Romgaz estimeaza ca va fi executata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru neplata unor dividende catre stat, conform OUG 114/2018, desi a contestat in instanta raportul ANAF, se arata in raportul privind rezultatele financiare ale producatorului de gaze, remis vineri, 13 noiembrie, Bursei de Valori Bucuresti.
Grupul Romgaz a inregistrat un provizion de 26,1 milioane de lei in urma inspectiei economico-financiare efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) privind respectarea prevederilor OUG nr. 114/2018, respectiv art. 43 in legatura cu distribuirea sub forma de dividende a 35% din rezervele existente la 31 decembrie 2018.
"ANAF considera ca dividendele acordate statului roman ca actionar majoritar ar fi trebuit sa fie mai mari cu 24,3 milioane lei; la aceasta suma se adauga penalitati pentru plata cu intarziere a acestor dividende. Societatea a contestat in instanta raportul emis de ANAF, insa estimeaza ca ANAF va executa societatea pentru aceasta suma inainte de finalizarea litigiului", explica reprezentantii companiei energetice.
Producatorul de gaze Romgaz a obtinut, in primele noua luni ale anului, un profit net de 941,9 milioane de lei, in scadere cu 20,52% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Cifra de afaceri a fost de 2,918 miliarde de lei, mai redusa cu 23,01%.
Productia de gaze naturale a fost de 3,197 miliarde de metri cubi, fiind cu 19% sub cea inregistrata in primele noua luni din 2019.... mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 11:23
Metamorfozata in firma de constructii, compania care a ajuns aproape de faliment incercand sa vanda sucurile Mr Pink in Romania a primit, in ultimele zile din mandatul Gabrielei Firea la Primaria Capitalei, fara licitatie, un contract de aproape doua milioane de euro pentru renovarea unui pavilion al Spitalului Colentina.
In 30 septembrie 2020, ASSMB a acordat, prin negociere fara publicare prealabila, un contract de aproape doua milioane de euro firmei Eco Green Light. In schimbul acestor bani, firma se angaja sa faca "lucrari de reparatii curente la Pavilionul E din cadrul Spitalului Clinic Colentina".
Cei exact 8.056.438,16 lei pe care firma ii are de primit pentru renovarea de la Colentina se adauga altor aproape doua milioane de lei din alte contracte cu fosta administratie locala din Bucuresti obtinute in ultimii trei ani. Conform platformei Confidas, consultata de jurnalistii Ziare.com pentru realizarea acestui material de presa, Eco Green Light a avut in 2018 contracte cu ADP Sector 1 si Scoala I. G. Duca in valoare totala de 1.3 milioane de lei, cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic in valoare de aproape 400.000 de lei in 2017. Alti peste 110.000 de lei l-au fost platiti in 2019 de catre SC Amenajare Edilitara si Salubrizare in 2019.
Conform datelor de la Registrul Comertului, firma este controlata astazi de un bucurestean pe nume Mihai Adrian Sarca. Acesta a preluat-o la inceputul anului 2020, dupa ce sotii Liviu-Cristian si Maria... mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 15:45
Populatia conectata la sistemul public de alimentare cu apa a fost de 13.728.144 persoane, in 2019, reprezentand 70,9% din populatia rezidenta a Romaniei, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).
"In anul 2019 populatia conectata la sistemul public de alimentare cu apa a fost de 13.728.144 persoane, reprezentand 70,9% din populatia rezidenta a Romaniei, cu 212.518 persoane mai mult decat in anul 2018. Cresterea a fost determinata de racordarea populatiei la retelele de alimentare cu apa nou construite", arata datele INS.
La nivelul regiunilor de dezvoltare, in anul 2019, ponderea cea mai mare a populatiei conectate la sistemul public de alimentare cu apa, in total populatie rezidenta, s-a inregistrat in regiunea Bucuresti-Ilfov (87,7%), urmata de regiunea Sud-Est (82,3%). Gradul cel mai redus de racordare s-a inregistrat in regiunea Nord-Est (50,1%), urmata de regiunea Sud-Vest Oltenia (59,3%).
In anul 2019 volumul de apa distribuita a fost de 1,235 miliarde metri cubi, cu circa 82,629 milioane mc mai mare decat in anul 2018. Cea mai mare cantitate de apa distribuita a fost catre populatie, respectiv 535,557 milioane mc.
