Cea de-a doua editie "Who's King in Public SpeaKING?", un eveniment de public speaking unic in Romania, se va desfasura sambata, 19 decembrie, la Caro Hotel.
Evenimentul este creat urmand conceptul show-urilor TV live, asa cum este "Vocea Romaniei", in care concurentii se "intrec live in speech-uri", iar publicul si juriul decid pe loc cine merge mai departe.
"Who's King in Public SpeaKING?" este o competitie in premiera, in care 12 manageri de top, antreprenori si prefesionisti din diverse industrii, antrenati de echipa SELFTRUST Academy se dueleaza pentru marele trofeu: cel mai bun speaker!
In prima etapa, fiecare dintre cei 12 concurenti va sustine un speech pregatit, de 5 minute si 5 secunde pe tema "Arta este pentru oricine". Cei mai votati 8 concurenti vor merge mai departe in Etapa 2. Acestia se vor intrece doi cate doi si vor sustine speech-uri spontane, pe teme pe care le vor extrage pe loc.
Cei mai populari 4 concurenti vor ajunge in Marea Finala, un mix intre cele 2 runde anterioare: provocarea celor 4 fantastici va fi de a sustine un speech spontan, pe tema "Nu am venit sa tin un discurs", folosind mai multe cuvinte pe care le vor alege pe loc.
Programul evenimentului este urmatorul:
09:30 - 10:10 Inregistrare participanti& Welcome Coffee
10:10 - 10:40 Intro speech
10:40 - 11:30 Runda 1: 6 speech-uri pregatite (Partea I)
11:30 - 11:50 Coffee Break si Networking
11:50 - 13:00 Runda 2: 6 speech-uri pregatite (Partea II)
Alegerea... mai mult
Marti, 15 Decembrie 2015, ora 16:03
Directorul general al producatorului auto Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, a castigat anul trecut peste 10 milioane de dolari, ceea ce il plaseaza in pozitia de cel mai bine platit director al unei companii japoneze pentru a patra oara in ultimii cinci ani, transmite Bloomberg.
In anul fiscal 2013, incheiat la data de 31 martie 2014, Ghosn a primit o suma totala de 995 milioane yeni (9,8 milioane de dolari) sub forma de salariu si bonsuri, in crestere cu 0,7% comparativ cu exercitiul anterior. Daca se adauga si dividendele, recompensele totale acordate lui Ghosn au trecut de un miliard de yeni.
Carlos Ghosn a castigat anul trecut de aproape patru ori mai mult decat presedintele Toyota Motor Corp., Akio Toyoda, chiar daca profitul Nissan este de aproape cinci ori mai mic decat cel inregistrat de Toyota. Potrivit cifrelor oficiale, Akio Toyoda a primit pentru anul financiar 2013 o suma de 230 de milioane de yeni sub forma de salariu si bonsuri iar presedintele Honda Motor Co., Takanobu Ito, a primit 150 de milioane de yeni.
Decalajul dintre Ghosn si Toyoda se reduce insa daca sunt luate in considerare si dividendele. Akio Toyoda, nepotul fondatorului companiei Toyota, a primit anul trecut dividende in valoare de 757 milioane yeni. Comparativ, Ghosn a primit dividende in valoare de aproximativ 93 milioane yeni.
"Inteleg ca acesta este un subiect sensibil", a declarat Ghosn. "Avem nevoie de cele mai bune minti, de cele mai bune talente", a adaugat directorul... mai mult
Marti, 24 Iunie 2014, ora 12:56
Colaborarea mai intensa dintre directorii financiari (CFO) si directorii de resurse umane determina o crestere a performantei de business, se arata in studiul global EY - Partnering for performance.
Companiile in cadrul carora relatia de colaborare intre detinatorii celor doua pozitii a devenit mult mai stransa in ultimii trei ani au raportat un nivel mai ridicat al profitabilitatii masurata ca EBITDA, precum si o imbunatatire semnificativa a indicatorilor privind capitalul uman, incluzand gradul de implicare al angajatilor si nivelul productivitatii.
