Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri, 20 noiembrie, la Bacau, ca autostrada de centura a orasului va fi data in folosinta in cateva zile si a felicitat constructorul, firma condusa de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, pentru ca a reusit finalizarea lucrarilor cu un an inainte de termen.
"Am tinut sa vedem stadiul lucrarilor de pe autostrada de centura a municipiului Bacau. Este un proiect asteptat de mult timp de bacauani si iata ca este aproape de finalizare si va reusi sa scoata tot traficul greu si traficul de tranzit din Bacau si va creste viteza de tranzitare a Bacaului. Il felicit pe constructor, o mobilizare exemplara. Desi termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat ca poate sa o dea in trafic intre 27 noiembrie si 3 decembrie, in functie de conditiile meteorologice", a precizat Orban.
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a subliniat ca, odata finalizata centura ocolitoare a municipiului Bacau, vor fi dati in folosinta si primii 16 kilometri la profil de autostrada din zona de nord-est.
"Suntem bucurosi sa auzim astazi aceasta veste, in drum spre Suceava, unde vom da in trafic un obiectiv important pentru judetul Suceava, pentru orasul Radauti. Ma refer la varianta ocolitoare a orasului Radauti, unde, impreuna cu acelasi antreprenor serios, reusim, tot inainte de termen, sa dam in trafic acel obiectiv. Asa cum bine stiti, la inceputul lunii septembrie am reusit sa dam in trafic... mai mult
Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 11:09
Curtea de Apel Bucuresti obliga Compania de Drumuri sa anuleze contractul semnat in luna septembrie cu firma omului de afaceri Dorinel Umbrarescu pentru constructia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti.
"Dupa castigarea tronsoanelor 3 si 4 Slatina-Pitesti de catre UMB in iunie, o serie de competitori de la licitatie au depus contestatii. Acestea au fost respinse in prima instanta de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Compania de Drumuri nu a mai asteptat deciziile definitive de la Curtea de Apel si a semnat cele 2 contracte de proiectare si executie cu UMB", scrie Asociatia Pro Infrastructura (API) pe Facebook.
Saptamana trecuta a venit decizia definitiva pentru tronsonul 3, mentinand UMB, firma lui Dorinel Umbrarescu, pe pozitie. Curtea de Apel a judecat diferit pe tronsonul 4, anuland contractul semnat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu UMB si obligand Compania de Drumuri sa reevalueze oferta UMB, precum si ofertele celorlalti competitori implicati in contestatii.
Oferta a fost evaluata in privinta cifrei de afaceri, a capacitatii economice, a experientei similare in proiectare, a pretului neobisnuit de scazut pentru organizarea de santier, a punctajului pentru personalul aferent proiectarii sau pentru perioada de garantie suplimentara.
Pro Infrastructura spune ca proiectarea tronsonului 4 nu va putea fi gata in primavara anului urmator.
"In urma acestei decizii este greu de... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 11:15
Lucrarile la autostrazile din Romania si centurile oraselor sunt realizate de companii romanesti, italiene, turcesti si austriece. In topul clasamentului firmelor executante este familia omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, care are in prezent cele mai multe contracte cu statul pentru infrastructura rutiera.
Contractele in constructii ale familiei lui Dorinel Umbrarescu
Cele trei firme detinute de familia Umbrarescu au in derulare sapte contracte de infrastructura rutiera in Romania: variante ocolitoare si mult asteptate loturi de autostrada. In total, companiile romanesti ar trebui sa livreze in urmatorii ani drumuri in valoare de 5,2 miliarde de lei.
Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade, firmele detinute de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, cunoscut ca unul dintre "regii asfaltului", a castigat contractul pentru varianta ocolitoare a orasului Bacau, in lungime de 30,8 kilometri, pentru suma de 668,3 milioane de lei. Lucrarile sunt gata in procent de 75%, iar soferii ar putea circula pe primul segment din autostrada Moldovei mult mai repede decat era estimat in contract, in primele luni din 2022.
Cele trei firme detinute de familia Umbrarescu, SA&PE Construct, Spedition UMB si Tehnostrade, au obtinut contractul pentru cei 4,5 kilometri ai lotului 4 din sectorul de nord a Centurii Capitalei, pentru suma de 312,6 milioane de lei. Lucrarile trebuie sa fie gata in 2023.
