Aparitia recenta a infiltratiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunare de la Braila nu afecteaza structura acestuia si nici nu pun, in viitor, in pericol siguranta circulatiei, reprezentand o situatie neprevazuta pe care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si constructorul o trateaza cu prioritate, se mentioneaza intr-un comunicat al CNAIR, remis, duminica, AGERPRES.
Din acest motiv, CNAIR a solicitat o expertiza tehnica (finalizata in data de 25 mai 2021) si o interventie de urgenta in vederea remedierii acestor efecte, precum si o monitorizare stricta si permanenta a lucrarilor efectuate la blocurile de ancoraj pe intreaga perioada de executie.
Potrivit sursei citate, in ultima perioada, au fost constatate unele neconformitati la blocurile de ancoraj, respectiv infiltratii de apa la rosturile orizontale si verticale de betonare a peretilor perimetrali, precum si acumulari de apa in incinta blocurilor de ancoraj. In scopul executarii in bune conditii de calitate a lucrarilor de interventie, expertiza tehnica recomanda suplimentar si adoptarea urmatoarelor masuri: lucrarile de interventie se vor realiza pe baza unui proiect tehnic fazat pe detalii de executie; pe tot parcursul desfasurarii lucrarilor de structura, beneficiarul va asigura supravegherea lucrarilor conform prevederilor legale; beneficiarul va dispune luarea masurilor ce se impun pentru respectarea normelor de protectie a muncii specifice lucrarilor... mai mult
Duminica, 20 Iunie 2021, ora 16:22
Lucrarile impresionante ale podului suspendat peste Dunare de la Braila construit de asocierea italiano-japoneza Astaldi-IHI avanseaza intr-un ritm foarte bun, insa noi intarzieri birocratice in autorizarea lucrarilor pentru drumurile de acces la pod vor transforma in 2022 aceasta lucrare de 2 miliarde de lei in (probabil) cel mai rusinos muzeu din istorie, sustine Asociatia Pro Infrastructura.
Potrivit membrilor asociatiei, la cele doua turnuri principale ale podului, care vor avea peste 190 de metri inaltime, se lucreaza 24 de ore din 24, sapte zile din sapte.
"Sistemul de cofraj glisant care se auto-ridica constant a fost realizat in Austria. Macaralele turn ce aprovizioneaza podul la inaltime au inceput sa fie sprijinite in pilonii turnurilor, urmand si ele sa se auto-inalte cu elemente metalice pentru a tine pasul cu urcarea turnului. Pana la finalul anului se va atinge cota finala a celor 2 turnuri, urmand in 2021 ca japonezii de la IHI sa inceapa o alta etapa extrem de spectaculoasa: suspendarea cablurilor pe care se va sprijini tablierul metalic", arata Pro Infrastuctura.
Asociatia mai arata ca, in paralel, in santierul naval VARD Braila italienii de la Fincantieri asambleaza cele 86 elemente ce vor constitui tablierul metalic al acestui pod.
"Au fost investiti in ultima perioada peste 10 milioane de euro in tehnologizarea santierului (cladiri noi, echipamente de ultima generatie etc) doar pentru acest proiect. Cele 3 linii de productie paralele... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 10:05
Autoturismele care trec podul peste Dunare in sensul Giurgiu-Ruse nu vor achita tariful de trecere, sambata, 20 iunie, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
"Sambata, 20.06.2020, vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto (autoturisme), care trec podul peste Dunare in sensul Giurgiu - Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere. Acest lucru este posibil fiindca data de 20 iunie a fiecarui an este considerata "Ziua Podului", in care autoturismele pot trece fara achitarea tarifului, in conformitate cu prevederile pct. 42 din Anexa nr. 3 Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare in sensul Giurgiu - Ruse a Ordinului MT nr. 1836/2018", precizeaza sursa citata. ...citeste mai departe despre "Autoturismele care tranziteaza podul peste Dunare, pe sensul Giurgiu-Ruse, vor fi scutite sambata, 20 iunie, de taxa de trecere" pe Ziare.com mai mult
Joi, 18 Iunie 2020, ora 10:55
Insula Matita, unica in inima Deltei, aflata in apropierea lacurilor Matita si Babina, este probabil singura care poate fi achizitionata in acest moment in Romania pentru 350.000 de euro.
