Compania farmaceutica americana Moderna va percepe guvernelor un pret cuprins intre 25 si 37 de dolari pentru o doza din vaccinul anti-COVID-19, in functie de cantitatea comandata, a declarat sambata directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru saptamanalul german Welt am Sonntag, transmite Reuters.
"In concluzie, vaccinul nostru costa aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al carui pret este cuprins intre 10 si 50 de dolari", a precizat CEO-ul de la Moderna.
La inceputul acestei saptamani, un oficial european implicat in discutiile cu producatorii de vaccinuri a spus ca Executivul comunitar ar dori sa ajunga la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul sau la un pret mai mic de 25 de dolari pentru o doza.
"Nu am semnat nimic inca, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeana. Vrem sa furnizam vaccinuri Europei si suntem implicati in discutii constructive", a spus Stephane Bancel, adaugand ca este o "chestiune de zile" pana cand contractul va fi gata.
Moderna sustine ca vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienta de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producator de vaccinuri care anunta rezultate peste asteptari, dupa Pfizer si partenerul sau BioNTech.
Joi, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus ca Uniunea Europeana ar putea da unda verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna si... mai mult
Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 12:18
Guvernul american va plati pana la 1,19 miliararde de dolari companiei Eli Lilly, pentru asigurarea a aproape 1 milion de doze din tratamentul cu anticorpi al acesteia pentru Covid-19, un medicament similar cu tratamentul primit de presedintele Donald Trump, transmite Reuters.
Eli Lilly va incepe sa livreze 300.000 de doze din aceste tratament, pentru care va primi 375 de milioane de dolari, in doua luni de la primirea autorizatiei pentru utilizarea de urgenta din partea autoritatii de reglementare in sectorul sanatatii, a anuntat compania.
Ulterior, guvernul va avea optiunea de a cumpara un numar suplimentar de 650.000 de fiole, pentru 812,5 milioane de dolari, a afirmat Departamentul pentru Sanatate si Servicii Umane.
Pretul pe doza este de 1.250 de dolari, potrivit contractului, dar fiolele achizitionate de guvern vor fi distribuite gratuit populatiei.
Statele Unite au semnat acorduri si cu companiile AstraZeneca si Regeneron Pharmaceuticals pentru terapile lor cu anticorpi, in cadrul programului Operation Warp Speed al administratiei Trump.
Acordul cu Regeneron acopera costul productiei, in timp ce acordul cu AstraZeneca include sustinerea fabricarii tratamentului.
In timp ce vaccinurile sunt considerate esentiale pentru oprirea pandemiei, guvernele cauta tot mai intens tratamente eficace pentru a incetini raspandirea virusului si reluarea activitatilor economice. ...citeste mai departe despre "Guvernul SUA va plati pana la 1,19 miliarde de dolari... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 07:51
Companiile farmaceutice Sanofi si GSK au anuntat miercuri, 28 octombrie, ca vor pune 200 de milioane de doze de vaccin impotriva coronavirusului la dispozitia programului international COVAX, lansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru a asigura accesul echitabil la viitoarele vaccinuri, transmite AFP.
Intr-un comunicat comun, firma franceza si cea britanica au anuntat ca au semnat o declaratie de intentie cu Gavi, administratorul juridic al mecanismului international de achizitii, 'cu scopul de a garanta ca fiecare tara participanta are acces just si echitabil la eventuale vaccinuri impotriva COVID-19'.
Vaccinul pe baza de proteine recombinante, cu aditivi, dezvoltat in parteneriat de Sanofi si GSK va fi disponibil cu conditia sa fie aprobat de autoritatile de reglementare si sa se incheie contractele aferente. Produsul este testat clinic din septembrie pe 440 de subiecti umani, iar primele rezultate sunt asteptate la inceputul lui decembrie, urmand ca principalul pilon al fazei a treia de testare sa inceapa inainte de sfarsitul anului.
Daca datele testelor respective vor fi suficient de concludente pentru depunerea unei cereri de omologare, aceasta va ajunge la autoritatile sanitare in primul semestru din 2021, precizeaza cele doua firme.
'Angajamentul pe care ni-l luam azi ne da tuturor sanse mai mari de a controla epidemia', a subliniat Thomas Triomphe, vicepresedinte executiv al Sanofi Pasteur, citat in comunicat. La randul sau, presedintele GSK... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 10:39
Doza de Vanzari este prima emisiune live interactiva din Romania oferita pentru educatia in activitatea de vanzari online si offline.
