Administratia Trump pregatete un program in valoare de 1.000 de miliarde de dolari in domeniul infrastructurii, concentrat pe proiecte din sectorul transporturilor, in cadrul masurilor de revigorare a celei mai mari economii din lume, a declarat marti o sursa apropiata situatiei, transmite Reuters.
Versiunea preliminara a planului Departamentului Transporturilor aloca majoritatea fondurilor unor proiecte cum ar fi drumuri si poduri, dar un sfert din bani vor fi pentru infrastructura 5G si internet roadmand in mediul rural, au declarat doua surse.
Casa Alba, care a mai facut astfel de propuneri in ultimii ani, intentioneaza sa prezinte programul in luna iulie, a spus una dintre surse.
Informatiile despre noile masuri de stimulare, prezentate prima oara de Bloomberg, au dus la cresterea actiunilor tranzactionate pe Wall Street.
Presedintele Donald Trump, care este republican, candideaza pentru realegerea sa, in noiembrie. Trump doreste sa stimuleze economia pentru a-si imbunatati sansele, dupa criticile primite din cauza modului in care a gestionat pandemia de coronavirus si reactia sa la protestele nationale declansate de moartea unui barbat afro-american in custodia politiei din Minneapolis.
Propunerea administratiei Trump ar extinde o lege care autorizeaza finantarea constructiei de drumuri si a altor mijloace de transport terestru, cunoscuta ca legea FAST. Aceasta lege prevede alocarea unor fonduri de 305 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani,... mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2020, ora 07:58
Statele Unite "nu isi pot permite inca patru ani" cu Donald Trump, avertizeaza Hillary Clinton intr-un documentar autobiografic, prezentat la Festivalul Sundance, si da asigurari ca va face "tot ceea ce poate" pentru a asigura victoria democratilor in alegerile prezidentiale din 2020.
Cu putin inainte de prezentarea in avanpremiera mondiala a serialului - realizat de Nanette Burstein pentru platforma de streaming Hulu -, fostul secretar de Stat si o candidata infranta la presedintie in 2016 a acordat interviuri pe covorul rosu, inconjurata de un dispozitiv de securitate prea putin obisnuit la acest festival independent de cinema.
Intrebata despre viitoarele alegeri prezidentiale de la 3 noiembrie - cu cateva zile inainte de primele scrutine in alegerile primare democrate - Hillary Clinton a declarat, avand grija sa nu pronunte niciodata numele lui Donald Trump, ca ea crede ca "noi trebuie sa castigam pur si simplu".
"Eu nu cred ca putem sa ne permitem inca patru ani cu presedintele in exercitiu", a apreciat ea, relateaza AFP.
"Ar fi absolut periculos pentru democratia noastra, iar eu voi face tot ceea ce pot pentru a asigura, de aceasta data, o victorie a democratilor", a adaugat ea.
Purtand un mantou negru si zambind destinsa, Hillary Clinton a detaliat pentru AFP provocarile pe care le-ar putea intampina, in opinia sa, tabara sa politica in saptamanile si lunile care urmeaza.
"Va trebui sa ne descurcam mai bine ca tabara adversa, pentru ca ei sunt... mai mult
Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 19:00
Donald Trump a facut campanie pentru prezidentiale prezentandu-se ca un as in negocieri, un om de afaceri de succes din New York care a promis ca va schimba Washingtonul.
Insa la sase luni de la preluarea mandatului de presedinte, Trump incepe sa inteleaga ca politica nu e totuna cu afacerile si ca negocierile nu sunt intotdeauna usoare, comenteaza agentia DPA.
Sursa citata aminteste ca, in aceasta saptamana, in timp ce Trump ocupa locul soferului intr-o autospeciala de pompieri nou-nouta, in fata Casei Albe, de planul sau de a reforma sistemul de sanatate al tarii se alegea praful la Capitol Hill.
Popularitatea lui Donald Trump continua picajul si ajunge la numai 36% in doar 6 luni de mandat
Liderul majoritatii din Senat, republicanul Mitch McConnell, s-a chinuit luni degeaba sa-si convinga colegii de partid sa sprijine ultima propunere de anulare a Obamacare, asa cum s-a numit reforma in domeniul sanatatii promovata de predecesorul lui Trump, democratul Barack Obama.
In tot acest timp, Trump se afla la volan in autospeciala de pompieri pentru a-si promova "marca inregistrata", sloganul din campanie "Sa redam maretia Americii".
