 Martie 2020, ora 16:51
Grupul german de utilitati RWE a obtinut aprobarea autoritatii antitrust a Uniunii Europene pentru achizitionarea activelor E.ON din sectorul energiei regenerabile si a celor din domeniul energiei electrice obtinute din surse nucleare, a anuntat marti Comisia Europeana, transmite Reuters.
"Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca tranzactia nu va provoca temeri legate de concurenta in zona economica europeana", se arata intr-un comunicat al executivului comunitar.
Dupa finalizarea tranzactiei, RWE - cel mai mare producator de electricitate din Germania - va deveni al treilea mare furnizor european de energie regenerabila, dupa Iberdrola (Spania) si Enel SpA (Italia).
Este cel mai important proces de restructurare de pe piata energiei din Germania, dupa ce cancelarul Angela Merkel a anuntat ca statul german va renunta in totalitate la energia nucleara pana in 2022, in urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia).
Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilitati din Germania nu vor mai concura una impotriva celeilalte. E.ON nu va mai produce electricitate si se va concentra pe retelele operationale de energie si vanzarea electricitatii catre consumatorii finali.
Compania E.ON Distributie Romania, primul distribuitor integrat de gaze naturale si electricitate din Romania, opereaza o retea de distributie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri si o retea de distributie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind in total... mai mult
Marti, 26 Februarie 2019, ora 16:51
E.ON se va concentra mai mult pe o crestere organica si mai putin pe achizitii, dupa ce compania germana a anuntat luni ca se va divizia in doua entitati in ideea de a renunta la centralele electrice si a se concentra pe energiile regenerabile si retele, a afirmat marti la Berlin directorul general Johannes Teyssen, transmite Reuters.
'Ambele companii vor avea ambitii globale' si vor fi extrem atractive pentru atractive. E.ON va beneficia mai mult datorita cresterii organice si mai putin de pe urma achizitiilor', le-a declarat jurnalistilor Teyssen, informeaza Agerpres.
Acesta a incercat sa atenueze temerile privind noua companie, care a fost denumita de unii analisti 'o companie de utilitati de rebuturi' - o comparatie cu evolutiile din industria bancara, unde activele neperformante sunt transferate in 'bancile de rebuturi' (bad bank).
Marti dimineata, actiunile E.ON inregistrau un avans de 1,4% la Bursa de la Frankfurt, dupa ce luni au urcat cu peste 4%.
Cea mai mare companie de utilitati din Germania a informat luni ca se va concentra pe energiile regenerabile, retele de distributie si servicii personalizate de imbunatatire a eficientei energetice, pentru a putea raspunde la modificarile de pe pietele energetice, progreselor tehnologice si cererilor venite din partea consumatorilor.
E.ON a precizat ca va pregati pentru anul viitor listarea unei companii aparute prin divizarea sa, urmand ca separarea sa se realizeze in a doua jumatate a lui 2016.... mai mult
Marti, 02 Decembrie 2014, ora 16:20
E.ON vinde activele pe care le detine in Spania pentru 2,5 miliarde de euro catre banca de investitii din Australia Macquarie Group si fondul suveran al Kuweitului, pentru a reduce datoria de peste 30 de miliarde de euro pe care o are grupul german de utilitati.
Potrivit termenilor intelegerii, Macquarie va acoperi 60% din costul tranzactiei, iar Wren House Infrastructure Management, o divizie a Autoritatii de Investitii din Kuweit, va contribui cu 40% din suma totala, potrivit surselor The Wall Street Journal, informeaza Mediafax.
Acordul, care include si cumpararea datoriei acumulate de E.ON in Spania, a fost incheiat in urma unor negocieri exclusive purtate de Macquarie si Wren House. Oferta finala a acestora a fost cu cateva sute de milioane mai mare decat ofertele competitorilor.
Printre grupurile care au inaintat oferte pentru preluarea activelor E.ON din Spania s-au numarat firma de investitii CVC Capital Partners si asocierea formata din compania de gaze si electricitate din Spania Gas Natural si Madrilena Red de Gas, un distribuitor spaniol de gaz detinut de Morgan Stanley Infrastructure.
