Aproape 170 de miliarde de dolari s-au sters din piata de criptomonede in primele ore ale zilei. Vanzarile masive pot fi generate de scaderea criptomonedelor, care vine dupa un salt urias si poate semnala dorinta investitorilor de a valorifica pretul ridicat.
Valoarea pietei criptomonedelor a fost de 959,53 miliarde de dolari la ora 12.10, in Singapore, in scadere de la 1,1 trilioane de dolari cu o zi mai devreme, noteaza Mediafax.
Pretul Bitcoin, cea mai mare criptomoneda din piata, a scazut cu peste 11% la 35.828,06 dolari. Etherul, a doua criptomoneda din clasament, a scazut cu aproximativ 15%, pana la 1.126,72 dolari.
Bitcoin a crescut cu peste 340% in ultimele 12 luni, iar saptamana trecuta a atins un maxim istoric la putin sub 42.000 de dolari.
Dupa un an 2020 in care valoarea actiunilor diverselor investitii a cazut mai mult decat in timpul crizei din 2008, criptomonedele au inregistrat un castig semnificativ, mai ales daca ne referim la Bitcoin.
Cu toate acestea, analisti financiari din Statele Unite spun ca s-ar putea sa se formeze o bula, in timp ce altii pariaza ca Bitcoin va ajunge si la 100.000 de dolari pana la finele anului acesta sau in 2022.
Citeste si:
Cat de rentabila este investitia in criptomonede. Valoarea colosala la care Bitcoinul este estimat pana la finalul lui 2022
Efectul Trump-Biden asupra banilor europeni. Cum vom resimti in buzunarele noastre criza politica din SUA ...citeste mai departe despre "Valoarea bitcoin scade... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 09:37
Bitcoin a depasit joi 40.000 de dolari pe unitate, atingand un nou maxim record, iar capitalizarea totala a pietei criptomonedelor a depasit pentru prima oara 1.000 de miliarde de dolari, transmite CNBC.
Criptomoneda a urcat joi la 40.188 de dolari pe unitate, la doar cateva ore dupa ce trecuse de pragul de 39.000 de dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics, avansul fata de ziua anterioara fiind de 13,1%.
Bitcoin a crescut cu peste 30% in acest an, iar in ultimele 12 luni cu 400%.
Valoarea totala a pietei criptomonedelor, care mai include monede precum ether si tether, a depasit joi, pentru prima oara, nivelul de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.
Bitcoin este de departe cea mai valoroasa criptomoneda, cu o valoare de piata de peste 700 de miliarde de dolari.
Multi investitori in bitcoin afirma ca aceasta este ca un fel de "aur digital", o investitie sigura in perioade de incertitudini.
Citeste si: China ameninta SUA ca vor "plati scump" daca ambasadoarea americana la ONU va face o vizita in Taiwan ...citeste mai departe despre "Bitcoin inregistreaza un record. A depasit 40.000 de dolari pe unitate" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 08:28
Valoarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut, joi, pentru prima data, peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, in conditiile in care cotatia Bitcoin a atins un nou record, arata datele publicate de firmele care urmaresc evolutia criptomonedelor CoinMarketCap si CoinGecko, informeaza Reuters.
La nivel global, exista peste 4.000 de criptomonede, insa monedele cu cea mai mare valoare de piata sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP si Bitcoin Cash.
Joi, cotatia Bitcoin a urcat pana la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce inseamna o crestere de peste 900% comparativ cu valoare de 3.859 de dolari inregistrata in luna martie a anului trecut, pe masura ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Aceasta majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflatia si devalorizarea dolarului american.
In plus, criptomonedele castiga teren si in randul investitorilor obisnuiti, care sunt din ce in ce mai convinsi ca Bitcoin va fi un activ de durata si nu o bula speculativa, cum se tem unii analisti si investitori.
In aceste conditii, joi capitalizarea de piata a tuturor criptomonedelor a crescut cu 10% pana la 1.042 de miliarde de dolari, arata datele furnizate de CoinMarketCap. Din valoarea totala, capitalizarea Bitcoin este responsabila pentru 69%, urmata de Ethereum cu o cota de 13%.
"Desi outsideri pot considera ca o capitalizare de piata de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru industria... mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 20:13
Anul trecut a adus un nou record in ceea ce priveste veniturile dezvoltatorilor de aplicatii si jocuri mobile, venituri care au crescut semnificativ fata de 2019.
Sensor Tower a calculat ca veniturile generate de aplicatii in 2020 - prin achizitii directe, abonamente ori microtranzactii - s-au ridicat in total pe Android si iOS la suma record de 111 miliarde de dolari.
