Alexandru Chis si Andrei Vig, doi tineri antreprenori din Cluj, au lansat recent Tintag, dispozitivul care localizeaza obiectele pierdute. Simplul fapt ca este reincarcabil il face unic in lume, explica antreprenorii care pornesc un proiect de crowdfunding pentru transformarea ideii lor de la concept la realitate.
Planul este simplu: sa stranga 50.000 de dolari in doua luni si apoi poate incepe productia in masa si distributila la nivel national si international.
Ideea s-a nascut initial ca o o platforma anti-furt pentru biciclete, insa in forma actuala el poate fi atasat si de geanta si de zgarda animalului de companie, avand functii care-ti permit sa gasesti obiectul pierdut, sa fii atentionat cand te indepartezi prea tare de el si chiar sa-ti faci telefonul ratacit sa sune fara sa ai la dispozitie un alt dispozitiv mobil.
Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care iti indica in timp real unde se afla obiectul supravegheat.
"Nu ne-am gandit sa apelam la sustinerea unui investitor, din aceasta cauza apelam la platforma Indiegogo si ne bazam pe sustinerea celor pasionati de astfel de gadget-uri", a explicat Andrei Vig, unul dintre co-fondatori, intr-un interviu acordat Business24.
Cu toate acestea, nu ar refuza eventuale propuneri de investitii care i-ar ajuta sa devina un jucator important pe aceasta piata, mai puncteaza co-fondatorul Tintag.
Pentru inceput as vrea sa ne spuneti cate ceva despre dumneavoastra, despre experienta... mai mult
Sambata, 30 August 2014, ora 00:00
Doi tineri antreprenori din Cluj au lansat la nivel international Tintag, un dispozitiv pentru localizare reincarcabil foarte eficient in localizarea obiectele pierdute, ratacite sau furate.
Avand doar cativa centimetri, Tintag este usor de atasat de orice obiect - de la chei, poseta, valiza, chiar si la zgarda animalului de companie. Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii indica utilizatorului in timp real unde se afla obiectul supravegheat.
Odata atasat dispozitivul si instalata aplicatia in caz ca utilizatorul nu isi gaseste un obiect monitorizat activeaza din aplicatie dispozitivul. In acest moment aplicatia iti indica distanta si directia pana la obiectul respectiv. In plus dispozitivul atasat de obiectul respectiv incepe sa sune (asemenea unui telefon mobil) pentru ca acesta sa poata fi gasit mai usor.
In cazul in care un obiect monitorizat iese din raza de actiune standard a antenei bluetooth, dispozitivul atasat de acesta va comunica cu orice telefon mobil ce intra in raza sa de actiune si care are instalata aplicatia mobila Tintag.
Ce inovatii aduce Tintag?
Tintag este singurul dispozitiv din lume de acest gen cu baterie reincarcabila - dupa o singura incarcare el poate functiona inca 4 luni. Restul dispozitivelor similare impun inlocuirea bateriei sau pur si simplu cumpararea unui nou dispozitiv. Ca urmare e mult mai comod si mai economic.
De asemenea, are imbunatatita performanta antenei bluetooth. Daca... mai mult
Miercuri, 27 August 2014, ora 11:25