Tot mai mulți români sunt interesați de achiziția unei mașini electrice, iar Dacia Spring este printre cele mai populare, datorită prețului mai mic la care este vândută.
Dacia a vândut 10.000 de autovehicule Dacia Spring în România, potrivit unui comunicat de presă al instituției.
Dacia a scumpit din nou modelul său electric produs în China, Dacia Spring, al cărui preț a ajuns la 22.100 de euro în luna octombrie, de la 21.800 de euro anterior, ultima scumpire având loc în luna august. Mașina costă acum cu peste 2.000 de euro mai mult decât atunci când a fost lansată.
Unii dintre cei care sunt tentați să cumpere modelul electric de la Dacia încă documentează și adresează întrebări pe grupurile dedicate.
Este cazul unei românce care a vrut să afle care este recordul de kilometri parcurși cu Dacia Spring, după cum a întrebat pe Facebook.
"Mă întreb: care este durata de viață în km a unui Spring? Vă rog să spuneți care este "recordul" de km pe care l-a parcurs mașinuța", a întrebat aceasta pe grupul Dacia Spring România.
"73.335 km și nu îmi dă vreun semn de slăbiciune"
În comentarii, proprietarii de mașini Dacia Spring au menționat recordurile lor.
"Am eu 73.335 km și nu îmi dă vreun semn de slăbiciune! O singură problemă a fost iarna trecută când am luat-o la -22 grade nu m-a lăsat să o mai pornesc și îmi apărea "defecțiune electrică", am văzut că mulți au avut pe atunci... mai mult
Miercuri, 28 Decembrie 2022, ora 09:49
Bateria mașinilor electrice este o componentă foarte scumpă, care din nefericire nu este nemuritoare, ci, din contră trebuie înlocuită după un anumit interval de timp.
Șoferii care se gândesc să își cumpere un vehicul electric au îngrijorări cu privire la durata de viață a bateriei. Un sondaj a arătat că 46% dintre proprietarii mașinilor electrice au convingerea că bateria va ține aproximativ 100.000 de kilometri, potrivit dailydriven.ro.
Costurile la care ajung bateria și manopera nu sunt întocmai mici. De exemplu, în cazul unui Chevrolet Bolt EV, doar bateria costă între 30.000 și 40.000 de lei, mai arată sursa citată.
În linii mari, bateriile vândute în Europa au fie o garanție de opt ani, fie de 150.000 de kilometri. De exemplu, producătorii Tesla susțin că modelul S va pierde doar 5% din capacitate după primii 80.000 de kilometri parcurși.
Dacă este întreținută corespunzător, bateria unei mașini electrice rezistă aproximativ 200.000 de kilometri înainte de a se deteriora. Totuși, există mai mulți factori ce pot accelera degradarea, ca de exemplu temperaturile foarte ridicate sau foarte scăzute, sau încărcarea frecventă la stațiile de încărcare rapidă deoarece bateria se va încălzi mult mai tare și se va deteriora mai rapid decât dacă ar fi încărcată în condiții normale.
Statisticile arată că durata medie de viață a unei baterii ar fi undeva la 320.000-350.000 de kilometri, ceea ce... mai mult
Joi, 29 Septembrie 2022, ora 22:32
Românii au ales, mai mult că oricând, protecția oferită de asigurările de viață. Chiar și așa, tara noastră se află la un nivel modest comparativ cu celelalte state analizate ale Uniunii Europene.
Dacă în România asigurările de viață reprezentau la nivelul anului 2020 circa 19% din piață, în țările din Europa Centrală și de Est este de peste 31% iar în alte țări din Europa procentul depășește chiar 50%. Aceasta ne indică, pe lângă potențialul deosebit al pieței locale, și deficitul de protecție al românilor.