"Cu ajutorul experientelor directe din emisiune ale publicului si a profesionistilor din domeniu, vom parcurge pasii procesului modern de vanzare si vom afla tehnici dovedite prin care sa ne imbunatatim abilitatile de vanzare si convingere, pentru a deveni vanzatori eficienti.
Vom invata cum sa construim relatii cu prospectii, sa ascultam si sa adresam intrebari pentru a afla nevoile acestora si sa finalizam vanzarea", anunta producatorii emisiunii Doza de Vanzari.
"Oamenilor le place sa cumpere! Nu sa le vinzi! Pe masura ce consumatorul modern invata cum sa respinga vanzarile si sa-si efectueze singur cumparaturile online, metodele si tehnicile de vanzare, fundamentate in decenii de studii, trebuie adaptate la era digitala si perioada de criza pe care o traversam", se mai arata in comunicatul emis de catre producatorii emisiunii.
Specialistii care vor participa in emisiune sunt traineri, experti si antreprenori cu o experienta mai mare de 10 ani in domeniul vanzarilor care sunt dispusi sa ofere suport si know how, pentru a sustine comunitatea locala.
Expertii care vor participa in seria de emisiuni sunt: Bogdan Comanescu | GM Accelera peste 28 de ani de experienta nationala si internationala in marketing, vanzari si dezvoltare comerciala si Andrei Dunuta, Fondator Speakings, unde a antrenat peste 2.000 de speakeri pentru... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 22:32
Ministrul demis al Sanatatii, Victor Costache, a declarat marti ca a fost demarata achizitia pentru noi doze de vaccin impotriva gripei sezoniere, in contextul in care cele 1,6 milioane de doze comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, in totalitate, pentru imunizarea populatiei, noile vaccinuri urmand sa fie disponibile in doua-trei saptamani.
"S-au distribuit toate cele aproape 1,6 milioane de doze de vaccin antigripal si rezultatele s-au vazut: rata de decese este de trei ori mai mica fata de anul anterior. (Pana - n.red.) astazi au fost inregistrate 39 de decese, iar ultimele au fost numai in cazul pacientilor varstnici, cu multiple comorbiditati.
(...) S-a demarat o achizitie suplimentara (de vaccinuri antigripale - n.red.), avem un contract-cadru de achizitie si, probabil, in doua-trei saptamani vom avea doze suplimentare", a spus Victor Costache la B1 TV.
Potrivit acestuia, campania de vaccinare impotriva gripei din acest an poate fi catalogata ca un succes, chiar daca aceasta ar fi inceput mai tarziu si cu probleme legate de distributie.
Ministrul Sanatatii a precizat ca anul acesta procedurile pentru achizitia vaccinurilor antigripale vor incepe in luna martie, pentru a fi evitate "greselile din anii anteriori".
"Anul acesta, in premiera, procedurile vor fi demarate in martie si in 2020-2021 nu va mai exista o criza a vaccinurilor, va putem asigura", a sustinut Costache.
Ministrul a reiterat aceste idei in timpul audierii de... mai mult
Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 11:21
Asociatia Alucro anunta deschiderea unei noi editii a Can Art&Design Festival, un concurs prin care incurajeaza publicul din Romania sa foloseasca dozele din aluminiu pentru a da nastere unor obiecte de arta sau structuri de mari dimensiuni.
Scopul concursului este de a-i ajuta pe oameni sa constientizeze importanta acestui material reciclabil in proportie de 100% si care se poate intoarce inapoi in raft in doar 60 de zile, daca este valorificat.
Folosite in scop artistic, dozele din aluminiu pot ajuta la crearea unor obiecte decorative sau obiecte cu functionalitate practica (lampi, ceasuri etc).
Editia organizata in perioada februarie - mai 2020 se adreseaza cu precadere studentilor la facultati de design si tinerilor creativi, pasionati de arta sau care vor sa isi dezvolte abilitatile de creatie.
Tema concursului este realizarea unui tablou in care principalul material folosit sa fie doza din aluminiu, in toate formele si culorile ei.
Participantii au libertatea de a alege una dintre tehnicile de lucru deja cunoscute - mozaic, metaloplastie sau pot dezvolta propria metoda prin care dozele din aluminiu ne vor ajuta sa vedem interpretari ale unor portrete celebre, peisaje, monumente sau orice obiect care ofera inspiratie.
Participantii pot alege limitele in care isi vor incadra lucrarea, in functie de care vor fi acordate si premiile.
Cele mai bune trei lucrari incadrate in dimensiunile 50x70 cm - 100x200 cm vor fi recompesnate cu cate un premiu de... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 12:33
Oamenii care practica sporturi extreme sunt fascinanti, oamenii care isi risca viata in jobul de zi cu zi sunt demni de tot respectul, iar cei care isi asuma cele mai mari riscuri financiare cand iau decizii pentru afacerea lor au cele mai mari sanse de a atinge succesul.
