Cuptorul Moldovencei a anuntat inaugurarea unei noi cofetarii in Iasi, reteaua ajungand la sase unitati, iar pentru acest an vizeaza afaceri de 2,5 milioane de euro, pe fondul extinderii business-ului.
Noua locatie poate fi gasita in cartierul Tatarasi, pe strada Ion Creanga, nr. 7 si are o suprafata de 62 metri patrati. Inaugurarea cofetariei a permis crearea a cinci noi locuri de munca, patru persoane fiind angajate in noua cofetarie si inca o persoana in zona de productie a retelei Cuptorul Moldovencei.
Extinderea retelei de desfacere a venit ca parte a obiectivului Cuptorului Moldovencei de a acoperi cat mai mult din piata ieseana, motiv pentru care a fost ales cartierul Tatarasi.
Anul trecut, Cuptorul Moldovencei a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri la peste 1 milion de euro, iar pe fondul extinderii, compania mizeaza pe cel putin o dublare a cifrei de afaceri.
"Strategia noastra este sa fim cat mai aproape de consumator si astfel am ales sa deschidem cate un punct de vanzare in toate zonele importante din Iasi: Pacurari, Centru - Hala Centrala - Palas Iasi, Nicolina - Podu Ros, Alexandru cel Bun si Tatarasi.
Deschiderea acestei noi cofetarii este foarte importanta pentru obiectivele noastre de business. Estimam ca in acest an noua locatie va genera vanzari de 300.000 de euro. La nivel de grup, in 2019, ne asteptam la o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro.
Promisiunea pentru noua locatie este ca va urmari acelasi model de... mai mult
Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 18:04
Cand devine greutatea copilului o problema? Sa-l lasam sa manance ce vrea, cand vrea, cum vrea, pentru ca "va creste el mare si atunci va slabi" sau sa luam masuri? Si daca da, cat de devreme?
Iar daca s-a ingrasat sunt de vina genele, faptul ca e pofticios ori parintii? La toate aceste intrebari a raspuns pentru Ziare.com dr. Anamaria Iulian, nutritionist, medic si psiholog, cea care de mai multi ani organizeaza in Romania tabere de slabit pentru copii.
Nu doar copiii cu probleme de greutate pot merge acolo, ci si restul, pentru a invata sa iubeasca fructele si legumele, pentru a invata sa faca alegeri responsabile, in joaca.
De la Anamaria Iulian am aflat si cum trebuie sa arate meniul unui copil, ce nu ar trebui sa se gaseasca in regimul sau si cu ce frecventa pot fi mancate dulciurile. Cu aceasta ocazie am aflat si ca meniul oferit de stat copiilor, la scoala, constand in corn si lapte, e departe de a fi unul sanatos sau hranitor.
Stiu ca organizati tabere de slabit. ...citeste mai departe despre "Cat de des ar trebui sa-i dai copilului dulciuri si cand e cazul sa-l trimiti intr-o tabara de slabit - Interviu" pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Iunie 2016, ora 08:07
Dulciurile de casa, mai ales cele facute in prezent, ingrasa si asta doar din cauza comoditatii.
Din ce in ce mai putine persoane mai folosesc ingredinte naturale pentru a face dulciuri in casa; totul se bazeaza pe creme, praf la plic, multa margarina, frisca, tot la plic, creme de cacao care nu contin cacao. Pe langa faptul ca ingrasa foarte tare, mai sunt si extrem de nesanatoase.
Maioneza, frisca si pateuri vegetale - cat de sigure sunt pentru consum Interviu cu un nutritionist
In general, dulciurile sunt o combinatie de zahar, faina, grasimi procesate, lapte. Pot contine insa si o serie de componente artificiale, cum ar fi: arome alimentare, conservanti, potentiatori de gust.
Consumul de dulciuri facute in casa sau cumparate (consumul de "calorii goale") in cantitati mari si des duc, in timp, la obezitate, la boli cardiovasculare si diabet, dar asta nu inseamna ca din in cand nu ne putem desfata cu un desert facut din ingredinte "curate", chiar in bucataria ...citeste mai departe despre "Dulciuri, dupa reteta nutritionistului: Gustoase si cu mai putine calorii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 19 Aprilie 2016, ora 12:59
In dorinta de a fi cat mai frumoase, femeile apeleaza uneori la masti facute din produse naturale, dar inainte sa le aplicam pe piele trebuie sa ne gandim si la cat de bine ne fac din interior.