Ziare.com iți explica în cadrul rubricii Banii tai de ce este recomandat să iți faci o asigurare de viață şi care sunt beneficiile financiare.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ajungem în momentul în care ne dorim să ne întemeiem o familie sau simțim că a venit momentul ne mutăm la casa noastră. În aceste situații, ar trebui să ne asigurăm că ne vom bucura din plin de momentele petrecute alături de familie și cei dragi, dar și că vom reuși să construim un viitor financiar stabil, indiferent de situațiile neprevăzute (boli grave, accidente, invaliditate sau deces). Aceste situații nu pot fi controlate și creează panica.
Nimeni nu-și dorește să se gândească la cele mai rele scenarii, dar faptul că ai încheiat o poliță de asigurare de viață îți va oferi liniștea și siguranța de care tu sau familia ta aveți nevoie.
Astfel că oricine ar trebui să ia în calcul... mai mult
Marti, 24 August 2021, ora 10:36
Poluarea aerului scurteaza durata medie de viata a europenilor cu doi ani, arata cel mai recent studiu al European Heart Journal.
Conform publicatiei oficiale a Societatii Europene de Cardiologie, aproximativ 800.000 de oameni mor prematur in fiecare an in Europa din cauza poluarii aerului, adica aproximativ 17% din cele 5 milioane de decese inregistrate anual in Europa.
O mare parte dintre decesele cauzate de poluare, intre 40% si 80%, nu au legatura cu sistemul respirator, ci cu boli de inima provocate de substantele poluante din aer care ajung in sange, arata cercetatorii, potrivit Quartz.
"Expunerea cronica la niveluri ridicate de particule fine in suspensie afecteaza functia vasculara, ceea ce poate duce la infarct miocardic, hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral si insuficienta cardiaca", scriu cercetatorii.
Potrivit acestora, practic, anual, poluarea aerului, rezultata din arderea combustibililor fosili, cauzeaza mai multe decese suplimentare decat fumatul.
Exista un remediu rapid la aceasta situatie, sustin oamenii de stiinta, si anume orientarea catre sursele regenerabile de energie electrica.
Studii anterioare au aratat ca problema poluarii este inegal distribuita la nivelul continentului, afectand intr-o masura mult mai mare tarile din estul Europei, care se bazeaza mai mult pe carbune si pe lemn pentru electricitate si caldura si unde au fost adoptate mai putine masuri pentru atenuarea fenomenului.
C.S. ...citeste mai departe... mai mult
Sambata, 23 Martie 2019, ora 00:00
In 2018, comparativ cu anul precedent, prima medie RCA anualizata, a scazut cu aproximativ 12% (ajungand la suma de 612 lei) . Exprimat in unitati anuale (pentru a tine seama de durata diferita a politelor), numarul de contracte RCA incheiate pana la 31 decembrie 2018 a fost in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului anterior (5.873.613 contracte), declara Leonardo Badea, presedinte ASF.
"Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), in anul 2018 s-a consemnat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 4% comparativ cu anul precedent, iar valoarea indemnizatiilor brute platite s-a diminuat cu 13%", explica presedintele ASF, intr-un comunicat remis Business24.
Subscrierile aferente asigurarilor facultative de locuinte, pe parcursul anului 2018, au inregistrat o crestere de aproximativ 5% comparativ cu anul precedent.
"Ponderea semnificativa a elementelor de rang 1 in total fonduri proprii eligibile indica faptul ca, la nivel de piata, capitalul detinut de societatile de asigurare din Romania este de foarte buna calitate (preponderent capital propriu).
La sfarsitul anului 2018, fondurile proprii eligibile sa acopere SCR au atins nivelul de 5,10 miliarde lei, iar in ceea ce priveste elementele componente, elementele de rang 1 fara restrictii s-au mentinut cu ponderea cea mai mare (89%) ", se mai arata in mesajul ASF.
La nivelul intregii piete de asigurari, numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 11:19
Cateodata a trage niste concluzii din studiile pe teme de sanatate se dovedeste aproape imposibil. Te simti ca intr-un labirint.