Divizia E.ON din Spania are aproximativ 1.200 de angajati, opereaza o retea de distributie de 32.000 km si furnizeaza energie catre 688.000 de clienti.
Compania vrea sa recupereze din investitiile in sudul Europei
E.ON vinde operatiunile din Spania si Italia, pentru a recupera o parte din investitiile de 11,5 miliarde de euro in active facute din 2007 pana in... mai mult
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 13:27
Furturile de gaze naturale si energie electrica au cauzat companiilor E.ON Romania un prejudiciu de circa 11 milioane de lei in primul semestru al anului 2014, fiind identificate peste 2.200 de cazuri de suspiciune de consum fraudulos de gaze naturale sau energie electrica.
"Furturile de gaze naturale si energie electrica au cauzat companiilor E.ON Romania un prejudiciu de circa 11 milioane de lei in primul semestru din acest an. In primele sase luni, in aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800 de cazuri de potential consum fraudulos de gaze naturale, respectiv 1.400 de cazuri de potential consum fraudulos de energie electrica. Valoarea totala a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distributie a gazelor naturale si energiei electrice este estimata la circa 10,7 milioane de lei, reprezentand contravaloarea a peste 21 milioane kWh. Tendinta este de crestere, in conditiile in care la nivelul intregului an 2013 au fost inregistrate circa 3.700 de cazuri de potential consum fraudulos", se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de E.ON Romania.
Reprezentantii E.ON Romania subliniaza ca pentru companiile din cadrul grupului reducerea numarului de interventii neautorizate la aparatele de masura si la instalatiile de gaze naturale/energie electrica, in scopul consumului fraudulos, constituie o preocupare constanta.
"In acest scop, echipele E.ON efectueaza permanent verificari in teren, rolul acestora fiind de a depista interventiile... mai mult
Luni, 11 August 2014, ora 15:25
Cifra de afaceri consolidata a E.ON Romania, subsidiara a grupului german de utilitati E.ON, a scazut anul trecut fata de nivelul din 2012, ajungand la 4,65 miliarde lei (1,05 miliarde euro), in principal din cauza diminuarii volumelor de gaze si electricitate comercializate.
Volumele de gaze si energie vandute anul trecut de E.ON Romania au fost de 29,4 TWh, cu 13% sub nivelul din 2012, a declarat marti intr-o conferinta de presa directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.
De asemenea, profitul E.ON Romania s-a situat anul trecut sub nivelul din 2012, dar Hajdinjak nu a oferit detalii.
E.ON Romania previzioneaza in acest an o cifra de afaceri in crestere, in conditiile in care liberalizarea pietei de energie si gaze continua. De asemenea, volumele de gaze si energie care vor fi comercializate in acest an se vor situa la nivelul din 2013.
"Liberalizarea este prea rapida. Liberalizarea este buna pe termen lung, dar pentru Romania este prea rapida. Consumatorii mor. Liberalizarea ar trebui stopata", a afirmat Hajdinjak.
El a adaugat ca nu are o problema ca statul sa protejeze marii consumatori de efectele liberalizarii preturilor la energie si gaze, dar IMM-urile vor fi afectate semnificativ.
E.ON Romania ar urma sa plateasca in acest an 40 milioane lei taxa pe constructii speciale, a precizat Hajdinjak. mai mult
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 14:33
E.ON a vandut in Romania, in primul semestru, un volum mai mare de gaze naturale si energie, furnizorul german de utilitati anuntand o imbunatatire a marjelor operatiunilor cu gaze naturale de pe piata romaneasca.
La nivel de grup, vanzarile in primele sase luni au crescut cu 23 de procente, de la 53 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului 2011, la 65,4 miliarde de euro in acest an, arata raportul E.On, citat de Mediafax.
Afacerile de trading ale companiei au avut un rol important in majorarea vanzarilor, maximizand contributia capacitatilor de generare de energie si reflectand o noua strategie de hedging pentru gazele naturale.