Asa cum s-a intamplat adeseori dupa investirea in functie a lui Trump, un novice in politica, s-a dovedit ca este mai simplu sa dai bine in fotografii, dar mult mai dificil sa pui in aplicare promisiunile din campanie.
Republicanii s-au jurat sa anuleze sistemul de sanatate promovat de Obama, inca de cand reforma a trecut de... mai mult
Joi, 20 Iulie 2017, ora 08:27
Presedintele american, Donald Trump, este presat sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris privind lupta impotriva schimbarilor climatice.
Liderul de la Casa Alba urmeaza sa anunte joi seara pozitia Washingtonului in legatura cu aceasta intelegere globala obtinuta cu greu.
Intr-un mesaj postat joi pe Twitter, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a "rugat" pe Donald Trump sa nu "inrautateasca" situatia privind clima si climatul politic.
.@realDonaldTrump please don't change the (political) climate for the worse.- Donald Tusk (@eucopresident) 1 iunie 2017
Miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a cerut de asemenea liderului de la Casa Alba sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, potrivit DPA.
"Sunt un trans-atlantist. Insa daca presedintele american va declara ca vrea sa se retraga din Acordul de la Paris, atunci este de datoria Europei sa spuna ca nu merge asa", a afirmat el la o dezbatere la Berlin.
Juncker a subliniat ca schimbarile climatice pun 83 de tari in pericolul de a disparea de pe harta in contextul cresterii nivelului marii.
"Nu este vorba doar despre viitorul umanitatii in Europa. In primul rand, este vorba de viitorul umanitatii peste tot", a declarat seful Comisiei Europene.
Comentand de asemenea asteptatul anunt al lui Trump privind pozitia SUA fata de Acord, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat joi ca, cel mai probabil, eficienta acestei... mai mult
Joi, 01 Iunie 2017, ora 15:19
"Toata lumea" are un sistem de sanatate mai bun decat cel al Statelor Unite, considera presedintele Donald Trump.
"Sigur ca australienii au un sistem de sanatate mai bun decat al nostru, toti au. Legea ObamaCare este moarta (legea asigurarilor de sanatate promovata de Barack Obama - n.red.). Dar sistemul nostru de sanatate va fi in curand excelent", a scris Trump pe Twitter vineri.
Of course the Australians have better healthcare than we do --everybody does. ObamaCare is dead! But our healthcare will soon be great.- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 5, 2017
Presedintele american a starnit mirare cu o zi inainte, la un eveniment din New York la care a participat premierul australian Malcolm Turnbull, cand si-a manifestat admiratia pentru sistemul universal de asistenta medicala al Australiei, format dintr-o piata privata si un segment controlat de guvern, care este criticat de conservatori.
Cele mai recente comentarii ale lui Trump contrazic declaratiile purtatoarei sale de cuvant Sarah Huckabee Sanders, care a sustinut ca presedintele a fost doar politicos cu prim-ministrul australian.
De asemenea, comentariile vin la cateva ore de la aprobarea la limita a proiectului de lege pentru anularea si inlocuirea "Obamacare", una dintre principalele promisiuni electorale ale lui Trump.
In cazul in care proiectul va trece si de Senat, 24 de milioane de americani vor ramane fara asigurare de sanatate in urmatorii zece ani.
C.S. ...citeste mai departe... mai mult
Sambata, 06 Mai 2017, ora 14:22
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a salutat aparitia unei "noi mandrii nationale" in primul sau discurs in fata Congresului.
El a precizat ca aplicarea dura a legislatiei imigratiei reprezinta cheia pentru a crea locuri de munca pentru cetatenii americani.
De asemenea, miliardarul republican le-a cerut congresmenilor sa-i sustina politicile fiscale si de reglementare a industriei, care vor readuce maretia Americii, transmite France Presse.
In timpul primelor 40 de zile de mandat prezidential, miliardarul republican si-a reluat promisiunea de a pune pe primul loc America - insa a evitat sa-si traduca viziunea populista intr-o realitate legislativa.
"Acum incepe un nou capitol al maretiei Americii. O noua mandrie nationala ia nastere in natiunea noastra. Un nou val de optimism pune acele visuri imposibile la indemana", a declarat presedintele american in ropotele de aplauze ale reprezentantilor si senatorilor republicani din Congres.
Sistem de imigratie bazat pe merit
Donald Trump a promis ca va economisi miliarde de dolari prin aplicarea dura a legislatiei imigratiei, amintind inclusiv de promisiunea sa de a ridica un zid antiimigratie la granita sudica, dar fara a mentiona tara care va plati pentru acest zid.
