Administratorul judiciar al Hidroelectrica vrea sa schimbe 80% din managementul companiei de stat in urmatoarele doua luni, prima mutare fiind aducerea lui Adrian Gheorghe, fost director financiar in cadrul producatorul de conserve Mandy Food, in pozitia de manager al departamentului financiar.
"Managementul deficitar a fost una din cele noua cauze care au generat insolventa Hidroelectrica. Acesta a fost motivul pentru care am lansat o campanie fara precedent in Romania privind recrutarea unor profesionisti care sa ocupe pozitii in top managementul companiei. Au fost 2.447 de aplicatii pentru 67 de posturi. Din pacate, anul trecut nu am mai avut timpul fizic sa finalizez acest proces. Am reluat interviurile cu cei selectati imediat dupa 25 februarie 2014, data reintrarii Hidroelectrica in insolventa. In urmatoarele 2 luni 80% din managementul companiei, atat la nivelul executivului, cat si la sucursale, va fi schimbat", a declarat intr-un comunicat Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica.
Gheorghe o inlocuieste pe Georgeta Iosif care a ocupat pozitia de director al departamentului financiar al Hidroelectrica din septembrie 2012, dupa ce in perioada 2003-2012 a fost director economic al companiei.
Noul director al producatorului de energie a lucrat in perioada 1993-1995 in cadrul PwC, apoi pana in 2001 a fost director financiar in cadrul ABN Amro Bank Romania. Din 2002 pana in 2009, Gheorghe a ocupat aceeasi pozitie la Raiffeisen Bank Romania si... mai mult
Luni, 24 Martie 2014, ora 15:45
Compania Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 681 milioane lei in primele noua luni, la o cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei, si estimeaza ca va incheia acest an cu un "profit record", care va permite recapitalizarea companiei dupa pierderile de anul trecut.
Compania precizeaza, intr-un comunicat, ca in primele sase luni a depasit in mod constant indicatorii de performanta prevazuti in buget, evolutia mentinandu-se si dupa inchiderea procedurii insolventei, in conditiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scaderii cererii pe piata energiei electrice si preturilor de livrare.
"Pana la finele lunii septembrie, Hidroelectrica a produs si livrat 11.336 GWh, iar estimarea productiei pentru intreg anul 2013 este de circa 14.200 GWh, peste cantitatea de 13.000 GWh luata in calcul la constructia bugetului, dar semnificativ mai mica decat productia unui an mediu hidrologic de 17.539 GWh. Profitul brut realizat in luna septembrie este de circa 40 milioane de lei, la o productie de doar 828 GWh. Dupa primele 9 luni din 2013, profitul brut realizat este de 681 milioane lei, iar cifra de afaceri de 2,28 miliarde lei", se arata in comunicat.
Compania precizeaza ca, datorita cresterii semnificative a puterii instalate in parcurile eoliene, a inregistrat si o majorare a cantitatilor de energie tranzactionate pe Piata de Echilibrare, estimarea din bugetul de venituri si cheltuieli la nivelul intregului an, de 847 GWh, fiind depasita inca de la... mai mult
Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 14:59
Dupa iesirea din insolventa a companiei Hidroelectrica, peste sase luni ar putea aparea un alt subiect, respectiv Complexul Energetic Oltenia, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
"Hidroelectrica va vinde energie in continuare, deci trebuie sa le dau o veste proasta celorlalti producatori de energie. Luna februarie 2013 a reprezentat un consum de energie cu 10% mai mic fata de perioada similara din anul trecut. Hidroelectrica, chiar si in insolventa, ramane unul dintre principalii producatori de energie, cu o cota de 22% din piata.
Sa nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degraba pentru Oltenia. S-ar putea ca, dupa iesirea din insolventa a Hidroelectrica, sa trecem la Complexul Energetic Oltenia. Vreau sa-i spun domnului Sandulescu (n.r.
Alexandru Sandulescu, directorul Directiei de Energie din Ministerul Economiei) ca nu pretul producatorului dicteaza pretul in piata, ci invers. Daca esti peste pretul pietei produci pe stoc dupa care iti dai obstescul sfarsit. Hidroelectrica isi permite sa se adapteze, capacitate pe care ceilalti producatori nu o au", a explicat Borza.
Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania a raportat, in luna ianuarie 2013, un profit de 49 milioane lei, iar dupa primele sase luni din acest an valoarea profitului ar putea creste la 50 milioane de euro.
"Din analiza indicatorilor financiar-contabili, se... mai mult
Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 18:24