Tribunalul Bucuresti a dispus marti achitarea lui Gregor Aufhauser, directorul general al Societatii Companiilor Hoteliere Grand SRL (SCHG), care administreaza Hotelul Marriott, si a directorului financiar al societatii, Kathrin Brettschneider, ambii cetateni austrieci, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata.
Judecatorii au achitat si Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, trimisa in judecata de procurori pentru evaziune fiscala, fiind respinsa, ca neintemeiata, actiunea civila exercitata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
Hotararea instantei vine dupa patru ani de proces, dosarul fiind trimis de procurori la Tribunalul Bucuresti in octombrie 2016.
Gregor Aufhauser si Kathrin Brettschneider sunt acuzati de procurori de o evaziune fiscala de 4 milioane lei, prin inregistrarea unei operatiuni nereale in documentele de evidenta contabila si in situatiile financiare anuale.
"In perioada 2008 - 2015, inculpatii Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, Gregor Aufhauser - in calitate de presedinte al consiliului de administratie si Kathrin Brettschneider - in calitate de membru in consiliul de administratie si director executiv financiar au inregistrat in documentele de evidenta contabila si in situatiile financiare anuale, in mod repetat, o operatiune nereala, si anume aceea ca este garantat de stat contractul... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 12:32
PSD il propune ca ministru delegat pentru Mediul de Afaceri pe Radu Oprea, care este trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani.
Ionel Arsene, seful CJ Neamt si el vizat de DNA, sustine ca nu stia ca Oprea are probleme penale, dar asta nu reprezinta un punct slab al noului Guvern.
"Nu stiu de problema lui. Trebuie sa judecam oamenii dupa ce pot sa faca. Eu am probleme nefericite, asta nu inseamna ca sunt vinovat", a adaugat Arsene.
Nici partenerul PSD din coalitia de guvernare, seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, nu stia despre dosarul lui Oprea:
"Imi dati o informatie in premiera. Nu stiu, nu cunosc aceasta informatie. Insa, in frenezia care a cuprins in ultimii ani parchetele, aproape ca nu exista om politic fara un dosar pe cap", a sustinut Tariceanu, el insusi trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa.
Liderul ALDE a adaugat ca trebuie sa functioneze prezumtia de nevinovatie, pentru ca au existat persoane arestate luni de zile, care ulterior au fost achitate de instanta.
Radu Oprea este senator PSD de Prahova. A fost trimis in judecata de Parchetul General, la inceputul anului 2016, pentru evaziune fiscala si spalare de bani.
Iata lista de ministri anuntata oficial vineri de premierul desemnat Viorica Dancila, pe care se mai regasesc alte doue nume, vizate de DNA, Rovana Plumb si Viorel Ilie, pentru care anchetele au fost blocate de colegii din Parlament.
Iata si filmul zilei deciziilor de la PSD ...citeste mai... mai mult
Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 16:42
Politistii fac perchezitii, joi, la mai multe adrese din Bucuresti si judetul Ilfov, inclusiv la sediul companiei Energy Holding, intr-un dosar de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Prejudiciul adus bugetului de stat este de jumatate de milion de euro.
Actiunea e coordonata de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei din Sectorul 1 al Capitalei.
Oamenii legii vor ridica documente financiar-contabile si inscrisuri de la sediul social al unor societati comerciale si de la domiciliile mai multor persoane suspectate in cauza.
Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, printre firmele perchezitionate se numara si Energy Holding.
Din cercetarile efectuate pana in prezent de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), a rezultat faptul ca, in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale au fost incheiate ...citeste mai departe despre "Perchezitii la Energy Holding: Dosar cu prejudiciu de jumatate de milion de euro" pe Ziare.com mai mult
Joi, 04 August 2016, ora 10:38
Adrian Sarbu, fostul patron al grupului Mediafax, a fost trimis in judecata, vineri, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru evaziune fiscala, instigare la evaziune fiscala, instigare la delapidare si spalare de bani, intr-un dosar in care prejudiciul total se ridica la circa 14 milioane de euro.
In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata SC MEDIAFAX GROUP SA, societate aflata in insolventa, precum si o serie de fosti administratori sau directori din cadrul grupului, acuzati de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.
De asemenea, Gheorghe Gradinaru, director general in cadrul SC Teleferic Prahova SA, a fost trimis in judecata pentru delapidare si spalare de bani, iar avocatii Liana Petrovici si Dragos Chis pentru spalare de bani sau complicitate la evaziune fiscala.
In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca "in perioada 2006 - 2014, in cadrul societatilor din ...citeste mai departe despre "Adrian Sarbu, trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 11:50
Mai multi patroni ai unor firme care au contracte cu autoritatile din Prahova au fost pusi sub urmarire penala pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, in care fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu este arestat.
Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au inceput urmarirea penala fata de sase persoane, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, potrivit unui comunicat dat publicitatii, miercuri seara, de institutie.