Aceeasi asociere a castigat lucrarile pentru sectiunea Zimbor - Poarta Salajului, parte... mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 00:01
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a dus joi dupa-amiaza pe santierele Centurii Bacaului, sustinand ca vrea sa se asigure ca acolo chiar se lucreaza in ritm sustinut, asa cum i s-a comunicat. Iata ce a gasit ministrul pe santiere.
Pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor a aparut, joi, inca de la orele pranzului, o postare care anunta ca Bode urmeaza sa ajunga, in scurt timp, pe Centura Bacaului, unde se construiesc primii kilometri de autostrada din Moldova.
Postarea cuprindea si o sinteza a datelor privind santierele. Anume: traseul pe care se construieste, modul in care sunt impartite santierele, costul lucrarilor, dar si maniera aleasa pentru finantarea soselei.
Centura Bacaului va avea aproape 31 de kilometri. Iar pentru a putea fi construita mai usor, a fost impartita in 3 tronsoane. Din tot acest traseu de 31 de kilometri, doar 16,3 kilometri (parte din tronsonul 1) vor fi de autostrada. Si asta, doar pentru ca in acel sector, Centura Bacaului se va suprapune pe traseul (existent doar pe hartie, momentan - n.red.) al Autostrazii A7, Ploiesti - Bacau - Siret.
Tot in postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Transportului este trecut stadiul realizarii lucrarilor: 47,5%. Cu alte cuvinte, s-a facut deja aproape jumatate din ce ar fi nevoie, la centura orasului.
"Am dorit sa parcurg tot acest amplasament, din dorinta de a ma asigura ca lucrurile sunt asa cum mi-au fost prezentate. Aici, la centura Bacaului, lucrarile au un... mai mult
Vineri, 06 Martie 2020, ora 09:42
Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), cea mai recenta institutie de credit de pe piata autohtona controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, este cea de-a doua banca cu capital majoritar privat romanesc care apare pe piata de la inceputul crizei.
Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu si-a prezentat la inceputul saptamanii planurile sale si ale managementului cu cea mai noua banca din sistemul bancar roman, Banca Romaneasca pentru Credit si Investitii (BRCI).
"Imi doresc o banca care sa vina in sprijinul investitorilor, in special autohtoni. Daca si multinationalele vor dori, sunt bineveniti. Imi doresc o banca in care depunatorii sa aiba siguranta 100% ca nu vor pierde banii (...) Doresc ca aceia care investesc sa fie respectati si in primul rand sa fie serviti foarte rapid, sa primeasca un raspuns, da sau nu, intr-o saptamana, maxim 10 zile, si nu in trei luni. As vrea sa avem o banca suficient de buna sa usureze munca firmelor private", a declarat Dorin Umbrarescu, cunoscut pentru afacerile cu statul la constructia de sosele.
La randul sau, directorul general al bancii, Marinel Burduja, a declarat ca BRCI nu va fi o banca universala, ci de nisa, cu 75-80% din activitatea de creditare dedicata persoanelor juridice, inclusiv liber profesionisti, iar 20-25% o zona de retail atent selectionata, cu accent pe private banking.
"Vrem sa aducem in piata o noua atitudine fata de client. Ca sa te diferentiezi de competitie trebuie sa aduci ceva deosebit.... mai mult
Marti, 11 Februarie 2014, ora 09:35
Grupul bancar elen Piraeus Bank a anuntat miercuri ca a finalizat vanzarea pachetului sau de 93,27% din actiunile ATE Bank Romania SA catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, dupa ce a primit toate autorizatiile necesare, informeaza un comunicat al bancii.
"Tranzactia a avut loc dupa incheierea, in prealabil, a transferului unei parti din activele si pasivele ATE Bank Romania SA catre Piraeus Bank Romania SA", precizeaza grupul bancar elen.
In luna aprilie a acestui an, Dorinel Umbrarescu a preluat de la Piraeus Bank pachetul de 93,27% pe care il detinea la subsidiara sa ATE Bank Romania pentru suma de 10,3 milioane de euro.