Delta Dunarii, inclusa in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, este una dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale din Europa.
Insula Matita se gaseste la aproximativ 45 km de Tulcea, in mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina si Mila 23, la intersectia Lacurilor Matita si Babina, potrivit Artmark Historical Estate.
Administrativ, apartine de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi asezari ale Deltei. Inca din anul 334 i. Hr., aici a functionat colonia greaca Achillea (denumita dupa Achile, eroul razboiului Troian), fortificata de Alexandru Macedon.
In hartile medievale, apare ca cetate genoveza, fiind un punct important in activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunarii. In prezent, se mai observa doar santurile de aparare ale cetatii si intrarea de la bifurcatia canalului Chilia - Batag si Tataru.
Insula de 6.280 mp are o forma alungita, asemanatoare unui bumerang si prezinta nu mai putin de 8 constructii, cu o suprafata construita desfasurata ce depaseste 1.300 mp: unitati de cazare, o cherhana, cladiri tehnice si administrative.
Toate constructiile pastreaza imaginea traditionala a locului, sunt acoperite cu stuf si au fost complet renovate in exterior in 2018.
In Delta, regimul asupra terenului de 6.280 mp este de drept... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 20:31
Combinatul siderurgic din Galati a inceput livrarile de tabla groasa pentru podul peste Dunare de la Braila, cel mai important proiect de infrastructura derulat in prezent in Romania, se arata intr-o informare transmisa, joi, de directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.
Potrivit acestuia, combinatul siderurgic galatean livreaza tabla groasa care este, mai apoi, folosita la confectionarea segmentilor tablierului podului, operatiune care se desfasoara la Santierul Naval din Braila.
De asemenea, siderurgicul galatean livreaza si solutii special gandite pentru acest proiect.
"Acest pod va dainui multi, multi ani, iar priceperea si pasiunea colegilor mei vor adauga trainicie si valoare acestui proiect benefic pentru intreaga tara. Suntem mandri sa fim furnizori, dar si foarte hotarati sa livram clientului nostru solutiile tehnice, logistice si comerciale asteptate", a declarat directorul combinatului, Bogdan Grecu.
Podul peste Dunare din judetul Braila va avea o lungime de 1.974 metri, iar valoarea proiectului este estimata la aproximativ 500 milioane euro.
"Podul are o mare importanta pentru noi si pentru comunitate. Am aratat deschidere si flexibilitate fata de cerintele specifice ale clientului nostru. Totodata, am reusit ca pentru primele volume sa reducem timpii de laminare de la 6-8 la 2-4 saptamani, in urma prioritizarii proiectului pe intregul circuit de productie", a spus sefa echipei Servicii Clienti din combinat, Cristina Serbanoiu.... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 10:48
Municipiul Galati va deveni cel mai mare port romanesc la Dunare, care va opera containere din si catre Asia, fostul spatiu sovietic si Uniunea Europeana, prin implementarea unui proiect de peste 80 milioane euro prin care se va construi o platforma multimodala, se arata intr-o informare transmisa de Administratia Porturilor Dunarii Maritime (APDM) Galati.
Potrivit sursei citate, proiectul "Platforma Multimodala Galati - inlaturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente si asigurarea conexiunilor lipsa pentru reteaua centrala Rhin - Dunare - Alpi" va debuta la sfarsitul lunii februarie si se va incheia in 2023, avand ca beneficiari principali APDM Galati si doi operatori portuari privati, respectiv Port Bazinul Nou si SC Metaltrade International.
Proiectul, cu o valoare de peste 80 milioane euro, este structurat pe trei etape, fiecare din acestea beneficiind de finantare europeana dar si contributie privata sau de la bugetul de stat.
Prima etapa a proiectului (cu o valoare totala de peste 25 de milioane de euro, din care 21,77 milioane euro - finantare europeana) prevede realizarea urmatoarelor lucrari: modernizarea cheului existent, lucrari de dragare in bazinul situat in zona Port Bazinul Nou, umplerea partiala a bazinului portuar si nivelarea profilului elevatiei platformei. La finalul lucrarilor, care vor incepe pe 28 februarie si se vor finaliza peste 18 luni, cheul modernizat va avea o lungime totala de 86 metri, vor exista 5 dane,... mai mult
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 10:48
Navigatia pe Dunare in apropiere de Viena a fost oprita incepand de joi dimineata din cauza unei scurgeri de petrol care se intinde pe mai multi kilometri, informeaza publicatia Der Standard.
