Presedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri ca nu a semnat inca un acord comercial cu China deoarece Beijingul nu este dispus "sa-si faca datoria", noteaza AFP.
In cursul unei vizite la o fabrica Apple din apropiere de Austin, in Texas, Donald Trump a declarat in legatura cu acordul comercial partial asteptat cu China: "Nu am vrut sa fac asta pana in prezent pentru ca ei nu-si fac datoria".
El a tinut sa sublinieze ca Beijingul isi doreste mai mult decat Statele Unite sa incheie un acord comercial cu Washingtonul.
Cu o zi inainte, omul de afaceri republican a promis o noua crestere a tarifelor vamale vizand produsele chineze daca nu se va ajunge la niciun acord cu Beijingul.
"Daca nu ajungem la un acord cu China, pur si simplu voi majora si mai mult taxele vamale", a declarat el de la Casa Alba.
China si Statele Unite sunt implicate intr-un razboi comercial de aproape doi ani. Ambele parti au dat asigurari ca s-au facut progrese notabile, iar presedintele Trump a vorbit despre semnarea unui acord de "faza unu" in noiembrie, care nu a fost confirmat.
In cursul vizitei la fabrica de productie a laptopurilor Mac Pro, Donald Trump a fost insotit de CEO-ul grupului Apple, Tim Cook.
Presedintele a dat de inteles ca administratia americana ar putea lua in considerare o scutire de taxe pentru Apple, daca Washingtonul va impune noi taxe vamale asupra marfurilor chineze.
In lipsa unui acord comercial, Statele Unite intentioneaza sa impuna la 15... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 10:48
Presedintele american Donald Trump a comparat practicile comerciale ale Uniunii Europene (UE) cu ale Chinei, intr-un interviu difuzat duminica de Fox News, in care a spus ca "Uniunea Europeana face probabil tot atat de mult rau ca China, doar ca ea este mai mica", relateaza AFP.
Europenii "au facut anul trecut un excedent comercial de 151 de miliarde de dolari (...) Iar pe deasupra noi cheltuim o avere la NATO pentru a-i proteja", a continuat el.
"Este teribil ce ne-au facut", a apeciat miliardarul republican.
"Noua ne place tuturor Uniunea Europeana intr-un fel, dar aceste tari ne trateaza foarte rau. Ne trateaza nedrept", a denuntat el.
Trump closes the interview with @MariaBartiromo by claiming "this may be the greatest economy we have ever had." (It is not the greatest economy we have ever had.) pic.twitter.com/oy50QyY5p0- Aaron Rupar (@atrupar) July 1, 2018
Locatarul Casei Albe si-a justificat decizia de a impune tuturor partenerilor comerciali ai Statelor Unite taxe vamale la importul de otel si aluminiu.
During interview with @MariaBartiromo, Trump said he "probably" won't ask potential SCOTUS nominees for their position on Roe vs. Wade -- "but I'm putting conservative people on."
Adds that abortion rights could become an issue for each state to decide. pic.twitter.com/9yl9UOtEfV- Aaron Rupar (@atrupar) July 1, 2018
"Daca nu le aplicam tuturor, atunci ei (tarile producatoare vizate) trec prin tari care nu sunt supuse si tu pierzi mult timp".... mai mult
Duminica, 01 Iulie 2018, ora 21:01
Presedintele american Donald Trump este unul dintre cele mai controversate personaje ale acestor ani, mai ales din cauza declaratiilor facute si a masurilor indreptate impotriva unora dintre imigranti. Sub conducerea sa, insa, economia americana este in plina expansiune.
Discursul lui Trump din 31 ianuarie privind Starea Natiunii a scos in evidenta progresele realizate de economia americana in ultimul an.
Astfel, somajul a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 17 ani, somajul in randul persoanelor afro-americane (6,8% in decembrie) si hispanice ( 4,9% in decembrie - traditional sustinatoare ale democratilor - este la minimul istoric, iar bursa a inregistrat o crestere de 8 mii de miliarde de dolari.
De asemenea, au fost reduceri importante de taxe, iar in prezent 24.000 de dolari din suma totala castigata intr-un an de o familie sunt neimpozabili. "O familie obisnuita de patru persoane care produce 75.000 de dolari pe an va inregistra o reducere de 2.000 de dolari a facturilor, practic injumatatindu-si costurile cu facturile", spunea Trump.
Taxele pentru companiile au fost reduse de la 35% la 21%, ceea ce a impulsionat angajarile, iar acest lucru se simte si in buzunarul americanilor - veniturile anuale ale unei familii urmeaza sa creasca cu 4.000 de dolari. Spre exemplu, Apple planuieste investitii de 350 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani, dar si angajarea a circa 20.000 de persoane.