Studiul EY, ajuns la a doua editie, are la baza un sondaj derulat in randul a 550 de directori financiari si directori de resurse umane de la nivel global.
Rezultatele arata faptul ca 41% dintre companiile in care CFO-ul si CHRO-ul colaboreaza strans au inregistrat o crestere a EBITDA de peste 10%, fata de doar 14% dintre companiile mai putin colaborative la acest nivel. Mai mult, 44% dintre companiile foarte performante au inregistrat o imbunatatire semnificativa a gradului de implicare a angajatilor,fata de 9% dintre celelalte companii.
In plus, 43% dintre companiile in care CFO-ul si directorul de resurse umane colaboreaza strans au inregistrat o crestere semnificativa a productivitatii fortei de munca fata de 10% dintre companiile care nu exceleaza din punctul de vedere al colaborarii dintre cele doua functii.
Avand in vedere micsorarea hiatului dintre departamentul financiar si cel de resurse umane,... mai mult
Marti, 13 Mai 2014, ora 13:24
Directorul general al retelei de socializare LinkedIn, Jeff Weiner, este seful de companie cu cea mai ridicata rata de apreciere in randul angajatilor, de 100%, in timp ce Mark Zuckerberg, care conduce Facebook, ocupa pozitia a zecea, arata un studiu citat de CNN.
Seful LinkedIn este urmat de directorii companiilor Ford Motor, Alan Mulally, si Edelman, Richard Edelman, ambii cu rate de aprobare de cate 97%, potrivit unui studiu realizat de Glassdoor, un site despre locuri de munca si cariere, scrie CNN, potrivit Mediafax.
In fiecare an Glassdoor cere angajatilor din SUA sa-si exprime, anonim, opinia referitor la felul in care seful conduce compania. Pentru ca un director sa fie inclus in top, Glassdoor trebuie sa primeasca minim 100 de opinii despre acesta.
Top cinci este completat de directorul Northwestern Mutual, John E. Schlifske, si de cel al Qualcomm, Paul E. Jacobs.
Pe pozitia a sasea se situeaza Craig Jelinek - seful Costco, urmat de Brad Smith - directorul Intuit, Lloyd C. Blankfein - Goldman Sachs si Howard D. Schultz - Starbucks.
Ultima pozitie din top zece este ocupata de Mark Zuckerberg - seful Facebook, care este apreciat de 93% din angajatii celei mai mari retele de socializare din lume. mai mult
Duminica, 23 Martie 2014, ora 16:21
Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica i-a revocat in sedinta de joi, 24 octombrie, pe Eugen Bradean, directorul de furnizare al Hidroelectrica, si pe Ovidiu Agliceru, directorul Directiei de Control, din functia de membri ai Directoratului companiei, potrivit unui comunicat al producatorului de energie.
"Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA, intrunit in sedinta in data de 24.10.2013, a aprobat in unanimitate propunerea domnului Av. Dr. Remus Borza, Presedinte al Consiliului de Supraveghere, de revocare a domnilor Eugen Bradean si Ovidiu Agliceru din functia de membri ai Directoratului Hidroelectrica SA. Totodata, Consiliul de Supraveghere va analiza, in sedinta din data de 28.10.2013, activitatea celorlalti 3 membri ai Directoratului si va hotari daca le va prelungi mandatul ce urmeaza sa expire la 30 octombrie 2013", se precizeaza in comunicat.
Miercuri seara, un comunicat al Departamentului pentru Energie anunta ca Ioan Mihaila a fost eliberat din toate functiile detinute.
Tribunalul Bucuresti a emis joi mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila, membru in Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mita, si Eugen Bradean, director comercial al aceleiasi societati si membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare si dare de mita.
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 18:21
Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, in care sunt indicate remuneratii ce ajung pana la 4.693 lei si 18.000 lei.
Pe lista sunt prezentati mai multi directori din companiile Oil Terminal, Conpet, Romgaz, complexul energetic Hunedoara, complexul energetic Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica si Electrica, inclusiv filiale.