Toate acestea tin de instinctul de conservare, un mecanism ce functioneaza diferit pentru fiecare om si care ne defineste, pana la urma.
Si totusi, cand prea mult este prea mult? Sau, oare de ce unii dintre noi nu indraznim sa ne asumam nici cele mai mici riscuri? Unde e normalitatea?
Instinctul de conservare exagerat poate avea la baza o stare anxioasa, o depresie, o tulburare paranoida, sau o tulburare obsesiv-compulsiva.
Cum de altfel, in spatele unei nepasari, se poate afla o tulburare de personalitate psihopata sau o tulburare narcisica.
Ce inseamna sa fii o persoana echilibrata, in privinta instinctului de conservare?
Orice persoana trebuie sa tina cont de faptul ca, dincolo de afectiunile psihice ce pot exacerba sau inhiba instinctul de conservare, putem spune ca, un om echilibrat este acela la care acest instinct se manifesta ca un mecanism de aparare adaptativ.
Asta inseamna ca trebuie sa ne raportam la situatiile de viata intalnite, incercand sa gasim rezolutiile ce ne pot ajuta cel mai mult, cu cel mai putin efort.
Altfel, anumite probleme de viata pot duce la dezechilibre mai mari sau mai mici, ale instinctului de conservare. Acestea pot fi:
decesul cuiva... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 16:05
Producatorul american de bauturi racoritoare PepsiCo Inc. va testa imbutelierea marcii sale de apa Aquafina in doze de aluminiu, pe fondul reactiilor negative fata de plastic, transmite Bloomberg.
PepsiCo a precizat joi ca va incepe sa vanda apa Aquafina in doze de aluminiu in cursul anului urmator, oferindu-le partenerilor de tip stadioane si restaurante. Compania va testa acelasi produs si in unele locatii de vanzare cu amanuntul.
Daca noua forma de ambalare se va dovedi populara in randul clientilor, ar fi una din cele mai importante cazuri de companii care au renuntat la plastic. Aquafina este una din cele mai populare marci de apa din SUA, alaturi de marca Dasani de la Coca-Cola Co., si a devenit sinonima cu sirurile de sticle de plastic care s-au aflat pe rafturile supermarketurilor timp de mai multe decenii.
In general, dozele de aluminiu contin mai mult material reciclat decat sticlele de plastic iar consumatorii sunt mai inclinati sa recicleze dozele de aluminiu. In plus, este mai putin probabil ca aceste cutii de aluminiu sa ajunga sa pluteasca in ocean.
In paralel, PepsiCo va inceta sa mai vanda apa gazoasa Bubly in sticle de plastic si de asemenea, la finele lui 2020, sticla de plastic pentru marca sa de apa premium LIFEWTR va fi produsa in intregime din plastic reciclat in SUA.
Grupul american PepsiCo estimeaza ca toate aceste masuri vor elimina peste 8.000 de tone de plastic.
In Romania, Pepsi este reprezentata de Pepsi Americas, care a... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 10:19
Ministerul Sanatatii a anuntat sambata ca a inceput procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel incat sa fie asigurat necesarul de doze la nivel national pentru imunizarea copiilor.
Dozele de vaccin impotriva rujeolei au fost deja blocate in depozite si a inceput distributia vaccinului tetravalent si hexavalent in tara, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, remis sambata AGERPRES.
Potrivit acestuia, masura luata de Ministerul Sanatatii este justificata din motive de sanatate publica.
"In acest sens, Ministerul Sanatatii a demarat procedurile de notificare a Comisiei Europene, acest pas fiind necesar deoarece limitarea exporturilor poate fi considerata o ingradire a liberei circulatii a marfurilor in spatiul Uniunii Europene. Masura luata acum de Ministerul Sanatatii este justificata din motive de sanatate publica. In paralel, Ministerul Sanatatii a solicitat Agentiei Nationale a Medicamentului sa notifice distribuitorii de medicamente in legatura cu aceasta decizie, iar dozele de vaccin impotriva rujeolei au fost deja blocate in depozite", se mentioneaza in comunicat.
Ministerul Sanatatii a finalizat procedurile pentru achizitionarea vaccinului tetravalent si hexavalent si a inceput distributia lor in tara. De asemenea, este in curs de finalizare procedura de achizitie de urgenta a vaccinului impotriva rujeolei, urmand sa fie achizitionate 109.000 de doze.
"Legea vaccinarii, care este acum in dezbatere... mai mult
Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 17:50