Vanzarea combinatului chimic Oltchim, cea mai recenta privatizare de tip sell-off (vanzare a unei unitati neprofitabile la un pret redus), se desfasoara cu sincope, in contextul unei situatii economice dificile si a intereselor electorale.
Insa toata aceasta situatie nu va face decat sa mentina scepticismul investitorilor, remarca revista Business New Europe, citata de Agerpres.
Combinatul chimic este in prezent subiectul unei dispute intre noul guvern si "un magnat media pitoresc si controversat".
Productia Oltchim a fost suspendata in luna august pentru o datorie de peste 400 milioane de euro catre stat si furnizorii de energie.
Privatizarea Oltchim, pe fondul unui context economic si politic nefavorabil
Privatizarea Oltchim se desfasoara intr-un context economic si politic incert, conform Business New Europe. La inceputul acestui an, in Romania au fost impuse o serie de masuri de austeritate, urmate de proteste de strada. Au avut loc schimbari pe plan politic, iar Romania a fost criticata pe plan extern pentru modalitatea de actiune a guvernului Ponta, care a incercat sa-l demita pe presedintele Traian Basescu.
In vara acestui an, Romania a fost afectata si de seceta. Productia de porumb din 2012 va fi cu 60% mai mica fata de cea inregistrata anul trecut, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Seceta din Romania: Suntem tara cea mai afectata din Europa
Problemele aparute in cadrul procesului de privatizare a companiei Oltchim
La... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2012, ora 14:45