Intr-un articol pentru New York Observer, Peter Ferrara... mai mult
Duminica, 04 Februarie 2018, ora 15:38
Presedintele Donald Trump si-a facut, duminica, bilantul primului sau an din mandatul prezidential si a enuntat prioritatile sale pentru anul 2018, intr-o salva de mesaje pe Twitter, reteaua sa de socializare preferata, dupa ce a asigurat ca nu va renunta la acest mijloc de comunicare atat timp cat va avea de-a face cu o presa puternic ostila, relateaza AFP.
Intr-una dintre aceste postari el a salutat anul record inregistrat pe Wall Street, insotind mesajul si de o intepatura la adresa rivalilor sai din Partidul Democrat si contracandidatei sale in scrutinul din 8 noiembrie 2016, Hillary Clinton.
'Daca Democratii (Hillary necinstita) ar fi fost alesi, actiunile voastre ar fi pierdut 50% fata de valoarea lor de dinaintea zilei alegerilor. Acum ele au un viitor frumos - si este doar inceputul!', a scris Trump de la resedinta sa din Mar-a-Lago (Florida).
"Trump Rally: Stocks put 2017 in the record books" https://t.co/0foQGaFjMh- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 31, 2017
El s-a referit apoi la alegerile legislative ce vor avea loc in noiembrie 2018, cand republicanii vor trebui sa-si apere majoritatea in Congres. 'De ce sa doreasca alegatorii inteligenti sa trimita democratii in Congres la alegerile din 2018, daca politicile lor vor ucide complet marea bogatie creata de la alegeri?', s-a intrebat Trump.
Why would smart voters want to put Democrats in Congress in 2018 Election when their policies will totally kill the great wealth created during the... mai mult
Duminica, 31 Decembrie 2017, ora 20:34
Presedintele SUA, Donald Trump, a promulgat vineri cea mai mare reforma a sistemului fiscal din ultimii 30 de ani, intarind astfel cea mai mare victorie legislativa din primul sau an la conducerea tarii.
Reforma va reduce impozitul federal pentru companii de la 35% la 21%, iar cota maxima de impozitare a veniturilor va fi redusa de la 39,6% la 37%, numarul de transe ramanand neschimbat.
Trump a semnat legea in Biroul Oval, in fata fotografilor, inainte de a pleca in vacanta in clubul sau privat Mar-a-Lago din Florida.
El a scos in evidenta nivelul reducerilor de taxe si le-a declarat jurnalistilor: "Cifrele vor vorbi". Presedintele a explicat ca initial voia sa astepte pana dupa 1 ianuarie cu promulgarea, dar s-a razgandit.
Spre deosebire insa de reforma fiscala din 1986, de data aceasta niciun democrat nu a votat in favoarea reformei propusa de republicani. Republicanii insista ca acest pachet de reduceri de taxe pentru companii, IMM-uri si persoane fizice va stimula cresterea economica si crearea de locuri de munca.
In opinia lor, aceste masuri sunt vitale pentru a-si pastra majoritatea de care se bucura in Camera Reprezentantilor si Senat inaintea alegerilor partiale din luna noiembrie 2018.
In schimb, democratii, care se opun in unanimitate proiectului legislativ, sustin ca reforma fiscala avantajeaza corporatiile si persoanele instarite, va majora datoria SUA cu 1.500 de miliarde de dolari in urmatorul deceniu si va adanci si mai mult inegalitatile... mai mult
Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 20:15
Senatul american a aprobat sambata o ampla reforma fiscala, aducandu-i mai aproape pe republicani si pe Donald Trump de atingerea obiectivului de a reduce taxele pentru companii si pentru cei cu venituri mari.
Ceea ce ar putea fi cea mai mare reforma fiscala din ultimele decenii va avea pentru americanii de rand si efecte bune, si efecte rele, scrie Reuters.
Pentru a finanta aceste masuri, care ar urma sa contribuie la cresterea economiei, republicanii vor sa adauge in urmatorul deceniu 1.400 de miliarde de dolari la datoria nationala de 20.000 de miliarde de dolari.
Bursele americane au fost pe crestere in ultimele luni, in anticiparea unor taieri semnificative de taxe pentru companii.
Masurile au fost adoptate cu 51 de voturi la 49, iar discutiile dintre Senat si Camera Reprezentantilor, care a aprobat deja propria reforma, vor incepe cel mai probabil saptamana viitoare. Cele doua camere trebuie sa convina asupra unui singur proiect de lege, pe care ar urma sa il promulge Trump.
Presedintele isi doreste ca acest lucru sa se intample inainte de sfarsitul anului, pentru ca el si membrii Partidului Republican sa obtina o prima (in conditiile in care ambele camere sunt controlate de republicani) victorie legislativa importanta in 2017.