Cele mai mari cantitati de apa distribuita s-au inregistrat in bazinele hidrografice Buzau-Ialomita (25%), respectiv Arges-Vedea (19%). ...citeste mai departe despre "13,72 milioane de persoane, adica 70,9% din populatia rezidenta a Romaniei, erau conectate in 2019 la sistemul public de alimentare cu apa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 11:38
Resursele de apa ale Romaniei sunt relativ sarace si neuniform distribuite in timp si spatiu, acestea insumeaza circa 134,6 miliarde mc, insa numai 38,34 miliarde mc de apa reprezinta resursa utilizabila, potrivit datelor Administratiei Nationale "Apele Romane", care arata ca investitiile in infrastructura de aparare impotriva inundatiilor ar trebui accelerate.
"Potrivit informatiilor statistice centralizate la nivelul Administratiei Nationale Apele Romane, resursele de apa ale Romaniei sunt relativ sarace si neuniform distribuite in timp si spatiu. Teoretic, resursele de apa insumeaza circa 134,6 miliarde mc (fiind constituite din apele de suprafata - rauri, lacuri, fluviul Dunarea - si ape subterane), insa, dintre acestea, doar circa 38,34 miliarde mc de apa reprezinta resursa utilizabila, potrivit gradului de amenajare a bazinelor hidrografice. Din cauza regimului variabil al resurselor de apa din Romania, o parte din resursele de apa cresc in perioadele de viitura, iar, in perioadele secetoase, debitele scad la valori foarte mici", arata institutia intr-un comunicat.
Pentru a mari resursele utilizabile, specialistii Administratiei Nationale "Apele Romane" au regandit functionalitatea lucrarilor hidrotehnice existente, astfel incat, la aceasta ora, majoritatea lucrarilor hidrotehnice aflate in administrare au utilitatea publica multipla.
In prezent, specialistii Apelor Romane au in vedere noi propuneri de amenajare a bazinelor hidrografice, inclusiv prin... mai mult
Miercuri, 05 August 2020, ora 17:02
Comisia Europeana (CE) va livra, in zilele urmatoare, un prim lot de 1,5 milioane de masti medicale unui numar de 17 state membre (printre care si Romania) si Regatului Unit al Marii Britanii, pentru a proteja cadrele medicale impotriva noului coronavirus, informeaza forul european, intr-un comunicat.
Aceasta livrare face parte dintr-o noua achizitie de 10 milioane de masti, finantata de Comisie, in cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgenta, cu scopul de a oferi ajutor direct statelor membre pentru a atenua consecintele imediate ale pandemiei si pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restrictiilor si de redresarea economica.
"Facem tot ce putem pentru a sprijini statele membre sa obtina echipamente de protectie pentru cadrele medicale din prima linie. Ele sunt eroii contemporani ai Europei. Aceasta actiune reprezinta solidaritatea UE in actiune si este menita sa contribuie la satisfacerea nevoilor sistemelor de sanatate europene, fiind mobilizate 3 miliarde de euro de la bugetul UE pentru a sprijini in mod direct eforturile statelor membre. Ramanem neclintiti in angajamentul nostru: impreuna, putem castiga aceasta lupta", declara Stella Kyriakides, comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara.
Potrivit sursei citate, mastile vor fi livrate in urmatoarele sase saptamani statelor membre si regiunilor care au nevoie de aceste echipamente, in transe saptamanale de 1,5 milioane de bucati.
"Aceste livrari au loc in plus fata de sutele de mii de... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 17:34
CEC Bank continua sa ia masuri speciale pe durata starii de urgenta pentru a veni in ajutorul clientilor sai pensionari. Astfel, Banca va emite in mod gratuit carduri de debit pentru clientii care isi ridicau pensiile in numerar de la ghiseele bancii si va asigura trimiterea acestora, fara costuri, la adresa de domiciliu a clientilor, ca exceptie de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unitati.
Cardurile vor fi trimise prin intermediul Postei Romane, in baza unui acord comercial incheiat intre cele doua entitati si vor fi eliberate numai titularului, in baza documentului de identitate.
De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, banca nu va percepe comisioane de administrare lunare pentru aceste carduri. Dupa expirarea acestei perioade, clientii pot opta pentru utilizarea in continuare a cardurilor pentru incasarea pensiilor, cu un comision de 1,5 lei lunar (redus cu 50% fata de comisionul standard lunar de administrare a cardului), sau pot opta pentru inchiderea cardului.
"CEC Bank este unul dintre cei mai importanti platitori de pensii la nivel national. Persoanele in varsta sunt printre cele mai vulnerabile in fata noului coronavirus, de aceea am cautat solutii pentru a le oferi acces la disponibilitati in numerar si, in acelasi timp, pentru a-i proteja, limitand expunerea in spatii publice.