Fata de cele 85,2 miliarde de dolari generate in 2019, anul trecut a adus o crestere a veniturilor de 30,2%.
App Store este in continuare mult peste Google Play la acest capitol. Magazinul Apple a generat 72,3 miliarde de dolari, in crestere cu 30,3% fata de 2019.
Google Pay a adus anul trecut 38,6 miliarde de dolari, in crestere cu 30% de la cele 29,7 miliarde de dolari din 2019.
Cum cele doua platforme au avut cresteri similare in ceea ce priveste veniturile, Google nu a reusit sa micsoreze distanta ce-l separa de Apple. App Store a adus cu 87,3% mai multi bani pentru dezvoltatori decat Google Play.
Dincolo de jocuri, care atrag de regula cei mai multi bani, categoria care a performat cel mai bine anul trecut in App Store a fost Entertainment-ul. Aplicatiile din aceasta categorie au generat 5,3 miliarde de dolari, in crestere cu 29,3%.
Pe Android, cel mai bine au mers aplicatiile de socializare. Acestea au atras 1,2 miliarde de dolari anul trecut.
Cat despre jocuri, acestea au generat 79,5 miliarde de dolari din cele 111 miliarde de dolari investiti in total in aplicatii anul... mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 02:45
Dolarul a consemnat, joi, 31 decembrie, cea mai mare scadere dupa 2017, punand capat unui an haotic, in care moneda a fost folosita ca plasament sigur in martie, cand panica provocata de raspandirea Covid-19 a atins nivelul maxim in Statele Unite, inainte de a scadea in urma masurilor de stimulare fara precedent luate de Rezerva Federala (Fed) pentru sustinerea economiei, transmite Reuters.
Moneda americana a atins in martie un maxim al ultimilor trei ani, de 102,99, fata de un cos de monede, inainte de a incheia anul la 89,96, in declin cu 6,77% pe ansamblul anului, si cu 12,65% fata de maximul din martie.
Atractivitatea dolarului a scazut ca urmare a imbunatatirii perspectivelor economice, pe fondul inceperii campaniilor de vaccinare, a dobanzilor extrem de scazute si a achizitiilor de obligatiuni ale Fed.
Alti factori care vor afecta atractivitatea dolarului in 2021 sunt asteptarile referitoare la adoptarea unor masuri de stimulare suplimentare de catre autoritatile americane si cresterea deficitului bugetar si al celui de cont curent.
"Ma astept ca dolarul sa se deprecieze in continuare in urmatorii cativa ani, in conditiile in care Fed va mentine dobanzile la zero si bilantul contabil urias", a declarat Kevin Boscher, director pentru investitii la firma de administrare a activelor Ravenscroft.
"Magnitudinea acelor deficite minimizeaza orice alta economie majora", a spus acesta.
Euro a incheiat tranzactiile la 1,2215 dolari pe unitate, in urcare cu... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 09:14
Producatorii farma Pfizer si Moderna vor avea venituri de 32 miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 doar anul viitor estimeaza analistii de pe Wall Street, potrivit CNBC, citat de Mediafax.
Pfizer va avea venituri de 19 miliarde de dolari din vaccin in 2021. Pfizer isi va imparti veniturile cu BioNTech, compania germana cu care a colaborat pentru dezvoltarea vaccinului.
Pfizer se asteapta sa incaseze alte 9,3 miliarde de dolari in 2022 si 2023, pe masura ce lumea va continua sa se vaccineze, a estimat Morgan Stanley.
Descoperirea vaccinului nu a declansat o crestere a pretului actiunilor Pfizer, deoarece producatorul de medicamente este deja o companie imensa. Actiunile Pfizer au crescut cu doar 12% in acest an, urmand castigul total de 13,5% al S&P 500.
In schimb partenerul BioNTech este in plina expansiune: actiunile sale cotate in SUA au crescut cu aproape 300%, impingand evaluarea companiei germane de biotehnologie la aproape 30 de miliarde de dolari.
Intre timp, vaccinul Covid-19 de la Moderna a transformat deja o companie practic necunoscuta intr-un gigant de 62 miliarde de dolari. Actiunile au crescut cu aproape 700% in acest an si Morgan Stanley estimeaza ca aproximativ jumatate din valoarea de piata a companiei este atasata vaccinului.
Moderna poate sa castige 13,2 miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 anul viitor, potrivit Goldman Sachs. Morgan Stanley a apreciat ca pretul in crestere al actiunilor Moderna arata ca investitorii se asteapta... mai mult
Sambata, 12 Decembrie 2020, ora 23:54
Statele care fac parte din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20) au alocat o suma fara precedent, de 11.000 de miliarde de dolari, pentru a accelera o redresare economica echitabila si durabila din criza provocata de noul coronavirus, potrivit unui raport publicat inaintea summitului liderilor G20 care va fi organizat de Arabia Saudita in aceasta saptamana, transmite CNBC.