Potrivit republicanilor, reducerile fiscale vor incuraja companiile americane sa investeasca mai mult si vor impulsiona cresterea economica.
"Avem oportunitatea sa facem America mai competitiva, sa impiedicam transferarea... mai mult
Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 11:58
Presedintele american, Donald Trump, a prezentat, miercuri, un plan fiscal, despre care spune ca e menit sa micsoreze taxele pentru americanul de rand si pentru oamenii de afaceri. El sustine ca, in urma aplicarii acestuia, salariile americanilor de rand vor creste la "un nivel nemaivazut de multi ani".
Acest plan fiscal, detaliat pe 9 pagini, vine ca o materializare a promisiunii facute electoratului sau format din "clasa muncitoare", arata New York Times. In campanie, Trump a promis ca va micsora taxele si va mari salariile.
"E o schimbare revolutionara, iar cei care vor castiga cel mai mult de pe urma ei sunt muncitorii americani, pe masura ce locurile de munca incep sa se inmulteasca, companiile incep sa concureze intre ele pentru forta de munca americana, iar salariile incep sa creasca la un nivel pe care nu l-am mai vazut de multi ani", a afirmat liderul de la Casa Alba intr-un discurs tinut in fata a sute de oameni, in Indiana.
Insa Trump nu a spus nimic despre costurile acestui plan si nici nu a explicat in ce fel vor beneficia cei din clasa de mijloc de pe urma unui plan fiscal care presupune beneficii tot pentru corporatii si cei bogati - asa acum este eliminarea taxelor in ceea ce priveste marile mosteniri, stipulata in plan, conform cotidianului american.
Cu toate acestea, presedintele sustine ca nu e un plan care sa-i ajute pe oamenii bogati.
Potrivit acestui proiect republican, impozitul federal pe venit ar urma sa fie redus si ar avea mai... mai mult
Joi, 28 Septembrie 2017, ora 10:34
Politica fiscala anuntata de Donald Trump in timpul campaniei electorale ar putea reprezenta un castig major pentru cateva mii de familii superbogate din SUA, favorizand intarirea unor dinastii financiare dupa modelul celei create chiar in jurul mogului imobiliar.
"Daca unele propuneri de-ale lui vor trece de Congres, ar putea avea efecte considerabile asupra familiilor foarte bogate", anunta Angelo Robles, director si fondator al Family Office Association, un think tank catre lucreaza chiar pentru acest tip de clienti, relateaza IB Times.
De la bogat la bogat
"Propunerile sale pe impozitele aplicate castigurilor de pe piata de capital si a celor imobiliare ar putea ajuta intemeierea unor noi dinastii financiare", sustine Robles.
Donald Trump a avut privilegiul sa aiba un tata milionar, Fred Trump, asa ca nepotii sai, 8 la numar, sunt a patra generatie favorizata de soarta.
Intr-un discurs din luna august, tinut la Detroit Economic Club, Trump s-a aratat revolatat de supraimpozitarea cu 40% a resedintelor cu o valoare mai mare de 10,9 milioane dolari, numind-o o "taxa pe vecie".
"Oamenii muncitori din America au platit impozite toata viata lor si nu ar trebui sa fie taxati pana la moarte. Este complet gresit", a afirmat candidatul republican.
O astfel de scutire ar fi in beneficiul a 5.000 de familii superbogate din Statele Unite, care locuiesc in proprietati a calor valoare depaseste pragul de 11 milioane dolari.
Conturile acestora ar urma sa... mai mult
Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 09:28
1Jurnalistii New York Times au publicat duminica un document care demonstreaza ca republicanul Donald Trump a raportat in declaratia sa de avere din 1995 o pierdere de pana la 916 milioane de dolari, iar o deducere fiscala atat de substantiala i-ar fi permis miliardarului conservator sa evite din punct de vedere legal plata taxelor federale pe venit pentru urmatorii 18 ani, adica pana in 2013.
Declaratia de avere a miliardarului din urma cu 21 de ani nu a fost niciodata facuta publica, tocmai pentru ca demonstreaza deducerea fiscala extraordinara de care a profitat prezidentialul republican pentru dezastrul financiar provocat la inceputul anilor '90 prin proasta gestionare a celor trei cazinouri din Atlantic City, precum si de incercarea esuata de a-si deschide o linie aeriana si de achizitionarea intr-un moment prost a complexului Plaza Hotel din Manhattan, potrivit News.ro.
Documentele obtinute de publicatia americana au fost analizate de experti, care au concluzionat ca... citeste mai departe despre "New York Times: Trump ar fi putut evita plata taxelor timp de 18 ani" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 20:14