Deputatul USR Iulian Bulai ii cere lui Liviu Dragnea sa il demita pe Serban Nicolae de la sefia grupului senatorilor PSD si ii face plangere la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului dupa ce social-democratul a sustinut ca partizanii anticomunisti din munti au facut rau Romaniei, iar actiunea lor ar fi fost indreptata impotriva intereselor tarii.
Serban Nicolae a facut declaratiile luni, in comisia juridica a Senatului, el afirmand, printre altele, ca incercarea de schimbare a "stapanului sovietic cu stapanul american" nu a fost cu nimic mai buna si ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.
Teoria senatorului PSD a generat ample reactii negative, iar istoricul Dennis Deletant i-a trimis o scrisoare lui Serban Nicolae in care ii atrage atentia acestuia ca "partizanii din munti s-au opus impunerii puterii comuniste in Romania de catre Stalin", in timp ce PCR-ul a fost cel care "la inceput, a tradat interesele tarii in favoarea unor interese straine".
Deputatul USR Iulian Bulai spune ca Serban Nicolae este "un analfabet cultural si un sabotor al memoriei anticomuniste".
"Duminica trecuta am facut o vizita de lucru la Memorialul Rezisentei din Muntii Fagarasului. Astazi la Jilava am intalnit-o pe doamna Ioana Raluca Voicu Arnautoiu, fiica partizanilor Arnautoiu din Muntii Fagarasului. A fost nascuta in munti si a rezistat ca prin minune pana la varsta de doi ani cand parintii dumneaei au fost prinsi.
Sa iti sacrifici pana si... mai mult
Marti, 31 Octombrie 2017, ora 11:26
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a dat replica lui Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, dupa ce acesta s-a aratat vadit nemultumit de opiniile celor care nu au fost de acord cu amendamentele aduse Legii gratierii, prin care se gratiaza fapte de coruptie.
"Vom transa aceasta discutie in partid", a spus Liviu Dragnea, referindu-se la faptul ca Serban Nicolae a catalogat drept "doar o parere personala" faptul ca liderul PSD a spus ca "dezaproba categoric" amendamentele.
Intrebat si daca printre colegii sai se numara si sustinatori ai gratierii coruptilor, Dragnea a raspuns: "Categoric nu".
"O sa discutam despre subiect, despre felul in care unii colegi ai nostri inteleg sa respecte ce am decis in partid. Partidul nu trebuie respectat doar cand esti pe lista pentru alegeri. Pareri personale putem sa avem in baie sau in alte locuri", a mai spus Dragnea.
"Sunt dezamagit ca, desi au fost pozitii publice, cu toate astea sunt unii colegi care considera ca sunt pareri personale. Daca ar fi independenti in Parlament, ar putea avea aceasta opinie, acum nu", a adaugat liderul PSD.
Intrebat cum comenteaza faptul ca fostul premier Victor Ponta i-a cerut demisia, joi, la scurt timp dupa noul vot din Comisia Juridica, Serban Nicolae a raspuns: "Imi pastrez opinia, nu ma tem de nu stiu ce reactii. Este profund toxic sa condamni pe cineva pentru opiniile sale, dar nu ma supar, nu ma bucur. Eu respect dreptul la opinie, chiar si al opiniilor... mai mult
Joi, 04 Mai 2017, ora 15:53
Presedintele Comisiei juridice, Serban Nicolae, a declarat, luni, ca este posibil ca Parlamentul sa renunte la Legea gratierii.
Senatorul a explicat ca aceasta varianta ar fi posibila avand in vedere ca amendamentele propuse de el la proiectul Legii gratierii ar creste numarul condamnatilor eliberati cu aproximativ 1.500, fata de forma legii propuse de Guvern, dintre care 340 ar fi persoane condamnate pentru coruptie, ceea ce tot nu rezolva complet problemele din penitenciare.
"Impactul propunerii, asa cum a facut-o Guvernul, este de aproximativ 1.000 - 1.200 de persoane, care ar iesi din penitenciare. Impactul propunerilor, asa cum le-am facut eu, este undeva la 2.700. (...) Tot n-am rezolva problema intr-o proportie semnificativa. Daca vreti, scadem cei 340 de corupti care vor ramane in penitenciar (...) si atunci vom analiza care este eficienta unei asemenea masuri.
Nu e exclus sa renuntam cu totul la legea gratierii daca ea nu produce niciun fel de impact, nu ajuta in niciun fel societatea sa scape de acea amenda (de la CEDO - n.red.) ", a spus senatorul.
Citeste si Seful ANP: 2.700 de detinuti ar fi gratiati, dintre care 400 de corupti
Serban Nicolae spune ca a avut o discutie cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe aceasta tema, informandu-l ca a solicitat de la Administratia Penitenciarelor date cu privire la numarul persoanelor care ar beneficia de legea gratierii, inclusiv cei condamnati pentru fapte de coruptie, dar si cei care au fost condamnati... mai mult
Luni, 13 Martie 2017, ora 16:41
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca le cere in mod expres colegilor din partid sa voteze impotriva amendamentelor depuse de senatorul social-democrat Serban Nicolae pentru gratierea persoanelor condamnate pentru fapte de coruptie.
Intrebat daca le va cere explicit colegilor din PSD voteze impotriva amendamentelor lui Serban Nicolae, Dragnea a raspuns: "Da, raspunsul e da, e simplu".
Senatorul PSD Serban Nicolae a depus, luni, amendamente la Legea gratierii, aflata in dezbatere in Comisia juridica a Senatului, prin care se gratiaza si fapte de coruptie precum luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.
Ulterior, Dragnea a spus ca nu sustine aceste amendamente.
Reactionand, Serban Nicolae a opinat ca Dragnea a vorbit in nume personal, nu in calitate de lider al partidului cand a spus ca se opune amendamentelor.
Nicolae a afirmat, totodata, ca nu mai e ca pe vremuri, cu "opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit". ...citeste mai departe despre "Dragnea le cere explicit social democratilor sa voteze impotriva amendamentelor lui Serban Nicolae" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Martie 2017, ora 15:59
Lume, lume, asupra PSD s-a pogorat democratia!
Un senator, Serban Nicolae, uns de Liviu Dragnea lider de grup si presedinte de Comisie Juridica, introduce o lista de amendamente la legea gratierii, pentru ca asa il mana pe el constiinta, fara sa se fi consultat cu liderul suprem.
Si cand liderul suprem se opune amendamentului, care doar printr-o coincindenta le foloseste condamnatilor pentru coruptie, senatorul rezista eroic cu vorbe aspre: "A porni de la premiza ca toti trebuie sa avem o opinie publica, asa cum era pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit, mie mi se pare ca este o perioada demult depasita. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales in Parlament, acolo unde se propun dezbateri". Asa ceva!
Iar in fata frondei, el, liderul maxim, zice ca nu are ce-i face pentru ca un senator nu poate fi impiedicat sa aiba initiative.
Si noi trebuie sa credem sceneta asta de doi bani? Sa fim seriosi! Povestea mi se pare cu mult mai simpla si extrem de perversa.
In primul rand, ca sa fie clar, vorbim despre cel mai disciplinat partid din Romania, condus cu mana de fier de Liviu Dragnea. Ca o mostra, ar trebui poate sa stiti ca pesedistii nu si-au ales comisiile in Parlament, ci au fost informati care le e locul. Sau poate va amintiti cum Serban Nicolae si Eugen Nicolicea s-au dat de ceasul mortii sa explice de ce OUG 13 nu poate fi respinsa in Parlament, pentru ca e abrogata si s-au sucit... mai mult
Miercuri, 08 Martie 2017, ora 07:07