Presedintele SUA, Donald Trump, se teme ca declaratiile pe care le-ar face in audierile Comisiei speciale care ancheteaza cooperarea cu Rusia ar putea conduce la acuzatii privind marturie mincinoasa.
Donald Trump crede ca investigatorii ar putea compara declaratiile sale cu cele ale fostului director FBI James Comey si se teme ca discrepantele pot fi folosite impotriva lui de Comisia condusa de procurorul special Robert Mueller, informeaza site-ul agentiei Reuters.
"Deci, daca eu spun ceva, iar James Comey spune altceva si este cuvantul meu impotriva cuvantului sau, iar el este prieten bun cu Mueller, Mueller ar putea spune: 'Ei bine, eu il cred pe Comey' si, chiar daca eu spun adevarul, as deveni mincinos. Nu este bine", a declarat Donald Trump pentru agentia Reuters.
Donald Trump a refuzat sa spuna daca va accepta sa fie audiat de Comisia Robert Mueller.
Presedintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri ca procurorul special Robert Mueller, care ancheteaza ingerintele electorale ruse, este o persoana controversata, si a decis retragerea accesului la date secrete pentru un oficial din cadrul Departamentului Justitiei.
Dupa ce i-a retras accesul la date clasificate fostului director CIA John Brennan, Donald Trump a semnalat vineri ca va dispune aceeasi masura in cazul lui Bruce Ohr, un oficial din cadrul Departamentului Justitiei.
"Cred ca Bruce Ohr este o rusine. Cred ca ii voi retrage foarte rapid" accesul la date clasificate, a declarat Donald Trump,... mai mult
Marti, 21 August 2018, ora 21:02
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, analizeaza posibilitatea revocarii accesului la date secrete al unor fosti oficiali din cadrul Administratiei Barack Obama care critica politicile Washingtonului, anunta Casa Alba, citata de agentia Associated Press.
Presedintele "exploreaza mecanisme" prin care sa retraga accesul la date clasificate al fostului director CIA John Brennan, al fostului director FBI Jim Comey, al fostului director al Serviciului national de informatii (DNI) James Clapper si al altor trei fosti oficiali, a anuntat luni seara Sarah Huckabee Sanders, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA.
Acesti fosti oficiali "au politizat si in anumite cazuri au obtinut profit de pe urma activitatilor publice si accesului la date clasificate", facand si acuzatii "lipsite de fundament" la adresa presedintelui, a argumentat Sarah Sanders. ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa le fie restrictionat accesul la date secrete fostilor sefi ai CIA, FBI si DNI, care critica politicile Washingtonului" pe Ziare.com mai mult
Luni, 23 Iulie 2018, ora 23:12
Vestea demiterii directorului FBI, James Comey, de catre presedintele Donald Trump a starnit o adevarata furtuna de comentarii pe retelele de socializare, printre cei care critica gestul presedintelui american numarandu-se pana si fostul spion Edward Snowden, o tinta lui Comey.
Snowden, un personaj urmarit pentru ca a dat in vileag practicile de spionaj ale NSA asupra liderilor politici din unele state aliate, crede ca Trump a luat in acest caz o decizie gresita, chiar daca Comey a fost unul dintre cei care l-au vanat cu inversunare, relateaza CNBC.
"Directorul FBI a cautat ani la rand sa ma bage in puscarie pentru activitatile mele politice. Daca eu ma pot opune demiterii lui, la fel poti si tu", a postat spionul refugiat in Rusia pe contul sau de Twitter.
Momentul demiterii directorului FBI coincide cu un scandal imens declansat la Washington, in care CIA si Biroul Federal de Investigatii au ajuns la concluzia ca exista unele indicii clare privind amestecul Moscovei in alegerile prezidentiale de anul trecut cu intentia de a-l favoriza pe Donald Trump.
Unul dintre personajele cheie din scandal, banuit a fi servit drept parghie pentru interesele Kremlinului, Michael Flynn, consilier prezidential pentru securitate nationala al lui Donald Trump timp de cateva saptamani, a fost tras pe linie moarta si protejat de actuala administratie de la Casa Alba, lucru care a starnit furia opozantilor din tabara democrata.
Acum, demiterea directorului FBI, o institutie... mai mult
Miercuri, 10 Mai 2017, ora 10:05
Presedintele american, Donald Trump, a criticat, vineri, Biroul Federal de Informatii (FBI) intr-un mesaj postat pe Twitter.
Trump a scris pe Twitter ca cei din FBI nu reusesc sa puna capat scurgerilor de informatii cu caracter secret si sa impiedice aparitia lor in presa.
"FBI este complet incapabil sa ii opreasca pe cei care au divulgat informatii cu implicatii asupra securitatii nationale si care sunt infiltrati de mai multi ani in guvernul nostru.