Documentul avansat de Guvern releva ca un director general primeste un salariu net cuprins intre 4.693 lei (la Conpet) si 18.000 lei (Electrica Distributie Muntenia Nord), in timp ce alti directori sunt remunerati lunar cu sume care ajung pana la 14.306 lei (Romgaz).
Sefii de directie ajung la randul lor la salarii lunare de 13.183 lei (Hidroelectrica). mai mult
Marti, 23 Aprilie 2013, ora 13:41
Daca Facebook apare pe primele locuri ale multor liste ale celor mai dezirabile locuri de munca, fondatorul si directorul general al companei, Mark Zuckerberg, conduce topul celor mai iubiti directori generali de companii, din perspectiva angajatilor.
Astfel, Mark Zuckerberg este cel mai iubit CEO, potrivit unui top realizat de Glassdoor si preluat de Business Insider.
Seful Facebook este de multe ori descris drept "ciudat", insa odata ce se obisnuiesc, angajatii devin loiali.
Lista celor mai iubiti sefi este dominata de executivi din domeniile IT, consultanta si financiar. Din 50 de "directori iubiti", singura femeie care apare pe lista este Sharen Turney, CEO la Victoria's Secret, pe locul 42.
Zuckerberg este urmat in top de co-directorii producatorului german de software SAP, Bill McDermott si Jim Hagemann Snabe.
Pe locul al treilea se gaseste Dominic Barton de la McKinsey and Co., urmat de Jim Turley, CEO-ul Ernst & Young.
Paul Jacobs, directorul general al Qualcomm, devenit cel mai mare producator de microprocesoare din lume odata cu explozia smartphone-urilor si tabletelor, este pe locul 8. Pe pozitia a 11-a se gaseste cofondatorul Google Larry Page.
Tot in domeniul IT, angajatii Nvidia sunt atasati de CEO-ul Jen Hsun Huang, care s-a clasat pe locul 15. Jeff Bezos de la Amazon.com apare pe locul 16, urmat imediat de Hans Vestberg, seful Ericsson. Directorul general al Apple, Tim Cook, este pe 18.
Seful Intel, Paul Otellini, este pe locul 21... mai mult
Duminica, 17 Martie 2013, ora 17:03
Comisia Europeana vrea limitarea salariilor directorilor tuturor companiilor cotate la bursa in UE, care sa fie stabilite de actionari si sa fie transperente, a declarat comisarul pentru Piata Interna, Michel Barnier.
"Pentru toate companiile listate la bursa in Uniunea Europeana, actionarii trebuie sa decida nivelul salariilor si al bonusurilor, iar remuneratiile trebuie sa fie mai transparente", a declarat Barnier publicatiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citata de Mediafax.
El a explicat ca este vorba despre revenirea la o economie sociala de piata. Comisia doreste ca salariile sa fie stabilite de actionari si sa fie transparente si urmeaza sa anunte un pachet de masuri asemanatoare pana la sfarsitul acestui an.
"Companiile nu trebuie sa fie niste magazine cu autoservire pentru directori. Iata de ce vrem sa dam putere actionarilor, in aceste companii", a explicat oficialul. mai mult
Luni, 11 Martie 2013, ora 11:10
Salariile directorilor regiilor si companiilor cu capital majoritar de stat raman plafonate la nivelul remuneratiilor de secretar de stat, printr-un memorandum adoptat in sedinta de martea trecuta, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.
La inceputul anului 2011 a fost adoptat un memorandum similar care vizeaza plafonarea salariilor directorilor companiilor de stat.
De asemenea, prin acel memorandum reprezentantii statului in consiliile de administratie ale acestor unitati vor avea, in continuare, indemnizatiile limitate la nivelul a 1% din indemnizatia directorului agentului economic respectiv.
Limitarile vor fi impuse cel putin pana in luna februarie, cand Guvernul urmeaza sa adopte bugetele de venituri si cheltuieli pentru agentii economici vizati.
Solutia memorandumului a fost aleasa provizoriu de Guvern, in conditiile in care parlamentul era in vacanta parlamentara, pentru ca dupa inceperea sesiunii legislative sa se adopte o ordonanta de urgenta pentru continuarea masurii de plafonare. mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 17:56