Potrivit politiei din Viena scurgerea de petrol se intinde intre Korneuburg si Schwechat, adica o distanta de aproape 30 de kilometri. "Deocamdata nu stim cine sau ce a provocat aceasta scurgere dar investigam", a informat politia, adaugand ca au fost inchise de asemenea toate puturile de apa potabila de-a lungul Dunarii.
Politia a mai informat ca pentru a limita pe cat posibil impactul asupra mediului, navigatia pe Dunare in zona cuprinsa intre Greifenstein si centrala de la Freudenau a fost oprita cel putin pana la ora locala 2 p.m.
Dunarea este o ruta majora pentru exportul de cereale dinspre Europa de Est spre Europa Occidentala. mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 14:57
Intre a vizita un oras cosmopolit si a merge intr-o excursie de o zi in Delta Dunarii, tot mai multi romani si turisti straini opteaza pentru a doua varianta. Mai mult, tendinta a evoluat atat de mult incat un singur pachet turistic in Delta Dunarii acopera o varietate de activitati fun si interesante pentru toate varstele.
Intr-o singura zi vizitati obiective turistice, faceti plimbari cu barca si salupa in Delta si luati contact cu o cultura arhaica devenita laitmotivul acestor regiuni. Satele de lipoveni isi asteapta oaspetii pe toata durata anului, iar cei ce calca pragul caselor traditionale pleaca de aici cu un bagaj de experiente unice si memorabile.
Traieste experiente noi la orice varsta intr-o excursie de o zi in Delta Dunarii!
Delta Dunarii inseamna unicitate, noutate si istorie pentru turistii care cauta destinatii nedescoperite pana acum. O plimbare cu barca in Delta, de exemplu, ii aduce pe turisti mai aproape de locuri de care doar au auzit sau pe care le-au vazut doar in fotografii.
Discutam despre vegetatia si fauna caracteristice Deltei in fiecare anotimp, dar si de un spectacol deplin al amurgului si apusului care ii lasa pe turisti fara cuvinte. Discutam, practic, despre fata conservata a Deltei, consacrata drept cea mai ofertanta atractie pentru juniori si seniori.
Ce cuprinde un pachet turistic in Delta Dunarii?
Sa mergi in Delta Dunarii nu e scump, daca punem la socoteala faptul ca intr-o excursie de o zi poti descoperi cele mai... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:36
Jurnalistii Bloomberg scriu ca Romania si Bulgaria redevin puteri agricole si datorita canalului navigabil pentru constructia caruia regimul comunist autohton a sacrificat mii de oameni.
Bloomberg scrie ca astazi, la 30 de ani dupa caderea comunismului, "Canalul mortii" - pentru constructia sa, Romania a fost adusa in pragul falimentului - ofera Romaniei si Bulgariei acces la pietele lumii.
Asa se face ca Romania, care de altfel a fost mereu un granar, poate folosi canalul navigabil lung de 64 de kilometri pentru a vinde ce produce si a fi punct de tranzit pentru alte marfuri. Si cu ajutorul canalului, tara noastra a ajuns sa ocupe un loc important pe piata internationala a graului, alaturi de Franta.
"Simbolul opresiunii si al vanitatii totalitare este acum un exemplu al transformarii unei tari care a indurat unele dintre cele mai dure conditii in timpul Razboiului Rece.
Romania si Bulgaria au primit peste 30 miliarde de euro ajutor pentru modernizarea agriculturii. Romania a exportat 2,3 milioane de tone de grau de cand a inceput sezonul, in iulie, mai mult decat orice alt stat din UE, pana acum. Bulgaria s-a situat pe locul trei in clasament, cu 885.000 de tone", scrie Bloomberg.
Intervievat de junalistii straini, fermierul Gheorghe Lamureanu a povestit ca, in comunism, exportul de grau insemna ca multi romani ramaneau fara suficienta hrana. In varsta de 64 de ani, omul a lucrat campurile adiacente caii navigabile mai bine de patru decenii si foloseste... mai mult
Duminica, 27 Octombrie 2019, ora 17:34