Specialistul in psihoestetica Lizi Serbanescu explica pentru Ziare.com la ce ne ajuta unele alimente sanatoase si cum trebuie sa le folosim.
Make-up cu Lizi Serbanescu: Cinci pasi catre un ten de portelan
Ciocolata este recomandata pentru luminozitatea pielii
Cu un continut ridicat de cacao, iti hidrateaza pielea, oferindu-i suplete si fermitate. Ciocolata neagra contine o multime de flavonoide, cunoscute ca antioxidanti. Pentru continut maxim de flavonoizi, mananca ciocolata cu cel putin 70% cacao.
Doua patratele pe zi ar trebui sa fie suficiente pentru a imbunatati luminozitatea tenului, iar in momentul in care cofeina este aplicata direct poate reduce temporar pielea umflata, deoarece dilata vasele de sange.
Make-up cu Lizi Serbanescu: Nu crede tot ce auzi! 3 mituri despre ...citeste mai departe despre "Make-up cu Lizi Serbanescu: "Dulciurile" bune pentru ten" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 10:44
Imperiul dulciurilor detinut de presedintele ucrainean Petro Porosenko, care este de vanzare, reprezinta o oportunitate pe care, teoretic, giganti din industrie - precum Nestle sau Mondelez - nu ar avea cum sa o rateze. Insa realitatea este alta.
In ciuda faptului ca detine fabrici in patru tari si inregistreaza vanzari de 1,2 miliarde de dolari anual, "regele ciocolatei" din Ucraina nu a gasit pana acum un cumparator pentru compania Roshen, informeaza Business Insider, care citeaza Reuters.
Pe hartie, afacerea este tentata pentru potentialii investitori.
Europa de Est inglobeaza 12,8 la suta din vanzarile globale de dulciuri, iar Roshen este al doilea cel mai mare producator din regiune, clasandu-se pe locul 18 in lume.
In afara de fabricile din Ucraina, firma mai are unitati in Lituania, Ungaria si Rusia, fiind evaluata la 1,5 miliarde de dolari.
Porosenko nu are cum sa o sparga in mai multe divizii, pentru ca jucatorii locali nu ar putea sa le "inghita", arata sursa ...citeste mai departe despre "Imperiul presedintelui Ucrainei, o afacere dulce. Dar nimeni nu e interesat" pe Ziare.com mai mult
Luni, 15 Septembrie 2014, ora 15:25
Festivalul dulciurilor gourmet, Sweet Fest, revine cu o editie speciala de Valentine's Day, in perioada 14-16 februarie, la Hanul lui Manuc, in centrul istoric al Capitalei.
Sweet Fest readuce in prim plan traditia cadourilor si delicateselor artizanale, printre acestea numarandu-se specialitati de praline belgiene si de trufe, variatiuni de ciocolata artizanala cu trandafiri, foita de aur sau cu fructe exotice, clatite frantuzesti pregatite pe loc, cupcakes, prajituri traditionale, cafea, ceaiuri si multe alte cadouri.
Noi produse, prezentate in premiera
In premiera vor fi prezente si retete cu ingrediente afrodisiace, sesiuni de live cooking si concursuri cu premii.
"Vom avea dulciuri felurite, de la praline la prajituri si ciocolata de casa si specialitati cu trufe, tema acestora urmand sa fie ziua Sfantului Valentin. La festivalul dulciurilor vor fi prezenti comercianti din toata tara, de la Arad, Brasov, Baia Mare, Bucuresti etc. Nu vor lipsi nici prajiturile realizate dupa retete traditionale romanesti in acest sens urmand sa fie prezente la Sweet Fest o cofetarie din Targoviste si una din Baia Mare", a declarat Sebastian Teodoru, organizatorul Sweet Fest, pentru Agerpres.
Sweet Fest - editia de Valentine's Day debuteaza vineri, 14 februarie, de la ora 10,00, si se incheie duminica, 16 februarie, la ora 19,00. Accesul vizitatorilor este gratuit in toate zilele festivalului, intre orele 10,00 si 19,00. mai mult
Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 15:27
Disparitia umilei albine a fost deplansa mult timp de ecologisti. In prezent, o astfel de ipoteza ii alarmeaza pe comercianti si ameninta sa duca la o explozie a preturilor snacks-urilor si dulciurilor, in contextul in care livezile californiene de migdali se confrunta cu un declin al coloniilor de albine.