"Trebuie sa refacem integritatea si sa restabilim domnia legii la granitele noastre", a spus presedintele american, in timp ce a promis construirea unui "mare, mare zid" la granita sudica dintre Statele Unite si Mexic.
Liderul de la... mai mult
Miercuri, 01 Martie 2017, ora 07:21
Washingtonul s-a transformat intr-o adevarata fortareata inainte de investirea in functie a lui Donald Trump, in conditiile in care capitala SUA se pregateste pentru peste 250.000 de manifestanti care ar urma sa protesteze in cursul ceremoniei de depunere a juramantului.
Politia a estimat ca circa 900.000 de persoane, atat sustinatori, cat si opozanti, sunt asteptate la Washington pentru ceremonia ce include depunerea juramantului pe treptele Capitoliului si o parada pana la Casa Alba, pe strazi pline de spectatori, relateaza Associated Press.
Iata la ce ora va deveni Donald Trump oficial presedinte precum si care este calendarul evenimentelor de azi
Multi dintre cei care vor asista la investire vor fi manifestanti infuriati de comentariile magnatului new-yorkez despre femei, imigranti si musulmani, de promisiunea sa de a abroga reforma sistemului de asigurari medicale cunoscuta ca Obamacare si de planurile de constructie a unui zid la granita cu Mexicul.
Sustinatorii sai insa admira experienta in afaceri a lui Trump, atat ca dezvoltator imobiliar, cat si ca vedeta de televiziune. Ei il percep drept un lider din afara sistemului, care poate rezolva problemele.
Secretarul pentru Securitate Interna in exercitiu, Jeh Johnson, a declarat ca politia va incerca sa separe grupurile pentru a dezamorsa tensiunile, la fel ca in cazul conventiilor politice de anul trecut.
"Teama este ca unele dintre aceste grupuri sunt pro-Trump, unele sunt anti-Trump si este... mai mult
Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 07:09
Promisiunile lui Donald Trump din campania electorala au inceput sa se dizolve in realitatea dura, multe dintre ele s-au transformat intr-un fel sau altul - au fost modificate, moderate, limitate, chiar abandonate sau pur si simplu impinse intr-un viitor indepartat.
Zidul de la granita cu Mexicul nu va acoperi toata frontiera. Nu se va renunta la intreg sistemul Obamacare. Nu vor fi deportati toti imigrantii ilegali, cel putin nu in viitorul apropiat. Nu va fi anulat cu totul acordul nuclear cu Iranul. Hillary Clinton nu va fi trimisa dupa gratii.
Toate acestea i-au facut pe multi sa-l acuze pe Trump de ipocrizie. Pentru binele natiunii americane, sa speram ca asa este, scrie jurnalistul Michael Gerson, intr-un editorial publicat de Washington Post.
Ipocrizia a fost intotdeauna un viciu complicat. Este cea mai usoara si cea mai frecventa acuzatie folosita in politica, sustine autorul articolului.
Multi dintre noi au o reactie profunda cand aud ca un procuror merge la ...citeste mai departe despre "De ce ipocrizia lui Donald Trump este buna pentru America" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 20:54
Miliardarul american Donald Trump este acuzat de fraudarea mai multor studenti care au urmat cursurile unui institut pe care acesta il patroneaza, procurorii solicitand plata unor despagubiri de 40 milioane de dolari.
Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, sustine ca Trump s-a folosit de statutul de vedeta pentru a atrage studenti la scoala sa de investitii, Trump Entrepreneur Initiative, cu promisiunea ca miliardarul ar fi implicat in elaborarea programei scolare si in recrutarea instructorilor, potrivit CNN.
"Monetizand statutul de vedeta, Trump a aparut in mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii sa plateasca zeci de mii de dolari pe care nu ii aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit", a declarat Schneiderman intr-un comunicat preluat de CNN.
Procurorul solicita 40 milioane de dolari de la Trump, banii reprezentand amenzi si sumele necesare pentru despagubirea persoanelor inscrise la cursurile promovate de miliardar.
Reactia lui Trump: ,,Schneider e de categoria usoara"
Trump a reactionat pe Twitter, calificandu-l pe Schneider drept "categorie usoara". El sustine ca 98% dintre studentii care au urmat cursurile au fost multumiti.
Avocatul lui Trump, Michael Cohen, totodata vicepresedinte executiv la Trump Organization, a declarat ca procesul "nu are niciun fundament si nu reprezinta decat publicitate ieftina, folosita de Schneiderman pentru a distrage atentia de la performantele proaste... mai mult
Luni, 26 August 2013, ora 09:53