Dragos Roua a fost timp de peste 10 ani antreprenor online. Site-urile detinute de compania sa, Mirabilis Media, i-au adus, potrivit zvonurilor, peste 500.000 de euro. Dupa exit, Dragos Roua a ales alt drum, cel al dezvoltarii personale.
Citeste, in interviul pe care l-a acordat Business24, in ce masura poate fi urmat exemplul sau.
Ai iesit din business si ai ales calea freelancingului si a dezvoltarii personale. Cum ti-a mers, financiar vorbind?
Am mai spus-o si in alte randuri, compensatiile financiare nu sunt la fel. Nu am ales sa fiu "digital nomad" pentru beneficiile financiare. Inainte, cand munceam 16 ore pe zi ca CEO al propriei mele companii de publishing (la vremea respectiva in top 5), aveam mult mai multi bani decat acum, dar simteam ca niciodata nu am suficient. Acum, munca se impleteste cu viata, practic nici nu simt ca muncesc ci ca fac ce imi place, si, desi am mai putini bani decat inainte, simt ca am mult mai multe decat inainte.
A fost un exit pe care il viseaza toti antreprenorii? Iti permite sa traiesti linistit si sa te ocupi de ceea ce-ti place?
Exit-ul pe care l-am facut mi-a permis sa ma regrupez, sa imi iau doi ani sabatici si sa incep sa construiesc alte tipuri de business-uri, in jurul blogului de dezvoltare personala. Mi-am dorit sa devin un digital nomad, sa lucrez de oriunde si sa pot calatori. De asemenea, mi-am dat seama ca nu tot ce faceam ma reprezenta, cu alte cuvinte, zonele in care puteam sa ofer valoare nu erau bine... mai mult
Luni, 03 Decembrie 2012, ora 12:23
Dragos Roua, antreprenor, blogger si membru fondator al fundatiei VentureConnect, vorbeste despre diferenta dintre un business online si unul traditional, despre provocari, esecuri si nevoia de a invata din greseli, pentru a face fata in lumea afacerilor.
Pentru a transforma pasiunea pentru afaceri in meserie, ai nevoie de ambitie, curiozitate si dorinta de a invata din esecuri. Mai mult decat atat, orice antreprenor are mult de invatat din spectacolele de improvizatie, sustine Dragos Roua, intr-un interviu acrodat Business24.
Incapatanarea l-a ajutat sa treaca peste momentele dificile, prezente in viata unui antreprenor, spune Dragos Roua, recunoscand, insa, ca nu are conceptul de timp liber: "Fac ce imi place, asa ca tot timpul meu este liber".
Va prezentati ca un sustinator al dezvoltarii personale, blogger, visator, o persoana care isi asuma riscuri. Care sunt, totusi, caracteristicile care v-au adus succesul de care va bucurati in ziua de azi?
In primul rand, nu cred ca e vorba de succes, ci mai degraba de o anume popularitate, care, sincer sa fiu, nu-mi e intotdeauna confortabila. Am avut succese personale mult mai mari, atunci cand nu dadeam atatea interviuri.
Dar, ca sa raspund la intrebare, cred ca doua trasaturi ma caracterizeaza in mod deosebit: o curiozitate aproape patologica si incapatanarea. Curiozitatea m-a impins sa explorez, sa caut metode noi de a crea valoare si de a genera venituri. Iar incapatanarea m-a ajutat sa trec peste momentele... mai mult
Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 00:00
La inceput, i se spunea "eDragonu". Dragos Roua a devenit, pe rand, antreprenor online in serie de succes, blogger si evanghelist al dezvoltarii personale, dar mai mult decat atat atat, un mentor. Se descrie ca fiind un cetatean al lumii, dar recunoaste valoarea rezervorului de talent numit Romania. "Am facut afaceri timp de zece ani in Romania si as fi un cabotin daca nu as recunoaste ca primul milion l-am facut aici", a declarat Dragos Roua, intr-un interviu luat de Claudiu Gamulescu pentru Bloombiz.ro. Cat de important este pentru un site sa aiba versiune mobila ?
Sincer sa fiu, nu consum "site-uri" pe smartphone, dar consum foarte multe bloguri.
Cred ca daca un blog nu are versiune mobila pierde o felie importanta de audienta.
Traim intr-o lume care se misca extrem de repede si viteza de reactie la mesajele pe care le emiti, ca si creator de continut online, e fundamentala.
Daca nu reusesti sa iti expui mesajul si la o audienta "mobila", pierzi foarte multe potentiale reactii.
Crezi in marketing-ul mobil si care crezi ca sunt limitarile pentru acesta? Romania unde s-ar situa aici ca si actori, atat consumatori cat si clienti ?
Romania e o piata destul de atipica. In primul rind, datorita contextului cultural-istoric: au trecut abia 20 de ani de cand mancam Eugenia si beam Brifcor.
Mai e nevoie de timp pentru a deveni comparabili cu consumatori din alte piete.
In al doilea rand, romanii sunt mari consumatori de media "de scandal".
Cam toata media din Romania e... mai mult
Joi, 12 Mai 2011, ora 12:56