Deterioarea misterioasa a starii de sanatate a albinelor ameninta fermierii din intreaga lume, insa situatia este in mod particular ingrijoratoare in cazul cultivatorilor americani de migdali, care folosesc peste un milion de stupi de albine pentru polenizarea livezilor lor, scrie Finacial Times, preluat de CNBC.
Piata globala a migdalelor valoreaza 5 miliarde de dolari.
Pretul pentru inchirierea albinelor folosite pentru polenizare s-a triplat deja in ultimul deceniu, la 150 de dolari stupul in California. Acest stat american este cel mai mare producator de migdale din lume, cu o pondere de 80%.
Citeste mai multe despre Misterioasa moarte a albinei californiene - pretul dulciurilor ar putea exploda pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 11:50
Indulceste-ti momentele de relaxare cu cele mai bune specialitati de ciocolata belgiana, chiar de la inventatorul pralinelor. De la bomboane cu lichior de cea mai inalta calitate, la colectii precum Lady Chefs si pana la praline cu fructe, specialistii de renume mondial au creat colectii rafinate special tine.
"Noua chef de renume mondial de sex feminin, printre care si unul cotat la trei stele, si-au reunit dragostea pentru ciocolata pentru a crea fiecare un sortiment extraordinar de praline exclusiv pentru Neuhaus.
Rezultatul acestei colaborari unice este eleganta cutie Lady Chefs, care contine 18 praline delicioase, cu arome surprinzatoare de pe toate meridianele", prezinta Dragos Staicu, partener Neuhaus Romania, colectia care s-ar potrivi cel mai bine femeii de afaceri.
Care sunt cele mai bune praline?
"Pralinele Neuhaus sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune specialistati de ciocolata. Pana la urma, Neuhaus este inventatorul pralinelor!
De aceea, imi este foarte greu sa spun care sunt cele mai indragite. Depinde de gusturi, de ocazia de consum. V-as putea recomanda 'Caprice' (prajiturica cu nuga, umpluta cu crema de vanilie, invaluita in ciocolata neagra) sau incantatoarea 'Tentation' (prajiturica cu nuga umpluta cu ganache de cafea si invelita in ciocolata)", a raspuns Staicu.
Cutia de bomboane, o arta
Nici ambalajele nu se lasa mai prejos la Nehaus. In functie de sezon si de ocaziile de consum, poti alege intre colectiile de... mai mult
Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 00:00
Piata cafelei si a ciocolatei si-a temperat crestere in 2009 la 5%, comparativ cu anul trecut cand piata cicolatei a inregistrat o crestere de 20% a declarat, miercuri, directorul general al Kraft Romania, Lachlan Grave, citat de NewsIn."Anul trecut piata de ciocolata crestea cu peste 20%, in 2009 aceasta se afla in crestere cu pana la 5%. Este o scadere semnificativa insa suntem destul de norocosi ca avem aceasta crestere. Pe piata cafelei scaderea a fost mai mica, insa suntem in aceeasi crestere de pana in 5%", a spus Lachlan Grave.
Referindu-se la activitate companiei in 2008, acesta a precizat ca anul trecut a fost un an excelent, Kraft Romania inregistrand o crestere de doua cifre a veniturilor, insa pentru 2009 se astepta la o crestere de o cifra.
"Toate categoriile de produse si-au incetinit ritmul de crestere la o cifra", a spus directorul general al Kraft Romania.Pentru a doua jumatate a anului 2009, Grave a precizat ca firma Kraft Romania intentioneaza sa investeasca puternic in marcile Poiana, Milka si Jacobs.
"Ne vom intesifica activitatile promotionale care ne vor sprijini sa sporim valoarea marcilor", a mai spus Grave.Acesta a adaugat ca peste 60% din investitii vor fi facute in a doua jumatate a anului.
"Nivelul investitiilor este cam acelasi ca anul trecut, insa vom investi in mai putine marci", a mai declarat Lachlan Grave. mai mult
Miercuri, 19 August 2009, ora 17:29