Guvernul Dancila a intrat intr-o noua etapa, cea a comei politice. Doua evenimente petrecute in ultimele zile au indicat clar ca nu mai exista o majoritate parlamentara controlata de liderul social-democrat.
Primul eveniment a fost declansat de iesirea publica a lui Kelemen Hunor din data de 20 septembrie, in care a anuntat ca UDMR doreste schimbarea ministrului Educatiei, protestand astfel fata de o ordonanta de guvern data de Valentin Popa, care reglementa modul in care elevii maghiari invata limba romana.
"Articolul introdus de ministrul Educatiei in august, in ordonanta simpla si care da un raspuns la problemele invatarii limbii romane in scolile cu predare in limba materna, a fost un pas gresit, o greseala uriasa, a fost actiunea singulara a ministrului.
Nu exista niciun argument profesional si politic pentru a sustine o astfel de schimbare. Trebuie anulat acest articol si am cerut emiterea unei ordonante de urgenta, nu trebuie sa lasam lucrurile asa.
Ministrul, prin faptul ca s-a suparat, ca s-a gandit la o solutie neprofesionala, a creat o problema politica... In conditiile in care ministrul Educatiei, de doua ori in trei saptamani, a facut gesturi cu care nu am fost de acord si nu am fost consultati, consideram ca va fi imposibil sa colaboram cu ministrul Educatiei si cerem o remaniere din fruntea Ministerului Educatiei", a declarat Kelemen Hunor.
La scurt timp dupa declaratia presedintelui UDMR, ministrul Educatiei, Valentin Popa, este vazut intrand... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2018, ora 17:05
Remus Borza, deputat independent, a declarat in plenul Parlamentului ca indemnizatia de 9.000 de lei pe care parlamentarii o primesc este "decenta".
El mai spune ca alesii nu pot veni "desculti" la serviciu si ca "un demnitar prost platit este vulnerabil la prostie si la coruptie".
" (...) Ce pretentii aveti? Sa venim desculti, sa venim in cioareci, in opinci, in blugi? (...) Este o indemizatie decenta 9.000 de lei. Nu spun ca e mica, nu spun ca e mare. (...) Un demnitar prost platit este vulnerabil la prostie si la coruptie. Haideti sa punem la adapost demnitarii tarii de astfel de tentatii!", a spus Borza.
Deputatul independent a criticat si discursul opozitiei cu privire la majorarea indemnizatiilor alesilor.
"Si alaltaieri, cand am discutat pe motiunea simpla pe munca am vorbit despre ipocrizia si populismul unor colegi. Ce ipocrizie e mai mare decat sa votezi impotriva propriilor indemnizatii si sa te calci pe picioare la casierie ca sa le incasezi?
Nu am vazut niciun semnatar din cei 52 pe motiunea simpla ca s-au legat cu lanturi ca o forma de protest impotriva acestor indemnizatii sau ca au refuzat sa le incaseze, dupa cum nici la USR nu am vazut niciun coleg care sa dea o declaratie la casierie prin Secretariatul general, ca refuza incasarea indemnizatiei", a mai spus Borza.
Deputatul PNL Pavel Popescu a cerut un drept la replica, precizand ca a donat pentru un an banii primiti in urma majorarii salariale.
"Nu suntem demni de banii pe care ii... mai mult
Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:06
Cred ca presedintele PSD si-a facut gresit calculele. El a vrut sa-l inlature rapid pe Sorin Grindeanu si sa-si consolideze pozitia in partid, numind-o probabil pe Carmen Dan in pozitia de premier, o persoana supusa pana in panzele albe.
Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Dragnea a dorit indepartarea lui Grindeanu din cauza faptului ca acesta nu a dorit sa-l scape de procesul de coruptie in curs prin stabilirea unui prag al infractiunii de abuz in serviciu folosind o ordonanta de urgenta.
Prim-ministrul probabil s-a temut de reactia opiniei publice mai mult decat de reactia lui Liviu Dragnea si a ales sa reziste.
Presedintele PSD l-a subestimat pe Sorin Grindeanu. A fost sigur ca acesta va ceda in momentul in care toti ministrii din Cabinet isi vor depune demisiile. Fara echipa, nu avea cum sa conduca si pleca.
Liviu Dragnea nu s-a asteptat niciun moment ca Victor Ponta sa intre in joc.
Faptul ca nu s-a gandit la o astfel de posibilitate arata ca atentia lui e adormita, crezandu-se stapan absolut, neglijindu-si inamicii.
Probabil, a fost convins ca Victor Ponta e orgolios si nu-si va calca pe mandrie acceptand un post de secretar general al Guvernului, dupa ce a detinut vreme de mai bine de trei ani pozitia de prim-ministru.
In opinia mea, insa, Ponta il uraste atat de mult si atat de sincer pe Liviu Dragnea incat a intrat rapid in joc.
Aproape ca nu mai conteaza rezultatul votului motiunii, autoritatea lui Liviu Dragnea in... mai mult
Luni, 19 Iunie 2017, ora 20:46
Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca parlamentarii ar putea respinge ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor, ca reactie la faptul ca multi dintre beneficiari, inclusiv premierul Victor Ponta, au decis sa doneze diferenta de salariu.
"Am vazut atitudini, luari de pozitie, exprimari cu privire la aceasta ordonanta. Am vazut si un consilier sau fost consilier care spunea ca Guvernul ar vrea sa retraga, dar nu e lasat de partid. De asemenea, constat ca nu mai sustine nimeni din cei care au promovat", a declarat Dragnea, joi, intr-o conferinta de presa de la sediul PSD,
Acesta a subliniat ca a vazut ca ministrii renunta la diferenta de salariu si o doneaza.
"Daca tot o plimba de la unul la altul si nu o mai asuma nimeni, o rezolvam noi in Parlament si o sa propunem respingerea ei (ordonantei de urgenta - n.red.). Ca sa inchidem acest subiect, daca niciun beneficiar nu vrea sa o mai foloseasca, n-are rost...", a mai spus presedintele interimar al ...citeste mai departe despre "Dragnea, suparat pe cei care-si doneaza diferenta de salariu: Propunem respingerea ordonantei" pe Ziare.com mai mult
Joi, 30 Iulie 2015, ora 15:09