BBC a trecut in revista rezultatele mai multor studii recente, ale caror concluzii te pot ajuta sa gestionezi frecventa micilor placeri, de zi cu zi, cum ar fi cafeaua, paharul cu vin sau chiar tigara, daca ai acest viciu.
Pana la urma, ce alegi: sa bei doua pahare de vin in plus sau sa traiesti doi ani mai mult intr-un azil de batrani? Iar raspunsul il dadea scriitorul britanic Kingsley Amis: "Nu merita sa renunti la nicio placere pentru a trai inca doi ani intr-un azil din Weston-Super-Mare".
Astfel, a fuma cate un pachet de tigari, zilnic, face ca viata sa fie mai scurta, in medie, cu sapte ani. Asa ca fiecare tigareta fumata te aduce cu 15 minute mai aproape de mormant, arata un astfel de studiu.
Pe de alta parte, doua sau trei cafele pe zi iti ...citeste mai departe despre "Micile placeri costa: Cat iti ia din viata o tigara? Dar trei pahare de vin?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 25 August 2016, ora 12:06
Este des intalnita convingerea ca anumite produse, de la becuri la masini, au in mod intentionat o durata de viata scurta pentru a fi inlocuite mai des, astfel incat producatorii sa vanda mai mult.
"Nu le mai fac ca pe vremuri", spunem sau auzim de multe ori in jurul nostru. Un bec aflat in sectia de pompieri din localitatea Livermore, California, a devenit simbolul unei presupuse "strategii sinistre de afaceri", cunoscuta ca uzura morala planificata, scrie BBC.
Acest bec arde de 115 ani incontinuu, in timp ce consumatorul obisnuit schimba prea multe becuri arse pe parcursul vietii pentru a mai tine socoteala.
Daca un bec realizat cu tehnologie de secolul al XIX-lea poate fi atat de rezistent, este firesc sa ne intrebam de ce becurile moderne sunt cu mult sub aceasta performanta.
Becurile, precum si alte produse tehnologice, pot functiona timp de cateva decenii, insa este mai profitabil sa introduci o durata de viata artificiala pentru ca vanzarile sa se repete. Asta sustin ...citeste mai departe despre "Nu le mai fac ca pe vremuri! Adevarul despre uzura morala planificata" pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Iunie 2016, ora 08:12
Bateriile reprezinta punctul slab al gadgeturilor folosite de oameni in zilele noastre. O noua descoperire a specialistilor din California, SUA, foloseste nisipul pentru a mari semnificativ durata lor de viata.
Lipsa inovatiilor privitoare la baterii a dus la initierea a tot mai multe proiecte ale cercetatorilor, care vor sa schimbe radical un asemenea aspect, scrie digitaltrends.com. Pe langa imbunatatirea performantei, expertii spun ca bateriile viitorului vor proteja si mediul inconjurator.
"Acesta este Sfantul Gral - o cale ieftina, netoxica, prietenoasa cu mediul de a produce baterii de inalta performanta cu litiu-ion", spune cercetatorul american Zachary Favors despre noua descoperire. El si ...citeste mai departe despre "Descoperirea care poate schimba radical bateriile gadgeturilor noastre" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 13 Iulie 2014, ora 08:02
Noua actualizare a sistemului de operare pentru Lumia 800 prelungeste perioada de utilizare a telefonului, a anuntat compania.
In ciuda faptului ca era de asteptat ca o actualizare a sistemului de operare Windows va eficientiza consumul diverselor aplicatii si procese care deruleaza pe telefonul Nokia, nimeni nu se astepta ca durata de viata sa fie triplata, scrie Engadget.
Se pare ca aceasta modificare se datoreaza unui management mai bun al functiei de iluminare a ecranului si reducerii energiei folosite in stand-by.
Lumia 800 face parte din cea mai recenta gama de telefoane ale Nokia si a aparut in urma colaborarii intre producatorul de telefoane finlandez si celebra companie de IT, Microsoft. mai mult
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 19:47