"Membrii G20 au adoptat masuri imediate si exceptionale pentru a raspunde impoctului pandemiei, inclusiv prin implementarea unor masuri fiscale, monetare si de stabilitate financiara fara precedent", se arata intr-un comunicat.
Cheltuielile totale efectuate pana in prezent reprezinta mai mult de doua ori produsul intern brut al Japoniei. Natiunile G-20 au cheltuit, de asemenea, suma totala de 21 de miliarde de dolari pentru a spori pregatirea si raspunsul la pandemie, arata comunicatul.
Summitul organizat de Arabia Saudita, care se va desfasura mai ales online, se concentreaza pe restabilirea cresterii si protejarea redresarii economice globale, abordand in acelasi timp criza umanitara si de sanatate prelungita, la nivel global, creata de pandemie.
"Avem ocazia sa ne recuperam mai puternic si mai durabil din aceasta pandemie, cu o mai mare incluziune sociala si economica", a declarat ministrul de finante al Arabiei Saudite, Mohammed al-Jadaan, care joaca un rol cheie in conturarea agendei summitului care va avea loc pe 21 - 22 noiembrie.
Colectiv, membrii G20 reprezinta... mai mult
Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 08:06
Un fost inginer software Microsoft, originar din Ucraina, a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru ca a furat peste 10 milioane de dolari sub forma unui credit pentru magazinul online Microsoft.
Volodymyr Kvashuk a lucrat din 2016 pana in 2018, atributiile lui fiind sa plaseze comenzi online. Cu toate acestea, a facut operatiuni in fals. In mod normal, software-ul pe care lucra trebuie sa impiedice automat expedierea de produse catre persoane care lucrau in companie, precum Kvashuk. Cu toate acestea, programul nu a blocat achizitionarea cadourilor virtuale, potrivit arstechnica.com.
Astfel, barbatul in varsta de 26 de ani a descoperit ca isi poate folosi contul pentru a cumpara credit din magazine si pentru a-l folosi ca sa isi cumpere produse. A inceput cu un abonament Office si cateva placi grafice. Observand ca nimeni nu a sesizat, a inceput sa comande produse mult mai scumpe.
Asa a inceput sa sustraga credit de la Microsoft, pe care l-a revandut online pentru bitcoin, pe care l-a incasat, mai apoi, folosind Coinbase.
Procurorii americani sustin ca a castigat peste 2,8 milioane de dolari, pe care i-a folosit pentru a-si cumpara o Tesla, in valoare de 160.000 de dolari, dar si o casa pe malul marii, de 1,6 milioane de dolari.
Kvashuk a fost obligat sa restituie 8,3 milioane de dolari, desi pare putin probabil sa poata face asta vreodata. Guvernul spune ca poate fi deportat dupa ce isi ispaseste pedeapsa.
Citeste si: Judecatorii confisca 1.300.000... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 22:07
Dolarul si indicii buriseri globali au crescut miercuri, investitorii anticipand ca este improbabil ca democratii sa isi puna in aplicare agenda progresista, cu cheltuieli fiscale mari si mai multe reglementari, in urma alegerilor prezidentiale al caror rezultat este inca neclar, transmite Reuters.
In schimb, republicanii vor pastra probabil controlul asupra Senatului, dupa ce senatoarea Susan Collins a obtinut o victorie surprinzatoare in Maine, ceea ce va bloca practic orice modificare majora a taxelor, a reglementarilor sau a cheltuielilor.
Actiunile companiilor care se dezvolta rapid, cum sunt cele din sectorul tehnologiei, au crescut puternic, investitorii considerand ca un Congres divizat va reduce probabilitatea taxarii suplimentare a acestora.
"Pare improbabil sa se produca un Val Albastru decisiv si cred ca pietele se simt confortabil, chiar cu o victorie a lui Biden", a declarat Michael Arone, analist sef pentru inveestitii la firma State Street Global Advisors in Boston.
Indicele MSCI al pietelor globale a inregistrat cea mai mare crestere procentuala zilnica de la jumatatea lunii iunie, de 1,94%.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 2,1%.
Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average a avansat cu 1,34%, S&P 500 cu 2,2%, iar Nasdaq Composite cu 3,85%, cea mai mare crestere procentuala de la jumatatea lunii aprilie.
Indicele dolarului a crescut cu 0,385%.
Contractele futures pentru aur au inchis in declin cu 0,7%, la... mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 07:56