Prin parteneriatul cu Posta Romana, pe durata starii de urgenta, vom emite carduri fara comisioane si le vom trimite gratuit acasa pensionarilor... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 16:18
Hotelurile si restaurantele se pregatesc intens si cred ca, in Romania, va fi turism incepand din 1 iunie, a declarat, sambata, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane (AHK Romania), Dragos Anastasiu.
"O perioada de timp, probabil ca nimic nu va mai fi la fel, dupa 15 mai. Hotelurile nu au fost inchise oficial niciodata. Restaurantele au fost inchise. Hotelurile vor putea fi frecventate incepand din 15 mai. Vine si sezonul... Romania turistica este o Romanie profund sezoniera si daca toti hotelierii de pe Litoral si din Delta Dunarii vor pierde acest sezon va fi foarte, foarte greu pentru ei.
Eu cred ca va fi turism in Romania incepand din luna iunie - iulie, dar va fi altfel. Sunt foarte multi care fac eforturi si sa stiti ca sunt standarde noi de igiena. Am ramas placut surprins cat de multa preocupare pentru implementarea lor este deja de vreo 3-4 saptamani. Veti vedea ca hotelurile si restaurantele din Romania se pregatesc intens si va fi un alt fel de a fi impreuna acolo, dar vom fi deschisi si cred ca lucrurile se vor relua incepand din 1 iunie", a afirmat Anastasiu, intr-o interventie la Digi 24.
Intrebat care vor fi, in opinia sa, noutatile privind masurile care ar putea sa fie implementate in unitatile de cazare, Anastasiu a amintit de modul in care se va servi masa sau felul in care vor fi distribuite locurile pe plaja.
"Nu pot sa spun sa sunt detinatorul unor adevaruri absolute sau ca pot sa anticipez toate masurile pe care specialistii... mai mult
Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 19:18
Posta Romana a inceput distribuirea pensiilor si a transmis ca face demersuri pentru a finaliza achitarea intr-un interval cat mai scurt, pentru a veni, astfel, in sprijinul beneficiarilor, in aceasta perioada dificila.
In plus, compania a stabilit o procedura de lucru speciala pentru gestionarea situatiei particulare de la Suceava, unde orasul resedinta de judet si opt comune sunt in carantina.
Posta Romana precizeaza, intr-un comunicat, ca se adapteaza la evolutia situatiei cautand, in permanenta, masuri pentru a-si continua activitatea si a-si respecta angajamentul fata de toti pensionarii, de a distribui in continuare toate pensiile direct in usa acestora, indiferent de coltul tarii in care traiesc si de situatiile speciale cu care ne confruntam.
"Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor intr-un timp cat mai scurt, indiferent de situatia in care ne aflam. Calendarul normal de distribuire a prestatiilor sociale, a pensiilor, este 1-15 aprilie.
Noi, impreuna cu colegii mei, toti postasii din tara, care sunt de fapt eroii acestei situatii, vom incerca sa facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cat mai repede fata de calendarul normal.
Facem absolut tot ce ne sta in putere ca banii sa ajunga la toti pensionarii, astfel incat toata lumea sa aiba bani in casa inainte de sarbatorile pascale", a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane.
Astfel, salariatii Postei Romane vor lucra la capacitate maxima pentru... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 14:21
Situatiile financiare publicate de Ministerul Finantelor arata ca firmele din randul distribuitorilor autohtoni de produse alimentare, agricole si diverse acestor segmente au generat in 2012 o cifra de afaceri totala de 100 miliarde de lei si 120.784 de locuri de munca, detinand, astfel, o pondere de 9,4% din cifra de afaceri si 3% din efectivul de salariati al tuturor firmelor considerate active la nivelul intregii economii.
Cresterea volumului vanzarilor si obtinerea de profit nu garanteaza intotdeauna o situatie buna a lichiditatilor efective, se arata intr-un studiu realizat de Coface.
"La un nivel agregat, situatia pozitiva a celor trei categorii de distribuitori, indicata de cresterea numarului de firme active, a cifrei de afaceri si a numarului de salariati nu este, din pacate, confirmata si de evolutia profitabilitatii companiilor. Astfel, profitul net total inregistrat in acest segment al comertului cu ridicata a scazut cu nu mai putin de 33%, in special din cauza evolutiei total nefavorabile a profitului net obtinut de distribuitorii de produse alimentare, bauturi si tutun (-37%) si de produse diverse (-43%), in timp ce doar profitul distribuitorilor de produse agricole a crescut cu 20%. Este clar ca nivelul consumului este inca redus, ceea ce impune o presiune asupra preturilor si profitabilitatii distribuitorilor.", a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.
Corelarea evolutiei cifrei de afaceri si a profiturilor nete cu gradul de... mai mult
Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 14:35