Peisajele naturale spectaculoase, atât vara cât și iarna, i-au adus zonei turistice Șureanu și denumirea de ”Elveția României”.
Se află în extremitatea sudică a județului Alba, la limită cu județele Sibiu și Vâlcea, la aproape 2000 de metri altitudine. Odată cu dezvoltarea domeniului schiabil şi a modernizării şoselei Transalpina au apărut numeroase pensiuni care oferă cazare.
Acestea au fost construite în două zone apropiate pârtiilor de schi, respectiv Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproape 18 de kilometri. Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor.
În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potenţial pentru schi în afara pistei. Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. Sezonul 2021 - 2022 a fost deschis vineri 10 decembrie.
Foto: Domeniul Schiabil Șureanu
”La noi a nins consistent şi ne pregătim să începem un sezon de distracţie şi voie bună pe Domeniul Schiabil Şureanu. Începând de vineri, 10 decembrie, vă aşteptăm la munte pentru a vă bucura de aer curat, peisaje de vis şi, în primul rând, de zăpadă pe pârtiile noastre”, a transmis administratorul domeniului schiabil.
Cele 10 părtii se găsesc sub două dintre cele mai înalte... mai mult
Sambata, 11 Decembrie 2021, ora 21:50
Un prim pas pentru dezvoltarea unui website este alegerea unui nume de domeniu, de aceea va trebui sa tineti cont de cateva lucruri, astfel incat domeniul ales sa fie unul usor de retinut si in acelasi timp sa te duca cu gandul la domeniul de activitate al business-ului. Desi alegerea domeniului va poate da unele batai de cap este important sa aveti in vedere cateva sfaturi, astfel incat sa reusiti sa luati decizia cea mai buna cu privire la alegerea unui domeniu ideal atunci cand incepeti documentarea pentru dezvoltarea unui website de prezentare a companiei.
Ce este un domeniu web?
Un nume de domeniu reprezinta un sir de caractere, acestea corespunzand unei adrese IP numerice, ea fiind in permanenta conectata la internet. Domeniul este imaginea activitatii dumneavoastra in online, de aceea trebuie sa stiti ca alegerea unui nume de domeniu potrivit are un impact important in dezvoltarea ulterioara a activitatii dumneavoastra. Structura unui domeniu de internet este de forma nume.extensie, unde extensia este aleasa in functie de optiunea dorita, existand in momentul de fata o multime de astfel de extensii, iar numele este dat de catre detinatorul site-ului.
Pentru a alege un nume de domeniu cat mai potrivit, astfel incat sa se potriveasca afacerii dumneavoastra, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante.
Tineti cont de brandul afacerii dumneavoastra
Un domeniu ales cu atentie va fi un pas important in a stabili brandul afacerii dvs. Alegeti asadar... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 12:10
Alianta Nord-Atlantica nu va plasa arme in spatiul cosmic, dar spatiul va fi recunoscut ca domeniu strategic de aparare, a declarat, marti, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.
"Intr-o lume aflata in schimbare rapida, NATO continua sa se adapteze pentru a face fata provocarilor strategice. Iar maine vom face un nou pas important. Ma astept ca ministrii sa aprobe recunoasterea spatiului ca domeniu operational, alaturi de aer, zonele terestre, maritime si cibernetice. Spatiul este esential pentru masurile NATO de aparare si disuasiune, pentru avertizare, comunicatii si navigare", a declarat marti Jens Stoltenberg, inaintea unei reuniuni a ministrilor de Externe din cadrul NATO.
"Aproximativ 2.000 de sateliti sunt in prezent pe orbita Terrei. Aproximativ jumatate dintre ei sunt detinuti de tari membre NATO. Deci, recunoasterea spatiului cosmic ca domeniu operational va fi un semnal clar ca noi continuam consolidarea capabilitatilor de disuasiune si aparare in toate domeniile", a precizat Jens Stoltenberg, conform unei declaratii postate pe site-ul Aliantei Nord-Atlantice.
"Abordarea noastra va ramane defensiva si in conformitate totala cu reglementarile internationale. NATO nu intentioneaza sa plaseze arme in spatiul cosmic. Dar trebuie sa ne asiguram ca misiunile si operatiunile noastre au sustinerea adecvata", a continuat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice.