Compania germana mai noteaza, in raportul financiar publicat mluni, ca afacerile cu energie si gaze naturale in Romania si Spania au avut un efect pozitiv de volum asupra vanzarilor. Mai mult, imbunatatirea marjelor la operatiunile cu gaze naturale din Romania a contributi la cresterea profitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare.
Profitul EBITDA al E.ON a crescut cu 2,4 miliarde de euro in primele sase luni, la 6,7 miliarde de euro. Rezultatul grupului a fost sustinut si de absenta unor costuri privind oprirea activitatii centralelor nucleare, de 1,5 miliarde de euro.
E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012
E.ON deruleaza un program de 15 miliarde de euro vizand vanzari de active, desfiintari de locuri de munca si extinderea activitatilor din afara Germaniei, dupa ce dezastrul de... mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 18:20
E.ON Romania aloca in acest an pentru investitii un buget total de 245 milioane lei si isi reduce astfel cu 26% investitiile anuntate la inceputul anului, de 331 mil lei, in retelele de electricitate si gaze, din cauza crizei economice, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea NewsIn."In momentul de fata, bugetul total de investitii al companiilor de distributie si de furnizare a gazelor naturale si a electricitatii din cadrul Grupului E.ON in Romania planificat pe anul in curs se cifreaza la 245 milioane lei", spun reprezentantii companiei.Acestia nu au mentionat pentru care dintre investitii au redus bugetul.In 4 februarie 2009, reprezentantii E.ON anuntau investitii de 331 milioane lei, cumulat pentru retelele de energie electrica si de gaze.
Potrivit datelor anuntate atunci, E.ON Moldova Distributie urma sa aloce pentru acest an un buget de investitii de aproximativ 141 milioane lei, iar cea mai mare parte din suma era destinata lucrarilor de modernizare si dezvoltare a retelei de distributie a energiei electrice.De asemenea. E.ON Gaz Distributie alocase initial un buget de investitii de aproximativ 190 milioane lei.
"Ne propunem ca in acest an sa reabilitam si sa modernizam cel putin 650 de kilometri de conducte si sa realizam extinderea sistemului de distributie a gazelor naturale cu circa 150 de kilometri", au declarat la inceputul anului reprezentantii companiei.Valoarea totala a investitiilor realizate in anul 2008 de catre compania E.ON Moldova... mai mult
Luni, 22 Iunie 2009, ora 09:23
Angajatii E.ON Gaz Romania care pleaca voluntar vor primi intre 6 si 24 de salarii compensatorii, iar negocierile cu sindicatele se poarta si pe marginea infiintarii unei subsidiare a E.ON sau transferarea unor activitati ale companiei unei companii terte, ca solutii la concedieri, informeaza NewsIn.
"Angajatii care aleg programul de plecari voluntare primesc intre 6 si 24 de salarii compensatorii", a declarat joi directorul general adjunct al E.ON Romania Marc Daniel Buck.De asemenea, directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a spus ca va evita, pe cat posibil, sa aplice programe de concedieri, la E.ON Gaz Distributie, si ca va continua negocierile cu sindicatele."In ultimii ani, am trecut prin mai multe etape de restructurare a companiei, pentru a transforma compania noastra intr-una mai competitiva pe piata si pentru a asigura, pe cat posibil, locuri mai sigure pentru angajatii nostri. Noi am hotarat inca de la inceputul anului sa continuam cele doua programe, de plecari voluntare si de pensionare anticipata, si speram ca aceste programe vor fi suficiente si ca nu vom fi obligati sa trecem la concedieri", a afirmat Hajdinjak.Reprezentantii E.ON au mai spus ca au instiintat agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca in legatura cu un posibil program de concedieri colective, daca societatea nu-si atinge tinta propusa cu plecarile voluntare, fara a specifica despre ce numar de angajati este vorba.La randul sau, presedintele Federatiei Sindicale Gaz... mai mult
Joi, 18 Iunie 2009, ora 16:39