Banca Nationala a Romaniei a aprobat, in luna octombrie, conducerea viitoarei banci rezultate dupa finalizarea tranzactiei. In noua sa formula de actionariat, banca va fi condusa de Marinel Burduja, fostul prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank timp de sapte ani, cel care a si coordonat din partea lui Dorin Umbrarescu tranzactia. De pe pozitia de presedinte executiv, acesta va fi secondat de Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, ex-sef Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, care a lucrat la Raiffeisen Bank si Andrei Popovici, fost la McKinsey.
Infiintata in anul 1990 sub numele Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK SA, aceasta a fost prima banca cu capital mixt din Romania. In anul 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank) a achizitionat majoritatea actiunilor la aceasta entitate pentru ca la finele... mai mult
Joi, 19 Decembrie 2013, ora 08:12
Marinel Burduja este artizanul noii banci romanesti, denumita Banca Romana pentru Credit si Investitii, ce urmeaza a fi constituita dupa cumpararea ATE Bank de catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu.
Consiliul de Administratie al BNR a aprobat joi conducerea viitoarei banci, potrivit directorului Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza. Acesta a precizat ca, dupa finalizarea tranzactiei, BNR va aproba si noua denumire a bancii.
Omul de afaceri Dorin Umbrarescu a semnat un acord in luna aprilie cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank Romania, urmand sa plateasca 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din actiunile institutiei de credit.
Noua banca a lui Umbrarescu porneste cel putin cu un avantaj, acela al liderului cu multa experienta in banking si relatii in mediul de afaceri, reprezentat de Marinel Burduja.
Are "scoala" Bancorex
Burduja este unul dintre cei mai experimentati bancheri de corporate de pe piata locala. Acesta face parte din luna aprilie 2013 din Consiliul de Administratie al Leumi Bank Romania.
El a fost pe o perioada de sapte ani numarul doi dupa Steven van Groningen, ocupand pozitia de prim-vicepresedinte executiv, responsabil cu divizia corporatii in cadrul Raiffaisen Bank.
In 1991 devine directorul bancii de stat Bancorex, sucursala din orasul-natal, Piatra Neamt, apoi vicepresedinte al intregii banci, la Bucuresti, ca in 1996 sa treaca in mediul privat, la Creditanstalt, ABN AMRO.... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 16:35
Dorinel Umbrarescu a castigat, prin intermediul firmelor sale, o licitatie pentru construirea unui tronson de 8,7 kilometri din cadrul Autostrazii Transilvania, in valoare de peste 258,1 miloane de lei.
Durata contractului este de 72 de luni: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni executia si 48 de luni perioada de garantie.
Oferta castigatoare apartine asocierii dintre Spedition UMB SRL si Tehnostrade SRL, au anuntat reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
Autostrada Transilvania trebuia executata in opt ani, dar nu are nici la 10 ani de la primirea avizului o data certa de finalizare.
Initial, proiectul Autostrazii Transilvania a avut un buget de 2,2 miliarde de euro, a inceput in 2004 si a fost incheiat intre statul roman si compania americana Bechtel, care avea termen limita anul 2012.
Din cei 415 km nu au fost executati decat 52 de kilometri. mai mult
Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 14:17
Dorinel Umbrarescu, considerat "regele asfaltului", a primit cel mai mare contract de infrastructura, din partea Ministerului Transporturilor, in valoare de 172,9 milioane de euro, suma ce il plaseaza in fruntea clasamentului proiectelor de infastructura.Umbrarescu a devansat companii straine din domeniul constructiilor, precum FCC Construction, din Spania, Astaldi din Italia, Colas din Franta sau Max Boegl din Germania, precizeaza Ziarul Financiar.Dorinel Umbrarescu detine afaceri de aproape 300 milioane euro in constructii prin intermediul companiilor Spedition UMB si Tehnostrade si este unul dintre principalii castigatori de contracte de infrastructura. De asemenea, proiectul castigat de Umbrarescu anul acesta reprezinta aproximativ 20% din valoarea totala a primelor 11 contracte scoase la licitatie de Ministerul Transporturilor in 2009. In topul proiectelor de infrastructura, Umbrarescu este urmat de firma PA & CO International, detinuta de Costel Casuneanu, SIRD Timisoara, controlata de Ovidiu Tender, Straco Grup si Genesis International, firme controlate de familia Horpos din Capitala.
mai mult
Marti, 15 Decembrie 2009, ora 10:31