Cei de la FBI nu pot nici macar sa ii depisteze pe oamenii lor care au divulgat informatii. Informatiile secrete ajung in mass-media si efectul asupra SUA ar putea fi devastator," se arata in mesajul postat de liderul SUA.
Mesajele acestuia au fost publicate la scurt timp dupa informatii aparute in presa conform carora FBI a respins solicitarea Casei Albe de a dezminti relatarile despre contactele dintre staff-ul de campanie al sefului statului si serviciile ruse inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie 2016, potrivit DPA, care citeaza CNN.
Postul ABC News relata, joi, ca seful de cabinet al lui Donald Trump, Rince Priebus, a apelat personal la directorul adjunct al FBI, Andrew McCabe, si a cerut ca biroul federal sa conteste public informatiile publicate saptamana trecuta de New York Times despre contactele dintre membri importanti ai echipei de campanie a lui Trump si agenti rusi.
Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNN ca cererea a fost facuta doar dupa ce FBI a indicat ca este de parere ca... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2017, ora 16:29
La sfarsitul anului trecut, Departamentul de Stat al SUA a anuntat expulzarea a 35 de diplomati rusi, insa la scurt timp Vladimir Putin a spus ca Rusia nu va raspunde la fel, ci va reface relatiile cu Statele Unite dupa investirea lui Donald Trump.
Cu cateva zile inainte de acest moment, insa, prestigioasa publicatie Time scrie ca, de acum inainte, "buclucasul" Putin este problema lui Trump.
Prima provocare pentru presedintele-ales al SUA este legata de un raport secret al CIA, din luna decembrie, care arata ca rusii l-ar fi ajutat pe Trump sa castige alegerile.
Ulterior, si FBI a sustinut concluziile CIA, iar vineri un raport comun al agentiilor americane de informatii il acuza oficial pe Putin ca ar fi ordonat personal influentarea campaniei electorale prezidentiale, in favoarea lui Trump, denigrand-o pe Hillary Clinton.
Citeste si cum tandemul Putin-Trump da frisoane tarilor est-europene
Time noteaza ca niciunuia dintre Putin si Trump nu ii va placea concluziile ...citeste mai departe despre "Cum se vor intelege Putin si Trump?" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 11:53
FBI sustine concluzia CIA potrivit careia Rusia s-a amestecat in alegerile prezidentiale americane cu scopul de a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump sa obtina victoria in alegeri.
Intr-un mesaj trimis angajatilor, directorul CIA John Brennan afirma ca a discutat cu directorul politiei federale (FBI), James Comey, si cu directorul serviciilor nationale de informatii (DNI), James Clapper, relateaza The Associated Press.
"Exista un consens puternic in randul nostru cu privire la amploarea, natura si intentia amestecului rus in alegerile noastre prezidentiale", anunta Brennan in acest mesaj.
Amintim ca CIA a stabilit ca Rusia a comis recentele atacuri informatice pentru ca Trump sa castige scrutinul prezidential din SUA. Concret, hackeri rusi au spart, printre altele, conturile fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, si ale Partidului Democrat. Dupa ce au obtinut mai multe mail-uri sensibile, hackerii le-au furnizat site-ului ...citeste mai departe despre "FBI sustine concluziile CIA: Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe Trump" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 14:45
Noul presedinte american, Donald Trump, si echipa pe care o vrea langa el la Casa Alba au planuri mari in privinta securitatii informatice.
In primul rand, Trump a anuntat ca doreste o verificare extinsa a sistemelor de securitate online a agentiilor federale, dupa ce acestea au fost atacate cu succes de catre hackeri, dar si o dezvoltare a diviziei militare de "razboinici online" de care dispune SUA, informeaza CNN Money.
Pe de o parte, planul lui Trump, structurat in 4 pasi, a starnit reactii furioase din partea opiniei publice, pe de alta parte, expertii in securitate recunosc ca ideile expuse de acesta nu sunt chiar lipsite de fundament.
"Suna destul de rational, aproape ca dupa manual, dar unele lucruri sunt deja puse in practica, intr-o anumita masura", sustine Jared DeMott, director pentru dezvoltare tehnologica in cadrul Binary Defense Systems.
Ocaua lui Trump
Trump ar dori o analiza imediata a sistemelor de securitate cibernetica a fiecarei agentii federale importante, cu mentiunea ca aceasta trecere in revista sa fie facuta de un grup unitar format din experti militari, oameni ai legii si experti din mediul privat.
In momentul de fata, fiecare agentie isi intocmeste si revizuieste propriul plan de masuri de securitate cibernetica, fapt care face ca standardele adoptate de acestea sa fie diferite de la caz la caz.
CIA, NSA si DIA sunt agentiile cel mai bine asigurate in cazul unor atacuri cibernetice, dar nu acelasi lucru poate fi spus despre... mai mult
Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 08:20