Citeste si: Noul ministru de Externe a avut o discutie telefonica cu secretarul general... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 17:35
Peste un sfert de milion de domenii cu extensia ".ro" ar putea fi sterse, in perioada imediat urmatoare, daca proprietarii lor nu isi vor plati de urgenta taxa de mentenanta, potrivit datelor comunicate catre Ziare.com de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
Miercuri, MCSI a anuntat ca, incepand din ziua urmatoare, Registrul de Domenii.ro (RoTDL) va incepe sa stearga domeniile pentru care nu s-a platit serviciul de mentenanta anuala, introdus in acest an. In urma stergerii, proprietarul restantier isi pierde drepturile asupra domeniului de Internet, care poate fi, ulterior, inregistrat de oricine altcineva.
Potrivit datelor comunicate de MCSI la solicitarea Ziare.com, azi urmeaza sa fie sterse 8.800 nume de domenii ".ro". In plus, "in data de 31.08.2018 se vor sterge aproximativ 1.600 de domenii. 'Ro'", ne-a mai informat MCSI.
Acelasi minister informeaza ca peste un sfert de milion de domenii cu extensia ".ro" ar putea fi sterse, in perioada urmatoare, in cazul in care propritarii lor nu isi achita taxa de mentenanta.
"Un numar de 252.000 de nume de domenii.ro au statusul PendingDelete, ceea ce reprezinta numarul total de nume de domenii care pot expira daca nu se vor reinnoi. Domeniile pentru care nu a fost achitata mentenanta anuala vor fi sterse incepand cu data de 30 august, in fiecare zi, in functie de data de expirare a fircarui nume de domeniu", a comunicat MSCI intr-un raspuns formulat la solicitarea Ziare.com.
Data pana la... mai mult
Joi, 30 August 2018, ora 16:52
Daca nu platesc la timp o noua taxa, in perioada urmatoare, romanii si-ar putea pierde dreptul de a utiliza domeniile cu extensia ".ro" pe care si le-au inregistrat in ultimii ani.
Inca de acum un an, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) a decis ca posesorii de domenii ".ro" vor fi nevoiti sa plateasca, incepand cu 1 martie 2018, o taxa anuala de mentenanta a spatiilor virtuale pe care le detin.
Impunerea taxei este fireasca, argumenta ICI, in conditiile in care Romania ramasese "singura tara din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanta anuala pentru domenii". In plus, cum numarul de domenii ".ro" creste, e nevoie de tot mai multi bani pentru a intretine infrastructura IT necesara gazduirii lor. Iar taxa de mentenanta ar fi tocmai modalitarea de a face rost de fondurile necesare.
Cuantumul acestei taxe de mentenata pe care posesorii de domenii ".ro" trebuie sa o plateasca nu e mare. Mai exact, Romanian Top Level Domain (RoTLD) - compania care ofera servicii de inregistrare de domenii cu extensia ".ro" - percepe pentru domeniile administrate prin ICI Registar doar 12 euro/an + TVA per domeniu, pentru mentenanta.
In aceste conditii, cine are unul sau mai multe magazine online va fi nevoit sa plateasca, anual, taxa de mentenanta in valoare de cateva zeci de euro. In schimb, speculantii de domenii ".ro", care si-au cumparat sute de astfel de spatii virtuale doar in speranta ca intr-o buna zi vor reusi sa le vanda in castig, ar... mai mult
Joi, 19 Iulie 2018, ora 08:02
Capitala Germaniei capata de vineri un nou domeniu de internet propriu, dupa ce la ora locala 11.00 companiile berlineze vor putea incepe sa cumpere spatiul pe web, astfel incat domeniul .berlin sa inlocuiasca .de, folosit peste tot in Germania.
Persoanele private care vor sa-si rezerve spatiul sau sa aiba o adresa de mail la acest domeniu vor avea de asteptat pana in 18 martie, dupa cum consemneaza media germane.
"Dot Berlin" este un domeniu de nivel de top, dupa cum asigura purtatorul de cuvant al firmei cu acelasi nume, Johannes Lenz-Hawliczek. El precizeaza ca proiectul este sprijinit de mediul de afaceri si inclusiv de politicienii berlinezi; peste 70 de firme sunt actionare, pe langa rezervele facute chiar de Senatul landului Berlin, pentru aproximativ 10.000 de adrese web ce vor fi destinate institutiilor si organismelor publice, strazilor sau diferitelor instalatii ale capitalei. Lenz-Hawliczek chiar ii indeamna pe doritori sa-si rezerve spatiile respective cat de curand, pentru ca adresele sunt "ocupate" rapid.
Costurile sunt cuprinse intre 30 si 60 de euro pe an, insa daca are succes, terminatia .berlin se poate dovedi a fi o afacere buna pentru cei care au rezervat deja adresele la acest domeniu si le vor vinde ulterior.