Conform sursei citate, cei sase sunt: Ionescu Dragos Ioan, Onea Nicolae, Tarinda Marian Raducu, Soare Gheorghe, Tarinda Andrei Costin si Musat Costin Gabriel, ei fiind acuzati ca, in perioada 2010 - 2013 au desfasurat operatiuni comerciale nereale cu societati de tip fantoma, operatiuni pe care le-au inregistrat in contabilitatea societatilor pe care le administreaza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.
Sase persoane urmarite penal in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro
Reprezentanti ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au declarat ca toti cei sase sunt urmariti penal in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, in care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG), Marcel Pavaleanu, a fost arestat preventiv anul trecut, alaturi de alte sase persoane. In acelasi dosar sunt cercetate sau urmarite penal peste 130 de firme, printre acestea... mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 09:11
Patronii unor firme care aveau contracte cu autoritatile din Prahova au fost pusi sub urmarire penala in cazul dosarului de evaziune fiscala de 35 de milioane de euro. In acelasi dosar, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Pavaleanu este arestat.
Astfel, sase persoane sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa dat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, citat de Mediafax.
RMGC, urmarita penal pentru evaziune - un procuror vine cu detalii
Cei sase inculpati sunt Ionescu Dragos Ioan, Onea ...citeste mai departe despre "Cad capete in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro: Alti urmariti penal" pe Ziare.com mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 08:11
Omul de afaceri Justin Paraschiv, acuzat de evaziune de peste 10 milioane de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie definitiva luata vineri seara de instanta suprema, care a admis recursul DNA fata de hotararea prin care acesta primise interdictie de a parasi tara.
Paraschiv este acuzat de initiere, constituire sau aderare la un grup infractional organizat, firmele sale aducand bugetului de stat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.
In acelasi dosar, in care prejudiciul total este estimat de procurorii anticoruptie la peste 70 de milioane de euro, instanta suprema a mai decis, tot vineri, inlocuirea interdictiei cu masura arestului preventiv si in cazul lui Orlando Emil Daher, Ali A. Ali, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Andrei Viorel Mardare si Mihai Razvan Tiganila.
Miercuri, dupa judecarea altor recursuri fata de masurile preventive decise anterior, instanta suprema a decis, definitiv, mentinerea in arest a 14 persoane, printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul gruparii evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, si functionarul ANAF Antonio Burlacu.
Ceilalti 10 pentru care s-a decis miercuri mentinerea arestului preventiv sunt varul liderului gruparii, Masri Mahmoud Mohamed, Abdul Mounim Al Zaid, Vasile Corbu, Georgian Radulescu, Sorin Cristian Stefan, Rami Ghaziri, El Khoury Elias, El Khoury Charbel, Adrian Saracutu si Adriana Ezer.
Alte opt persoane din... mai mult
Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 11:45
Un numar de 16 persoane din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro, printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul gruparii evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, si functionarul ANAF Antonio Burlacu au fost arestati preventiv. Liderul gruparii si trei membri ai acesteia sunt cercetati, pentru fapte similare, intr-un dosar deschis de DNA Ploiesti.
Ceilalti 14 arestati in acest dosar sunt varul liderului gruparii, Masri Mahmoud Mohamed, Razvan Adrian Lungu, Abdul Mounim Al Zaid, Vasile Corbu, Georgian Radulescu, Florin Danila, Sorin Cristian Stefan, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed, Rami Ghaziri, El Khoury Elias, El Khoury Charbel si Adrian Saracutu.
Arestarea preventiva a fost decisa, marti si miercuri,
Arestarea preventiva a fost decisa, marti si miercuri, de instanta suprema, care a judecat in trei loturi propunerile in acest sens formulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Instanta suprema a decis, in cazul altor 12 persoane din dosar, masura interzicerii de a parasi tara timp de 30 de zile. Cele 12 persoane sunt Camelia Sora, Georgeta Neagu, Petra Gherbezan, Ali A. Ali, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Orlando Emil Daher, Mouhamed Kouli, Omar Hamid, Chraif Ali, Andrei Viorel Mardare, Zayed Husein si Mihail Razvan Tiganila.
Potrivt DNA, pentru recuperarea prejudiciului constatat in acest caz, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor detinute in conturile bancare de... mai mult
Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 19:10
Procurorul Angela Eugenia Nicolae, de la Parchetul instantei supreme, si fiul acesteia, Daniel Nicolae, au fost retinuti, luni seara, in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, fiind acuzati de trafic de influenta, respectiv complicitate la aceasta infractiune.
Astfel, arata DNA, in perioada 2012-2013, Angela Eugenia Nicolae a pretins si primit de la invinuiti, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei.
Un numar de 27 de persoane au fost retinute, pana in prezent, si alte cateva au interdictia de a parasi tara in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au declarat, marti, pentru Agerpres, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, printre persoanele retinute se afla si liderul gruparii, un om de afaceri, cetatean strain.
Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe (altele decat PHARE) din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), este cercetata pentru doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata, se precizeaza intr-un comunicat de luni seara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Potrivit anchetatorilor, in perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, cu acordul, sustinerea si implicarea mamei sale, a cerut, in numeroase randuri, si a primit diferite sume de bani de la doi... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 07:29