Cu toate ca deocamdata nu se cunoaste numarul celor care si-au rezervat spatiul, surse din cadrul firmei mentionate sustin ca este vorba de zeci de mii de inregistrari. In plus, asigura aceleasi surse, dupa Berlin, 50 de metropole... mai mult
Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:25
Autoritatile din comuna Lisa, judetul Brasov, vor sa amenajeze cea mai mare statiune de schi din tara, la o altitudine de 2.400 de metri, in Muntii Fagarasului.
Astfel, pe versantul nordic al masivului Fagaras ar urma sa fie amenajati 68 de kilometri de partii, iar investitia s-ar ridica la peste 120 de milioane de euro.
Potrivit primarului Nicolae Greavu, proiectul ar urma sa se deruleze pe o perioada de cinci ani. Edilul a mai spus ca proiectul a atras atentia unei firme din Germania care s-a aratat interesata de exploatarea viitorului domeniu schiabil.
"Avem prevazute patru etape pentru implementarea acestui proiect care va genera o puternica dezvoltare economica si turistica a intregii zone. Pentru finantarea lui ne-am asociat cu Consiliul Judetean Brasov si dorim sa accesam fonduri europene. In acest an vom termina si studiul de fezabilitate la care s-a lucrat doi ani. De asemenea, specialistii au intocmit studii comparative ale temperaturii si evolutiei stratului de zapada de pe suprafata viitorului domeniu schiabil, in diferite perioade ale anului, astfel incat sa avem o imagine clara asupra potentialului zonei", a declarat primarul comunei brasovene, citat de bzb.ro.
Zona ar urma sa fie deschisa amatorilor sporturilor de iarna mai mult timp, decat in statiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Brasov, iar planul autoritatilor include si amenajarea unei telegondole. mai mult
Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 16:14
Companiile pot sa renunte la domeniile .com, .org, .gov si altele, incepand de joi, pentru a aplica la propriul nume de domeniu.
O cerere costa 185.000 de dolari, costurile de pornire ajung pana la 500.000 de dolari, iar costurile anuale de functionare ajung la 100.000 de dolari, asa ca majoritatea companiilor mici nu isi vor permite sa isi cumpere propriul domeniu, scrie Reuters.
Cererile sunt asteptate de la orase sau regiuni cu o identitate puternica, precum .london si .mumbai, precum si de la companiile mari precum .apple.
ICANN, organismul care se ocupa cu sistemul de nominalizare pe Internet, asteapta pana la 2.000 de cereri pentru asa-numitele nume de domenii internationale "de top".
Melbourne IT, o firma de consultanta care pregateste aproximativ 100 de astfel de cereri pentru clientii sai sustine ca firmele din domeniul serviciilor financiare si a bunurilor de consum si-au aratat, pana acum, cel mai mare interes pentru a obtine propriile domenii.
Cea mai puternica miscare in istoria de 13 ani a ICANN e menita sa sporeasca competitia si inovatia, permitand noilor posesori de domenii sa construiasca noi comunitati si sa sporeasca legaturile cu clientii lor. mai mult
Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 20:40
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca in Parang, langa Petrosani, va fi construit, de la zero, cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, proiect care va costa 68 de milioane de euro. Conform ministrului, proiectul tehnic va fi finalizat in scurt timp si apoi se vor demara lucrarile. "Este un proiect aprobat in 2006 de catre guvern, dar apoi a fost uitat de la bugetare. Avem fondurile deja, pe langa sume de la bugetul de stat, avem si bani europeni, este vorba despre 68 de milioane de euro. Proiectul tehnic va fi finalizat in aceasta luna, deci cam in patru ani va fi viabil. Va fi cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, construit de la zero", a declarat Elena Udrea.Ministrul Turismului a vizitat, ieri, zona de est a judetului Timis, orasul Faget, Cramele Recas si manastirea din lemn de la Batesti. Udrea a apreciat ca zona are un potential turistic neexploatat si asta si din vina autoritatilor locale, din vina guvernarii, dar si a lipsei fondurilor. "Despre bisericile de lemn din Banat stiam cate ceva, dar nu stiam in ce stare de degradare sunt. Am vazut si Cramele Recas, care faceau parte dintr-un proiect, Drumul Vinului, dar care a fost gol de continut, pentru ca nu s-a facut nimic. in zona am inteles ca este si o herghelie, poate deveni obiectiv turistic pentru amatorii de echitatie. Mai este si lacul Surduc, care poate fi promovat, pentru ca turistii sa nu mai mearga numai la... mai mult
Sambata, 14 Februarie 2009, ora 09:32